Buffalo Springfield - Buffalo Springfield Box Set (2001)

Rock / Folk
Label: Rhino

1. There Goes My Babe [Demo] (1:47)
  2. Come On [Demo] (1:27)
  3. Hello, I've Returned [Demo] (1:38)
  4. Out of My Mind [Demo] (2:44)
  5. Flying on the Ground Is Wrong [Demo] (3:11)
  6. I'm Your Kind of Guy [Demo] (1:07)
  7. Baby Don't Scold Me [Demo] (2:07)
  8. Neighbor Don't You Worry [Demo] (2:31)
  9. We'll See [Demo] (4:11)
  10. Sad Memory [Demo] (2:53)
  11. Can't Keep Me Down [Demo] (2:10)
  12. Nowadays Clancy Can't Even Sing (3:28)
  13. Go and Say Goodbye (2:24)
  14. Sit Down I Think I Love You (2:34)
  15. Leave (2:46)
  16. Hot Dusty Roads (2:54)
  17. Everybody's Wrong (2:27)
  18. Burned (2:19)
  19. Do I Have to Come Right Out and Say It (3:05)
  20. Out of My Mind (3:08)
  21. Pay the Price (2:40)
  22. Down Down Down [Demo] (2:15)
  23. Flying on the Ground Is Wrong (2:43)
  24. Neighbor Don't You Worry [Remix] (2:25)
  25. Down Down Down [Remix] (2:45)
  26. Kahuna Sunset (2:56)
  27. Buffalo Stomp (Raga) (3:53)
  28. Baby Don't Scold Me (3:27)
  29. For What It's Worth (2:43)
  30. Mr. Soul (2:47)
  31. We'll See (2:47)
  32. My Kind of Love (2:34)
  33. Pretty Girl Why [Previously Unreleased Mix] (2:30)
  34. Words I Must Say [Demo] (1:16)
  35. Nobody's Fool [Demo] (1:34)
  36. So You've Got a Lover [Demo] (3:10)
  37. My Angel [Demo] (3:51)
  38. No Sun Today (2:04)
  39. Everydays (2:43)
  40. Down to the Wire (2:28)
  41. Bluebird (4:32)
  42. Expecting to Fly (3:48)
  43. Hung Upside Down [Demo] (4:30)
  44. A Child's Claim to Fame (2:13)
  45. Rock & Roll Woman (2:45)
  46. Hung Upside Down (3:30)
  47. Good Time Boy (2:18)
  48. One More Sign [Demo] (2:05)
  49. The Rent Is Always Due [Demo] (3:06)
  50. Round and Round and Round [Demo] (3:40)
  51. Old Laughing Lady [Demo] (2:43)
  52. Broken Arrow (6:18)
  53. Sad Memory (3:04)
  54. On the Way Home [Previously Unreleased Mix] (2:30)
  55. Whatever Happened to Saturday Night? [Remix] (2:10)
  56. Special Care (3:35)
  57. Falcon Lake (Ash on the Floor) [Remix] (4:22)
  58. What a Day (2:22)
  59. I Am a Child (2:24)
  60. Questions (2:57)
  61. Merry-Go-Round (2:05)
  62. Uno Mundo (2:04)
  63. Kind Woman (4:15)
  64. It's So Hard to Wait (2:08)
  65. Four Days Gone [Demo] (3:46)
  66. For What It's Worth (2:43)
  67. Go and Say Goodbye (2:24)
  68. Sit Down I Think I Love You (2:35)
  69. Nowadays Clancy Can't Even Sing (3:28)
  70. Hot Dusty Roads (2:54)
  71. Everybody's Wrong (2:31)
  72. Flying on the Ground Is Wrong (2:43)
  73. Burned (2:19)
  74. Do I Have to Come Right Out and Say It (3:05)
  75. Leave (2:45)
  76. Out of My Mind (3:08)
  77. Pay the Price (2:41)
  78. Baby Don't Scold Me (3:13)
  79. Mr. Soul (2:52)
  80. Child's Claim to Fame (2:13)
  81. Everydays (2:43)
  82. Expecting to Fly (3:46)
  83. Bluebird (4:36)
  84. Hung Upside Down (3:31)
  85. Sad Memory (3:04)
  86. Good Time Boy (2:17)
  87. Rock & Roll Woman (2:49)
  88. Broken Arrow (6:14)
avatar van music4life
de eerste cd al, jezus wat een muziek!! hallellujah

avatar van Ducoz
De ultieme kennis making? De box kost potjan drie dubbeltjes 100 euro!

Ad Brouwers schreef:
Voor een groep die "slechts" 25 maanden heeft bestaan lijkt me dit een zeer aantrekkelijke box-set. Bovendien zal een reunie nu helemaal onmogelijk zijn, omdat Dewey Martin in 2004 is overleden en Bruce Palmer in januari 2009. Laten we het maar houden dat het prima muziek was in een warrige periode, long time ago.
Ik quote mezelf maar even, Ducoz. Maar je hebt liefhebbers van..., fans, die-hard fans en verzamelaars. Soms gaan die samen. De waardering is weliswaar hoog (4.12), maar heeft maar 24 stemmers. M.a.w. het is maar wat de gek ervoor geeft. Zelf ben ik ook een Beatlesgek, freak, verzamelaar of whatever, dus zo gek is het nou eenmaal ook weer niet, dat mensen deze box graag kopen, alhoewel ik me wel afvraag hoeveel van de 24 stemmers de box écht gekocht hebben

Stijn_Slayer
Het is echt iets voor de die-hards. Buffalo Springfield is één van mijn lievelingsgroepen. Zelf heb ik de box daarom in bezit. Tweedehands voor 20 euro incl. verzenden, maar anders had ik 'm nieuw gekocht voor die 55 euro die deze toen kostte (nu is 'ie o.o.p.). Een box waarvan ik nog steeds achter mijn eerdere kritiekpunten sta, maar wat hier wel op te vinden is vind ik fantastisch. Veel demo's e.d. vind ik niet zomaar iets voor de completist, maar daadwerkelijk erg sterk.

De drie albums los heb je voor 15 à 20 euro binnen. Dat is nogal een verschil, zeker voor de meer gemiddelde liefhebber.

Ik lees in het bericht van Ad trouwens over de onwaarschijnlijkheid van een reunie. Die is er toch nog gekomen, en gisteren is zelfs een (mini) tour van start gegaan. Met Neil Young weet je het nu eenmaal nooit...

Stijn_Slayer schreef:

Dat weet ik ook wel, Stijn. Dat een reunie aan het plaatsvinden is, maar in het geval van Buffalo Springfield waarvan 2 leden uit de oorspronkelijke al zijn overleden en het feit dat wisselingen van bezettingen van de groep aan de orde van de dag plaats vonden, vind ik niet dat je kunt spreken van een reunie van Buffalo Springfield (al dan niet mét of zonder Stephen Stills en Neil Young). Dat vind ik dan een vorm van geldklopperij en een ziekelijke vorm van "wishfull thinking). Valt me tegen van je reaktie, Stijn. Jij weet echt wel beter imo.

Stijn_Slayer
Ik snap wederom niet veel van je reactie, Ad. Ik vermeld het gewoon even. Je wist het blijkbaar al, nou prima toch? Anderen weten het misschien nog niet. Om daar nou zo pissig over te doen... Je doet net alsof ik je beledig.

Ik vind zelf dat ze Jim Messina mee hadden moeten vragen, maar het ging in Buffalo Springfield altijd om Young, Stills en Furay. Palmer en Martin hadden hun rol, maar zijn wel vervangbaar (om nog maar te zwijgen over de verscheidene invallers). Afgaande op de vorige twee Bridge School Benefit concerten heeft deze reunie wat mij betreft zeker bestaansrecht.

Stijn, ik ben helemaal niet "pissig", maar ik ben het alleen niet met je in deze eens. Dat mag toch?

Stijn_Slayer
Dat mag. Dan begreep ik je even verkeerd.

avatar van harm1985
Stijn_Slayer schreef:

Ja, en op Monterey Pop viel Crosby zelfs in voor Young en Bruce Palmer was eigenlijk bij het tweede album al niet echt meer 'lid' van de band.

En inderdaad, het hart van de band zijn Furay, Stills en Young, ze schreven het gros van de nummers, alleen Carefree Country Day van Last Time Around is van Messina. Er zijn zoveel bands van weleer die onder dezelfde naam nog steeds optreden, zoals Toto, Queen+, Deep Purple, etc, etc.

Overigens overleed Palmer al in 2004 en Martin in 2009, niet andersom, zoals Ad eerder stelde.

Wel jammer dat deze out of print is, had em graag nog origineel willen hebben, maar nooit voor een mooie prijs kunnen vinden.

Stijn_Slayer
Dan zou ik Marktplaats in de gaten houden. Soms staat 'ie er wel voor 25 à 30 euro op.

avatar van IntoMusic
Stuitte net op deze pagina. Ik heb die bootleg, maar vooral het zinnetje:
Thus, it is subtitled Vols 5 & 6 (to follow the 4 official Cds...

...is interessant en wist ik niet. Mooie bootleg met het schitterende 12 min. durende Blue bird.

Misschien dat deze dan nog eens officieel uitkomt als "Box Set continued" . Iemand meer nieuws hierover?

Stijn_Slayer
Ik heb die bootleg ook al een tijdje. Volgens mij had ik alles wat erop staat (behalve de twee nummers van de 80ies reunie) al, maar ik vind 'm mooi samengesteld. Vooral bij de live tracks is gekozen voor de best mogelijke kwaliteit.

Deze gaat echter nooit officieel uitkomen. Deze set is samengesteld voor en door fans. Hooguit wordt wat overlappend werk wat Young ook in de kluis heeft liggen nog beschikbaar gemaakt in Archives (downloadsectie). Audience opnames e.d. worden nooit officieel uitgegeven.

avatar van Mjuman
Wat een gejank hier allemaal over de prijs van die box. Ding is gewoon nog steeds te bestellen voor ca 45 euro, bij een grote e-tailer die Stijn ondertussen ook heeft gevonden. De afzonderlijke cd's gaan daar voor vanaf ca 5,50 incl verzending (tweedehands).

Vroeger luisterde ik naar Superclean Dreammachine van Ad (Toppop Yeah) Visser, en regelmatig kwam Bluebird, Broken Arrowsof Expecting to Fly voorbij. Had niets meer op vinyl en was als een kind zo blij toen deze box uitkwam - destijds in Breda gekocht (nu Velvet), misschien wel van DJ Arend (user hier). Priceless deze box.

avatar van Ducoz
En Mjuman, om welke "grote" E-tailer gaat het? Dat soort dingen zouden mijn portemonnee ook goed uitkomen!

Stijn_Slayer schreef:
Audience opnames e.d. worden nooit officieel uitgegeven.

Op zich logisch, maar natuurlijk wel erg jammer. Hoewel er wel voorbeelden zijn zoals die van The Doors. Anyway, deze box en dan met name de eerste 2 cd's zijn nog steeds om te smullen. BS blijft voor mij tijdloos en deze 4 cd'tjes bewijzen dat maar al te goed.

Jep, in een fatpack.
Dat wil zeggen dat het gewoon in zo'n ouderwetse dubbel CD doos komt met vier houdertjes + een klein boekje. Budget versie als het ware. Dacht datie eerst op 9 september uit zou gaan komen.

avatar van Droombolus
Check !

avatar van Ducoz
Ik vind de nummers, zoals ze hier op de box staan(disc 4 buiten beschouwing gelaten)
vele malen beter dan de originele drie albums.
De akoestische demo's op disc 1 zijn hemels.
Op disc 2 klinkt Buffalo Springfield meer als een band dan op het debuut en het afscheid...
De schetsen naar de klassiekers zijn ook erg sterk en hebben,
in de onvolledigheid, zelfs de kracht om als partjes opzich zelf te kunnen staan.

Met deze box in handen komt de werkelijke magie van Buffalo Springfield naar het oppervlak; niet zomaar een sixtiesbandje, waar er zo veel van waren. Nee, deze weten het verschil te maken.
Dat zag en hoorde je ook wel aan 'Buffalo Springfield Again', maar de voorloper en nakomer deden me een stuk minder.

Een must voor iedere sixtiespop/rock liefhebber die de albums nog niet bezit en een must voor iedere Neil Young/Furray/Stills/CSN/ Buffalospringfield fanaat!

avatar van Droombolus
Ducoz schreef:
Ik heb hem binnen hoor, 15 euro lichter... maar hey!

Alleen CD-4 is al 15 euri waard ..............

Jep!

avatar van Bombong
Ducoz schreef:
Ik heb hem binnen hoor, 15 euro lichter... maar hey!

Dat is wel erg goedkoop! Ik heb er ruim 15 GBP voor betaald, maar nog steeds een koopje. De 3 Buffalo Springfield-platen had ik al lang op CD, maar deze box biedt veel extra's. Elk oud nummer dat Richie Furay zingt en ik nog niet ken is sowieso voor mij al 15 pond waard. De box legt mooi de link met Poco en Crosby, Stills & Nash. Buffalo Springfield zit voorlopig wel weer even in mijn CD-speler!

avatar van henk01
Aangeschaft voor 18,95

avatar van Twinpeaks
Mooie schatkist . Natuurlijk hadden hier live opnames op moeten staan , maar het gebodene is toch ook wel iets om van te smullen. In hun relatief kort bestaan heeft BS wel degelijk een stempel gedrukt op de muziek.
Wie weet wat er nog teweeg zou zijn gebracht als men langer als band had blijven bestaan. Ik heb vandaag sinds lange tijd de box weer eens gedraaid en heb echt weer zitten genieten van het talent van deze superband. Uitermate verzorgde box met een prachtig boekwerk. Ik ben verzot op dit soort uitgaven. 5 sterren.⭐️

avatar van IntoMusic
Leuk om hier weer eens een update te zien. Tijd geleden dat ik deze box een slinger heb gegeven. Deze week weer opzetten