Leaf - Life's a Beach (2007)

Pop / Folk
Label: 8ball

1. Wonderwoman (3:38)
  2. How About This Life (3:55)
  3. Motherfucker (3:32)
  4. July (2:59)
  5. Charme on Request (3:14)
  6. New Song (3:22)
  7. You & Her (4:24)
  8. Growing Up (2:18)
  9. Hide & Seek (4:03)
  10. Song for the Restless (3:06)
  11. Oh No No No (3:10)
  12. Music (3:28)
avatar van Ronald5150
Zoals de titel van het album al doet vermoeden is "Life's a Beach" van Leaf een zomerse plaat. En zo klinkt het ook. Maar onder al die zomerse deuntjes gaat wel een grote oppervlakkigheid schuil die zich na een aantal luisterbeurten pijnlijk openbaart. De single "Wonderwoman" is in het begin nog wel een aardig en grappig liedje, maar na verloop van tijd begint het te irriteren. En dat is bij de meeste liedjes zo. Het klinkt allemaal wat te geforceerd vrolijk en hip. Daarnaast erger ik me aan het steenkolen Engels. Normaal gesproken prik ik daar wel doorheen en heb ik er niet zoveel moeite mee. Het is tenslotte toch een beetje inherent aan het feit dat Engels niet onze moedertaal is, maar als de muziek ook nog eens te wensen overlaat gaat het gebrekkige Engels wel een negatieve factor spelen. Al met al is "Life's a Beach" te beperkt houdbaar en is het typisch muziek voor op de radio, het ene oor in en het andere oor weer uit. Voor mij simpelweg niet boeiend genoeg.