menu
zoeken in:
avatar van GrafGantz
Portishead geeft een optreden in Utrecht. De Britse band is op 15 juni te zien in Vredenburg Leidsche Rijn voor het enige optreden in Nederland.

De voorverkoop van het concert begint zaterdag.


http://www.nu.nl/muziek/249...

avatar van The Scientist
... en het is al uitverkocht

avatar van herman
Ik was er op tijd bij om 10:00:02...

Heb er erg veel zin in. Heb Portishead altijd wel tof gevonden, maar na Third al helemaal. Een van de bands die ik graag nog eens live wilde zien.

Yann Samsa
Ik zie hen op Werchter; dat wordt wss het absolute hoogtepunt v/h festival - enkel jammer dat ze op de Main Stage staan (en dan nog overdag)...

avatar van GrafGantz
Niet thuis vandaag, dus de voorverkoop gemist. En zo te zien hoef ik geen poging meer te wagen ook

avatar van jassn
ik verlang al om hen te zien op Werchter.

Crack - youlovecrack.com

Ze beginnen dus pas in 2012 met hun nieuw album te schrijven.

avatar van herman
Berichtje over het concert van gisteren:

Muziek >> MusicMeter Live! >> Gisteren ... gezien!


avatar van deric raven
2009 is niet echt nieuw meer.

avatar van Teunnis
Portishead - Chase The Tear (Vinyl) at Discogs
Discogs schreef:
200 advance copies were signed by the band and sold at the Brooklyn Independent Label Market on October 8, 2011

Volgens Discogs komt het dus op 14 november 2011 uit als single. Misschien betekent dat wel dat er een nieuwe plaat aan gaat komen?

EDIT: The Quietus | News | New Portishead Single 'Chase The Tear' - thequietus.com

En hier ook beelden van hun eerste Amerikaanse TV-optreden in 13 jaar: Portishead Play 'Fallon': First TV Performance In 13 Years - huffingtonpost.com

avatar van herman
In 2009 was de digitale release, nu de fysieke. Vond het eerlijk gezegd destijds klinken als een Third-outtake, maar na het nummer live te hebben gehoord in Utrecht een paar maanden terug ben ik er wel fan van geworden. Het had wel iets Kraftwerk-achtigs, maar dan steviger.

Een nieuw album zit er voorlopig nog niet in, maar het is wel de bedoeling dat er weer muziek gemaakt gaat worden. Krijg alleen niet echt het idee dat ze er haast mee hebben. Geoff Barrow is trouwens wel leuk om te volgen op Twitter, echt een heerlijk chagrijnige kerel is het soms.

sxesven
Nieuw in fysieke vorm, bedoel ik natuurlijk. Verder nog steeds een leuk trackje, en de uitgave ziet er strak uit. Leuk hebbedingetje dus.

shadowboxer
Waren er geruchten dat er dit jaar een nieuw Portishead album zou komen, komt er ineens dit nieuws: Portishead-brein Geoff Barrow maakt ambitieus hiphopalbum als Quakers - Kicking the Habit - kickingthehabit.nl

Hopen dat dit het schrijven voor een vierde grandioos album niet in de weg zit. Er is nooit genoeg Portishead werk namelijk.


avatar van jassn
Dat wordt waarschijnlijk maar volgend jaar dan maar zeker iets om naar uit te kijken

shadowboxer
Oef, een 'zekere' aankondiging. Het lange wachten kan beginnen.

avatar van jassn
Portishead naar rivierenhof, hopelijk kan ik hier wel tickets bemachtigen

avatar van VictorJan
Het feit dat ze met een 'voorregistratie' werken zal wel iets te maken hebben met de chaos die heerste mbt de Sigur Rós ticketverkoop. Wat het precies inhoudt, geen idee.

buizen
Portishead's Beth Gibbons heeft samen met de band Gonga de Black Sabbath's 1971 song 'Black Sabbath' gecovered als 'Black Sabbeth'.

Portishead's Beth Gibbons covers Black Sabbath as 'Black Sabbeth' - listen | News | NME.COM

avatar van Darkshines
Portishead covert Abba song SOS

avatar van Teunnis
Oorspronkelijke SoundCloud-upload alweer offline gehaald op verzoek van de band. Iemand heeft hem opnieuw geupload, maar ik vermoed dat die ook weer snel offline gaat. Dus snel luisteren: Portishead - SOS (ABBA Cover) by Leoni Gee | Free Listening on SoundCloud

avatar van Sater
Was te horen in de film High-Rise die ik afgelopen week zag. Interessante uitvoering, maar had er op voorhand meer van verwacht. Meer Machine Gun-achtige synths etc.

Edit: Bij herbeluistering doen de ingehouden spanning en uitblijvende climax toch ook wel deugd.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:33 uur

geplaatst: vandaag om 15:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.