menu
zoeken in:
avatar van Tompie
Ik ben een ongelofelijke fan van Pearl Jam. Zijn er nog users die Pearl Jam zo goed vinden? Zijn er haters van de band? Ik had graag enkele meningen gelezen. 'k ben momenteel naar Vitalogy aan het luisteren, volgens mij hun beste album. Rockt als de beesten, is soms heerlijk tegendraads, maar ook soms zalvend mooi (Nothingman, Betterman).

avatar van aERodynamIC
Fan is wel een heel groot woord: maar ze wonnen het indertijd van Nirvana voor mij. Laatste band vond ik super hoor, maar vond Cobain niet echt sympathiek met zijn gezever over beroemd zijn: man blijf dan thuis in je garage spelen en breng geen cd's meer uit.
Eddie Vedder was meer mijn hero. Heerlijke stem ook.
Alhoewel ik toch het meest gek ben van de eerste 2 albums heb ik wel veel waardering voor hun geexperimenteer op de latere albums (die me veel minder doen).
Favo nummers: 1. Alive 2. I am mine 3. Red mosquito 4. Thin Air 5. Release

avatar van titan
titan (crew)
Ik vind Pearl jam een goede band die waarschijnlijk nooit een echt slechte cd zal maken, maar waar de echte magie al jaren vanaf is. Eddie Vedder is 1 van mijn favoriete zangers.

Ik vind Pearl Jam ook erg leuk. Heb ook wel een aantal albums, en luister er graag naar. Maar om me fan te noemen, gaat wat ver.
Qua verslapping vind ik het wel meevallen een nummer als "Love Boat Captain" is geweldig!

Jaaaaaa ik ben ook fan. Met de ontdekking van Pearl Jam ging mijn muzikale wereld goed open. Hoewel ik nog veel meer gave bands heb leren kennen *natuurlijk!* was PJ wel de eerste echte ontdekking, dz dat blijft wel een beetje hangen. Ik moet zeggen dat ik het niet zo heel vaak draai want ik kan me meteen niet meer concentreren als ik PJ opzet. Aan de andere kant wel lekker beetje numb op de bank liggen.
Ten blijft natuurlijk meesterlijk, maar de andere cd's vind ik ook zeer goed te pruimen!
Ik heb ze heel veel jaar geleden ik dacht in A'dam gezien of Utrecht was het: gaaaaaaaaf! Voor het concert dat afgelopen keer niet doorging vanwege het Roskilde ongeval had ik ook kaarten, ik liep dz ook zwaar te balen dat het niet doorging, maar wel begrijpelijk van hun kant natuurlijk...

avatar van Tompie
Cruella, welkom in mijn wereld!
Ik liep ook serieus depressief rond toen ik dacht dat ik ze eindelijk ging zien in 2000 op Rock Werchter en ze uiteindelijk niet kwamen door die ramp in Roskilde. Pj is overigens nog nooit in België geweest, wel al een paar keer in Holland.
'k Weet eigenlijk niet of we ze nog ooit in België te zien krijgen, ik hoop natuurlijk van wel.

Nou nou, depressief rondlopen is wel een groot woord hoor, ik zat niet aan de Prozac ofzo!

Ik ben ook een Pearl Jam fan. Mijn favoriete nummer van Pearl Jam is ongetwijfeld Wishlist.

Ten vind ik een geweldige plaat, helaas heb ik nooit het geduld gehad om andere albums te luisteren (staat al jaren op mijn lijstje..). Moet ik maar eens mee beginnen als ik jullie hoor. Vitalogy is de beste hoor ik?

avatar van Paalhaas
Ja, denk ik wel. Maar 'vs.' en 'No code' zijn ook erg goed.

Persoonlijk vind ik VS. erg goed. Iemand ooit opgevallen dat je de naam van deze CD nergens kunt terug vinden (zowel op schijf als hoes)?

avatar van starbright boy
Dat klopt. De cd zou in eerste instantie Five Against One gaan heten. Op het laatste moment werd die titel teruggetrokken. De cd is zonder titel naar de drukker gegaan, later hebben de Pearl Jam leden de cd Vs. genoemd, maar de hoes zo gelaten.

avatar van Paalhaas
Hmm, dan zal ik wel een nieuwere druk hebben, want bij mij staat de titel gewoon op de dunne kant. Of heb ik nu een superzeldzaam exemplaar te pakken??

42
Nee hoor, de latere uitgaven hebben de titel op de zijkant staan. Beide uitvoeringen zijn verre van zeldzaam. Er zijn een paar echt bijzondere items waarvan het absolute summum "REENK ROINK!" is.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Tompie schreef:
Zijn er haters van de band?

Hater niet, maar ook lang niet zo positief als de rest. Ik heb sowieso weinig met de typische jaren '90 muziek en derhalve ook weinig met de grote voorgangers Nirvana en Pearl jam hierin. Niettemin hebben ze voor mij een aantal mooie nummers (de ballads). Het heavier werk vind ik vaak ronduit lelijk: weinig melodie, nare stem, etc..

Bij de keuze tussen Nirvana en Pearl jam ga ik wel voor PJ...

ben al jaren een groot fan van pearl jam. koop eigenlijk alles wat te koop is(niet de hele live-serie). Onlangs nog een concert uit santiago de Chili van het net gehaald een paar dagen oud. Ben het eens met iemand die vind dat iedere nieuwe plaat net weer geen "ten"is maar de mannen worden ook ouder, maar op iedere plaat staat wel weer een stevig nummer. en die stem van Vedder.Als hij niet de zanger was van de band dan was PJ niet zo groot geweest.

En uit die 15 seconden kan ik maar weinig opmaken. Ik zal toch iets meer moeten horen om een oordeel te vellen.

avatar van Chainsaw
Wil mezelf nog maar niet als fan bombarderen, maar Ten is zonder twijfel één van de beste albums die ik ken. Pearl Jam is dan ook een groep die heerlijke nummers als Alive, Jeremy, Even Flow, Black (en ga zo maar even door) op hun CV hebben staan.

Ik ga in ieder geval hard op zoek naar de andere albums, want Ten smaakt zeker weten naar meer!

avatar van Metalhead88
Pearl Jam is wel relaxed vind ik, ik draai et wel es als ik beetje leeg voor mn pc zit te stare enzow, hahaha, geeft altijd beetje relaxed gevoel...ik weet ze wel te waardere...

Favo uit die grunge zooi blijft toch AIC, nirvana vind ik alleen het album nevermind goed, de rest vind k nix...

42
Er is inmiddels een Radio-rip van het hele nummer World Wide Suicide online te vinden.

Ben erg positief. Heerlijke riff, lekker stevig drumwerk... Goed nummer.

42
Heb inmiddels zowel World Wide Suicide als Unemployable in redelijk goede kwaliteit gehoord en ik ben over beide songs erg te spreken. Dit album gaat goed worden!

Vond zelf Soundgarden en alice in chains beter maar pearl jam mocht er zeker zijn ben trouwens naar VS afgehaakt.Van mij mag temple of the dog wel een vervolg hebben!Wat vinden jullie ervan?

Joepas
soundgarden en alice in chains zijn wel vet maar ik vind toch dat pearl jam overall kwalitatief beter nummers heeft geschreven... Op de CD Ten bijvoorbeeld komen, vind ik, alleen maar goed nummers voor. Alice in chains unplugged is btw ook niet verkeerd.

Ik zie pearl jam toch echt geen een "the day i tried to live" maken of een ander prachtig nummer van de cd superunknown.Als je het dan toch over kwalitatief hebt.Ten is een goed album hoor maar geen superunknown van soundgarden.

Joepas
Toch vind ik pearl Jam beter, superunknown van Soundgarden is ook wel echt mooi, maar ik vind garden van Pearl jam dan toch een beter nummer dan the day i tried to live.

42
Ik ben het met dude eens dat Superunknown misschien een beter album is dan Ten, maar Beide komen niet in de buurt van de tekstuele en muzikale kracht van Vitalogy.

Joepas
Ik vind Ten van Pearl Jam toch beter, misschien komt het omdat dat mijn eerste kennismaking met Pearl Jam was. ik heb Pearl Jam pas ontdekt in 98 ofzo en toen heb ik eerst Ten grijsgedraaid, Vitalogy ben ik pas veel later gaan luisteren het is zeker een sterk album, maar wint het in mijn optiek niet van Ten. (Jeugdsentiment?¿?)

avatar van orbit
Ik ken ze al sinds 10, ben toendertijd 2 keer naar een concert geweest maar ben eigenlijk met die andere platen alweer afgehaakt. Dat hele grunge-gebeuren was na een of twee jaar ook wel weer over en vrij saai eigenlijk..
Soundgarden is m.i. ook de beste band uit dat rijtje, veruit de interessantste platen gemaakt

hey hey,

Ik ben ook al fan van pearl jam sinds 1991.
Ik ben een echte collector van hun muziek, en heb inmiddels zo'n 300 items in mijn collectie. Beste plaat vindt ik Riot Act, en daarna vitalogy. Ten is erg goed, maar te veel geproduceerd. de rough mixes van deze plaat zijn een stuk gaver..lekker rauw!
Nieuwe single is wel erg lekker, maar ed kan veel meer met zijn stem.. de b-side "unemployment" vind ik tegenvallen.
Ben wel benieuwd naar het hele nieuwe album.
Maar goed, ik hoop dat ik kaartjes kan krijgen voor hun optredens in Nederland in Augustus! (tenminste, als ik jan smeets mag geloven!)
Pearl Jam is the best band in my book:)

ik ben ook al 3 keer naar seattle gegaan, op vakantie.
er is weinig over van die "grunge" (zoals wij het kennen)
De echte grunge tijd was uiteraard 1984-1990. daarna werd die naam meteen aan nirvana en pearl jam enzo gehangen..
Maar goed, Pearl Jam..ben benieuwd naar het nieuwe album!

Mindfold schreef:

Ten is erg goed, maar te veel geproduceerd. de rough mixes van deze plaat zijn een stuk gaver..lekker rauw!


Ten is toch verder helemaal live opgenomen, niet voor een publiek dan maar gewoon alles tegelijk. ??

ik ben nu 26 en heb een paar jaar geleden Ten gekocht omdat ik (ik weet het nog precies) op tv zag dat die zangeres Pink het nummer "Jeremy" aanvroeg bij eh...vip choice ofzo. Helemaal geweldig. Gekocht en grijsgedraait. Maar nooit verdiept in de rest. Dat ben ik pas een paar maanden aan het doen. Heb Riot Act al vaak opgezet, goeie CD! Love boat captain is kippevel en de nummers lijken zoals ( zoals Can't keep en Save you ) op een mooie manier in gesprek met elkaar te zijn.

heb ook de dvd van het optreden in 2002 in Madison Square Garden gekocht, ook geweldig. Heb via internet ook de beelden van 1992 (toen was ik twaalf) op Pinkpop gevonden waarin is te zien hoe Eddie Vedder het publiek in duikt vanaf een tv mast. Geweldig! wel ff schrikken om ze eerst met een goeie ronde kop te zien in 2002 en DAARNA pas de beelden van 1992 te zien waar ze toch behoorlijk onder invloed op het podium staan en sommige bandleden ( McCready met name ) echt eng mager op het toneel staan.


het nieuwe album wil ik wel snel hebben...staat al in bestelling. Weet iemand een tip over concertkaartjes ?????????

groet

Gast
geplaatst: vandaag om 20:55 uur

geplaatst: vandaag om 20:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.