Frank Zappa - Wazoo (2007)

Rock / Avant-Garde
Label: Vaulternative

1. Intro Intos (3:19)
  2. The Grand Wazoo (Think It Over) (17:21)
  3. Approximate (13:35)
  4. Big Swifty (11:49)
  5. Ulterior Motive (3:19)
  6. The Adventures of Greggery Peccary - Movement I (4:50)
  7. The Adventures of Greggery Peccary - Movement II (9:07)
  8. The Adventures of Greggery Peccary - Movement III (12:33)
  9. The Adventures of Greggery Peccary - Movement IV - TheNewBrownClouds (6:07)
  10. Penis Dimension (3:35)
  11. Variant I Processional March (3:28)
Vandaag besteld

LocoHermano
Klinkt veelbelovend, dat voorproefje op de website. (ben nu naar Zappa radio aan het luisteren)

Is dit een enkele of dubbele?

Ze blijven maar komen met opnames!!

Dubbele $ 30 + P&P.

Ik moet maar weer eens m'n slag slaan als de bonussen m'n kant op komen. Ik wil nl. ook heel graag die Buffalo en OZ cd's scoren. Bovendien heb ik ook nog geen enkele van de recente 'Joe's..' cd's en ook niet Dub Room Special.

Een erg goede plaat. Veel beter dan "Imaginary diseases", wat in dezelfde periode is opgenomen. Zowel de eerste als de tweede schijf zijn goede big band fusion jazz zoals alleen weer Zappa het kan brengen. En weer heel erg anders dan de daarop volgende jazz-getinte platen zonder een big band (YCDTOSA 2, Roxy, e.d.).

Wat ik trouwens ook erg mooi vind aan deze plaat en vergelijkbare opnamen uit deze tijd is dat alles heerlijk in elkaar doorloopt. Uiteraard zit het vol met variaties, maar de variatie tussen nummers loopt meestal net zo soepel als in een nummer.

danieldk schreef:

Dat is nog al een aanbeveling. Moet 'm maar snel aan gaan schaffen.

(Mijn vorige bestelling ging mis omdat ik mijn CC per fax moest bevestigen. Misschien nu wat meer moeite ervoor doen)

Joy
nondeju, het gaat ineens als een speer met interessante uitgaves

danku meneer travis

Ben weer een potje aan 't vergaren voor wat recente Zappa-releases, want dat ik dit allemaal in huis wil halen staat vast.

Joy
binnenkort jarig, ik zie mogelijkheden

Joy
zeer benieuwd, hij is onderweg

avatar van Reinbo
Gisteren ontvangen (na 3 bestelpogingen, ze hadden ook een fax nodig)

Na een eerste luisterbeurt kom ikniet verder dan 3,5-4. Grand Wazoo en Big Swifty zijn erg prettig, maar de rest is mij toch te veel free jazz gebeuren.

Father McKenzie
kaztor schreef:

Grasduinen in het immense Zappa-oeuvre, ik deel die hobby, ik heb ook zo mijn periodes dat ik mijn al niet misse Zappa-verzameling nog wil uitbreiden, zo kocht ik deze week One Size Fits All, die me erg bevalt, deze vind ik ook wel eens!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Geef toe dat het een serieuze hobby zal worden: ik ben ook nog nog maar pas begonnen. Zonder MuMe zou mijn leven toch een beetje saaier geweest zijn.

Father McKenzie
Dit zou een ideale SLOGAN zijn voor een sticker met reclame voor deze site; "MusicMeter... en je leven is nooit meer saai!"

Musicmeter. Je leven wordt beter!

Het leuke met Zappa is dat er altijd wel iets blijft om naar uit te kijken, want er komt steeds meer bij! En dan ook eens in een niet al te misselijk tempo.

Joy
mag ook wel na jaren van 'fillers'

Je bedoelt de verzamelaars die in grote getalen uitkwamen toen er niets nieuws kwam? Mee eens.

avatar van Reinbo
Laat ze nu eerst maar eens de Roxy dvd uitbrengen....

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Deze plaat is zeker aardig, maar in mijn ogen niet heel bijzonder. Ben meer gesteld op Zappa's gitaarwerk.

avatar van ricardo
Deze plaat moet eerst maar eens een prijs recessie gaan doormaken voordat je hem ooit org bij mij in de kast zal tegenkomen, want ik vind 40 euro voor 1 cd wel erg over de top.

Joy
tis wel een dubbelaar, dat verzacht de pijn enigszins

Disc One:
1. Intro Intros (3:19)
2. The Grand Wazoo (Think It Over (17:21)
2. Aproximate (13:35)
2. Big Swifty (11:49)

Disc Two:
1. Ulterior Motive (3:19)
1. The Adventures of Greggery Peccary (32:37)
1. Penis Dimmension (3:35)
1. Variant I Processional March (3:28)

Total Time 01:36:03

avatar van Reinbo
Kost ook maar 30 dollar bij Barkin Pumkin. En de dollar kost bijna niets meer.

yesss binnen

zo opt eerste gehoor, very nice, live versies uit de grand wazoo tijd

morgen eens een goeie beurt geven

huh. Wil je iets delen?

hoebedoeli?

Joy
iig , ben ik nu aan het end van ' the grand wazoo' , en ik denk, wat een reetegoeie band had zappa toch in huis zeg

helaas , dit is het laatste concert van ongeveer 7 in deze bezetting

jammer, maar zo was zappa

Ik maak me op voor de volgende 14 minuut 39, aproximate

kan niet meer stuk deze plaat

Wammel
Nou, ik houd van muziek. Dus ook al ruim 30 jaar van Zappa. Maar als ik iets schrijf over welke plaat of welke band dan ook is het nog nooit ook maar één moment bij me opgekomen om iets of iemand eens een goeie beurt te geven.
Dus als ik zoiets lees vraag ik me af op welke manier zo'n opmerking dan gerelateerd is tot het onderwerp...in dit geval Zappa WaZoo.
Dus denk ik dan bij mezelf "die jongen wil iets delen"

Joy
nee hoor, een goeie beurt geven sloeg toch echt op de plaat zelf en het zijn niet mijn, maar jouw gedachten die met je aan de haal gaan

je mag overigens je gedachten over deze plaat wel even melden, voor het gemak, of zomaar, om wat on topic te blijven

Oké!
A dirty mind is a JOY forever. Sorry.
Kom terug op dit album als ik er iets zinnigs over te melden heb.
Volgens mij valt Wazoo bij jou aardig in het mandje.