Jamie Cullum - Twentysomething (2004)

Jazz / Pop
Label: Verve

1. What a Difference a Day Made (5:09)
  2. These Are the Days (3:21)
  3. Singin' in the Rain (4:08)
  4. Twentysomething (3:39)
  5. But for Now (3:55)
  6. Old Devil Moon (4:11)
  7. I Could Have Danced All Night (3:25)
  8. Blame It on My Youth (3:11)
  9. I Get a Kick Out of You (4:10)
  10. All at Sea (4:32)
  11. Wind Cries Mary (3:37)
  12. Lover, You Should Have Come Over (4:49)
  13. It's About Time (4:07)
  14. Next Year, Baby (4:58)
  15. Everlasting Love * (3:21)
  16. Frontin' * (3:59)
  17. Can't We Be Friends * (3:33)
  18. High & Dry [Live from the South Bank Show] * (5:32)
avatar van FeZ
FeZ
Met een aantal covers en voornamelijk eigen materiaal, laat dit nieuwe talent zien dat er ook nu nog, jaren na giganten als bijvoorbeeld Chet Baker, Miles Davis, Dave Brubeck, goede jazz gemaakt kan worden. Leuke covers, swingende nummers, ontroerende liederen, je vind ze allemaal terug op deze fantastische plaat. 4*
Morgen te zien in het Bimhuis te Amsterdam, veel plezier voor degenen die een kaartje konden bemachtigen.

avatar van titan
titan (crew)
Jamie (die er eerder uitziet als een boybandlid dat een soloalbum heeft gemaakt dan een zanger van jazznummers en ouderwetse croonerklassiekers) klinkt heel volwassen en hij kan het materiaal prima aan, alleen jammer dat het allemaal af en toe zo belegen klinkt en de meeste covers zo enorm voor de hand liggen. 3*

Eigenlijk gaat mijn voorkeur uit naar zijn eigen composities. Die covers zijn in dit genre altijd zo'n probleem (lees: uitgekauwd). Misschien is dat ook wel een reden dat juist die eigen nummers mij meer aanspreken, alhoewel ik moet zeggen dat hij de covers niet slecht brengt, en dat is ook wel eens anders.

avatar van titan
titan (crew)
Vind ik ook, uit zijn eigen werk blijkt dat hij voldoende talent heeft. Juist daardoor komen die (uitgekauwde) covers zo overbodig over.

Stefan
these are the days vind ik een erg vervelend nummer. die spoel ik altijd door...

Ik ken alleen de single, all at sea, en het bevalt me wel. het gehele album ga ik zeker binnenkort eens beluisteren.

Als ik bij Bij lover, you should have come on over aan gekomen ben, zet ik altijd Jeff Buckley op. De versie van Cullum kan me niet raken, wat Buvkely wel lukt. Dat is bij mij het 'rpobleem' bij dit album. Ik vind de irginele nummers vaak leuker dan de cover. Zijn eigen nummers vind ik meestal wel goed.

Ben steeds meer te houden van dit album Hij gaat omhoog naar 5 verdiende sterren!

hij heeft inderdaad niet het uiterlijk van een Jazz-muzikant, maar zijn album is best goed in et gehoor. kan er prima naar luisteren

avatar van HiLL
Heb hem gezien op North Sea Jazz. Dat was geweldig! Wat een show was dat! Ik vind het een hele goeie artiest die veel talent heeft, goed piano speelt, een goeie stem heeft en lekker op zijn piano kan tikken. Ook de band is erg goed. Eeen goeie Nederlandse drummer en een goeie basist!

Ik heb ook zijn Live dvd. Een prachtig live concert op een schitterende locatie!

4.5*

Music
Weten julie misschien hoe die song heet..die ook op de grolsch reclame is?? die schijnt toch van Jamie Cullen te zijn?

Everlasting Love, staat op de 'special/limited(?) edition' van deze cd.

avatar van Coldplayer
haha tovenaar, wat vindt je zo erg aan deze cd om hem van 1 naar 0,5 te verlagen?? Ik was net van plan deze eens te gaan proberen. (Niet dat ik nu op andere gedachten gebracht ben hoor)

Ink
Music schreef:

Jij snapt ook wel dat het nr niet origineeeeel van Jamie is toch?
Volgens mij van Kerry Norton :-S maar pin me er niet op vast.

Aap
Wat een vervelende CD.
Vol met vervelende covers.
Covers zijn op zich al verdacht, en als je er dan bijna een hele CD mee wilt vullen, zorg er dan voor dat er wat vernieuwends aan is, maar helaas, het ene slappe nummer na het andere.
Alleen 'Wind Cries Mary' vond ik om aan te horen, maar dat is wellicht toe te schrijven aan hoe verschrikkelijk goed de originele versie is. Dat schemert nog een beetje door.

avatar van Nicolage Rico
Ik heb echt een bloedhekel aan covers... Dus dat zegt genoeg.

avatar van HiLL
15 dec. HMH...wordt gezellig!

Aap schreef:
Wat een vervelende CD.
Vol met vervelende covers.

Kom, kom! Dat is wel erg hard voor de beste vent. Ik vind dat hij qua keuze van de covers best wel aparte nummers heeft uitgekozen. Een nummer van Jimi Hendrix ( die Aap dan wel weer te pruimen vind ), van Jeff Buckley en een liedje van Van Morrison naast een aantal vijftiger jaren spul.

En dat doet hij op originele en best interessante wijze. Vooral de vertolking van het Buckley nummer spreekt mij erg aan, ik had niet verwacht dat dat nummer in dit Jazzy-jasje zou passen, zonder daarbij aan passie en kracht in te boeten.

Ik snap best dat er mensen zijn die het populaire straatje in de muziek een beetje schuwen, dat heb ik ook wel wat, ik hou zelf ook wel van obscure muziek, waar nog nooit een levende ziel van heeft gehoord. Maar om iemand louter om zijn/haar populariteit af te schrijven vind ik een beetje goedkoop, en vooral voorbarig.

avatar van gemaster
Ja maar die cover van Radioheads 'High & Dry' was toch beneden alle peil? Van dat prachtige lieve kleine liedje werd een zouteloze kutcover gemaakt die helemaal NIETS toevoegd, maar eerder wegneemt.

gemaster schreef:

Juist...maar hebben we het dan niet over een ander album?

Ik heb het over dit album, en deze covers zijn niet slecht. D.w.z. ik wel eens minder originele covers gehoord. Kijk, als de stijl je niet aanspreekt dan is een cover van een lied dat je heel hoog in je vaandel hebt staan nooit goed of mooi. Ik hou wel van dit stijltje en ik vind het bewonderingswaardig hoe Jamie er iets leuks van weet te smeden.

Maar ja, in hoeverre moet ik ingaan op een gebruiker die de tijd neemt systematisch alle TMF-verzamelaars een laag cijfer te geven?

Jeanicious schreef:

Huh? Ik mag toch zeker wel cd's een waardering geven waarvan ik alle nummers ken. Ik ben ook gestopt bij nummer 24 ofzo, omdat ik vanaf toen de top 40 écht niet meer volgde en ik dus niet alles ken.

gemaster schreef:

Van mij mag je alles doen waar je zin in hebt!

Ik vind het gewoon een beetje overbodig om CD's te gaan becijferen die toch al niet in je straatje liggen. Kijk, als je een tijdje een band o.i.d. hebt gevolgd en de laatste CD van de band is een tegenvaller, dan heb je het recht om dat album een laag cijfer te geven. Dat geld ook voor gehypte bands/zanger noem maar op. Je kunt best kanttekeningen plaatsen bij zo'n hype. Maar wees dan wel zo correct om uit te gaan van je eigen luisterbeurten, en niet van een tracklist gevuld met covers, of vooroordelen.

avatar van gemaster
Alle nummers die ik van Cullum heb gehoord vond ik matig en de cover van High & Dry zelfs verschrikkelijk. Op zijn albums stem ik niet, want ik ken ze niet.

avatar van Jeanicious
High & Dry is inderdaad beter uitgevoerd door Radiohead. Maar verschrikkelijk vind ik de versie van Cullum echt niet hoor.

Ach, laat ook maar, ik probeer het niet eens meer.

avatar van bloempje24
Jeanicious schreef:

Ach, laat ook maar, ik probeer het niet eens meer.

Waarom coveren wanneer je toch graag een eigen interpretatie wilt geven? Cover dan niet zou ik zeggen.

Cullum heeft overigens zelf ook gezegd dat hij niet blij is met de keuze van liedjes voor zijn plaat. Maar ja, hij is een marionet

Toine Rorije
bloempje24 schreef:

Die eigen interpretatie is toch vaak juist het leuke aan covers? Overbodig zijn eerder de pogingen om zo dicht mogelijk bij het origineel te komen.
Wat niet wegneemt dat zijn cover van high en dry nogal is. Maar voor mensen die bij het horen van thom yorke heel hard wegrennen is dit vast ontzettend leuk.

avatar van HiLL
Wat je ook zegt, hoe deze jongen piano speelt (kick out of you..oelala!) is gewoon erg goed.

Jornaquin
Met als tragisch dieptepunt de Lover, You Should've Come Over cover van mijn held Jeff Buckley. 2*

(Van zijn High & Dry interpretatie ligt Thom Yorke waarschijnlijk ook nog steeds wakker)

Jornaquin
Na wat beter luisteren en het overslaan van Lover You Should've Come Over 2,5*