Electric Wizard - Dopethrone (2000)

Label: Rise Above

1. Vinum Sabbathi (3:06)
  2. Funeralopolis (8:43)
  3. Weird Tales (15:05)
  4. Barbarian (6:29)
  5. I, the Witchfinder (11:04)
  6. The Hills Have Eyes (0:47)
  7. We Hate You (5:08)
  8. Dopethrone (20:48)
  9. Mind Transferral * (14:56)
avatar van Bruno Banani
absoluut erg bruut album!

Parabola
Gaaf album van deze doom/stoner (whatever) band. 4*

avatar van cornucopia
Lompe stoner/doom uit Engeland... Ik vind dit samen met Come my fanatics hun gaafste cd...

avatar van Bruno Banani
Superplaat, lagere bassriffs en stonerplaat ken ik niet, jammer dat alle zware doom-stoner-volgers van nu(sunn o))), boris etc) dit niet weten te vinden.
Zou velen kunnen bekoren, denk ik...

avatar van trebremmit
Traag, log en meeslepend. Stoner doom uit Engeland, beste album van Electric Wizard.

avatar van essence
Heel vet album! Heb laatst hun album "Witchcult Today" op lp aangeschaft en die vliegt een dezer op de draaitafel!

lambf
Vind dit nu niet echt top-notch, had er eigenlijk wel wat meer van verwacht.

lambf
Nee, onder de indruk ben ik niet. Het luistert makkelijk weg, maar dat is eigenlijk niet genoeg. De zang vind ik hier wel de zwakste schakel, maar ook de productie had een tandje zwaarder mogen zijn (die is hier sowieso niet zo heel lekker vind ik). Een stoner-liefhebber ben ik niet, maar volgens mij kan dit wel wat beter jongens!

avatar van trebremmit
Beter? Dit is volgens mij echt een stonerdoom klassieker, veel beter vind je ze niet, mischien ligt het genre je niet?

lambf
Dat zal het wel zijn Maar ik vind de productie (of mastering oid, ik weet nooit echt goed het verschil) gewoon niet lekker, de gitaren zouden nog een heel stuk vetter mogen kunnen klinken. Ze staan ook wat te hard, waardoor de dynamiek aan wensen overlaat.

avatar van Bruno Banani
tja, beter dan deze omschrijving kan ik het niet formuleren :!
Roadburn’s Album of the Decade: Electric Wizard – Dopethrone |
tis een beleving!

avatar van cornucopia
"I am Albino. You wish to see me?" Ik trek dit niet altijd, maar nu regeert dit...

avatar van nigeej
sommige nummers gaan vervelen, en ik vind het raar dat dat bij dopethrone niet is, dit is gewoon muziek voor de nekspieren, en is waarschijnlijk live een stuk beter aan te horen. mn hoofd ging wel automatish op en neer bij het beluisteren van dit album ,maar dat is gewoon standaard bij het genre

avatar van BlueVelvet
nigeej schreef:
Het gaat hier toch over Dopethrone?

avatar van De-noir
Wellicht dat nigeej het slot- en tevens titelnummer bedoelt?

Dat sommige nummers hier wat vervelen kan ik wel inkomen trouwens. Ontzettend repeterend allemaal. Ik draai het zeker niet vaak, maar als ik ervoor in de mood ben is het een fantastische trip.

avatar van BlueVelvet
De-noir schreef:
Wellicht dat nigeej het slot- en tevens titelnummer bedoelt?
Ah, my bad.

avatar van laboomzaa
Tijdens de wintersport met deze héééél vaak naar beneden gezzoeft!!

Oei...ik zo hard en tevens zóó traag..

avatar van master-rens
Volgens mij klinkt dit tien keer beter als je de boxen op vol volume hebt staan.

The Hills Have Eyes

guess who
dit is lomp, diep en zwaar maar vooral episch!

avatar van Godan
Dit album, of liever deze band, is me destijds helemaal ontgaan. En wat een zonde! Maar goed, liever laat dan nooit. Errug lekkurrr!

avatar van [WZ]
Jus Osborn (gitaar/zang) cureert volgend jaar Roadburn 2013, dus ter gelegenheid daarvan (én om nog even in de Roadburn-sfeer te blijven) heb ik deze maar even opgegraven..

Erg zwaar plaatje!
Maar, waarschijnlijk ben ik de enige.. nieuwer werk vind ik prettiger om te horen. Wat meer gericht op echte songs, ook al zijn ze nog steeds zwaar trippy en zwaar, ipv voornamelijk gericht op de 'lompheid der dingen', wat hier vooral het doel lijkt. Die sound kán ook behoorlijk vermoeiend zijn soms.

avatar van [WZ]
Heej! De mijne heeft nog een track "Mind Transferral" erachteraan trouwens! Die wilde ik aanstippen als een van de vettere nummers, maar hij staat hier helemaal niet. Tis ongeveer 10 min instrumentale zompigheid, dan 4 min stilte en dan wat onzin nog.
Also; het nummer Dopethrone is korter, slechts 10 min ofzo..

avatar van essence
Die curatie (heet dat zo?) van Jus Osborn lijkt me hééél interessant.
Dat wordt weer 15min voor de voorverkoop begint aan de pc klaar zitten. Met koffie natuurlijk.

avatar van [WZ]
Wij gaan wel weer in de rij staan bij de 013. met koffie. of een biertje.

avatar van Improve
Improve
Legendarisch!

Gister alle hoeken van het universum opgezocht met deze plaat.

avatar van Tupelo
Meedogenloos.

Als je van muziek houdt die zwaarder is dan alles wat je al in de kast of in je playlist hebt staan: deze zeker aanschaffen.

catchup
Dit draait mijn oudste zoon op het moment in de huiskamer, lekker vet zeg, ik word hier helemaal vrolijk van, steeds een stukje harder.

avatar van Johnny Marr
Het titelnummer duurt bij mij maar 10:36...

Johnny Marr schreef:
Het titelnummer duurt bij mij maar 10:36...

Dat klopt ook wel, alleen daarna komt er nog 9 minuten stilte en een hidden track van 55 seconden op de eerste uitgave. Latere uitgaves hebben een bonustrack genaamd Mind Transferral, en op die versies ontbreekt de stilte en de hidden track.