menu
zoeken in:
Ik ben ook fan van Phil Collins al ongeveer een jaar. En ik vind zijn muziek fantastish, hij heeft een hele mooie stem en goede melodie. Ik luister bijna alleen maar naar de bekende songs die vaak op de radio gedraait worden Skyradio bijvoorbeeld.
Ik heb 4 cd's van hem Love Songs=2 dubbel cd, Hits en Brother Bear. Look Through My Eyes is echt het beste nummer van phil, ik heb dat nummer wel veel meer dan duizend keer beluisterd en het blijft m'n lievelingsliedje. Hold On My Heart is ook een hele mooie toen zat hij nog bij genesis. Veel mensen vinden Another Day In Paradise de beste van Phil Collins (denk ik) ook een goeie trouwens. Maar niet m'n favoriet. Brother Bear album is zeker het meeste succes.

Father McKenzie
Bij Phil Collins hoort gewoon een gebruiksaanwijzing.

Die klinkt als volgt;

Koop en luister vaak naar zijn eerste albums, zijnde;

Face Value
Hello, I Must be going
No Jacet Required
But Seriously Folks.

En daarna stop je best met platen van hem te kopen, want euh...
beste vrienden, die zijn niet echt goed meer, de versheidsdatum is
overschreden.

Bovenstaande platen kun je draaien zo vaak je wilt, ze bljven gewoon steengoed, punt.

--
IK meen dit echt; deze artiest kwam héél sterk voor de dag met een hitsingle die je omverblies; In The Air Tonight.
helaas werd het plaat na plaat iets minder en na de 4 voornoemde platen was het voor mij echt wel over and out.

Both Sides, Dance Into The Light en Testify kun je beter mijden, dat is echt van kwaad tot erger, die laatste zelfs echt om misselijk van te worden.
De beste man moet het zelf ook hebben ingezien, want hij is al een hele tijd niet meer echt in de running.

Ik blijf hem als Genesis-lid wel enorm waarderen, met die band maakte hij vooral toch iets steviger en vooral nooit melig werk.

avatar van IntoMusic
Inderdaad Father, alhoewel ik Both sides toch ook wel waardeer. De laatste 2 met de soundtrack van Tarzan zijn niet meer serieus te noemen.
Ben wel benieuwd of deze man nou echt gestopt is of net als the Eagles 20 jaar de muziek in de koelkast heeft gezet? Zijn live-dvd "Last farewell tour" zegt misschien veel, maar ik heb het hem nooit in de media horen zeggen...

Vinden jullie dat liedje van Brother Bear "Look Through My Eyes" dan niet een geweldig mooie nummer. Het heeft zo'n goed tempo en een mooi sfeertje. Tarzan is ook niks mis mee! Prima

avatar van IntoMusic
De laatste jaren dat Phil iets uitbracht was de kwaliteit en 'type' songs voorspelbaar en vond ik het weinig creatief/inspirerend. Het was of 'feeling good' of 'ballads'. Na 1 album raak je daar al een beetje op uitgekeken.

avatar van rkdev
Volgend jaar komt er weer 'nieuw' werk van de man uit. Althans, nieuw is niet de juiste term. Het wordt namelijk een Motown cover album en er zullen maar liefst 30 nummers op komen te staan. Aangezien Phil tot nu toe altijd smaakvolle covers heeft gemaakt ben ik erg benieuwd.

avatar van rkdev
Nieuws over het nieuwe coveralbum (in het Duits), dat blijkbaar een dubbelabum gaat worden: Deutscher Genesis Fanclub it / Phil Collins / Phil Collins: Neues Doppelalbum kommt im September - genesis-fanclub.de

avatar van rkdev
Via www.philcollins.com kun je het nieuwe album, dat waarschijnlijk 'Going back' gaat heten, in de pre-order bestellen en meteen alvast een nummer downloaden genaamd 'Too Many Fish In The Sea' (origineel van The Marvelettes) in een versie die erg dicht tegen het origineel aan blijft zitten. Ik zie uit naar het complete album !

avatar van Gerards Dream
Nieuw album voor Phil Collins

AMSTERDAM - Phil Collins komt voor het eerst sinds acht jaar met een nieuw studio-album. De Britse muzikant brengt op zijn nieuwe plaat alleen maar Motown-hits uit de jaren zestig.

Het nieuwe album 'Going Back' wordt daarmee een unicum in de 40-jarige carrière van de zanger. Collins zong eerder covers, maar heeft nu voor het eerst een heel album gewijd aan artiesten die hem inspireerden.

Op het album spelen onder anderen The Funk Brothers mee, sessiemuzikanten die in veel legendarische Motown-hits meespeelden.

Viering

De 59-jarige zanger viert het verschijnen van zijn nieuwe album door een aantal optredens in de Roseland Ballroom in New York te geven. Tijdens de optredens, die eind juni plaatsvinden, wordt Collins vergezeld door een achttienkoppige band.

Op 17 juni neemt Phil Collins de Johhny Mercer Award van de Songwriters Hall of Fame in ontvangst. De prijs is de hoogste onderscheiding die het instituut uitreikt. 'Going Back' verschijnt 10 september in de platenzaak. Of Collins ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

© Novum

avatar van bikkel2
Wat een verrassing Phil komt met een Motown album ..... dat had ik nu nooit van hem gedacht !!

Nu maar hopen dat met de juiste emotie de Motownsfeer behouden blijft . Eerst maar eens luisteren .

avatar van rkdev
bikkel2 schreef:
Nu maar hopen dat met de juiste emotie de Motownsfeer behouden blijft . Eerst maar eens luisteren .

Via www.philcollins.com kun je alvast een nummer downloaden genaamd 'Too Many Fish In The Sea' (origineel van The Marvelettes) in een versie die erg dicht tegen het origineel aan blijft zitten.

Father McKenzie
Ik hou mijn muzikaal hart al vast... bij de zoveelste coverplaat. Motown en de songs waar het voor staat is quasi perfect, die originals zijn niet te evenaren, laat staan te verbeteren....eigenlijk moet je daar zo stilaan afblijven, dacht ik... Nou, ik ga de cd zeker niet aanschaffen of zo. Zijn laatste plaat die er echt toe deed was voor mij But Seriously. Daarna... pffffft.....

avatar van bikkel2
Collins is een motownfan , dat heeft ie althans altijd beweerd .
Niet voor niets nam hij You Can't Hurry Love en Two Hearts op .
De man heeft al heel lang niets meer met progrock , vandaar waarschijnlijk ook dat Genesis op een gegeven moment lekker meelifte op het succes van de kleine brit .
Dat ie dit doet is allesbehalve verrassend en ik verwacht eigenlijk geen schokkend album . Maar de man zit nu eenmaal in een positie dat hij kan doen wat hij wil .

avatar van rkdev
Op Phil Collins - Official Artist Site - philcollins.com is het titelnummer te beluisteren, en ik moet zeggen dat ik hoopvol ben op een geslaagd project.

avatar van Chameleon Day
Phil houdt het voor gezien en klik.

Gelukkig maar. Had die wat mij betreft 25 (of mss wel 30) jaar geleden al moeten doen.....(sorry fans).

Edit:...als ik het zo lees, lijkt hij zwaar depressief...

Aquila
Chameleon Day schreef:
Phil houdt het voor gezien en phil-collins-gaat-met-pensioen

Gelukkig maar. Had die wat mij betreft 25 (of mss wel 30) jaar geleden al moeten doen.....(sorry fans)


"Het spijt me dat ik zo succesvol ben geworden. Dat was eerlijk gezegd niet mijn bedoeling"
Komt-ie nu mee - had dat inderdaad 30 jaar eerder bedacht, had mij een hoop ergernis bespaard.

"Ik denk ook niet dat iemand me zal gaan missen."
Ik in elk geval niet Phil

avatar van Chameleon Day
Ik lees dat hij "zenuwletsel" in zijn handen heeft en dat hij er zelf aan twijfelt of hij nog een brood kan snijden.....Dat is natuurlijk niet het einde van een carriere die je iemand toewenst. Dat is triest, ongeacht de sloten geld die hij verdiend heeft. Hij is ongetwijfeld een artiest die veel eer in zijn werk stelt......ook al kan zijn muziek (het solowerk) mij gestolen worden.

avatar van wendyvortex
Bij Phil Collins - Hits (1998):

(Novum) - Phil Collins hangt zijn drumstokjes en microfoon aan de wilgen en denkt niet dat iemand zijn muziek zal missen. De 60-jarige muzikant biedt zelfs zijn excuses aan voor de nummers die hij heeft geproduceerd. "Ik vind het geen wonder dat mensen een hekel aan mij hebben. Het spijt me dat mijn muziek zo succesvol was."

Collins herkent zichzelf niet als hij naar oude beelden van zichzelf kijkt. "Ik ben nu een compleet ander persoon", vertelt hij in een interview met het tijdschrift FHM. "Ik denk ook niet dat iemand me zal missen. Ik ben veel gelukkiger als ik mezelf uit de schijnwerpers hou."


Mooiste is: het is geen hoax!!
Verder kan ik de heer Collins meedelen dat ik zijn excuses alleen aanvaardt als hij er nog even voor wil zorgen dat zijn platen niet meer op de radio gedraaid worden. De centen die hij verdiend heeft mag ie van mij dan houden (al is het maar om een come-back te voorkomen).

avatar van IntoMusic
Misschien lekker in het forum verder klessebesse over zijn pensioen... Wat een geneuzel he. Als je het niet interessant vindt, blijf dan vooral ver weg van zijn albums. En die centen mag jij ook in je zak houden...

Zo nu weer verder met deze verzamelaar: alle hits staan er op en een prima mix van ballads en uptempo songs. Take me home (ook hier als afsluiter) blijft een topnummer.

Stijn_Slayer
Phil Collins heeft eindelijk ingezien dat ik gelijk heb.

Stijn_Slayer
De man wordt alsmaar zieliger. Nu komt dit weer naar buiten: Phil Collins heeft hekel aan muziek | nu.nl/muziek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Hij zit al tijden alleen maar te zeuren en zielig te doen. Het wordt wel een hele trieste bedoeling.

avatar van bikkel2
Ja, zelfs zijn dochter kan hem niet meer verblijden met eigen geschreven nummers .
Nu kan ik me voorstellen dat als je lichamelijke klachten heb je ding niet meer naar behoren kunt doen , maar de man heeft toch genoeg om van te genieten .

avatar van freitzen
Volkomen week en gevoelloos door z'n eigen SkyRadio-meuk.

Ik zet ondertussen One for the Vine nog maar eens op.

avatar van freitzen
NPO Radio 2 - Nieuwsbericht - Phil Collins keert terug - radio2.nl

Als mensen het oude spul ontdekken en dat leuk vinden, dan zou het stom zijn om niet meer van dat soort muziek te maken.

Precies Phil! Welkom terug!

avatar van Mr. Rock
En nou geen cynische opmerkingen dat zijn drankverslaving/depressie ervoor hebben gezorgd dat hij weer even een bak geld moet binnenharken .

Als een Genesis-reünie hier onderdeel van gaat uitmaken: graag. Nog meer van die solo-ellende van hem, liever niet.

avatar van Gerards Dream
Het is net De Bijbel daar werd ook iets geschreven over een wederopstanding, als ik mij niet vergis.


avatar van bikkel2
Kinderachtig gedoe. Het is toch geen verplichting om naar de man te luisteren ?
Ik ben ook zeker geen liefhebber van met name zijn latere solodingen, maar je kunt het altijd mijden.
En wie weet is er weer iets van helig vuur.

avatar van meneer
Ach, ik vind het wel humor hebben. En het is duidelijk herkenbare Britse humor. Ik denk dat Collins hier zeker ook zelf wel om kan lachen. We Don't have sex. We're British..

avatar van berken
Zou me niet verbazen als Neil Peart hier achter zou zitten...

Gast
geplaatst: vandaag om 07:02 uur

geplaatst: vandaag om 07:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.