menu
zoeken in:
avatar van Bravejester
Het werd tijd dat Geoff uit Queensryche werd gezet; te lang heeft hij er voor gezorgd dat materiaal als dit niet op "Queensryche"albums verscheen .... ( gecomponeerd door Scott and Michael ; naar zeggen rond de tijd van OMC II )

CD-DETAILS - sonofind.com

Mijn favorieten hiervan zijn Wrath, Altered States en Undertow.

avatar van Edwynn
Daar zit meer pit in dan heel Mindcrime II. En het klinkt ook nog eens heeeel erg Queensrÿche.

Van wat ik globaal even luisterde, vind ik niet alles even sterk. Maar het zijn dan ook ruwe schetsen. Er zitten zeker aanknopingspunten in.
Wie zei er ook alweer dat er zonder DeGarmo en Tate geen leven zat in Rÿche?

Mij sprak Undertaker A wel aan. Met een soort van interpretatie van het Resistance thema. Maar dan een stuk heavier.

avatar van Von Helsing
De heren hadden wat mij betreft al eerder hun poot stijf moeten houden en wel rond de periode van OM II. Als blijkt dat Geoff alles naar zich toe trekt en mensen van buiten de band gebruikt om een album op te nemen, dan ben je toch dubbel op je hoede om dit geen tweede keer te laten gebeuren, laat staan een derde keer. Wat dat betreft is de hele band debet aan het feit dat het schip zinkende was. Hoewel ik die laatste albums best goed vind is het typische Queensrÿche geluid nagenoeg verdwenen. Hoewel ze nu waarschijnlijk weer proberen terug te keren naar het oude geluid, zal het wederom niet als Queensrÿche klinken daar de stem van Tate ontbreekt. Toch ook essentieel voor de eerste vijf platen. Maar we zullen het wel merken binnen een jaartje. In oktober komt eerst het nieuwe album van Tate uit via InsideOut Records (toch een label gespecialiseerd in Prog Rock/Metal).

avatar van Edwynn
Von Helsing schreef:
De heren hadden wat mij betreft al eerder hun poot stijf moeten houden en wel rond de periode van OM II. Als blijkt dat Geoff alles naar zich toe trekt en mensen van buiten de band gebruikt om een album op te nemen, dan ben je toch dubbel op je hoede om dit geen tweede keer te laten gebeuren, laat staan een derde keer.


Daar kun je een punt hebben. Ware het niet dat Tate en zijn vrouw gewoon de baas waren binnen de band. Ze namen de zakelijke beslissingen. En gingen dus ook over de salarissen van de anderen. Het was Tates manier of anders niet. Een paar jaar lang koos men eieren voor het geld. Uiteindelijk bleken de heren Wilton en Rockenfield toch sterk genoeg en hebben dus nu de poot stijf gehouden. En ze mogen de naam Queensrÿche voorlopig houden.

Wat mij betreft gun ik beide partijen een goed muzikaal vervolg. Ik heb niets te maken met hun persoonlijke toestanden.

Hier nog wat leesvoer. Het komt uit een verklaring van Wilton.


avatar van Edwynn
Hmm. Ik hoop toch dat de Empire invloeden tot een minimum beperkt blijven.

avatar van Edwynn
En de soap gaat door. Het eerste kort geding om de naam heeft Tate verloren. Volgend jaar dient er nog een zaak om de naam. Toch wil Tate onder de naam Queensrÿche op tour. Met wie dat zal zijn is nog niet bekend.

linkje

avatar van Von Helsing
Een zogenaamde all-star line-up, als ik mij niet vergis. Mocht DeGarmo (waarschijnlijk niet) aanschuiven dan wordt het straks nog spannend in de rechtzaal.

Vooralsnog gaat Tate touren met Alice Cooper en QR (met Todd) staat geboekt op cruise met oa Keel, Femme Fatal, Black 'n Blue, Saxon, Ratt, etc.

avatar van Edwynn
De line up van Geoff Tate's Queensrÿche is ook bekend:

Naast de wijnproducerende maestro vinden we de volgende oude bekenden terug:

Rudy Sarzo - bas
Kelly Gray - gitaar
Glenn Drover - gitaar
Bobby Blotzer - drums
Randy Gane - toetsen

Dat ziet er ook gewoon niet slecht uit, denk ik.

bron

avatar van The_CrY
Rudy Sarzo... toe maar. Nou... nu wordt het wie er het eerst een goed album uitbrengt... die wint. Of zal het gerechtshof in November beslissen dat Geoff Tate gewoon normaal moet doen?

avatar van Stijn_Slayer
Glenn Drover!

avatar van Edwynn
Ik gun het beide kampen van harte. Maar 25% eigenaar betekent volgens mijn logica de naam inleveren tegen een dekkende cheque.

avatar van Von Helsing
Dat zou je inderdaad denken maar ik denk dat beide QR brands het komende jaar gaan concureren en degene die het meeste heeft verdiend gaat winnen in november 2013. Raar systeem in Amerika. Maar die kant gaat het op.

avatar van The_CrY
Dan kon het nog wel eens grappig worden als het zo was. Maar toch denk ik dat van alle leden van QR, voormalig of niet, Geoff Tate de meest geschikte is om solo verder te gaan, zowel qua naam als qua huidige muzikale interesses. t Zou wat zijn als Taterÿche uiteindelijk meer verdiend dan 75%-rÿche. Maar goed, dan hebben we altijd nog Rising West.

avatar van Edwynn
Met die redenering ben ik het ook wel eens. Tate heeft zijn eigen naam ook nog. En hij is een echt zakenmannetje. Die anderen duidelij niet.


avatar van Edwynn
Die hoes is alvast om te huilen.

Naar de inhoud, of liever gezegd de stijl ervan, ben ik zeker benieuwd.

avatar van Von Helsing
Ik vind die hoes juist wel weer mooi. Maar smaken verschillen uiteraard. Ben meer beniewd naar de inhoud en dan met name de stijl ervan.

avatar van The_CrY
Hij zei ooit dat dit album flink gaat rocken, maar met een titel als 'Say U Luv It' gaat het lijkt mij meer richting Dedicated to Chaos deel 2, waar ik persoonlijk ook niets op tegen heb.

avatar van Bravejester
Ik vind dat er met de hoes niets mis is ( doet me denken aan zowel Blackbird van Alter Bridge als ook Crest Of A Knave van Jethro Tull ) en tegenover titels als Say U Luv It staan titels als The Slipped Away, Take A Bullet, In The Dirt, Evil en Dark Money.

Ik ben dan ook zeker benieuwd hoe dit gaat klinken en dan vooral wat betreft de arrangementen van de nummers.

avatar van ozwald
over zwakste schakel gesproken...

YouTube - Queensryche Live Rocklahoma 2012 "You guys suck"

from hero to zero..

avatar van Metal-D78
ozwald schreef:

from hero to zero..


de man heeft een ernstig probleem. muzikaal komt dat op deze plaat al naar boven. maar check voor de lol even de nieuwe queensryche website. en dan met name dat filmpje over mijnheer. wat een ontzettende droeftoeter is die Tate geworden.

avatar van rushanne
ozwald schreef:
over zwakste schakel gesproken...

YouTube - Queensryche Live Rocklahoma 2012 "You guys suck"

from hero to zero..


Ik heb net het hele concert zitten bekijken, wat een complete farce was dat.

avatar van The_CrY
De formatie met La Torre laat voor het eerst van zich horen:
YouTube - Queensryche 2013 Album Teaser Trailer 1

Het is demokwaliteit, maar het statement is gemaakt. Dit wordt weer een plaat zoals de eerderen.

avatar van Von Helsing
Klinkt meer als een power metal formatie á lá Iced Earth (en dan ook de mindere Iced Earth). Ik hoor de herkenbare sound van de oude klassiekers er niet in terug. Het is Metal, maar daar blijft het wat mij betreft ook bij.

avatar van The_CrY
Hmm ik ben vooralsnog positiever en hoor wel degelijk Queensrÿche van weleer (Promised Land) erin terug, hetzij wat heviger en moderner. Maar als het album er is wordt het pas echt duidelijk waar we mee te maken hebben natuurlijk.

avatar van Von Helsing
Persoonlijk had ik helemaal geen problemen met de Queensrÿche van de laatste jaren, Tribe en American Soldier vind ik uitstekende albums. De sfeer en uitstraling en impact die zie tussen 1984 en 1990 hadden komt toch nooit meer terug, niet met Tate maar ook niet met Todd La Torre.

avatar van The_CrY
Dat ben ik met je eens, maar de sound van de nieuwere QR is niet verloren. Ook ik kan de door jou genoemde platen erg waarderen, maar Geoff Tate lijkt met Kings & Thieves de architect van dat geluid te zijn geweest, dus zijn solo-platen zullen die stijl levend houden denk ik. Ideale afsplitsing wat dat betreft.

avatar van stoepkrijt
Ik ben niet echt bekend met de 'nieuwe' QR, dus ik kan het niet goed vergelijken met die albums, maar de gelijkenissen met hun oudere werk is in deze trailer zeker terug te horen. Wat ik in deze trailer hoor bevalt me wel. Ik hoor er aardig wat power metal in (veel meer dan in de albums die ik al ken van deze band en compleet anders dan de power metal-elementen op The Warning). Hopelijk wordt het wel een plaat met inhoud en sterke teksten, want ik vind het zo op het eerste gehoor nogal oppervlakkig klinken.

Wie schrijft/schreef eigenlijk de teksten binnen Queensrÿche?

avatar van The_CrY
Vooral Tate, maar DeGarmo deed dat ook wel vroeger. Dus dat wordt inderdaad ook even kijken of La Torre dat kan.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:12 uur

geplaatst: vandaag om 02:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.