menu
zoeken in:
avatar van FunkyMonk
Geweldige beelden van 4 jonge peppers bij het maken van hun beste plaat ooit, in het befaamde huis van Rick Ruben waar ook The Beatles en Jimi Hendrix ooit hebben vertoefd. Zeer leuke beelden, erg grappige conversaties ook.

Funky Monks Part 1

Funky Monks Part 2

Funky Monks Part 3

Funky Monks Part 4

funky monks part 5

Funky Monks Part 6

Funky Monks Part 7

avatar van deric raven
Bij Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magik (1991):

iBoris schreef:
Hee mensen

Ik heb een vraag. Ik heb net op Nederland 3 de documentaire Red Hot Chili Peppers A Dutch Connections, of iets dergelijks, gezien. Ze hadden het er over dat ze het album Blood Sugar Sex Magik hadden teruggedrongen tot 25 nummers. Ik heb mijn best al gedaan, maar ik vind er niet meer dan 24 (De "normale" 17, en deze)

Wie weet hier meer over?


Mooie Documentaire; maar wat schrok ik toch van de opname van de heroine-verslaving van Frusciante. Nooit geweten dat het zo heavy was. Hij is duidelijk kapot gegaan aan het succes van dit album. Je mag toch echt wel van een wonder spreken dat hij nog in leven is; ongelovelijk.

avatar van king_arthur
deric raven schreef:
Mooie Documentaire; maar wat schrok ik toch van de opname van de heroine-verslaving van Frusciante. Nooit geweten dat het zo heavy was. Hij is duidelijk kapot gegaan aan het succes van dit album. Je mag toch echt wel van een wonder spreken dat hij nog in leven is; ongelovelijk.


Was idd een prima documentaire en compilatie op basis van het werk van Bram van Splunteren die het beeldmateriaal mogelijk heeft gemaakt door zijn speciale band met de Peppers. En dat Frusciante nog leeft mag inderdaad een wonder heten.

http://www.youtube.com/watch?v=WL6a9ZbGhEw&mode=related&search=

Hier zijn delen van de documentaire te vinden

Hier helemaal.

Joy
amazing, zelfs - of juist - met een oud valsgestemd gitaartje klinkt het nog als een en al bezieling en creativiteit wat er uit de man komt

te creatief dan goed voor hem is

Maar niemand weet welke andere 7 nummers ik nog mis? :-P

avatar van FunkyMonk
Joy schreef:
amazing, zelfs - of juist - met een oud valsgestemd gitaartje klinkt het nog als een en al bezieling en creativiteit wat er uit de man komt

te creatief dan goed voor hem is

Heb écht enorm veel respect voor die Frusciante. Een rasecht artiest is hij.

avatar van king_arthur


Mooi! Ik had al op uitzendinggemist.nl zitten zoeken, maar kon hem daar niet vinden.

Iemand een tip waar ik kan zoeken?

avatar van king_arthur
iBoris schreef:
Iemand een tip waar ik kan zoeken?

Geen idee iBoris. Dat zijn waarschijnlijk nummers die ergens in een studio op een plank liggen te verstoffen tot de Peppers er mee ophouden of dood neergevallen zijn. En dan komt er vanzelf een keer een album met previously unreleased tracks

Maar ik wil ze nu!!!! weeeeeeeehNja, geduld is een schone zaak ^_^

avatar van UndahCovah
Bij Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006):

Pakkend gezegd World_Play!

Het is inderdaad zo dat veel mensen die de Peppers al heel lang kennen houden van hun rebelse, opzwepende funk-metal/hardrock. Nu de Peppers wat rustigere rock maken en in zekere zin wat meer 'poppy' zijn geworden zie je dat veel van de oldskool-luisteraars afhaken. Maar je hebt inderdaad een goed punt dat het vreemd is als 'ouwe lullen' zoals zij nog rebelse muziek produceren. Als band groei je ook en het jonge is er wel af bij de Peppers. Daarom hebben ze nu een andere sound. Heel logisch dat ze dat hebben. De nieuwe sound kun je mooi vinden of niet.

avatar van douwens
Op zich ben ik het deels met jullie eens. Pijnlijke voorbeelden van 40'ers cq. 50'ers die doen alsof ze 20 zijn hebben we al meer dan genoeg, denk maar aan de Ozzy Osbourne's en de Iggy Pop's in deze wereld.
Wel vind ik dat je niet meer kunt spreken van een "nieuwe sound", de Peppers borduren namelijk nogal voort op Californication en By the way en dus is er van een nieuwe sound nergens sprake.
Natuurlijk is er niks mis met deze plaat, maar echt vernieuwend is het niet meer en daar heb ik de Peppers niet eerder op kunnen betrappen. Ik vind het dan ook maar een veilige plaat, met idd teveel nummers, maar goed een misser wil ik het ook zeker niet noemen.

avatar van Word_Play
Het mooie van deze band vind ik dan ook dat de verschillende dingen die de Peppers meemaken (Coming of age, dood van Slovak, hun drugsverslavingen, succes van de band) duidelijk hun impact op de band en hun sound hebben. Dat je anders tegen het leven aankijkt en daarbij een nieuwe sound krijgt is dus lang niet zo gek. Die 'evolutie' die zij hebben gehad is een van de dingen waarom RHCP een van de weinige (zo niet de enige) rockbands is die mij echt interesseren én intrigeren.

avatar van frankvankesteren
Klopt, maar juist vanwege die hoop ervaringen die de Peppers hebben op het gebied van verschrikkelijke en bijzonder prettige ervaringen snap ik niet waarom je in je najaren vlucht in de commercie terwijl ze allang binnen zijn..

avatar van JuRR
unreleased tracks en B-sides die de moeite waard zijn..:

"A Certain Someone"
"Bicycle Song"
"Body of Water"
"Bunker Hill"
"Castles Made of Sand"
"Eskimo"
"Funny Face"
"Gong Li"
"Havana Affair"
"I Found Out" "
"Lately"
"Let's Make Evil"
"Mercy Mercy"
"Million Miles of Water"
"Out of Range"
"Quixoticelixer"
"Rivers of Avalon"
"Save This Lady"
"Search and Destroy"
"Sikamikanico"
"Show Me Your Soul"
"Slowly Deeply"
"Someone"
"Song that Made Us What We Are Today"
"Soul to Squeeze"
"Lyon 6.6.06"
"Melancholy Mechanics"

avatar van king_arthur
En waar kunnen we dit krijgen, behalve op YouTube???


avatar van MAS
MAS
Leuke docu over de Peppers. Bram van Splunteren zoekt onder andere John Frusciante op als hij een teruggetrokken bestaan leid als junkie.:

http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/search?serID=2521&md5=b69669f77d88e073db3bfd5c4c6f1f6c&sq=red+hot+chili+peppers

VPRO Thema: Red Hot Chili Peppers
The Red Hot Chili Peppers is momenteel één van de populairste bands ter wereld. Hun 9e album Stadium Arcadium werd met Grammy's overladen en was wereldwijd het best verkochte popalbum van 2006. Live speelt de band uitsluitend nog in grote (uitverkochte) stadions. Programmamaker Bram van Splunteren heeft de Chili Peppers eind jaren tachtig en begin jaren negentig op de voet gevolgd. Deze periode vormde een overgangsfase voor de Peppers waarin werd toegewerkt naar de eerste doorbraak naar het grote publiek, het nummer Under the bridge. In deze periode verloor de band gitarist Hillel Slovak, die in 1988 overleed aan een overdosis. Slovak werd vervangen door de negentienjarige John Frusciante. Frusciante zou, niet alleen door zijn gitaarspel maar vooral ook door zijn talent voor het schrijven van goed in het gehoor liggende popsongs, een belangrijke rol gaan spelen bij de verdere ontwikkeling van de band. Na zijn documentaire Europe by storm (1987) over de eerste Europese toernee van de Red Hot Chili Peppers, onderhield Van Splunteren in de jaren daarna een vriendschappelijke band met de leden van de Peppers. Dit contact resulteerde de jaren daarna in nog een zestal unieke reportages voor de VPRO televisie, opgenomen in zowel Nederland als in hun thuisstad Los Angeles. Ter gelegenheid van het optreden van de Chili Peppers in het Nijmeegse Goffert stadion, een nieuwe montage van dit unieke beeldmateriaal, met ook nog niet eerder uitgezonden beelden van het concert dat de band in 1987 in de Effenaar in Eindhoven gaf. Presentatie: Bram van Splunteren. Samenstelling: Bram van Splunteren.

Mijn excuses zag net dat hij al gepost was .

avatar van Dexter
Ik las vandaag dat John Frusciante waarschijnlijk uit de band stapt. Josh Klingoffer zou hem vervangen.

avatar van Maximusic
Ik heb het ook net gelezen , hij zou het niet meer zien zitten met zo'n grote band te spelen en wil zich meer gaan focussen op zijn solo werk.
Wel jammer dat hij weg gaat, toch maakt dit mij wel extra nieuwschierig naar het volgende album, hun laatste drie albums waren allemaal een beetje dezelfde stijl.
Ik ben benieuwd of die Josh Klingoffer voor wat vernieuwing kan zorgen wat dat betreft.

Stijn_Slayer
Het is nu bevestigd (zie website en myspace van Frusciante).

Tja, jammer, maar na een plaat als Stadium Arcadium zou ik me ook doodschamen.

Leg John's solowerk eens naast dat album, een wereld van verschil. Als hij iets anders wilt doen moeten we dat nu eenmaal respecteren. Voor het geld had hij beter bij de Peppers kunnen blijven, maar het siert hem dat hij doet wat hij zelf wil.

avatar van lennon
Tja inderdaad--> Gitarist verlaat Red Hot Chili Peppers | nu.nl/muziek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Erg jammer, hij is toch wel erg belangrijk voor deze band... een beetje gek, excentriek, maar wel geniaal...

Denk dat de rest van de band ook maar wijs moet zijn nu.. kappen...

avatar van hpdewin
nouja we moeten maar gewoon kijken wat hij solo uitbrengt, misschien is het ook wel beter zo.

avatar van Maximusic
lennon schreef:
Tja inderdaad--> Gitarist verlaat Red Hot Chili Peppers | nu.nl/muziek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Erg jammer, hij is toch wel erg belangrijk voor deze band... een beetje gek, excentriek, maar wel geniaal...

Denk dat de rest van de band ook maar wijs moet zijn nu.. kappen...


Kappen lijkt me zeker niet nodig de peppers hebben al genoeg goed materiaal uitgebracht zonder Frusciante en de laatste tijd begon het allemaal wat op elkaar te lijken. Misschien dat ze met een nieuwe gitarist weer wat origineler werk gaan maken.


Stijn_Slayer
Werd op zich wel tijd, al heb ik geen hoge verwachtingen.

De vorige vond ik erg slecht, en het steekt dat Frusciante weg is (al is hij volgens mij verantwoordelijk voor het grootste deel van het materiaal van Stadium Arcadium, dat mij dus echt niet beviel).

Sowieso ga ik 'm wel weer beluisteren.

avatar van Lexcoaster
Stadium Arcedium is eigenlijk wat mij tot de Peppers aantrok. Ook hun fuck beginperiode begin ik steeds beter te waarderen. Jammer dat nu ik ze net begin te ontdekken Frusciante eruit is gestapt. Ben benieuwd wat de toekomst brengt voor deze band, ik kijk uit naar de nieuwe album.

UndahCovah schreef:
Bij Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (2006):

Pakkend gezegd World_Play!

Het is inderdaad zo dat veel mensen die de Peppers al heel lang kennen houden van hun rebelse, opzwepende funk-metal/hardrock. Nu de Peppers wat rustigere rock maken en in zekere zin wat meer 'poppy' zijn geworden zie je dat veel van de oldskool-luisteraars afhaken. Maar je hebt inderdaad een goed punt dat het vreemd is als 'ouwe lullen' zoals zij nog rebelse muziek produceren. Als band groei je ook en het jonge is er wel af bij de Peppers. Daarom hebben ze nu een andere sound. Heel logisch dat ze dat hebben. De nieuwe sound kun je mooi vinden of niet.


Zo is het. Wel grappig dat dat bij bijvoorbeeld ACDC niet zal kunnen. RHCP is gewoon altijd veelzijdiger geweest en is zou ook niet weten waarom je je op 1 genre moet vastbijten. Voor de fans, de commercie of voor jezelf als artiest, je inspiratie en je creativiteit. Toch opvallend dat JF dan zijn biezen pakt. Die ziet het circus denk ik te veeleisend. En hij heeft gelijk. Het mooie heeft hij wel gezien.

avatar van oceanvolta
Het nieuwe album van de Red Hot Chili Peppers zal 30 augustus uit komen en heet I'm With You.

We kunnen dus gaan aftellen.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:33 uur

geplaatst: vandaag om 18:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.