menu
zoeken in:
avatar van Stalin
http://assets.rollingstone.com/assets/2015/media/199552/_original/1434380451/1035x1407-R1238COV.jpg

13 pagina's tellend artikel

They're still enjoying themselves, these old friends, and it suddenly feels unthinkable that this is the end. Peart seemed nearly giddy onstage, throwing in extra stick twirls, breaking into a wide grin during "Xanadu." It turns out his daughter reacted better than he'd imagined to the news of the tour. "I think Neil is feeling more optimistic," says Lee, "because everything seems easier than he expected."

For his part, Lee couldn't bring himself to end the show with a real goodbye. "Thank you for 40 amazing years, we so appreciate it," he yelped, after the band completed its backward journey with its first hit, "Working Man." Just before leaving the lighted stage, Lee peered out from behind his glasses at 19,000 expectant faces and offered a tiny bit of solace: "We hope to see you again sometime."

buizen
Zullen we hier in de Benelux ooit Rush nog live zien optreden, zie hierboven de berichten?
De langverwachte lancering van de pakketten aan geluids- en beelddragers van de R40-Tour is in elk geval aangekondigd voor 20 november a.s.
RUSH R40 Live will be released on November 20, 2015, and will be available in the following configurations:
3-CD/1 Blu-ray set
3-CD/1 DVD set
3-CD set (audio only)
Single-disc Blu-ray
Single-disc DVD
Op de setlist o.a. Jacobs Ladder, dat al decennia lang niet meer live gespeeld werd.
Fijne kado's voor onder de kerstboom en het past in de wat grotere gezette schoen.
http://img.rush.com/wp-content/uploads/2015/09/Rush_RTB_Arrowsmith-820x502.jpg

Bron.

avatar van Leptop
Gezien de recente berichten hoop ik niet meer op een ouderwetse tour in Europa. Het schijnt dat Lifeson klachten heeft aan zijn handen en niet meer lang volle bak kan spelen.

Dat betekent dus nagenieten met de vele Dvd's etc.


avatar van Metalhead99
Ik wilde net hetzelfde plaatsen. Ik las het namelijk ook, maar dan vanuit een andere bron: RUSH Drummer NEIL PEART Retiring From Music - ?Like All Athletes, There Comes A Time To Take Yourself Out Of The Game? - Bravewords.com
Het lijkt er dus op dat Peart gaat stoppen. Ik ben benieuwd wat de Geddy Lee en Alex Lifeson hiermee gaan doen.

avatar van Metalhead99
Voor zover het mij bekend is hebben ze nog niet vanuit de band zelf een reactie geplaatst en komt deze info ook van de dochter van Peart. Het is dus nog niet 100% zeker of deze informatie klopt.

buizen

Als het waar is wat een verschrikkelijk nieuws dan! Een van de beste drummers ter wereld die er noodgedwongen mee moet stoppen. En voor de fans nooit meer een kans om de bekende bezetting live op te zien treden (ergste blijft het natuurlijk voor Neil zelf).

avatar van bikkel2
Als het echt waar is ( en dat neem ik dan maar aan) lijkt het mij zinnig dat Rush stopt.
Peart is heel herkenbaar in zijn spel en schrijft ook nog eens alle teksten.
De mannen zijn al zo lang samen, ik kan mij nauwelijks voorstellen dat ze nog met een andere drummer in zee willen gaan.
Ik vermoed zo maar dat de mannen daar verstandig mee om gaan.

buizen
Dat lijkt me ook: it's obvious. Ga er zondermeer vanuit in het geval van Rush.
Zal bericht even aanpassen.

Edit:
Er zijn me zo geen meerdere gevallen bekend van drummers die moesten stoppen vanwege chronische tendinitis. Het is wel een aandoening die heel voorstelbaar is bij drummers (repeterende bewegingen, met je armen omhoog reiken, etc.).
Lijkt alsof na bijv. een heel jaar rust je toch wel van die aandoening af bent. Men praat al over 'chronisch' als het 6 weken duurt (en daarna voorbij is).
Maar geen idee hoe lang Neil Peart het al heeft, en wellicht met pijnstillers onderdrukt.

avatar van vigil
Metalhead99 schreef:
Voor zover het mij bekend is hebben ze nog niet vanuit de band zelf een reactie geplaatst en komt deze info ook van de dochter van Peart. Het is dus nog niet 100% zeker of deze informatie klopt.

Geddy Lee heeft inmiddels de boel al ontkracht. Volgens hem heeft Peart enkel aangegeven dat het tourleven niet zijn favoriete leven is en dat het hem best veel kracht kost en dat het verhaal dus uit z'n verband is gerukt.

Telex: Dan toch geen pensioen voor drummer Rush? | daMusic

avatar van Lexcoaster
Er is dus hoop...

buizen
vigil schreef:
(quote)

Geddy Lee heeft inmiddels de boel al ontkracht. Volgens hem heeft Peart enkel aangegeven dat het tourleven niet zijn favoriete leven is en dat het hem best veel kracht kost en dat het verhaal dus uit z'n verband is gerukt.




Als je het zo leest is het ook helemaal niet een dermate chronische aandoening dat je er nooit meer vanaf komt. Na 3 maanden, na een half jaar en zeker na een jaar pure rust ben je weer voorgoed genezen. Chronisch is hier niet dramatisch (bij andere aandoeningen kan dat wel).
Neil loopt ook al mooi naar de 65..

avatar van Metalhead99
In dit interview bevestigt Geddy Lee toch dat ze binnen de band verschillende meningen hebben over of ze nog wel/niet gaan touren: Watch Rush's Geddy Lee, Alex Lifeson Talk 'R40 Live,' Band's Future | Rolling Stone - rollingstone.com

buizen
Ook weer zo'n band waarvan je je afvraagt of je ooit nog de kans krijgt ze live te zien. Gelukkig geen overlijdensgeval aan de hand maar wel ook weer een band die kampt met ernstige fysieke klachten bij een der bandleden.
Heb Rush nog nooit zien optreden en zou het graag eens meemaken.
Beterschap, Neil Peart.

avatar van Sir Spamalot
En bij Rush ziet de toekomst er ook anders uit, maar nog hoopvol: Rush stop met lange tournees. Hopelijk geven ze in onze contreien nog eens een tournée générale, spijts alles.

buizen
Las het ook, Sir Spamalot.

Zie ze zitten/hangen op de bank:
http://metalitalia.com/wp-content/uploads/2013/04/rush-band-2013.jpg

Maar de geluiden die je hoort stemmen inderdaad niet best.

(afbeelding)

avatar van Metalhead99
Ik las het ook ja, het zat er al een beetje aan te komen, maar helaas gaat het dus ook zo zijn.


avatar van gigage
Bij Amazon wordt er nu een 4 cd bootleg aangeboden, Across the Airwaves , met liveregistraties van de band in de periode 1974-1980. Iemand al luisterervaring mee? De prijs is natuurlijk sky-high, oh wacht, ca 3 euro per cd
Bij de weg: ook op vinyl


avatar van gigage
Op de Golden Earring na een van de langst lopende groepsamenstellingen zonder wijziging, I guess. Mooi spul gemaakt, heren bedankt.

avatar van BoyOnHeavenHill
40 jaar is inderdaad een enorme tijd met een hoop mooie platen. Zoals gigage zegt is dank voor wat ze ons hebben nagelaten op z'n plaats.

avatar van Don Cappuccino
Rush heeft waardig afscheid genomen. Clockwork Angels was een ijzersterke plaat en The Garden is een magistraal nummer om mee te eindigen. Wat een oeuvre, een van de beste bands ooit!

avatar van Leptop
En op YouTube is een radiouitzending van 20/12 te zien waarin Geddy zijn nieuwe boek bespreekt en aangeeft dat Neil met pensioen is en hij en Alex misschien nog wel weer eens wat "noise" gaan maken. Maar niet meer als Rush...

avatar van gigage
Ik had de correctie (gestopt) reeds ingediend nav dat artikel.


avatar van BoyOnHeavenHill
Ziet er geweldig uit!



avatar van Deranged
De club van 67.

De gemiddelde levensduur van een muzikant duss.

Tevens de huidige AOW leeftijd als het niet al 68 is inmiddels.

Niks voor een muzikant om naar uit te kijken dus, AOW.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:01 uur

geplaatst: vandaag om 09:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.