menu
zoeken in:
avatar van Ernie
Zwaagje schreef:
(quote)

Hier wil ik met terugwerkende kracht op reageren; we staan in de discussie modus ten slotte. Zag gisteren bij de wdd dat er een docu komt over het kindermisbruik van Michael Jackson. Hier komen slachtoffers aan het woord en wat dit met ze heeft gedaan. Met de kennis van nu ben ik het dan niet met je standpunt eens. Ik luister echt met een ander gevoel naar zijn muziek, ondanks de genialiteit er van. En wat Ryan betreft.....Ik wil niet zeggen dat waar rook is ook vuur is, maar een platenmaatschappij zal vast gegronde reden hebben een plaat terug te trekken.


Dus er is eerst een documentaire nodig om te zien dat er daar iets niet juist was...? Het is al heel lang geweten. Het is trouwens meer een vaststelling dan een mening, iedereen danst nog op Michael Jackson. Beetje hypocriet dat het nu plots heel erg fout is. Hij betaalde in de jaren 90 al zwijggeld dus kon de hele wereld zich toen al volledig tegen hem afzetten, platen en concerten boycotten enzo....Ik praat er helemaal niets goed van, ook niet by Adams maar erg grappig dat plots iedereen het morele kompas van de wereld wil spelen bij 1 zaak terwijl ze bij andere situaties jarenlang de kop in het zand hebben gestoken.

avatar van Bill Evans
Zwaagje schreef:
(quote)

Maakt het voor mij niet minder bedenkelijk hoor...

Nee, dat begrijp ik wel en ik wil ook niets goedpraten. Het is alleen zo, of het lijkt althans, dat er sinds een tijdje een heksenjacht gaande is, met name op het gebied van vermeend seksueel overschrijdend gedrag. Het komt wat hysterisch op me over soms.

avatar van deric raven
Nu is het vooral #metoo
Toen ik jong was U2

avatar van Zwaagje
deric raven schreef:
Nu is het vooral #metoo
Toen ik jong was U2

?

avatar van panjoe
Laten we die hele grotere #metoo discussie aub achterwege laten.

Je kan hier sowieso weinig zinnigs over zeggen, zeker niet of er een heksenjacht gaande is, zolang het gaat over dingen die zo ver buiten ons blikveld gebeurd zouden zijn. En de zinnige dingen die we er wel over kunnen zeggen (over beleid en de historische, sociale structuur van de samenleving) zijn veels te politiek voor MusicMeter.

avatar van harm1985
De tour door de UK gaat in ieder geval door, al zijn er natuurlijk altijd mensen die op social media roepen hun geld terug te willen. Ben benieuwd of er nog mensen in de zaal vervelende uitlatingen doen.

https://pitchfork.com/news/ryan-adams-uk-tour-going-ahead-as-ticketholders-demand-refunds/


avatar van deric raven
Ik vraag mij af hoeveel mensen er denken dat dit allemaal om Bryan Adams gaat..
Zo heel bekend is Ryan niet bij het grote publiek.

avatar van pdonidvie
Ernie schreef:
Het is trouwens meer een vaststelling dan een mening, iedereen danst nog op Michael Jackson. Beetje hypocriet dat het nu plots heel erg fout is.


Alhoewel ik akkoord ga, is het wel zo dat sinds de docu er rond Michael Jackson zijn muziek een taboe hangt. Als zijn liedjes nog op de radio gespeeld worden, wat zeer schaars geworden is, is het telkens met vermelding van kindermisbruik.

deric raven schreef:
Ik vraag mij af hoeveel mensen er denken dat dit allemaal om Bryan Adams gaat..
Zo heel bekend is Ryan niet bij het grote publiek.avatar van Ernie
pdonidvie schreef:
(quote)


Alhoewel ik akkoord ga, is het wel zo dat sinds de docu er rond Michael Jackson zijn muziek een taboe hangt. Als zijn liedjes nog op de radio gespeeld worden, wat zeer schaars geworden is, is het telkens met vermelding van kindermisbruik.


Dat hebben ze in België een maand volgehouden , nu de aandacht voorbij is terug zonder duiding te horen op de radio

avatar van mr-mucho
Nog nooit gaf ik zoveel geld uit aan een concert als voor Ryan Adams in The Royal Albert Hall twee jaar geleden. Twee bucketlist items in één klap. Dacht ik... Tot ik mijn geld teruggestort kreeg omdat de beste man zijn tour cancelde vanwege alle vermeende aantijgingen. Op zich begrijpelijk, en eenmaal de artikelen te hebben gelezen had ik er ook niet zoveel zin meer in. Had deze man wellicht nog meer te verbergen? Kon ik nog wel met evenveel liefde naar zijn hartverscheurende ballades luisteren? Vragen die waarschijnlijk meerde mensen bezighielden. Als je een artiest op een voetstuk plaatst, wat ik duidelijk deed bij deze beste man, voelde het zelfs een beetje aan als een persoonlijke aanval... haha. Scheef ja. Alsof ik mij plots zou moeten verantwoorden dat ik graag naar een klootzak luister.

Nu, een aantal maanden later, luister ik zijn muziek met bijna (jammerlijk genoeg bijna...) evenveel liefde als voorheen. Zijn repertoire is nou eenmaal behoorlijk en iedere keer ontdek ik weer nieuwe "favoriete" nummers. Ik ben dan ook maar wat blij dat deze klootzak terug is. Zoals een aantal andere al verkondigde, snap ik de motieven van een aantal vrouwen die hem beschuldigde ook niet helemaal. Ik weet natuurlijk geen fuck, maar het machtsspel, de hiërarchie, de man-vrouw verhouding, de psyché van een (waarschijnlijk narcistische) artiest is zoveel complexer dan twee a4tjes van de New York Times. Dat deze vrouwen beduusd uit een relatie kwamen en wrok koesteren jegens Adams is voor iedereen wel duidelijk. Maar zouden zij beduusd zijn en heel erg boos zijn omdat ze hem ook ooit op een heel groot voetstuk plaatsten? Wie zal het zeggen.

Dat gezegd hebbende, kom maar op met die andere twee albums. Kijken wat deze "sad fuckboy" nog meer heeft geschreven in de afgelopen tijd.

avatar van harm1985
mr-mucho: jij verwoordt precies hoe ik het ervaren heb.

avatar van ZAP!
mr-mucho schreef:
...Zoals een aantal andere al verkondigde, snap ik de motieven van een aantal vrouwen die hem beschuldigde ook niet helemaal. Ik weet natuurlijk geen fuck, maar het machtsspel, de hiërarchie, de man-vrouw verhouding, de psyché van een (waarschijnlijk narcistische) artiest is zoveel complexer dan twee a4tjes van de New York Times. Dat deze vrouwen beduusd uit een relatie kwamen en wrok koesteren jegens Adams is voor iedereen wel duidelijk. Maar zouden zij beduusd zijn en heel erg boos zijn omdat ze hem ook ooit op een heel groot voetstuk plaatsten? Wie zal het zeggen...
Lees dit recente artikel van Rolling Stone er es op na. Als hij die dingen inderdaad geflikt heeft, en daar lijkt het mede met het oog op zijn hoogstpersoonlijke reacties (die in dit artikel staan) sterk op (behalve dat hij pertinent ontkent dat hij wist dat één slachtoffer minderjarig was) dan is er niks te snappen verder, en is duidelijk dat de motieven liggen in het willen bereiken van gerechtigheid. De #metoo beweging maakt dat simpelweg (mede) mogelijk. Zelf zou ik ook wel liever zien dat er eerst een eerlijke rechtszaak aan voorafging, maar die duvel is reeds uit het doosje, mede omdat in het verleden teveel figuren met soortgelijke zaken wisten weg te komen...

P.s. ik heb nog nooit een noot van Adams muziek gehoord. Zelf kan ik bv. de films van Polanski en Allen dan wel (zeer) waarderen en ze toch los zien van de (mogelijke) misdragingen van die personen...

-edit- en ik kan me voorstellen dat wanneer je muziek mooi vindt en je nog niets weet van onfrisse zaken van de betreffende artiest, het des te moeilijker wordt om het ineens níet mooi te vinden op het moment dat je dat te weten komt. Een aantal nummers van bv. M. Jackson zullen voor mij nooit minder goed worden.

avatar van ZAP!
Veel te kort door de bocht, natuurlijk VDB79. Kijk alleen al naar de Weinstein zaak die jaren aansleepte zonder dat een vrouw haar mond open durfde te doen dan wel gehoord werd. Meneer is in de rechtszaal met een degelijk gevoerd proces veroordeeld en in het gevang gezet (23 jaar). En ook dat kwam voort uit de #metoo beweging. Ik zal dan ook weer niet ontkennen dat er geen uitwassen van kunnen zijn...

Dus inderdaad: ook zelf blijven denken, maar daarbij de feiten niet vergeten... in deze zou ik graag de uitslag van de (eventuele?) rechtszaak afwachten.

avatar van Kronos
ZAP! schreef:
(behalve dat hij pertinent ontkent dat hij wist dat één slachtoffer minderjarig was)

Terwijl uit de berichten die hij aan haar stuurde blijkt dat hij het wel wist:

“If people knew they would say I was like R Kelley [sic] lol,” Adams allegedly wrote in one text message. The messages also revealed that Adams constantly fretted over Ava’s age.

avatar van ZAP!
Eens, Kronos, als dat zo is en er idd fysiek bewijs van is, dan moet ie dat geweten hebben, maar dan nog zou het iets zijn voor de rechtszaal. Het is heel goed dat #metoo er is / was om deze zaken aan te kaarten wanneer dat op de reguliere manier niet lukt / lukte, maar het zou wel beter zijn dat iemand een eerlijk proces krijgt i.p.v. een trial by media - vind ik. Er is bv. ook de zaak van een bekende Nl.-er die de #metoo weg koos, en daar later (op z'n minst deels) spijt van had...

avatar van Kronos
ZAP! schreef:
...maar dan nog zou het iets zijn voor de rechtszaal.

Tuurlijk. Ik ben geen voorstander van trial by media. Maar het zijn geen roddelblaadjes waar dit in verschenen is. De reden waarom ik het aanhaalde was vooral het inmiddels weggehaalde bericht waar jij op reageerde. Daarin werd aan victim blaming gedaan en de dader als grootste slachtoffer voorgesteld.

avatar van ZAP!
Ja, dat was sowieso een bericht dat je denkt, moet ik daar nog op reageren... had niet gezien dat 't alweer weg was.

avatar van VDB79
Kronos schreef:
(quote)

De reden waarom ik het aanhaalde was vooral het inmiddels weggehaalde bericht waar jij op reageerde. Daarin werd aan victim blaming gedaan en de dader als grootste slachtoffer voorgesteld.


Ja dat was mijn bericht en het is kennelijk verdwenen. Beetje apart want het laatste wat de essentie van dat bericht was, was so called “victim blaming” maargoed inmiddels zijn we zover dat iedere vorm van nuancering of onwelgevallige (lees: niet hyper-politiek correcte) mening al “gecanceld” wordt. Dit is ook het treurige van deze hele discussie en “beweging” en daarmee meteen ook wel de essentie van mijn bericht dus onbedoeld is het punt er nog mee bewezen.

Ik zal me verder onthouden van commentaar. We zullen wel zien wat er gaat gebeuren met deze zaak mocht het ooit tot een rechtszaak komen.

avatar van Kronos
VDB79 schreef:
maargoed inmiddels zijn we zover dat iedere vorm van nuancering of onwelgevallige (lees: niet hyper-politiek correcte) mening al “gecanceld” wordt

Ja jongen, 't is een groot complot en de moderators doen ook mee.

Jouw 'nuance' klonk ongeveer zo: Die arme artiesten kunnen er niet aan weerstaan. Ryan Adams is er ingeluisd door een grietje dat over haar leeftijd gelogen heeft.avatar van harm1985

Mooi, dan dan kan Pitchfork ook eindelijk zijn laatste album reviewen.

Dat Ryan Adams een ietwat narcistische klootzak is, dan mag na 25 jaar geen verrassing meer zijn. Hij zal best wat onaardige dingen gezegd hebben tegen zijn ex en wat andere dames, of ze hebben proberen te verleiden door te zeggen dat ze goede muzikanten waren, maar uiteindelijk heeft hij niks strafbaars gedaan. Het contact met die 'Ava' was misschien against better judgement, maar het zou me ook niet verbazen als Adams een lichte vorm van Borderline heeft, met zijn love me or I'll die attitude.

In Amerika geldt nog steeds dat je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is, hetgeen in de #metoo / cancel culture helaas wordt omgedraaid. Daarmee zijn zijn mensenrechten geschonden, de NYT doet er nog een schepje bovenop door zijn reputatie, volledig door het slijk te halen.

John Lennon sloeg zijn vrouw, verwaarloosde zijn kind, pleegde overspel en van een beetje pesten was hij ook niet vies. Kunnen we nu ook niet meer naar Imagine luisteren?

PS: het onderzoek is overigens eind 2019 al afgerond volgens dit artikel. Een rectificatie of excuus in de NYT zou wel op zijn plaats zijn.

avatar van harm1985
Nieuwe single: Do Not Disturb:

Klinkt heel anders dan Wednesdays.

Het album Big Colors komt uit op 11 juni.

Kan nu al niet wachten op de weigering van Pitchfork om dit te reviewen.

avatar van harm1985
geplaatst:
Nieuw album, Chris is vandaag uit.

avatar van harm1985
Nieuw album, FM, is vorige week uitgekomen.

Voorlopig alleen digitaal, net als Chris en Romeo & Juliet.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:33 uur

geplaatst: vandaag om 21:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.