Kelly Clarkson - Thankful (2003)

Label: RCA

1. The Trouble with Love Is (3:42)
  2. Miss Independent (3:35)
  3. Low (3:28)
  4. Some Kind of Miracle (3:39)
  5. What's Up Lonely (4:09)
  6. Just Missed the Train (4:12)
  7. Beautiful Disaster (4:12)
  8. You Thought Wrong (3:51)
  9. Thankful (3:02)
  10. Anytime (4:08)
  11. A Moment Like This * (3:49)
  12. Before Your Love * (4:01)
Eerste cd van Kelly Clarkson...heb hem ondertussen alweer ruim een jaar in mijn kast staan en luister deze cd nog regelmatig!! Supermooie liedjes staan erop, mijn persoonlijke favorieten zijn:
The Trouble with Low is, Beautiful Disaster, Anytime & A Moment Like This
Krijg er gewoon geen genoeg van, aanrader voor iedereen: VIJF HELE DIKKE STERREN!

Ik vind het een te oppervlakkig album. Breakaway is veel beter. Maar het valt nog mee.

avatar van jowietje
aardbeike schreef:

Ik vraag me dan af waarom je dit album dan toch 5 sterren geeft, en nog vreemder je vind Breakaway veel beter maar die krijgt wel evenveel als dit album, en je zegt het valt nog mee... dan verdient die dus geen 5 sterren toch

ja ik begrijp je wel hoor, maar ik vind kelly gewoon zo goed, geef al mn favorietjes 5 sterren snap je?

aardbeike schreef:

Ik snap je punt niet echt eigenlijk. Waarom vijf sterren geven aan een album dat je eigenlijk niet zo goed vindt? Dat komt overeen met puberale adoratie van een bepaalde popartiest zonder gefundeerde argumenten. Je moet leren objectief stemmen, anders worden de gemiddelden van de albums vervormd, en geven ze geen realistisch beeld weer van de algemene appreciatie. Versta mij niet verkeerd; ik heb niets tegen kelly clarkson (behalve haar muziek), maar het zou jammer zijn moest ze een te hoge waardering krijgen.

The Trouble With Love Is & Miss Independent vind ik de beste van dit album.

Dit album is wel redelijk, lekkere beat bij Miss Independent, geen nutteloze teksten. Het is het luisteren waard.

3.5*

avatar van Nicolage Rico
Kelly Clarkson heeft welgeteld 1 mooi liedje: "The Trouble with Love Is". Helaas houdt het hiermee op (voor de rest van haar carriere?).

avatar van Gretz
Ik vind Thankful minder dan Breakaway, daarom 4* in plaats van 4,5*. Beautiful Disaster, Anytime en A Moment Like This zijn voor mij de beste nummers, de anderen vind ik niet zo opvallend.

Ik vind A moment like this super mooi!
Dit is al heel wat voor haar eerste cd toch

Kheb ff wat videoclips toegevoegd

avatar van doornappel
dieptepunt in de muziekhistorie... en het heeft nog een naam ook: Kelly Clarkson.

doornappel schreef:

Laurora
Ovedrijven is ook een vak, doornappel.

eazyfan
Ligt het aan mij of gaan alle tracks van dit album over liefde?

eazyfan schreef:
Ligt het aan mij of gaan alle tracks van dit album over liefde?

Dat is mij nog nooit opgevallen
Volgens mij maar 2 tracks niet/of beetje

avatar van Wib0__
Haar eerste album; klinkt best lekker zo..
Miss Independent, Beautiful Disaster en The Trouble with Love Is zijn de beste singles... 3,5*

Vindt Breakaway duidelijk beter...

Is dit album niet uit 2001? Dat staat iig op de officiële site.

avatar van *San*
Ik vind Miss.Independent juist een van de slechtere nummers op dit album.

avatar van Veerleke
Supermooi album.

Mijn favorieten zijn: the trouble with love is
low
just missed the train
beautiful disaster
anytime
a moment like this
en before your love

Dit album verdient 4 sterren.

xCrackhead
Leuk album.
Heb hem tijdje grijs gedraait.
Alleen nu vind ik hem iets minder geworden, maar nog steeds een leuk voor in je verzameling.

avatar van addicted2music
Supertoffe Album!!!, Kelly Clarkson heeft echt power, & dat is zo gaaf!!!! , A Moment Like This , Low , Beautiful Disaster & The Trouble With Love Is zijn mijn favo's.

xEB

You Thought Wrong (3:51) 4
Thankful (3:02) 4,5
Anytime (4:08) 4
A Moment Like This * (3:49) 5

Heel mooi, maar hoe kom je dan op 5,0??

avatar van Angelo
Tja, de allereerste winnares van American Idol. Tot op heden de meest succesvolle, al is in haar thuisland een andere AI-winnares, namelijk Carrie Underwood, een geduchte concurrente. Dit debuutalbum van Kelly Clarkson mist een visie, maar bovenal een indentiteit. Het is behoorlijk kleurloos als je het mij vraagt. Nou vind ik haar albums in het algemeen sowieso al niet echt geweldig, maar dit is met afstand haar minst consistente album, al is dit per definitie niet haar slechtste album.
Er staan een paar aardige nummers op dit album. De ballad ‘The trouble with love is’ kan er best mee door bijvoorbeeld. Het tweede nummer ‘Miss independent’ (co-written door niemand minder dan Christina Aguilera) is wat mij betreft al gelijk het beste nummer dat hierop te vinden is. Een urban-nummer; die genre hebben we later nooit meer weer gehoord bij haar. De nummers ‘Before your love’ en ‘A moment like this’ vormden haar debuut-single (dubbele A-kant). Vooral die laatstgenoemde kan ik niet meer aanhoren; die is zovaak gezongen in talentenjachten, maar ook door B-artiesten. Leona Lewis nam dat nummer overigens in 2006 trouwens ook op als winnaars-single naar aanleiding van haar overwinning bij X-Factor.
Het nummer ‘Some kind of miracle’ vind ik ook nog wel noemenswaardig. Dat nummer is eigenlijk haast een R&B slow jam te noemen, ik vind de vibe op zich wel lekker, al moet ik ‘m niet te vaak horen. Ook ‘You thought wrong’ dat ze zingt samen met Tamyra Gray heeft wel wat, ook één van de beduidend betere nummers op dit album. Het lijkt een beetje op een nummer van En Vogue – da’s altijd wel positief lijkt mij. Tot slot wil ik ‘Anytime’ nog noemen, leuke ballad die in de lijn ligt van de ballads van Toni Braxton, oftewel: ook best positief.
Het overige materiaal dat we op ‘Thankful’ vinden stelt niet veel voor, al is het niet barslecht ofzo. Het had gewoonweg te weinig potentie. Een degelijke popplaat kan ik dit dan ook niet noemen. Ik kan me trouwens herinneren dat ze tijdens haar deelname aan American Idol een aantal (soul)nummers van Aretha Franklin zong, namelijk ‘Don’t play that song’ en ‘Respect’ (al coverde Aretha die nummers op haar beurt ook). Ze zei toen dat miss Franklin één van haar idolen was. Ik had dan ook verwacht dat ze soulmuziek ging maken, maar nee, ze prefereerde een carrière als rock chick. Jammer, want haar stem leende zich best goed voor soul! Maar goed, zelf mag ze trots zijn op hetgeen ze tot dusver bereikt heeft, want het album dat hierna volgde (‘Breakaway’) betekende de wereldwijde doorbraak.
Even nog wat anders: als ik de beoordelingen van het merendeel van de users zie die een reactie hebben geplaatst, zet ik toch echt even mijn vraagtekens. Ieder zijn smaak natuurlijk, maar dit album is aan de matige kant. Het huidige gemiddelde van 3,96 vind ikzelf dan ook niet echt geloofwaardig.
Maar ach, wie ben ik hè?

avatar van Rinus
Absoluut geen slecht album, deze eersteling van Kelly. Luistert gewoon lekker weg op z'n tijd.

Dit vindt ik het minste album van Kelly.. Je kan hierop horen dat ze niet/geen invloed heeft gehad.. Favoriete nummers: Miss Independent,Low,Just Missed The Train,Beautiful Disaster,Anytime en A Moment Like This!

avatar van Style.Girl
Een goed album, maar wel overduidelijk minder dan haar opvolgende albums. Toch zitten er pareltjes tussen zoals Beautiful Disaster, Miss Independent, Low, Anytime en ik vind A Moment Like This ook erg fijn. De rest is allemaal wat minder, maar niet vreselijk. Alleen het zijn nummers die ik niet spontaan op zou zetten.

avatar van MIAB
Fijn debuut van Kelly. Vooral Beautiful Disaster vind ik prachtig, al is de live versie nog beter. 4*

The Trouble with Love Is (3:42) --- 4,0
Miss Independent (3:35)  --- 4,0