menu

Leaf - Life's a Beach (2007)

mijn stem
2,84 (66)
66 stemmen

Nederland
Pop / Folk
Label: 8ball

 1. Wonderwoman (3:38)
 2. How About This Life (3:55)
 3. Motherfucker (3:32)
 4. July (2:59)
 5. Charme on Request (3:14)
 6. New Song (3:22)
 7. You & Her (4:24)
 8. Growing Up (2:18)
 9. Hide & Seek (4:03)
 10. Song for the Restless (3:06)
 11. Oh No No No (3:10)
 12. Music (3:28)
totale tijdsduur: 41:09
zoeken in:
avatar van Niek
Dit schijnt het neusje van de zalm te zijn op Nederlands artiestentalentgebied. Van wat ik heb gehoord terecht. Alles is ook aanwezig voor een perfecte blend van pop, folk, maar ook andere genres. Erg catchie. Ben zelf erg benieuwd en hoop hem snel volledig te kunnen horen..

4,5
heerlijke cd van een leuke en goede band.. Het is erg poppy, maar de teksten zijn zeker niet slecht en zowieso is de hele vibe van de nummers leuk.. Geen muzikaal meesterwerk, wel een erg vrolijk en goed gemaakte cd!

Ken alleen "Wonderwoman" , echt een lekker nummer.

avatar van lizzy123
wonderwoman is echt een lekker nummer om bij te ontspannen echt een 10

Pieter Paal
'Motherfucker' is ook heel goed.

4,0
Gezellige, vrolijke plaat! Ik dacht dat ze uit engeland zouden komen maar tot mijn verbazing zijn het nederlanders! En ik ben er trots op!

4*

(verwijderd)
gewoon erg leuk plaatje.. niets meer niet minder

Baltasound
Graf. Mu. Ziek.

xCrackhead
Het lijkt allemaal wel erg op elkaar.
Maar ''wonderwomen'', ''Motherfucker'' & ''Hide & seek'' zijn echte toppers!

avatar van Geronimootje
'k Hoorde in de auto ineens 'n onwijs lekker nummer voorbij komen, bleek 't Wonderwoman van Leaf te zijn.
Ben benieuwd naar hun andere werk.

avatar van leaatjee
wonderwoman heerst!! voor de rest kan ik er niks over zeggen.

avatar van Strangeways
1,5
Mag ik voor wat dissonantie zorgen door te zeggen dat ik Wonderwoman echt een vreselijk irritant nummer vind?

artemio
Wonderwoman had ik al een paar keer voorbij horen komen, zonder van leaf gehoord te hebben, tot ik vorig weekend de tv registrtaie van Noorderslag zag, met jawel wonderwoman van leaf.
Irritant, niet echt, maar wel erg poppy. Niks aan de hand muziek.

Als dit het beste is wat de nederlandse muziek op dit moment te bieden heeft haak ik snel af.

avatar van tnf
tnf
Strangeways schreef:
Mag ik voor wat dissonantie zorgen door te zeggen dat ik Wonderwoman echt een vreselijk irritant nummer vind?

Dat mag. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben. Het nogal veel airplay krijgende nummer is heel erg 'casual' bedoeld maar toch vloeit het niet erg lekker m'n speakers uit. Het hele sfeertje heeft iets gemaakts.

Er is in het verleden genoeg leukere 'niets aan de hand-pop' gemaakt. En ook een hedendaags nummer als Colbie Caillat - Bubbly (wel wat meer basic, maar o.k., ook dat is 'niets aan de hand-pop'...) zet dit behoorlijk in de schaduw.

artemio schreef:
Als dit het beste is wat de nederlandse muziek op dit moment te bieden heeft haak ik snel af.

Ik ken het gevoel.

avatar van Arrie
Ik heb een vriend die het leuk vindt die nummers van Leaf te zingen, en helaas blijven die nummers maar in je hoofd hangen.

avatar van otherfool
1,5
Op m'n werk ben ik tegenwoordig verplicht om Sky Radio te luisteren, en Wonderwoman is zo'n beetje het enige lichtpuntje van de dag op die zender. Echt een erg leuk singletje.

Binnenkort eens de hele plaat een kans geven, wie weet...

DutchViking
Ik werd laatst positief verrast bij het luisteren van de single Wonderwoman, een verfrissend en erg eigentijds nummer. Ik kende Leaf nog niet, maar als de rest van dit album net zo sterk is als de betreffende single moet ik er misschien maar eens achteraan gaan.

avatar van FunkStar
Heerlijke zomerse CD! De singles 'Wonderwoman' en 'New Song' mogen er zeker zijn!!

rodneyVL
Ik heb een absolute 5 gegeven met als voorwaarde dat Annemarie de volgende plaat ALLE vocals voor haar rekening neemt en dat die tweede zanger geen solo's gaat doen...zijn een doorn in het gehoor.

Voor de rest; wat een Heeeerlijke Plaat!

rodneyVL
@ tnf : Vergeet niet dit is een debuutalbum en de band is eigenlijk nog maar kort actief.

avatar van otherfool
1,5
Nee, toch niet mijn ding. Wonderwoman blijft een heerlijk liedje maar over het algemeen vind ik de andere nummers wel erg vlakjes. Soms charmant (July, New Song), vaker niet, en het is jammer dat songs regelmatig verknald worden door een gozer die er doorheen zit te, ja wat, rappen? Bij Song for the Restless moet ik trouwens altijd aan Wir Sind Helden denken...

1,5*.

avatar van Will u.be
1,0
Ik zag 'motherfucker' op televisie en schrok van de kwaliteit van t liedje! Wat een inhoudsloos en zwak nummer zeg. Heel erg lelijke muziek en heel irriterende persoontjes in de clips.

Strangeways schreef:
Mag ik voor wat dissonantie zorgen door te zeggen dat ik Wonderwoman echt een vreselijk irritant nummer vind?


Eerste keren vond ik het wel mooi. Toen bleef het maar in mijn hoofd plakken. En plakken, en ik kon het niet uit zetten. Zelfs op het moment dat ik het liedje helemaal zat was. Die stem is gewoon indringend, en wat mij betreft, bedreigend. Ik wil lekker chille in de zon, niet met dit nummer.

avatar van bramenstruik
1,5
Uniek slecht is natuurlijk het nummer 'Motherfucker'. Ben normaal gesproken zeer opgewekt en goedgemutst, maar van deze track trekken mijn tenen direct krom. Zo nep, zo leeg, zo treurig...

avatar van Rhythm & Poetry
Leuk album, ondanks dat ik vele stijlen herken vind ik het eenzijdig. Tekstueel vind ik het niet top de producties zijn catchy. Muziek om in een goede stemming te geraken. Ik vind Motherfucker wel een leuk nummer.

Baltasound
Motherfucker is echt te triest voor worden. Plaatvervangende schaamte

avatar van sjorzke
3,5
lekker luchtig plaatje!

avatar van jurado
Wat mij het meest stoort is de penetrante zang met Nederlands accent van de zangeres maar ze is vast heel aardig.

avatar van Montorsi
Folk?? Spaar mij zeg.

chrismusic
Montorsi schreef:
Folk?? Spaar mij zeg.


"Folk is de benaming voor een muziekstijl zoals die onder meer op de Britse eilanden voor het voetlicht wordt gebracht. Folk laat zich weliswaar vertalen als volksmuziek, maar meestal wordt dan de Anglo-Amerikaanse volksmuziek bedoeld. Belangrijk kenmerk van de muziek is het gebruik van traditionele muziekinstrumenten zoals viool, tin-whistle, banjo, accordeon (of trekharmonica) en dergelijke. Als muziekgenre is het in de jaren '50 opgekomen, en floreerde het in de jaren '60 en '70 tot heden.

In Vlaanderen wordt het genre nieuw leven ingeblazen door mensen zoals Bobbejaan Schoepen, Herman Dewit ('t Kliekske), Hubert Boone (De Vlier, Brabants Volksorkest), Alfred Den Ouden en zeker Wannes Van de Velde. Ook wordt voor het eerst op 'grote' schaal onderzoek verricht en worden veel liederen uit de volksmond opgetekend. Door deze volksmuzikanten van het eerste uur worden ook opnieuw doedelzakken, draailieren en allerlei andere instrumenten gebouwd naar modellen uit het verleden.

Ook in Nederland doet het genre van zich spreken met groepen en solisten als Dommelvolk, Pater Moeskroen, Rapalje, Mallemoer, Blue Dew, Wolverlei en Gerard van Maasakkers en Ygdrassil.

Een aantal van deze groepen breidt het mechanisme van het op eigentijdse wijze invullen van volksmuziek uit naar het Nederlandse taalgebied, en voegen daar oude muziekinstrumenten als doedelzak en draailier aan toe. Een belangrijke stimulans komt in de jaren zeventig van de groep Fungus, die zich laat inspireren door Britse folkrock groepen als Fairport Convention. Eind jaren zeventig beleeft de Nederlandse folkrevival, die eind jaren zestig wordt ingezet, zijn voorlopige hoogtepunt met tal van festivals, waaronder het Rotterdam Folk Festival. Vervolgens zakt de revival voor lange tijd in, zeker vergeleken met Vlaanderen. Ook daar is het genre in de jaren tachtig eerder marginaal, maar dankzij folkstages die eerst in Galmaarden en later in Gooik worden georganiseerd, groeit de interesse in de volksmuziek terug en veel jonge mensen voelen er zich opnieuw toe aangetrokken. In de jaren 90 begint de tweede folkrivival.

Folkcorner Den Appel uit Asse heeft het platenlabel Wild Boar Music opgericht en Erwin Libbrecht Kadril heeft het platenlabel overgenomen. Door dit platenlabel wordt voor het eerst de Vlaamse folk op de nationale en internationale kaart geplaatst. Hieruit volgt voor de folk een grote bloei met vaste waarden zoals de groep Kadril, Ashels en Fluxus en jongere groepen zoals, Ambrozijn, AedO, Laïs, Tref, Griff en vele andere groepen. In Nederland ontstond rond die tijd We-nun Henk. De bloei van folk in Vlaanderen is ook goed te merken aan de vele Folkfestivals (Dranouter, Labadoux, Brosella, Deerlycke Folkfestival, M'Eire Morough, Feestival/nu Gooikoorts en aan de vele concerten en dansbals die georganiseerd worden.

Daarnaast bestaat een recent fenomeen: Boombals. Het Boombal is de naam van een Gents dansfeest dat maandelijks word georganiseerd door accordeonist Wim Claeys. Tegenwoordig worden er ook in andere plaatsen boombals georganiseerd. Het wordt nu maandelijks georganiseerd in Gent, Leuven, Antwerpen, Brussel, Brugge en Herk-de-Stad. Bij jongeren zijn de Boombals en dansbals populair.

Recent zijn er ook veel jonge groepen ontstaan waaronder EmBRUN, Naragonia, Magister, en Transpiradansa. Transpiradansa is ontstaan op een Folk & Jazz-stage die jaarlijks in Gooik georganiseerd wordt door Muziekmozaïek vzw. Ook in Nederland zijn er vele nieuwe groepen ontstaan als Lirio, Chardon, Koek..."

tja ik zou dit ook geen volk noemen.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:20 uur

geplaatst: vandaag om 03:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.