menu
zoeken in:
avatar van Sir Spamalot
Interview met Geddy Lee: klik.

avatar van Lonesome Crow
De onzinnige reactie van Steven Mo bij de nieuwste CD van Rush heeft me aan het denken gezet.
Waarom kan ik alles t/m "Hold your Fire" zonder problemen luisteren en de rest niet ?

Natuurlijk de meerdere zwakkere songs op de albums maar ook de lengte ervan.
Meer als 50 minuten vind ik eigenlijk niet wenselijk, wat eigenlijk geldt voor elke band.

Daar ga ik dus wat aan doen, ik kopieer ze zonder de zwakke nummers.
Alleen "Roll the Bones" ontspring de dans (daar heb ik maar 1 zwakke song ontdekt) maar bij de rest zal ik per album 4 a 5 songs verwijderen.
Ik vrees dat ik genoodzaakt ben om ook in "clockwork Angels" te snijden.

avatar van Sir Spamalot
Interview met Geddy Lee en Alex Lifeson: klik.


avatar van Stalin
Rush na 39 jaar in de Rock and Roll Hall of Fame, voor wat het waard is...
Luister vooral naar Alex zijn emotionele speech !


avatar van crosskip
Mooie speeches inderdaad, had het toch wel even moeilijk bij die van Alex.

avatar van Don Cappuccino
Alex Lifeson!

Dit zegt meer dan duizend woorden.

avatar van Bulldozer
Rush, Ziggo Dome 2 juni 2013.

Nee, ze zijn het nog niet verleerd, de heren uit Canada. Wat een power en vakmanschap leggen ze in hun show! Gisteren heb ik het nog eens mogen meemaken. Een -in mijn ogen- prachtige setlist met veel werk uit de jaren tachtig. Maar liefs 4 tracks van het album "Power Windows."
Het eerste uur bestond geheel uit oudere nummers. Ik blijf "Subdivisions" een sublieme opener vinden. Daarna vielen vooral "Territories" en het geweldige "The Analog Kid" op.

Na een korte pauze begon het "Clockwork Angels" deel van de show. Rush wordt hierin bijgestaan door een "string section". Een goede aanvulling en niet onverdienstelijk. Het titelnummer is een absolute uitschieter, net zoals "The Anarchist." De uitvoering van het nummer "Headlong Flight" viel mij 100 procent mee, omdat ik dit nummer op de cd niet zo overtuigend vind. De afsluiter "The Garden" is kippenvel!
Na dit Clockwork Angels geweld, nog wat oud werk met een hoofdrol voor "Manhattan Project."
De toegift volgde vrijwel onmiddelijk met "Tom Sawyer" en "2112", waarbij de zaal helemaal los ging.
Vlammenwerpers, vuurwerk met knallen en video-filmpjes ondersteunen de band tijdens het concert. Leuk, maar eigenlijk hebben de heren dat helemaal niet nodig.
Inclusief pauze heeft Rush iets meer dan drie uur huisgehouden in het Ziggo Dome. Voorzover ik kan beoordelen, verliet iedereen tevreden de zaal......

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Bulldozer schreef:
Voorzover ik kan beoordelen, verliet iedereen tevreden de zaal......

Ik heb het niet bij iedereen nagevraagd... maar hier wel mijn bevindingen geplaatst.

avatar van Bulldozer
Casartelli, voor wat betreft de uitvoering van "Territories" heb je, nu ik erover nadenk, inderdaad een punt. Wat opviel was dat het gitaarwerk van Alex in dit nummer niet lekker uit de verf kwam, in vergelijking met het origineel.
Verder vond ik het een puik optreden van "mijn helden". Ook de drumsolo's waren zeer de moeite waard; niet al te lang, waardoor het niet ging vervelen.

avatar van Leptop
Het was weer genieten zondag, maar eerlijk gezegd kwam het pas echt los in deel 2. De avond bestond uit 3 delen zoals Casartelli ook al aangaf. Ik was niet eerder in de Ziggo Dome geweest, maar had louter positieve verhalen gelezen, dus was erg benieuwd. Vooral over de akoestiek.

Helaas, en ik ben er gevoelig voor, had de band de engineers (wederom) niet in de hand (een paar concerten geleden klonk het in de Ahoy ook ronduit bagger). Deel 1 van de set klonk op mijn positie, naast de PA, gewoon slecht. Erg irritant. Teveel bass en teveel hoog. Volgens mij voelde de band dit ook, want ik vond ze niet lekker los spelen. Met name Lifeson heb ik meer ontspannen op het podium gezien. Laten we zeggen 3*.

Na de pauze ging het los. Ook het vorige concert viel me op dat de nieuwe nummers het live erg goed doen, en ook dit keer was dat duidelijk. Daarbij vond ik het string ensemble een leuke toevoeging die de nummers net wat extra's gaven. En het geluid was bijgesteld, want eindelijk klonk het lekker, mooi in balans. Ik vond dit deel ronduit super en heb intens genoten: 5* O ja, niet in de laatste plaats door de geweldige visuals.

De toegift was okay, zoals we gewend zijn van de heren. 4*. Mooi gemiddelde dus (ik snap de recensie van de Volkskrant mijnheer dan ook niet, althans niet zijn beoordeling van 3*).

De filmpjes worde steeds professioneler en na de muziek carrière kunnen de heren altijd nog het theater in, vooral Lifeson is een rasacteur!

avatar van Jelle78
Ik vond het echt een geweldig concert! Het was de eerste keer dat ik Rush live zag en het was alles wat ik ervan verwachtte en nog een beetje meer. Ik heb gedurende het eerste deel van het concert bijna continu met een glimlach op m'n gezicht staan genieten. Waar ik stond (ongeveer 10 a 20 meter van het podium ter hoogte van de synthesizer van Geddy Lee) was het geluid prima. Soms vond ik de gitaar niet helemaal lekker klinken, maar niks waaraan ik me geërgerd heb. Ik vond de songkeuze prima, met de focus op de jaren 80 en het nieuwe album. In het eerste deel van de set heb ik vooral genoten van Subdivisions, The Big Money, Limelight en Where's My Thing, inclusief de drumsolo. Wat een held is Neil Peart! Afsluiter van de eerste set Far Cry was een letterlijk knallend einde.
Het grote aantal nieuwe nummers in deel twee deden het zeer goed live, hoewel ik nog niet zo heel bekend ben met Clockwork Angels en niet alle nummers herkende. Vooral het titelnummer, Seven Cities of Gold en The Garden waren erg goed. Het stringensemble was een aardige toevoeging, maar van waar ik stond kom ik ze lang niet altijd goed horen. In de finale speelden de strijkers ook nog een paar nummers mee en in YYZ vormden ze een leuke wisselwerking met de gitaar. Afsluiter 2112 was geweldig, maar ik blijf het jammer vinden dat ze dat nummer niet helemaal meer spelen.
Visueel zag alles er werkelijk fantastisch uit, van de drumkit en de synthesizer tot de introfilmpjes en de filmpjes tijdens de nummers. Al met al was het een concert dat mij nog lang zal heugen en ervoor heeft gezorgd dat ik een nog grotere Rush-fan ben geworden.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Leptop schreef:
De toegift was okay, zoals we gewend zijn van de heren. 4*. Mooi gemiddelde dus (ik snap de recensie van de Volkskrant mijnheer dan ook niet, althans niet zijn beoordeling van 3*).

Tja, als de recensent van dienst blij is dat aan het eind ten minste ook The Spirit of Radio en Tom Sawyer nog gespeeld worden...

avatar van Leptop
Casartelli schreef:
(quote)

Tja, als de recensent van dienst blij is dat aan het eind ten minste ook The Spirit of Radio en Tom Sawyer nog gespeeld worden...
Dan was die 3 uur wel een lange zit voor die mijnheer met zo'n gemiddeld concert.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Nuja, het tekent wel dat een artiest met een concert in principe zowel de casual fan die 1x komt kijken als de steeds weer terugkomende liefhebber een enigszins bevredigende avond moet bieden. Nu ze weer wat vaker (hier) optreden, ben ik wel blij dat het aantal uitgekauwde livenummers wat teruggeschroefd wordt, maar die eerste groep wordt nu misschien wat minder bediend.

avatar van iggy
Zijn jullie Steven Mo nog tegengekomen ?

avatar van Leptop
Neen! Verdorie, ik had onze Don Quichotte wel eens willen spreken, maar ik denk dat ie met 1 van de andere 9000 bezoekers in gesprek is geraakt.
Of: misschien istie na het concert wel bekeerd?

avatar van Sir Spamalot
Heet van de nieuwsbrief en Facebook: klik. Damn it, zojuist tien toevoegingen ingediend, dus wie zich geroepen voelt...

avatar van Don Cappuccino
Ik weet alvast een kerstcadeau!

avatar van Bulldozer
Het kon ook niet uitblijven.....

avatar van Leptop
Nou, die ga ik dus niet kopen dacht ik, want ik word overspoeld met Rush Dvd's de laatste jaren.

Kijk net de trailer op www.rushisaband.com ......Kippenvel. Hmmmm...wederom in opperste verwarring gebracht.

avatar van Kill_illuminati
Hier een mooi artikel over Rush en hun tijden van slechte kapsels met commentaar van Geddy Lee. Er staan een aantal verhalen waaronder een over Pinkpop en de Canadese supergroep Tears Are Not Enough (met o.a. Joni Mitchell en Neil Young).

avatar van Jelle78
Ter gelegenheid van hun 40e verjaardag brengt Rush binnenkort de boxset R40 uit, met daarin een aantal reeds eerder uitgebrachte live dvd's en een bonus dvd met allerlei niet eerder uitgebrachte concertopnamen. Meer info: Rolling Stone

Ik bezit alleen R30, dus dit is voor mij een mooie gelegenheid om in één klap al hun live dvd's vanaf Rush in Rio aan te schaffen. Voor degenen die alle DVD's al bezitten is het te hopen dat de bonus DVD ook apart zal worden uitgebracht.

buizen
Jelle78 schreef:
Ter gelegenheid van hun 40e verjaardag brengt Rush binnenkort de boxset R40 uit, met daarin een aantal reeds eerder uitgebrachte live dvd's en een bonus dvd met allerlei niet eerder uitgebrachte concertopnamen. Meer info: Rolling Stone

.
avatar van Tony
Dat is een veelbelovend affiche. Klinkt als een heuse best of afscheidstour... Zou mooi zijn als ze de grote oversteek ook nog eens gaan doen, maar zie de volgende magnifieke liveregistratie sowieso alweer voor me.

avatar van Sir Spamalot
Het zou wel eens de laatste toer kunnen zijn: klik. Jammer maar helaas.

avatar van Tony
Ach fuck that.

avatar van crosskip
Hoop toch dat we in Europa nog een paar R40-shows krijgen. Wil ze toch echt nog wel een keertje aan het werk hebben gezien voor ze ermee stoppen.

avatar van Leptop
Ik sluit niets uit. Als het gaat kriebelen.....

Gast
geplaatst: vandaag om 03:06 uur

geplaatst: vandaag om 03:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.