menu
zoeken in:
avatar van John Frusciante
Het wordt ook wel weer tijd voor nieuw materiaal. Ik ben benieuwd of ze een andere weg gaan inslaan of dat ze op veilig blijven spelen. Ik hoop op het eerste. Ik ben benieuwd.

avatar van Snoeperd
Het was al bekend dat de Peppers op 30 augustus hun nieuwe album zouden releasen. Nu is ook de titel bekend: I'm With You, gaat het nieuwe album heten. Jammer, want ik had liever gehad dat ze het Dr Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head hadden genoemd, zo zou het eerst gaan heten volgens de geruchten, echt een bazennaam voor een albu. Maar ja, het gaat niet om de titel maar om de muziek.

De single wordt al uitgebracht op 18 juli, die heeft al een veel leukere titel: The Adventures Of Raindance Maggie

Nog maar 54 nachtjes slapen

avatar van Hedser
RHCP op Facebook:

Red Hot Chili Peppers
Brothers and sisters! Here are the song titles of our new record ‘I’m With You’ Yeeeeah muthafuckas!

1. Monarchy of Roses
2. Factory of Faith
3. Brendan’s Death Song
4. Ethiopia
5. Annie Wants a Baby
6. Look Around
7. The Adventures of Rain Dance Maggie
8. Did I Let You Know
9. Goodbye Hooray
10. Happiness Loves Company
11. Police Station
12. Even You Brutus?
13. Meet Me at the Corner
14. Dance, Dance, Dance

Stijn_Slayer
Ligt het aan mij of klinken deze titels meer als nummers uit hun vroege funkrock periode?

Rizz
Nee, moest er ook gelijk aan denken. Er is hoop

Uit een interview met Rolling Stone blijkt dat Anthony veel naar Exile on Mainstreet en Tattoo You van de Stones heeft geluisterd tijdens het opnemen van dit album. Ben benieuwd of er invloeden zijn terug te horen.

avatar van Kronos
Zonder Frusciante moet het wel een goed album worden.

avatar van deric raven
Frusciante heeft tijdens zijn comeback het nivo van Mothers Milk en Blood Sugar Sex Magic bij lange na niet meer gehaald.

avatar van Kronos
Toch vind ik op Californication zijn beste werk te horen. Maar zijn liefde voor de Beach Boys is later wat te nadrukkelijk aanwezig naar mijn smaak. Of tenminste, ik vind zelfs Stadium Arcadium geweldig, maar nog verder richting pop moet het voor mij echt niet uitgaan.

Rizz
Ik persoonlijk op Blood Sugar Sex Magik, alhoewel ik albums als Californication en Stadium Arcadium ook erg goed vind, maar ik verlang heel erg naar die energieke funkrock van oa Mother's Milk. Hoop dat Josh een frisse jonge wind laat waaien.

avatar van Snoeperd
deric raven schreef:
Frusciante heeft tijdens zijn comeback het nivo van Mothers Milk en Blood Sugar Sex Magic bij lange na niet meer gehaald.


Ik vind dat hij dat wel gehaald heeft. Op de 3 albums na de terugkeer, daar staan briljante poprocksongs op, prachtig lichtvoetig gitaarspel en de samenzangen met Antony Kiedis zijn ook erg goed.

Maar Blood Sugar Sex Magik, als ze naar die sound zouden terugkeren en als ze het dan ook nog uitvoeren dan heb ik zo ontzettend veel zin in dit album. En voor een nieuwe Blood Sugar zijn de briljante baslijntjes van Flea ook nodig en Flea, die is er gelukkig nog. Ik heb sowieso het gevoel dat Flea op dit album een grote rol gaat spelen.

avatar van deric raven
Californication had inderdaad nog een paar aardige nummers ( Around The World en Scar Tissue), By The Way was een tegenvaller, Stadium Arcadium een dubbelaar zodat het wel wat lijkt, maar veelal zwakkere songs.

Natuurlijk heeft Frusciante een bagage met levensgeschiedenis die hij mee sleept, maar hij komt te vaak over als een oud mannetje (hippie) en niet meer die energieke funkrocker van voorheen.

avatar van Snoeperd
Ok, als je dat oude mannetje niet ligt dan kan je het inderdaad niks vinden, maar ik en ik denk miljoenen anderen vinden Frusciante ook op de laatste albums een briljante liedjesschrijver. Stadium Arcadium staat niet voor niets in mijn top 10.

avatar van RensZ
Heel veel mensen zien Frusciante ook als dé gitarist van de Peppers, wat ook begrijpelijk is. Maar vergeet ook niet dat zijn muzikale kwaliteiten op zijn solo albums misschien nog wel meer naar voren komen.

avatar van Hedser
16 oktober komen de Peppers naar Ahoy! Kaartverkoop start 23 juni.

Bron: European Tour Dates | Red Hot Chili Peppers - redhotchilipeppers.com

Stijn_Slayer
Hoef ik niet heen. Zeker niet voor dat geld en met die gitarist.

Dan ga ik liever eens naar Frusciante, mocht de mogelijkheid zich voordoen. Niet dat ik zo'n fan van hem ben, maar ik vind zijn solowerk de laatste jaren toch wat interessanter.

Rizz
Is er ergens al een prijs bekend dan?

avatar van RensZ
Stijn_Slayer schreef:
Hoef ik niet heen. Zeker niet voor dat geld en met die gitarist.

Dan ga ik liever eens naar Frusciante, mocht de mogelijkheid zich voordoen. Niet dat ik zo'n fan van hem ben, maar ik vind zijn solowerk de laatste jaren toch wat interessanter.


Jij hebt het album natuurlijk al gehoord.

Stijn_Slayer
Nee, moet dat om te bepalen dat ik al een tijdje ben uitgekeken op de Peppers?

avatar van RensZ
Dan vind ik je opmerking echter vreemd waarin je doelt op 'die gitarist'.

Stijn_Slayer
Hij heeft toch al wel eens met hun meegespeeld?

avatar van RensZ
Als tweede gitarist waarbij je hem nauwelijks hoorde dus daarop niet echt kunt beoordelen. De enige keer waar hij als dé gitarist optrad was bij het benefietconcert van Neil Young en dat was niet eens een eigen nummer.

Stijn_Slayer
Slechte uitvoering was dat trouwens. Hij heeft natuurlijk ook al met andere muzikanten gewerkt. Ik zal toegeven dat ik niet onwijs veel van hem gehoord heb, maar ik kan het me moeilijk voorstellen dat hij beter is dan Frusciante, of net zo goed bij het geluid van de groep past.

Hij mag me overtuigen, maar dat doet hij maar op een ander moment dan in de Ahoy voor 50 euro.

avatar van RensZ
De geluidskwaliteit die op internet staat was ook niet bijster goed. Ik ben ook wel van mening dat hij niet beter is dan Frusciante, want dat vind ik namelijk echt één van de beste, en ik ben het ook wel met je eens dat zijn solowerk interessanter is. Daar laat hij namelijk meer zijn kwaliteit horen. Maar ik vind wel dat Klinghoffer de beste vervanger is voor Frusciante. Hij heeft met de band opgetreden, weliswaar als tweede gitarist, hij is een vriend van de band. Dus dat is meer dan logisch. Ik denk wel dat hij een beetje dezelfde stijl heeft als Frusciante, maar dat zullen we nog steeds af moeten wachten. Misschien is het ook wel goed, dat hij er bij zit. Nieuwe muzikale ideeën zijn altijd welkom, denk ik zo.

Ik ga ook niet naar de Ahoy, ik wil ook eerst het album afwachten.

avatar van oceanvolta
Ik sla deze keer over ondanks dat ik Flea graag mag zien spelen. Ik kan het me ook niet voorstellen dat Klinghoffer beter is dan Frusciante als gitarist. Klinghoffer heeft wel een interessante stem en is 'in' voor het experiment. Ben dus wel benieuwd wat dat op gaat leveren. Naar verluid meer piano en minder gitaar.

Ik ben wel enigszins bekend met wat werk van Klinghoffer (Ataxia, Frusciante & Klinghoffer, Warpaint en de solo albums van Frusciante) maar niet echt als gitarist op een solo hier en daar na. Het gaat toch vooral om de klik met de band, en met name met Flea.

Met de zang komt het wel goed denk ik al ben ik een groot fan van Frusciante's stem (en gitaarspel)

Dit is in ieder geval een nummer waarop Klinghoffer zingt.

avatar van RensZ
Op het nummer Omission van Frusciante hoor je Josh ook als tweede stem. YouTube - ‪02 - John Frusciante - Omission (Shadows Collide With People)‬‏

avatar van Niensel
ik mag niet naar Ahoy ):
Have fun iedereen die morgen gaat stressen voor een kaartje! (:

avatar van Snoeperd
Wij waren al weer te laat, we zaten er gewoon om 11 uur. Hopelijk kunnen we via marktplaat ofzo een beetje goedkope kaartjes regelen. En voor iemand die op Musicmeter met 4 kaartjes te veel zit, neem maar contact op want ik koop ze graag.

Rizz
Ik had de hoop ook opgegeven maar als je 100x blijft klikken.. ik heb nu 2 kaartjes geregeld 4 minuten geleden!

avatar van John Frusciante
Ik heb ook kaartjes kunnen krijgen. Ik ben benieuwd wat Josh Klinghoffer zal toevoegen. Hopelijk spelen ze ook wat van hun oudere werk.

avatar van MAS
MAS
Wij waren helaas ook te laat. Dus als iemand 2 kaartjes wil verkopen pm me!

Gast
geplaatst: vandaag om 17:43 uur

geplaatst: vandaag om 17:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.