Frank Zappa - Wazoo (2007)

Rock / Avant-Garde
Label: Vaulternative

1. Intro Intos (3:19)
  2. The Grand Wazoo (Think It Over) (17:21)
  3. Approximate (13:35)
  4. Big Swifty (11:49)
  5. Ulterior Motive (3:19)
  6. The Adventures of Greggery Peccary - Movement I (4:50)
  7. The Adventures of Greggery Peccary - Movement II (9:07)
  8. The Adventures of Greggery Peccary - Movement III (12:33)
  9. The Adventures of Greggery Peccary - Movement IV - TheNewBrownClouds (6:07)
  10. Penis Dimension (3:35)
  11. Variant I Processional March (3:28)
Antonio
Joy schreef:
btw, ik ben nog niet verder gekomen dat het titelnummer..

Gewoon doorbijten (ofwel ogen dicht, doet geen pijn...) want ook bij mij heeft het een tijdje geduurd opdat ik dit album kon waarderen.

1972 was een vruchtbaar jaar (ondanks/dankzij die rolstoel) voor Zappa en 1 van mijn favoriete jaren wat betreft studio en live opnames.
Waka/Jawaka, The Grand Wazoo, Imaginary Diseases en (in iets mindere mate) de nummers van de niet verschenen sci-fi musical Hunchentoot, zijn stuk voor stuk compositionele pareltjes.

Dit album daarentegen kwam op mij heel vaak nogal gefreakt over (ik las al eens de term free-jazz...) en luisterde mijn inziens bij lange na niet zo lekker weg als bovengenoemde albums en de daarop verschenen muziekstukken.

Maar na een zootje luisterbeurten geeft ook Wazoo steeds meer schoonheid prijs.
Als je maar geduld hebt...

Maartenn (crew)
Absoluut met je eens Antonio, al kan ik nog steeds niet begrijpen waarom dit album er niet direct als zoete koek bij jou is ingegaan!

Dit is een nog completer album dan Imaginary Diseases en wel om het feit dat hier wat meer ruimte op wordt gelaten voor muzikanten om af en toe lekker te jammen. Dit maakt de term free-jazz opeens ook heel logisch

Ik kan niet anders dan dit album de hemel in prijzen, want man, man, wat is dit een topper!

Joy
tis ook een topper, en ja tis ff doorzetten maar the adventures etc, heeft me nooit echt kunnen bekoren en dat maakt dat ik het bij deze plaat ook niet draai

magoed, voor alles is een tijd en plaats en er komt vast een moment dat ik ineens het licht zie, zo is het vaker gegaan bij s'mans muziek en zo zal het vaker gaan

avatar van freakey
Geweldige aanvulling op Grand Wazoo en Waka Jawaka, wat is Joe's Domage eigenlijk bagger (uit dezelfde tijd maar een slecht klnkend rehearsal tapeje 1 op 1 op cd gekwakt)

avatar van ricardo
Deze en Buffalo zou ik graag org willen hebben, maar ze blijven zo verdomde duur steeds. Deze ligt bij Plato nog steeds voor maar liefst 40 euro. En Buffalo heb ik wel gepindakaast, maar wil ik ooit nog wel org hebben.

Maartenn (crew)
Psssst, Ricardo: Frank Zappa - Wazoo | CD WOW! Nederland - cdwow.nl.

Veel plezier met je aankoop, hij is het waard!

sjit man wat is dit toch ene reetelekker plaatje

alles is al gezegd over de man en met deze post voeg ik weinig boeiend meer toe maar wild ehet toch ff kwijt

dit is ig momenteel, en misschien over all, mijn favoriete zappaperiode, ongepolijst, rouw, en swingt als de hell

avatar van freakey
Malle schreef:
sjit man wat is dit toch ene reetelekker plaatje

We blijven dit gewoon tot in den treure zeggen Malle, de man verdient het....

avatar van zoppo
Ik ben er nogal laat mee, maar beter laat dan nooit. Gisteren Wazoo ontvangen en mijn humeur is plots weer goed. Meesterwerk! Wat was hij toch productief in die periode!

zoppo schreef:
Meesterwerk!!

avatar van Tony
Tja, een van de vele zou ik zeggen. De kwalificatie meesterwerk is zeker op 15-20 Zappa albums van toepassing en dan ben ik nog zuunig ook. Maar Wazoo is ook voor mij een van zijn absolute uber-meesterwerken. We moeten er maar een nieuwe categorie voor verzinnen, voor de meesterwerken onder de meesterwerken.

Tony schreef:

+1 voor dit idee Dit is inderdaad buitencategorie. Fantastische band, fantastische uitvoeringen.

avatar van zoppo
Wat is dit toch een fijne plaat! De uitvoering van Big Swifty doet trouwens denken aan Fela Kuti. Is dat toeval of heeft FZ indertijd inspiratie opgedaan? Het werk van Fela Kuti en Ginger Baker moet in die tijd al zijn doorgedrongen in de VS. Hoe dan ook, gisteravond na Wazoo nog een paar uur Fela Kuti gedraaid en vond mijzelf vanmorgen met kleren aan op de bank