Ice-T - Power (1988)

3. Drama (4:15)
  4. Heartbeat (4:09)
  5. The Syndicate (3:31)
  6. Radio Suckers (4:26)
  7. I'm Your Pusher (5:35)
  8. Personal (3:44)
  9. Girls L.G.B.N.A.F. (2:59)
  10. High Rollers (4:36)
  11. Grand Larceny (3:51)
  12. Soul on Ice (4:42)
  13. Outro (0:40)
Had dit album eerder op vinyl, met een reliëf hoes. Iedereen aan die Darlene voelen haha

avatar van Jordy
Ik had jaren een grote O.G.-poster op m'n kamer hangen, waar zij (deze foto) "ingeplakt" was ofzo, geen gezicht

avatar van Herr Meijer
Weer een topplaat uit topjaar 1988. Power, Drama, Pusher, Grand Larceny. The real shit. In elk geval beter dan dat waardeloze gitaarzooitje van hem, Body Count.

avatar van thomzi50
Inderdaad wel een onderschatte plaat, zitten erg sterke dingen op. 3,5*

avatar van T.O.
Paco Delavega schreef:

yassa ik heb m nog op vinyl, niet meer te draaien maar de hoes is een collectors item!.

" Power" Boem in je gezicht een vette breakbeat met de raps van Ice. " Your Pusher" gangsterrap zoals het bedoeld was. "L.G.B.N.A.F" logisch dat ze rond deze tijd de parental advisory sticker invoerde, maar wel party plaat op en top, zo simpel. De genius, en de vette knipoog, van Ice komt eruit op High Rollers, een van beste westcoast nummers aller tijden. Wat heeft deze man toch een eigenstijl. Helaas dat 'ie echt keihard gekelderd is na Home invasion.

avatar van laboomzaa
Herr Meijer schreef:
Weer een topplaat uit topjaar 1988. Power, Drama, Pusher, Grand Larceny. The real shit. Net als dat topgitaarbandje van hem!!!, Body Count.

avatar van principal2000
Productioneel reuzestappen gemaakt sinds zijn debuut. Daardoor hoor ik eigenlijk pas op dit album hoe goed deze man was voordat hij heel diep zonk.

avatar van Psycholamp
Vette shit dit! Ik kon altijd erg lachen om dat intro en outro. In die tijd vond ik de hoorspelletjes nog wel leuk en dit was ook met een dikke knipoog.
Pure nostalgie voor mij.

avatar van Funnyman
I'm your Pusher vind ik de beste track, Power, Drama en Radio Suckers zijn verder mijn favorites....

Goed album, 3,5*....

avatar van Metalhead99
I'm Your Pusher is inderdaad het lekkerste nummer op de plaat, maar het is sowieso een er lekker hiphop album. Een positievel kennismaking met the Ice.

avatar van Nr.4
Toffe plaat, al zit er wat minder pit in dan op Original Gangster. I'm your Pusher, Power en Radio Suckers vind ik het hardste.

avatar van Nr.4
Veel van de producties zijn me wat te gedateerd en kaal, maar de storytelling en hele duidelijke manier van beschrijven van Ice-T mag ik wel. Toffe laatste track ook en I'm Your Pusher is echt gruwelijk. Live vind ik hem ook een held.

vanson
We zijn vandaag beiden jarig, Ice en ik, wist ik niet tot vandaag.
Deze kwam hard binnen in '88. Tot aan OG was de man toch echt relevant. Gruwelijk mooie stem ook.
Zoals Guru al zei, "if the voice ain't dope..."

Toevallig deze week de embossed LP gekocht, leuke toevoeging aan een toch al opvallende albumhoes.
Wat me opvalt is dat de beats erg origineel zijn, funky, speels, muzikaal ook.
Iceberg is mijn favoriet van Ice-T, maar deze draai ik ook graag.