menu
zoeken in:
eazyfan
Ik krijg hier de eer om als eerste een post te zetten
Public Enemy is een van mijn favo groepen ooit, ze hebben 3 vette classics achter elkaar gebracht en daarvoor zullen ze altijd mijn respect voor hebben. Hun eerste Cd was ook mijn eerste contact met ze, Fear of a Black Planet heb ik origineel, ze komen binnenkort naar Amsterdam, gaat er iemand?

KSPR
Zou graag willen, mag alleen (weer) niet.

Ik mocht niet eens naar GZA en Opgezwolle toen ze in Zaandam (hometown) waren... vooral GZA zie je daar waarschijnlijk nooit meer terug.

avatar van thomzi50
Ik ga er misschien heen.

avatar van ewalk
Jammer dat deze groep weinig aandacht meer krijgt en zelfs geeen hoge vermelding krijgt in de album top 250. Deze groep maakte op een efficiente manier gerbuik van Rapmuziek. De enige manier om de grote groep jongeren van de zwarte gemeenschap ondubbelzinnig op hun eigen verantwoordelijkheden te wijzen. Kritiek op het Amerikaanse Systeem. Bewustwording en identiteit: You know what time it is? en ga zo maar door! Op een of ander manier is de boodschap van Chuck D vergeten onder de jongeren van de gemeenschap van tegenwoordig. Men hobbelt liever achter anderen aan dan zijn raad op te volgen.Jammer.

avatar van Weirdo Wizzy
Word @ ewalk


avatar van Conway Twitty
Voor mensen die zich afvragen hoe goed het nu met Flavor Flav gaat; Ik zag hem gisteren in een uitzending van The Surreal Life waar hij zich de woede van zijn huisgenoten (tevens de grootste d-sterren) op zijn hals haalde door een hond te slaan

avatar van ewalk
Ja, heb je het programma Strange love gezien waarbij hij zijn relatie met Brigitte Nielsen exploiteert? belachelijk gewoon. Hij kreeg zowat ruzie met de bandleden omdat hij haar onverwacht mee had genomen op een tour. uiteindelijk digde Chuck D haar wel.
Die flav blijft een vage gast maar is wel genuine!

avatar van MJ_DA_MAN
PE komt toch met een nieuw album binnenkort?

eazyfan
MJ_DA_MAN schreef:
PE komt toch met een nieuw album binnenkort?

''How You Sell Soul To A Soulles People Who Sold Their Soul" dacht ik: http://www.publicenemy.com/index.php?page=how_you_sell_soul

Social_Mask
Leuke titel

avatar van T.O.
Public Enemy vs Ferry Corsten
Rotterdam, 4 oktober 2007 - Met hun agressieve sound en controversiële teksten luidden ze midden jaren tachtig van de vorige eeuw een nieuw hoofdstuk in van de rapgeschiedenis. Public Enemy zijn zonder twijfel dé grensverleggers binnen de rapmuziek. Twintig jaar later maakt Public Enemy zich andermaal op voor een nieuw hoofdstuk in hun lange carrière. Voorman Chuck D heeft persoonlijk zijn goedkeuring gegeven aan de dance remixen van twee van hun meest legendarische hits, ‘Bring The Noise ‘ en ‘Give It Up’ , gemaakt door niemand minder dan de wereldwijd bekende DJ’s Ferry Corsten, Benny Benassi en Don Diablo.

Chuck D: ‘Bring The Noise is een perfecte track om mee te experimenteren. De snelheid, energie en teksten vormen een interessante combinatie voor potentiële ideeën. Als een echte wetenschapper heeft Ferry Corsten met al die elementen een ultieme mix gemaakt! ’ Deze lovende woorden van Public Enemy’s Chuck D hebben grote indruk gemaakt op DJ/ Producer Ferry Corsten: Public Enemy heeft nooit geschuwd om de grenzen te verkennen en te passeren met als doel vernieuwend te zijn binnen de muziekscène, iets wat ik zelf ook probeer na te streven met mijn producties. Ik ben dan ook zeer vereerd dat Chuck D mijn versie het meest waardig vond aan het origineel en wereldwijd als CD single zal worden gereleased.avatar van ewalk
T.O. schreef:
(quote)

inderdaad! Triest gewoon

avatar van ewalk
Bij Public Enemy - Yo! Bum Rush the Show (1987):

mayhemblik schreef:
Fantastische plaat en als het niet zulke antisemitistische en homofobe hufters waren had ik al lang hun logo ergens laten zetten met inkt.

Antisemitisch? Verklaar je nader aub?

avatar van Kos
Kos
Er is ooit eens iets geroepen over een Zionistische groep in de VS, maar dat is natuurlijk weer allemaal buiten proportie getrokken.

avatar van laboomzaa
Flavor Fav is toch homo??? Hij had iig wel een homo dansje...

Maar dat terzijde....dit was mijn eerste LP....heb hem weg moeten gooien omdat de naald oversloeg door het vele draaien en daarna het scratsen....waar we natuurlijk ongeloofelijk slecht in waren!!!

avatar van mayhemblik
Beste ewalk,

Prof griff is uit de band gezet vanwege zijn uitlatingen jegens Joden, nu denk je natuurlijk hij is er toch uitgezet maar dat moesten ze wel vanwege de rel die er was ontstaan.
En daarbij is Chuck D een enorme homo hater, in de naam van god natuurlijk.

avatar van Kos
Kos
Misschien moet je nog wat meer de Story lezen.

avatar van mayhemblik
Geachte Kos,

Misschien moet jij je wat meer in muziek verdiepen.

avatar van MJ_DA_MAN
Geachte heer/mevrouw mayhemblik,

Met 1205 stemmen kan Kos inderdaad niet zeggen dat ie zich heeft verdiept in muziek .

Hoogachtend,

MJ.

avatar van mayhemblik
Ik reageerde op zijn beetje flauwe reactie, het is toch een welbekend feit dat het niet helemaal kosjer zit met P. E.
Ik ben in elk geval blij dat ik het weet zodat ik nooit een tattoo van ze zal laten zetten. ( wat ik wel van plan was)

avatar van Kos
Kos
mayhemblik schreef:
Ik reageerde op zijn beetje flauwe reactie, het is toch een welbekend feit dat het niet helemaal kosjer zit met P. E.

Het is vooral een welbekend feit dat zo lang als ze bestaan media heeft zitten vissen naar verkeerde opmerkingen en de paar die ze hebben opgevangen (precies degene die jij bedoelt) zijn of uit context of helemaal verkeerd de wereld ingeslingerd.

En dan heb ik nog niet eens over de talloze interviews waarin de leden van P.E. werden geconfronteerd met deze 'feiten en ze niet alleen ontkend maar het hele verhaal er achter hebben uitgelegd.
Om maar te zwijgen van Chucks redevoeringen op congressen en zulks waarin precies het tegenovergestelde gezegd wordt.

maar het is leuke sensatiebeluste crap wellicht.

avatar van mayhemblik
Mwja dit klinkt op zich wel aannemelijk wat je hier zegt, misschien dat de ''Jodenhaat"' inderdaad wat overtrokken is, maar dat neemt niet weg dat ik Chuck D recht voor de camera heb zien zeggen dat homosexualiteit een ziekte is en dat God aids voor ze heeft bedacht, ik heb hem het echt zien/ horen zeggen.
Ik moet ook nog ergens een Oor hebben liggen waar hij flink van leer trekt, zal 's kijken of ik hem kan vinden.
Tja het is natuurlijk wel een zwarte band in Amerikkka (gepikt van Ice Cube die 3 kkk's) en die zijn altijd gevaarlijk.
Bedankt Kos je hebt m'n ogen toch een beetje geopend.
*moderator knip - geen politiek op de site*

avatar van ewalk
In Amerika vind men zwart met een politieke mening al gauw een gevaar. Diezelfde mensen vinden Obama een gevaarlijk heerschap. Vooral als een invloedrijke zwarte over zaken uit het verleden begint dan wordt er al gauw door anderen, zoals de media, gebaggatelliseerd of worden feiten naar het rijk der fabelen verwezen. Een van de bekende stappen om mensen monddood te maken, is, om personen met een kritische houding t.o.v. van invloedrijke personen die van joodse komaf zijn, zodra ze iets zeggen, van antisemitisme te betichten. Wat ook vaak gebeurd is dat men anti-zionisme bewust verwart met antisemitisme.

Homosexualiteit een ziekte volgens Chuck D? Zoek het maar wat dichter bij huis. volgens mij hebben wij onlangs een strijd gehad binnen de Christen Unie over deze kwestie en zijn er partijleden uit de partij gestapt. De een omdat ze geen homo's in de partij wilde en de ander omdat hij geen praktizerend homo mocht zijn van het bestuur indien hij bij de partij bleef. (Deze partij is overigens door een flink aantal stemmers in de regering gekomen) Daarnaast is homosexualiteit net uit de DSMIV (handboek voor psychologen en psychiaters) geschrapt als psyhische afwijking. Tja, hoe Homofoob is Nederland eigenlijk? Als je het niet weet geef je gewoon de Moslims (Marokkanen) de schuld.

avatar van mayhemblik
Kijk, waar het mij om gaat is dat ik mensen wil waarschuwen zodat je er toch rekening mee kan houden, in mijn geval een tattoo, ik zou er echt ziek van zijn geweest als ik hem had laten zetten.
En ewalk ik ben het helemaal eens met je stukje en mijn maag draait dan ook om als ik die gggrrristenen ( heb uw naaste lief) hoor praten.
Dat er anno nu nog zoveel homohaat is komt volgens mij op de eerste plaats door'' De Schrift'' ( bij gelovigen dan) en op de tweede plaats door het onbekende, moet je maar eens opletten, als men het over homo's heeft gaat het altijd over sex.
Dit soort mensen begrijpt gewoon niet dat er ook verliefdheid en houden van bestaat tussen mensen van dezelfde sekse.
Zeker als het twee mannen zijn, maar twee vrouwen vindt men dan toch wel weer lekker, hoe schijnheilig.
Tja en om op P.E terug te komen ik denk inderdaad dat de meestal grotendeels ''witte'' media er extra op letten of ''zwarte'' bands die de waarheid vertellen ergens op te pakken.
Bedankt mensen ik vond het een hele leuke en leerzame discussie.

P.s. Nu zal er zeker niemand meer een tattoo van de christenunie zetten.

avatar van Stapler
Behalve homohaters

Nee maar Ewalk in welk jaar is het uit de DSM IV gehaald dan?
Want ik heb nooit geleerd dat het er tot voor kort nog in zat (heb 2 jaar verpleegkundige opleiding gedaan).
En ja als je de geschiedenis van de psychatrie en psychologie schrik je je ook kapot, al is dit een ander onderwerp.

Iets anders; Zondag 14 december in groningen! Jawel, legends in Groningen:)

avatar van ewalk
Misschien een late reactie Stapler, maar het was in 1994 om precies te zijn!

avatar van Outblasty
8 November staan ze in Paradiso! Ga ik sowieso bij zijn aangezien de mannen ondertussen toch ook wel een beetje oud beginnen te worden en ze misschien niet zo heel vaak maar in NL gaan optreden.

avatar van Jorge-E
3 augustus te zien op de Lokerse Feesten. Ik ga er zijn. Wie nog?

Ik wou eerst naar Wu-Tang kijken maar dan ben ik nog op reis, in Mexico...

Gast
geplaatst: vandaag om 06:59 uur

geplaatst: vandaag om 06:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.