20.SV - Insects (2006)

Electronic
Label: Autumn Wind

1. Untitled (32:10)
lambf
Ergens in Libanon zit Osman Arabi wat muziek te maken. In zijn land wordt zijn muziek, en tevens de muziek waar hij naar luistert, gecensureerd. Dit kan een nadeel zijn, maar in het geval van muziek is het eerder een voordeel. Hoe meer censuur, hoe meer publiciteit. En hoeveel muzikanten zouden er wel niet een moord doen om publiciteit te krijgen?

Osman Arabi heeft verschillende projecten, waaronder 20.SV. Hij doet onder andere ook nog Seeker en Kafan. Seeker is Dark Ambient, Kafan is Black metal.

Van Kafan ben ik niet zo te spreken, Seeker kan ik niet echt vinden en 20.SV, tsjah, daar ben ik al wekenlang verlieft op. Het is hele melodieuze en schone, doch harde muziek. Ik roep constant wel dat het Noise is, maar is dit wel zo?

Zoals Hammerhead al terecht opmerkte, is dat het geluid te schoon en te helder voor echte Noise is. Noise moet hard, woest, verpulverend zijn. Noise zelf is al een contradictie, keiharde, rauwe oermuziek waar je je begeeft in een warm bad om jezelf schoon te laten maken.

Maar aangezien 20.SV niet verpulveren of zelfs woest is, kan je je afvragen of het wel nNoise is. De melodieën versterken deze kwestie. Die melodieen zijn ontstaan door gitaren, en dat hoor je. Het geluid is dan ook erg clean voor Noise-begrippen. Tevens heb je, door de melodie, teveel houvast aan de muziek, terwijl dat bij Noise juist niet de bedoeling is.

Kortom, is 20.SV wel Noise, en, wat zou het anders kunnen zijn? Industrial ? Nee, niet echt. Ambient dan? Ja, Ambient zou een goede omschrijving kunnen zijn. De muziek bevat alle benodigde ingrediënten waardoor het gemakkelijk past. Bij deze noem ik 20.SV Ambient (Of zou het toch Drone zijn ? pff, ik weet het niet hoor!)

black noise industrial ambient
ik kan hier niet echt van genieten, wat natuurlijk eigenlijk ook helemaal niet de bedoeling is, waardoor dit project dan misschien toch weer slaagt. want ik kan normaal opzich wel veel experimentele muziek aan...

lambf
Waarom kan je er niet van genieten ? Zo ontzettend verschikkelijk mooi deze muziek

Tijd voor een 5* (alleen The Crawling Chaos vind ik mischien ietsje beter, maar die kan helaas niet op MuMe)

tuktak
ik heb mijn koptelefoon op en het doet pijn aan mijn oren, met name insects...maar het kan ook komen door een vervorming bij het plaatsen op myspace. dat is de enige plek waar ik dit heb kunnen vinden nl. apolcalyptic desert heeft met die gedachte wel iets meer potentie. ik heb nu een gratis officiële download (myspace en 20sv.com) gevonden: http://www.rapidshare.com/files/74851065/20sv.zip

20.sv extermination process in 320kbps. ga ik daar ook maar eens naar luisteren, want anders is het wel...

lambf
@#_)*%#_(* Wie beluisterd hem dan ook via myspace

Alstublieft, geef nooit een mening bij dit soort muziek alleen door op bevindingen op myspace, die vervormen het geluid enorm, echt, door die site mag je gewoon geen oordeel geven over wat dan ook voor muziek .

Die Extermination Process is inderdaad wel wat makkelijker te behapen, vanwege dat die wat minder harsh is en doordat dat nummer ondersteund word door een beat. Ook dat nummer vind ik goed, maar het is wel anders. Meer wat voor het slapen gaan ofzo

tuktak
ghehe jah dat krijg je met lastig verkrijgbare muziek hè, dan moet je toch wat...
maar thanks to edris, van hem heb ik dit plaatje uiteindelijk kunnen lenen, en ik vind insects het meest gaaf als de sub erbij in komt. vanaf 20 minuten bijvoorbeeld. deze bepaald het ritme, en geeft dan met de monotone noise een heel bijzonder en lekekr klinkend effect. wel met hard geluid, want zacht klinkt dit echt nergens naar. 5 sterren vind ik wel iets teveel van het goede, maar het is ok. al is ander werk, en volgens mij helemaal dat seeker concept, nog een stuk fijner.

lambf
Ja, maar dat is nog lastiger te vinden. Thans, wil je het in goede kwaliteit beluisteren

avatar van orbit
Vooralsnog heb ik ook het gevoel dat er iemand een gat in mijn schedel zit te boren bij het beluisteren hiervan Als lambf dit melodieus noemt wil ik zeker niet weten wat hij echte "noise" vindt Niet erg aan mij besteed.. interessant op zijn best, en als outtro/intro van iets substantielers zou het prima geschikt zijn, er zit wel een zekere donkere laag in.. maar dit 30 minuten lang ga ik niet te vaak uitzitten.. excuus.

thejazzscène
Haha, wat een bak herrie zeg!

avatar van Pooiertje
Ik heb dit album beluisterd maar ik weet niet zeker of het wel dit album is
Hoor je in het begin een beetje een wesp achtig geluid?

bro
Nee ik weiger dit goed te vinden. Dit drijft het gewoon te ver in het uiterste. Ik trek voor mezelf een lijn voor wat aanvaardbaar is en wat niet.

Mooi gelaagd, maar de schelle tonen contrasteren me soms wat te veel met de zalvende achtergrondlaag. Kwestie van doorluisterne misschien Platen als Sheer Hellish Miasma en And Still Wanting zijn naar mijn mening aardig vergelijkbaar, maar bevallen me toch een stuk beter.

We gaan zien of het nog hoger of lager word!.

avatar van Hellblazer
0,5
Wat een vreemde release is dit. Ik snap niet wat hier genietbaar aan is. Ik heb het hele album geluisterd en ik kwam erachter dat ik net zo goed 1 minuut kon luisteren, want het is een grote bak herrie waar je knettergek van wordt. Het lijkt wel alsof iemand geluiden van een slijpmachine, gemixt met de schelle hoge toon en een ambient laag is ook te bekennen. Ik dacht in de 23e minuut toen de herrie weg was even dat hij afgelopen was. Niet dus!! Ineens weer een kraakpiep die maar doorgaat en doorzeurt...
Afschuwelijk...

avatar van Onderhond
Mooi noisealbumpje. Ietwat meer variatie was wellicht leuk geweest, verdwijnt soms allemaal een beetje in de achtergrond, maar verder zeer fijne muziek.

3.5*

Razor Disk
Hoeveel risico neem ik als ik dit album beluister?

edit: Veel dus. Wat een kloteherrie.

Razor Disk schreef:
Hoe veel risico neem ik als ik dit album beluister?

edit: Veel dus. Wat een kloteherrie.

lambf schreef:

Ik zie deze man al denken: Kijk mij eens aparte muziek maken! Kijk mij eens anders zijn dal al die anderen!

Wat is hier in hemelsnaam mooi aan? Omdat het apart is, is het gelijk mooi?

Nog nooit een noise album gehoord zeker? Zowel, dan hoor je denk ik ook wel dat dit voor noisebegrippen inderdaad een aardig mooi album is.
In die kring is het ook niet radicaal anders of "apart" wat de man doet. Lijkt redelijk op een Kevin Drumm of een Prurient. Echter als je dit herrie vind, blijf daar dan alsjeblieft ook maar weg.

Razor Disk
Ik ben gek op noise, maar je kunt sommige geluidjes te hard maken. Je kunt overdrijven en mensen barstende koppijn bezorgen.

hmm enigszins snap ik je punt. Ik vond deze plaat bij vlagen ook te schel. Daarentegen was de onderlaag wel erg mooi. Een begrip als TE HARD in noise bestaat trouwens niet zo, heb ik het idee. Vaak een vrij overstuurde bak aan geluid, of je moet inderdaad meer het gelaagde en subtiele werk hebben. Dat is er natuurlijk ook genoeg.

avatar van orbit
Noise, zoals ritmische drones van Dive of Sonar kan ik erg goed waarderen.. dit vind ik gewoon atonale k#$@ker-herrie inderdaad, een exercitie bij de tandarts is er niks bij. Mensen die op hun relaxestoeltje in de huiskamer hier knetterhard naar zitten luisteren, terwijl ze met hun vingers meetappen op de schelle piepen (..?) zijn vast heel erg stoer, maar ik kan me er niets bij voorstellen. Een beetje zoals seks met dieren ofzo.. leuk voor de freaks waarschijnlijk

Tientallen berichten verwijderd (en per ongeluk.ook de enige - excuses tuktak - die wel iets te melden had over het album). De track heeft op CD blijkbaar een andere naam.

Blijven roepen dat je het niets vindt zonder enige onderbouwing om de discussie maar gaande te houden heeft wel verdacht veel weg van trollen.

jeko
Toch wel erg lekker dit!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Dit vind ik echt vreselijke herrie.

avatar van Eveningguard
0,5
Je hebt leuke herrie en je hebt afschuwelijke herrie wat niet erg prettig is voor de oren. In hoevere je hier van kan genieten is mij een raadsel. Je kunt erna meteen naar de oorspecialist.

bro
Inderdaad. Of je mag eens op de bank gaan liggen bij een specialist. of misschien is het juist therapie om de desbetreffende gevallen rustig te houden (Edit: mopje hé)
Herman vraagt hier om onze meningen te onderbouwen, maar hier valt gewoon bitterweinig over te vertellen. Het is namelijk niet meer dan wat geknarst en gepiep. Zelf hun grootste fan Lambf weet er niks over te vertellen, behalve dan dat het genre onduidelijk is, en dat er (zogezegt) melodie in zou moeten zitten
Als ik echt m'n best eens doe hoor ik een mengeling van
-een microgolf
-piepende trein-remmen
-een opstartende computer
-een vliegtuig
- een stofzuiger
- een boormachine
-de vuilniskar
-...
En ik heb dit werkelijk een eerlijke kans gegeven hoor. Meerdere keren zelf, en mét positieve instelling.
Nu ja, ieder zijn ding zeker.

avatar van Teunnis
Ik vind dit juist een geweldige plaat. Ben niet echt bekend in dit genre. Ik ken alleen Fuck, the Retarded Girl en wat nummers van Merzbow, maar dat vind ik alleen maar interessant. Voor mijn plezier luister ik er niet naar.

Van deze plaat kan ik wel genieten. Onvoorstelbaar wat er gemaakt kan worden van enkel wat gepiep. Als je dit 's nachts in het donker met koptelefoon op in je bedje gaat luisteren kan ik me niet voorstellen dat je dit niks aan vind. Als je er even niet aan denkt dat dit alleen maar gepiep is, dan is dit gewoon een hele gave soundscape. Ik vind het zelf behoorlijk ambient, met het verschil dat de volumeknop flink hoger staat en er voornamelijk scherpe tonen uitkomen.

Maar ook buiten je bedje werkt deze muziek prima. Alhoewel, ik heb wel eens in een overvolle bus en winkelstraat deze muziek geluisterd en dan wordt het wel heel vaag.

Ik ben het wel eens met Onderhond en ThirdEyedCitizen dat het iets te schel en monotoon is.

avatar van Eveningguard
0,5
Een beetje maar hoor. Gewoon onluisterbaar.

avatar van vork666
Ah, ik en anderen worden weer veroordeeld tot de psycholoog. Dat is wel gelijk een beetje radicaal, is het niet?
Lekker lomp gepiep en geknars hier, bij lange na niet zo melodieus als eerder werk van de beste man (Acid Vomit.Human Genocide ), maar minstens net zo sfeervol. Waar Acid Vomit het moest hebben van een soort duister Tsjernobyl-sfeertje is dit meer in-your-face teringherrie, maar dus nog steeds flink duister. Ik ben altijd wel in voor wat lomp industrieel kabaal en daar Osman Arabi zijn synthesizers kent kan ik hier prima naar luisteren. Zoals Onderhond zei, iets meer variatie had hier en daar inderdaad geen kwaad gekund, maar de erg vette sound vind ik an sich toch wel te smakelijk om hier een erg laag cijfer op te plakken.

bro
Dat van die psycholoog was maar om te lachen hoor, vandaar die emoticon
Ikzelf luister ook wel eens naar meer eentonige muziek, omdat het wel een bepaalde trance en/of sfeer kan oproepen, daar hebben jullie wel gelijk in. Maar het probleem bij deze cd is gewoon dat de desbetreffende geluiden best storend tot zelf pijnlijk zijn in de oren, en ook gewoon zeer eentonig, en niet gewoon ''een beetje". Voor mij slaat hij echt wel naast de bal