Jamie Cullum - Twentysomething (2004)

Jazz / Pop
Label: Verve

1. What a Difference a Day Made (5:09)
  2. These Are the Days (3:21)
  3. Singin' in the Rain (4:08)
  4. Twentysomething (3:39)
  5. But for Now (3:55)
  6. Old Devil Moon (4:11)
  7. I Could Have Danced All Night (3:25)
  8. Blame It on My Youth (3:11)
  9. I Get a Kick Out of You (4:10)
  10. All at Sea (4:32)
  11. Wind Cries Mary (3:37)
  12. Lover, You Should Have Come Over (4:49)
  13. It's About Time (4:07)
  14. Next Year, Baby (4:58)
  15. Everlasting Love * (3:21)
  16. Frontin' * (3:59)
  17. Can't We Be Friends * (3:33)
  18. High & Dry [Live from the South Bank Show] * (5:32)
Gezellig album van dit jonge talent, hij kan echt heel goed zingen, alleen is het album erg onorgineel door al die covers.
"All at Sea", "It's About Time" en "Singin' in the rain" vind ik er bovenuit steken en de overige nummers zijn gewoon lekker om naar te luisteren, maar niet erg bijzonder.

Al met al 4* waard en een plaats in mijn top 10

avatar van HiLL
Niet erg bijzonder, een 4 en in je top10?

Zal er binnenkort wel uit verdwijnen, als ik wat meer ervaring heb. Als je ziet op welke albums ik nu gestemd heb vind ik het niet erg bijzonder dat deze erin staat.

avatar van Rayaccos
Deze plaat krijgt 3* van mij, dat is meer dan verwacht al zeg ik het zelf. Cullum maakt zelf behoorlijk flauwe liedjes en covert parels van ware grootheden. Ik zou dat eigenlijk moeten afstraffen. Doch, het feit dat de covers er op staan zorgt er ook wel weer voor dat de cd best aardig is. De covers zijn ook best goed uitgevoerd, dit mannetje kan alleraardigst zingen en daarom, omdat hij het lef heeft getoond schoonheden van nummers te coveren zonder ze echt helemaal te verneuken krijgt hij toch die 3*.

ondanks zijn drang naar coveren is dit toch een heel aardig album, en krijgt daarvoor een 3,5*

Deze CD gaat echt zakken in mijn top-10 raak er ontzettend op uitgekeken. nog 3*

Bij mij gebeurde dat ook, vooral nadat ik een aantal originele nummers hoorde die hij had gecoverd...

Van die covers kan me niks schelen, het zijn voor de rest hele goede nummers, alleen na een tijdje luisteren, oer en oersaai!!

Louis2703 schreef:

Misschien omdat je de originele nummers nog niet gehoord hebt...?

Dat zal jou verbazen.. Ik luister ook wel eens muziek hoor.. Jij hebt me deze site aangeraden omdat ik ook wel van muziek houd, en er veel naar luister, dus ik heb veel van deze nummers vast wel eens gehoord.

Aap
Vast wel.

Dat zei ik al

Jornaquin
Louis2703 schreef:

Je moet wel een ongelofelijke hekel aan muziek hebben als een album 3 sterren krijgt en op nummer 7 in je top-10 staat

Ik heb niet superveel CD's maar ik wil wel graag over muziek meepraten en dit is toevallig een CD die ik Wel heb... daarom staat ie in mn top 10, mn stem zal ik ietsje verlagen inderdaad.

cyn
Mooie cd. Ik vind het plezier dat hij aan het zingen heeft in deze plaat voelbaar.

En ja, het zijn covers (veelal, tenminste). So what? Beter goed gejat, dan slecht verzonnen. Bovendien geeft hij een eigen draai aan de nummers. I like it.

Maar ja, dat was al duidelijk geloof ik.

avatar van FunkStar
Jamie Cullum, de nieuwe jazzsensatie. geweldig. Hij mag dan liedjes gecoverd hebben, in deze uitvoering zijn ze ook erg subliem. All at sea, vind ik een geweldig nummer.
Ook hoor je duidelijk invloeden uit de alternatievere muziek, maar dan in een jazz-jasje gestoken.

Geen slechte CD, heb 'm een hele tijd opgehad. Ik denk echter niet dat ik er nog vaak naar zal luisteren. Misschien, op een regenachtige zondagmiddag als ik een beetje opgevrolijkt wil worden, maar verder...

Beste nummer is All At Sea, zonder twijfel.

Social_Mask
Lekker album dit. Maakt niet uit dat hij liedjes heeft gecoverd, het is in ieder geval erg goed gedaan. Jamie Cullum heeft een erg mooie stem. Erg ..volwassen en ervaren. Aan sommige lines kun je wel horen dat hij wat jonger is Aantal prachtige nummers, maar iets te weinig swingende Jazz. Toch nog steeds erg lekker.

Twentysomething, op hoe een paar mensen inclusief Jamie zelf Toe ra doera .. 'zingen' is zó leuk. Doet me denken aan het begin van de film White Men Can't Jump. Prachtig nummer!!

Social_Mask
Is toch net zo goed als zn volgende, ligt aan mn stemming:

EVANSHEWSON
Toen deze uitkwam was Jamie een nieuwe sensatie; een klein huppelend en nog piep zijnde jongeman, met een "volwassen" jazzstem...
Hij heeft ongelooflijk véél uitstraling, présence, charisma en hij is soms hondsbrutaal.
Dàt en de prima jazzy begeiding doen het hem hier denk ik.
Deze jongeman was/is een revelatie.

Enorm fris plaatje dat volgens mij zowat onbeperkt houdbaar blijft.
Omdat dit meestal standards betreft.
Vind de Jimi Hendrix cover "The Wind Cries Mary" waar hij "The" in de titel laat vallen, zéér geslaagd, net als de meeste songs op dit spetterend debuut.
4 sterren zondermeer ****

avatar van Jonasds
Leuke plaat, ook zeer leuk live

avatar van Reijersen
De doorbraak van Jamie. Best aardig, vrij makkelijke muziek voor de grote meute natuurlijk. Maar het klinkt allemaal best oke.

3,5 ster.

Father McKenzie
Deze jongeman bulkt van het Charisma... en het zelfvertrouwen. Prima dubuut.
Plaat houdt het midden tussen jazz en pop, Cullum maakt zich al deze songs echt eigen.
Cole Porters I Get A Kick Out Of You en Jimi Hendrix' Wind Cries Mary (origineel dus THE Wind Cries Mary) zijn mijn favorieten.
Jammer dat Smells Like Teen Spirit, dat James live wel eens speelt, de plaat niet haalde. Alleen al omdat die Nirvana-song zo'n sterk nummer is;
Ik zit momenteel naar zijn dvd Live at Blenheim Palace te kijken en het is echt genieten.

****1/2

avatar van platedraaier
Punt 1 is het geen dubuut, maar debuut.(meneer de nederlandse spelling bewaarder)
Punt 2 is het zijn debuut niet.
Dat is de cd Pointless Nostalgic. En die is echt veel beter. Die kan ik je dus echt aanraden.

platedraaier schreef:
Punt 2 is het zijn debuut niet.

dat is gewoon een TIJPFOUT waar ik overkeek, ik zal ze in het verolg twee keer herlezen hoor, Meneer de Welweter!

avatar van platedraaier
Mij excuses, ik wilde je niet boos maken hoor, was maar een grapje. Ik ga nu ook niet je voorgaande post verbeteren
En dat van de cd Pointless Nostalgic meen ik oprecht. Dat is een betere cd.

platedraaier schreef:
En dat van de cd Pointless Nostalgic meen ik oprecht. Dat is een betere cd.

Bedankt voor de tip dan maar, zeker?

avatar van lizzy123
staat ever lasting love er wel op want dat is een goed gecoverd nummer maar ik zie het hier nergens op staan ??

avatar van esteban
Volgens mij staat die alleen op de Limited Edition.

avatar van Mjuman
Gekocht voor een prikkie, nu weggegeven aan mijn tante - die is er blij mee.

Gezien op Northsea Jazz en hoorde 'Everlasting Love' - er zijn grenzen aan zelfkastijding.

Enne Omar, ook gezien toen, is veel leuker.