menu
zoeken in:
avatar van Edwynn
Ronnie Romero, David Keith, Bob Nouveau en Jens Johansson zullen Ritchie Blackmore begeleiden bij de kortstondige Rainbow-wederopstanding

buizen
Wie die drummer David Keith is is me volstrekt onduidelijk. Niets te vinden op youtube. Op Ritchie Blackmore's Night's eigen site staat ie niet eens genoemd als bandlid. Of het moet de daar genoemde percussionist "Troubadour of Aberdeen' zijn.

"Blackmore's Night came across him in England- we picked him up hitchhiking to London on his way to see the Queen. He instantly felt a comaderaderie with the Band of minstrels and the group invited him to join and share his many talents with them."

Een bepaald CozyPowelgehalte lijkt me toch wel gewenst. Hopelijk weet Ritchie wat ie begint met dat project.

avatar van Edwynn
Dan moet je toch beter googlen. Keith speelde op zeker twee albums van Blackmore's Night. Tevens is hij onderdeel van Mission Zero. Een indie-achtig bandje waarmee hijbook plaatjes heeft uitgebracht.

avatar van Faalhaas
buizen schreef:
(quote)

Zo klinkt ie als ie een Rainbowsong vertolkt.

Ritchie schaaft 'm wellicht nog wat bij


Op zich kan ie de nummers wel zingen. Maar toch.. aangezien het slechts om 3 concerten gaat en niet een geheel nieuw langdurig project had Ritchie (in mijn ogen) beter kunnen kiezen voor een aantal oudgedienden. Die hebben weliswaar wat meer sleet op de stembandjes maar vertolken het gegarandeerd met meer bezieling.

Mensen als Dougie White, Graham Bonnett en Joe Lynn Turner hadden in interviews al laten doorschemeren hier wel open voor te staan. Gewoon interessanter voor de fans en eventuele irritaties onderling zijn voor die paar dagen nog wel te overbruggen. En als we dan toch aan het dromen zijn meteen ook maar Jimmy Bain en Tony Carey erbij halen. En natuurlijk Hughes en Coverdale voor een paar Purple nummertjes.

Maargoed Ritchie trekt toch altijd zijn eigen pad wel, siert hem ook weer.

buizen
Hoi Faalhaas (wat klinkt dat raar om iemand zo te begroeten),
Over die slechts 3 concerten: het schijnen er uiteindelijk toch weer 5 te gaan worden. Twee data/locaties moeten nog aangekondigd. Sweden Rock o.a.?
En wat de zanger betreft heeft die Ronnie Romero toch best een goede stem. Hij is nog jong en vol kracht en dat tributebandje van 'm klinkt best wel goed.
Doogie White heb ik een week geleden nog zien optreden, een sympathieke kerel en podiumdier maar zijn stem.. echt niet meer wat het vroeger was. Om over Graham Bonnett nog maar te zwijgen, die man is geen schim meer van zichzelf.

De jeugd verdient een kans en Romero zou nog wel eens goed kunnen uitpakken, hij heeft (licht) irritante "maniertjes" in zijn zingen maar dat zal vast nog voor de Rainbowsongs in juni bijgeschaafd worden.
Een ander ding is de podiumpresentatie, en daar nekt zich ook zijn jonge leeftijd. Het is niet een "personality" on stage. Hoe klein van stuk ook, als R.J. Dio op kwam dan stond daar ook iemand, en ook iemand met een warme interactie met het publiek. Alle grote zangers hebben dat natuurlijk, die Ronnie ontbeert dit.
Maar misschien is dat ook wel de bedoeling, Ritchie is natuurlijk de big superstar

avatar van gigage
Richie is al een hele generatie uit "rock scene" en kan iedere steun op het podium wel gebruiken. Al helemaal als je hoofdact bent.

avatar van Faalhaas
Ja zoals ik al eerder zei, die oudgedienden zullen niet meer de sterren van de hemel zingen zoals ze vroeger deden. Toch waren ze wel medebepalend voor het Rainbowgeluid. En bij een eenmalige reunie horen ze er dus gewoon bij.

En zo slecht doet Doogie het nou toch ook weer niet?

Doogie White - Black Masquerade (2015)

En Graham Bonnet en JLT hebben ook nog aardig wat bereik hoor.

Graham Bonnet - Since You Been Gone (2015)

Joe Lynn Turner - I Surrender (2015)

Ok, komt soms uit hun tenen maar dat mag ook op hun leeftijd en draagt mijn inziens alleen maar bij aan de beleving. Dit 10x liever dan zo'n gecastreerde Italiaan zonder enige uitstraling.

buizen
Faalhaas schreef:
Dit 10x liever dan zo'n gecastreerde Italiaan zonder enige uitstraling.


Ben absoluut niet dicriminatoir in denken of doen, integendeel. Zo is het niet bedoeld. Maar moet ook even wennen aan een jeugdige zanger van Rainbow met een mediterraan uiterlijk. Heel erg Spaans/Italiaans. Even wennen.

avatar van Faalhaas
Idd even wennen. Maar wacht eens even.. Ronnie James Dio had ook italiaans bloed toch..


avatar van gigage
UK al uitverkocht

avatar van gigage
Black Star Riders gaan alleen Thin Lizzy materiaal spelen en nemen Mikky Dee (Motorhead) mee achter de drumkit en noemen zich derhalve voor een korte tour dan ook (weer) Thin Lizzy. Ook Wharton (keyboards) gaat mee. Ze zoeken nog een bassist.
Dit alles te aanschouwen als special guests bij het Rainbow (Monsters of Rock) concert in die Heimat.

buizen
Ja, las het, geweldig. De 'special guests' bij het concert van Ritchie Blackmore's Rainbow op de Loreley zijn 'Thin Lizzy', en ook Manfred Mann`s Earth Band!
Mooi, die oude rockers in concert en dat op zo'n prachtige locatie.

avatar van Sweet Lucy
Thin Lizzy (voor zover dat kan) erbij ! Dit moet een bijzondere dag worden voor de liefhebber. Kijk er naar uit.

buizen
Tot 17 juni, Sweet Lucy. Op de Loreley (jeweetwel, o.a. van Rockpalast vroeger):
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQUOu0-6c5WFzp0Btg8n4vWV3FxUq57IhfKHl289TEviHzMe3M-

Volgens de legende zouden er ooit nimfen rond de Rijn gewoond hebben. Toen de mensen de oevers begonnen te bevolken werden ze echter verjaagd. Slechts één nimf bleef achter. Zij kon geen afscheid nemen van de Rijn en vestigde zich op de hoge rots, vanwaar zij zicht had over de hele rivier. Met haar prachtige, treurige zang, haar schoonheid en haar lange, gouden haren wist zij de schippers te betoveren, die de aandacht voor hun schepen verloren en door de sterke stroom op de rotsen liepen (een zelfde verhaalmotief vindt men in de legendes van de Sirenen uit de Odyssee). Velen verloren hierbij het leven.

Op zekere dag wilde een jonge ridder ...


Manfred Mann`s Earth Band, Thin Lizzy (met Mikkey Dee) en Rainbow: toe maar.
Zin in!

avatar van gigage
Het kon ook niet uitblijven JL Turner flabbergasted!

avatar van Metalhead99
De complete line-up is nu bekend:

Ronnie Romero: zang (Lords of Black)
Bob Nouveau: bas
Jens Johansson: keyboards (o.a. Stratovarius)
David Keith: drums (Blackmore's Night)

En uiteraard 'the man himself'. Bron met een promo foto van deze line-up: RITCHIE BLACKMORE's RAINBOW - New 2016 Band Photo Released - Bravewords.com

avatar van gigage
Dee is exit, Scot travis (priest) neemt de stokjes over. Tom Hamilton (aerosmith) op bass. Lizzy heeft een leukere lineup dan Rainbow haha.

avatar van gigage
Het is wel kassa met Rainbow live releases de laatste tijd.
Hadden we al 3 concerten uit 1979 die vorig jaar waren uitgebracht, nu komt het Monsters of Rock main act concert 1980 op CD/DVD uit. Beide met Graham Bonnet op zang (en Powell op drumms). Daarnaast zag ik nog een prijzige japanse release Live in Japan 84 op CD en een onofficiele die binnenkort verschijnt. Boston 1981. Die laatste twee zijn met Joe Lynn Turner als zanger en hij moet gedacht hebben: "dat kan ik ook!" Boston 1985 gebaseerd op zijn Rescue You tour destijds (met Chuck Burgi op drumms)

buizen
Dat klopt, gigage: het regent inderdaad allerlei releases.
En/maar het beroerde van dergelijke releases uit de jaren '80 van Rainbow(!) is dat ik ze wel graag allemaal zou willen hebben. Blackmore improviseerde altijd wat, geen concert was hetzelfde en zijn gitaarspel boeit onmetelijk.

avatar van gigage
Finally, the spotlight kid is back. Wat video's gezien op YT, klinkt allemaal nog niet als weleer maar tja, 70 jaar, met een stramme rug en knokige vingers maakt hij het er beste van. Goeie zanger wel, maar on stage met een Hello Kitty drumstel maakt het een en ander nog niet erg indrukwekkend.
Rainbow - Monster of Rock - 17.06.2016 -,Loreley-"Spotlight kid"


buizen
gigage schreef:
Finally, the spotlight kid is back. Wat video's gezien op YT, klinkt allemaal nog niet als weleer maar tja, 70 jaar, met een stramme rug en knokige vingers maakt hij het er beste van. Goeie zanger wel, maar on stage met een Hello Kitty drumstel maakt het een en ander nog niet erg indrukwekkend.
Rainbow - Monster of Rock - 17.06.2016 -,Loreley-"Spotlight kid"

Hoe kun je dat nou zeggen?
Op basis van wat krakkemikkige telefoonopnames op YT?
Het was gewoon een fan-tas-tisch concert!
Zelden zo'n goed geluid gehoord, en topmuzikanten. Ronnie Romero is inderdaad een geweldige zanger, wat een strot. En de drummer achter z'n "Hello Kitty" drumstel is echt goed.
Maar vooral de sfeer. De locatie, in die buitenlucht met dreigende luchten maar ook zon. En het publiek! Buizen kon even de waterlanders niet bedwingen. Geeft niks.
Richie had zelf flinkt uitgepakt met cameramensen (er volgt een DVD) en dientengevolge een akelig strenge controle op zelf opnames maken. Tell me all about it..
Ritchie Blackmore is 71. Bijna 20 jaar niet meer opgetreden met Rainbow en man wat was het publiek hongerig en man wat was het een geweldig concert! Talking about 'indrukwekkend'...
Jammer dat iemand die er niet bij was op basis van wat YT-filmpjes een oordeel velt.
Uitgebreide concertrecensie volgt nog.

Hier een wat betere (qua geluid) privé-opname:

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=8Rli-4-8SvI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.


avatar van gigage
Yep, je hebt gelijk, ik was er niet bij en kan er ook geen definitief oordeel over vellen. Ook de drumpartij bij Man on the Silver mountain kan me zo op deze manier niet bekoren. Ik wacht de DVD dus wel even af, misschien staat daar de gitaarmeester zelf ook wat beter in de mix.
Maar top om te horen dat je het naar je zin hebt gehad.

buizen
Dank je, gigage. Het was echt heel bijzonder.
Lang geleden dat ik een hardrockconcert meemaakte waar van elke song alle lyrics woord voor woord luidkeels werden meegeblèerd. Headbangen was vervangen door dansen trouwens.
19 jaar lang wachten 'moest eruit', bij tienduizenden.

avatar van gigage
Haha, ja dat geloof ik graag. Oude liefde roest niet, verbazingwekkend hoe die teksten ergens in je hersenpan opgeslagen worden. Leuke setlist ook.

buizen
Wij zijn in no time 'vrienden' geworden met repectiev. een Amerikaanse ingenieur met een Duitse vriendin (hij benoemde nog dat van zijn 'Heimat' Grand Funk Railroad vandaan komt maar dit terzijde), twee Italiaanse jongens uit Verona en een stel maffe Zweden. Gedurende de hele dag.
Van heinde en verre kwam men. Verschrikkelijk slecht weer op de heenreis, eigenlijk de hele overdag, maar 's avonds geen stortregens meer en min of meer droog.
Bij zoiets spiritueel en emotioneel bijzonders als dit kadootje van Ritchie aan zijn fans op zo'n fantastische locatie als de Loreley ga ik echt niet letten op of iets wel 'goed' (albumvergelijking) noot v. noot of break for break wordt nagespeeld.
Geluid klonk heel goed (ook bij Thin Lizzy en MMEarthband) en de Rainbow-/DPnummers gedragen door het enthousiasme van band en de reacties van publiek swingden de pan uit.
Ik was niet de enige die door emotie overmand even dolgelukkig huilde. Er waren er veel meer.
En ja, die teksten.. je kent ze gewoon nog woord v. woord!
Beste concert v. 2016 bis jetzt.
https://www.adticket.de/images/hosts/xloc_loreley_freilichtbhne.jpg.pagespeed.ic.cUYe9xJkPB.jpg
Maar ik houd er over op!

avatar van bikkel2
Mooi om meegemaakt te hebben buizen

Zou toch zomaar de laatste keer geweest kunnen zijn dat Blackmore in deze setting te zien was.

Het was inderdaad een fantastisch concert, met een geweldige zanger.
Stargazer was zeer indrukwekkend. Ik had het idee dat ik even begon te zweven tijdens het nummer.
En ritchie blijft die geweldige sound houden. kortom, onvergetelijk.

avatar van Bluebird
buizen schreef:
Hier een wat betere (qua geluid) privé-opname:
(embed)

Toegegeven, deze Ronnie mist alleen nog Dio achter zijn voornaam, een fatsoenlijke haardos en een wat smaakvollere outfit. Het is beslist een uniek talent wat een grote toekomst voor zich heeft. De passie, het venijn en het vuurwerk van Blackmore voor de hardrock zelf zijn reeds met de vele verstreken jaren naar het Walhalla vertrokken maar het valt zondermeer te waarderen dat hij ons toch nog deze laatste groet wil brengen nu het nog net kan. Ik word hier echter koud nog warm meer van al kan ik me best voorstellen dat dit voor velen de eerste en laatste kans was en er dubbel van genoten hebben.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:23 uur

geplaatst: vandaag om 18:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.