Frank Zappa - Wazoo (2007)

Rock / Avant-Garde
Label: Vaulternative

1. Intro Intos (3:19)
  2. The Grand Wazoo (Think It Over) (17:21)
  3. Approximate (13:35)
  4. Big Swifty (11:49)
  5. Ulterior Motive (3:19)
  6. The Adventures of Greggery Peccary - Movement I (4:50)
  7. The Adventures of Greggery Peccary - Movement II (9:07)
  8. The Adventures of Greggery Peccary - Movement III (12:33)
  9. The Adventures of Greggery Peccary - Movement IV - TheNewBrownClouds (6:07)
  10. Penis Dimension (3:35)
  11. Variant I Processional March (3:28)
idd, hij valt prima!

more more

avatar van ricardo
Een goede beurt maak je dus om dit album eens te beluisteren .

right on!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Meester Zappa-kenner, direct kopen zeker?

blind zelfs;)

maar voor de minder geoefende zappakenner lijkt me het eerdere werk minstens zo boeiend

dit zie ik als bonuswerk voor de doorgewinterde fanaat na al die jaren van niet zo heel bijzondere releases

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
blind zelfs;)

Cheers, mate! Je jaagt me wel op kosten, maar het is "money well spent". Kun je nagaan, tot voor kort weinig bekend met Mr. Frank Zappa (niet slaan op mijn kop aub) en nu wil ik altijd maar meer en meer. Wat is muziek toch een leuke hobby (ondanks develhunt...).

Joy
tzijn goed bestede centen en zeker waar voor je geld

met zappas ouvre is het idd sparen geblazen

19 koppige band, plus de meester himself

impressive

avatar van Reinbo
Na een 2e luisterbeurt toch een 0,5 erbij.

nu 5 neem ik aan;)

avatar van ricardo
Wanneer die zaadjes van een beleidsbepalers de prijs zo hoog houden(40 euro)dan vind ik een punt aftrek op zijn minst acceptabel.Hoe goed een plaat ook is.Ik ken hem niet,maar dat komt vast nog wel.

...

Wat er op deze plaat staat is wel om van te smullen vind ik,The Grand Wazoo,Big Swifty en The Adventures Of Greggery Peccary part 1 tot en met 4.Is die versie gelijk aan de versie die op Lather staat Joy?

Joy
idd redelijk gelijk, maar dan live

nu 5 neem ik aan;)

Nee, ik zit nog op 4*. CD heeft concurentie van een aantal andere Zappa cd's dus ik draai 'm te weinig. Zit vast meer in.

Ik blijf 'm enorm goed vinden! Mooi dat we nog wat live materiaal uit deze periode hebben gekregen!

avatar van dj maus
Wat is dit een fantastische CD. Greggery Peccary en The Grand Wazoo zijn in hun studioversies bepaald niet mijn Zappa-favorieten, maar deze versies zijn goddelijk. Dat wordt dus weer een verplichte aanschaf.

Klopt de tracklist hierboven wel? Na The Grand Wazoo komt Approximate en daarna Big Swifty. zie ook http://globalia.net/donlope/fz/lyrics/Wazoo.html

PS. Processional March is natuurlijk later bekend geworden onder de naam Regyptian Strut.

avatar van Reinbo
Ik heb de tracklist aangepast.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Geweldig stukje live muziek, die in eerste instantie helaas te vroeg op mijn pas kwam, waardoor ik hem nog onderwaardeerde (met een 3.5*).

Nu, een lente of 2 ouder, kan ik deze plaat ontzettend waarderen. Een leuke, nieuwe soort live optreden met verassende uitvoeringen van zoveel bespeelde nummers. De nummers worden met liefde omarmd en uitgevoerd. Neem de versie van Greggary Peccary; deze keer zonder gesproken tekst, maar uiteraard kennen we allemaal het verhaal van dit koddige varken! De ruimte die Zappa geeft om eenieder afzonderlijk een solo te laten spelen, is dan ook om te smullen.

Ook deze kan nu niet meer ontsnappen aan sowieso een 4.5*, maar weet wordt deze ooit nog tijdloos!

fijne plat!

man man meesterwerk, heerlijke uitvoering

avatar van ricardo
Maar blijft prijzig dit album. Maar eens gaan pindakazen deze.

LocoHermano
Potjandokie, wat ben ik blij dat ik deze (op vinyl) op de platenbeurs heb binnengesleept. Samen met Imaginary Diseases aan kop in mijn Zappa-klassement. Alleen al voor de idioot briljante uitvoeringen van Approximate en Big Swifty een 5.

nieuw op vanyllie?

koste da nog?

nieuw op vanyllie?

koste da nog?

2 Wazoo platen + plaat Joe's Domage in een box, met (prachtige) foto's van de tour = 40 euro.

avatar van Reinbo
Ik heb ook een paar vinyl versies (Buffalo, Imaginairy Diseases) van de laatste cd uitgaves, maar vind wel dat ze cd-achtig/digitaal klinken en minder warm dan originele vinyls. Wat vind jij?

49 euro, terwijl de cd's afzondlrlijk al 40 dollar zijn

mm

Reinbo schreef:

Eh, je bedoelt in vergelijking met de vinyl-uitgaven van studio-albums? Daar kan ik niet over meepraten. Heb alles op cd (ook Imaginary Diseases). Alleen Wazoo, Buffalo en One Shot Deal heb ik op vinyl. Cd-achtig klinken ze niet, maar ik zal bij een volgende draaibeurt wat beter op 'het geluid' letten. Heb deze 3 nog niet al te vaak beluisterd.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Deze cd is zo onwaarschijnlijk goed, dat ik het eigenlijk gewoon moet rekenen bij het beste werk wat er ooit door de beste man is gemaakt. Een gelegenheidsformatie die op een dergelijke manier 8 concerten geeft, onder begeleiding van één van de grootste muzikanten aller tijden, is van absolute wereldklasse. Mooie variatie aan nummers, prachtige composities, waarin de ruimte is gelaten aan de muzikanten om zichzelf te uiten in de vrije ruimte en met grote klasse gemixt door Travers en consorten.

Nee, deze cd is alle euro's stuk voor stuk waard!

avatar van dj maus
Reinbo schreef:

Ik ga er dan ook van uit dat die lp's niet speciaal gemastered zijn voor vinyl. Het zijn gewoon de cd-masters waar ook wat vinyltjes van geperst zijn. Met zo'n gelimiteerde uitgave (die volgens mij ook niet helemaal officieel is) kan het haast niet anders.

Waren ze niet ook nog eens op gekleurd vinyl? Dat komt het geluidsspectrum ook al niet ten goede.

Nee, ik ben blij dat ik me niet heb laten verleiden door de mooie verpakking, in dit geval.

Joy
waarom wordt de muziek op pakkumbeet 7:30 van the grand wazoo ineens een stuk lager in volume?

om ongeveer 25 seconde later weer te stijgen

zonde

Antonio

om ongeveer 25 seconde later weer te stijgen

zonde

Inderdaad zeg, was mij nog niet eerder opgevallen...

Joy
btw, ik ben nog niet verder gekomen dat het titelnummer..