menu
zoeken in:
avatar van Metalhead99
Ik las net over zijn overlijden.
Zo'n beetje de enige overlevende uit "zijn generatie" bluesmuzikanten is nu dus ook heengegaan. R.I.P. King of Blues.

avatar van HugovdBos
Toch wel één van mijn blueshelden die gisteren op 89-jarige leeftijd is overleden. De ongelofelijke kracht die deze man in zijn muziek uitstraalde en zijn positiviteit waren kenmerkend. Jarenlang verzorgde hij meer dan 300 optredens per jaar en werkte hij samen met een lange rij aan muzikale grootheden. Dankbaar was hij dat de blues zijn verdiende aandacht kreeg nadat deze muziekstijl in Engeland opgepikt werd. De drie kings ( Albert & Freddie) zijn nu allemaal overleden. "The thrill is gone", maar de muziek zal nog lang blijven voortleven.

Ik kan iedereen aanraden eens de documentaires B.B. King: The Life of Riley en The Blues aflevering The Road To Memphis te bekijken.


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=xGTxDRiqwkM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.


avatar van Jelle78
B.B. King - The Life Of Riley is zeker een aanrader om op deze toch wel treurige dag weer eens te kijken. En verder natuurlijk de hele dag zijn muziek uit de speakers laten knallen als een laatste saluut aan de laatste grote bluesman van zijn generatie die is heengegaan.

avatar van Jelle78
Ik vind het opvallend om te zien hoe weinig aandacht de dood van B.B. King op deze site krijgt. Eén van de grote inspiratiebronnen van vele artiesten en de laatste grote bluesman van zijn generatie is niet meer en het enige wat ik er op musicmeter van zie is wat berichtjes in het R.I.P. topic op het forum, een paar berichten hier en bij enkele van z'n albums.
Ik kan mij herinneren dat toen Lou Reed overleed zijn albums omhoog schoten in de rotatielijst (The Velvet Underground & Nico stond zelfs bijna bovenaan) en er veel berichten bij werden geplaatst. Nu zal dat ongetwijfeld een invloedrijk album zijn en Reed overleed natuurlijk op jongere leeftijd waardoor mensen dat wellicht wat meer aangreep. Ik had ook zeker niet verwacht dat bijvoorbeeld Live At The Regal opeens op 1 in de rotatielijst zou staan, maar ik had toch wel verwacht dat er iets meer mensen dat album, of een andere van B.B., in hun rotatielijst hadden gezet als eerbetoon. Nu lijk ik de enige te zijn. Ook bij de updates zie ik nauwelijks reacties voorbij komen bij z'n albums.
Is de muziek van B.B. King dan echt zo weinig geliefd hier? Of komt het omdat hij, behalve zijn livealbums, nooit een echte klassieker heeft opgenomen? Of is het misschien omdat de blues een genre is dat maar weinig leeft op musicmeter? Ik denk zelf dat het een combinatie van deze dingen is, maar vooral dat blues gewoon niet leeft op deze site. En dat vind ik jammer. Want dit icoon verdient meer aandacht. En als je wilt beginnen met luisteren naar bluesmuziek is B.B. King wellicht het beste startpunt, om de simpele reden dat zijn muziek wat toegankelijker is dan vele andere bluesgrootheden zoals Muddy Waters, Howlin' Wolf en Robert Johnson. Dus als je dit leest, luister eens naar een plaat van B.B. Ik zou dan kiezen voor één van zijn live platen, bijvoorbeeld het al genoemde Live At The Regal, Live In Cook County Jail, Live In Japan of Blues Is King. Allen zijn te vinden op Spotify. Veel plezier!

avatar van HugovdBos
Jelle78, helemaal mee eens dat BB te weinig aandacht krijgt. En dat voor een bluesmuzikant van zijn kaliber, niet alleen één van de grootste maar ook één van de invloedrijkste. Kijk alleen al naar de gehele Britse blues scène waar Riley echt als een held ontvangen werd. Ik ben ook van mening dat het vooral door het gebrek aan populariteit van de bluesmuziek op de site komt. Maar ja dit is een ontwikkeling die ik al vaker heb gezien. Bepaalde artiesten en muziekstijlen zijn hier nou eenmaal populairder dan op andere sites.

Live At The Regal is inderdaad een goed startpunt, maar ook His Definitive Greatest Hits geeft een mooi overzicht van de kunsten van deze King. Ik heb zelf zijn muziek nu wel continue op, maar waarschijnlijk past niet iedereen zijn/haar rotatielijst daar direct op aan (ik zelf ook maar met af en toe).

avatar van Jelle78
HugovdBos, dat laatste klopt zeker. Maar ik zie dat jij in je rotatielijst nu wel twee B.B. King platen hebt staan. Overigens is His Definitive Greatest Hits inderdaad een mooi overzicht van z'n carriere, net als The Anthology overigens. Beide aanraders om eens te luisteren. Maar zoals ik al zei, ik hou vooral enorm van z'n live optredens. Daar komt hij toch het beste tot z'n recht vind ik.

avatar van Jelle78
Vanavond om 21:55 wordt B.B. King: The Life Of Riley uitgezonden op Canvas.

avatar van BoyOnHeavenHill
En ook The life of Riley op donderdag 11 juni 2015 op NPO2 (23:00-0:20).

Jelle78, ik ben bang dat King inderdaad min of meer een cultheld is hier, gezien de weinige aandacht voor zijn dood èn voor zijn albums (vermoedelijk omdat hij te oud is om echt rock/popliefhebbers aan te spreken, net als andere wegbereiders als Chuck Berry en Buddy Holly). Ik houd zelf nooit een rotatelijst bij, maar ik heb hem zelf wel vrij recent "ontdekt" (als je dat mag zeggen van iemand die er een carrière van 65 jaar op heeft zitten en daarin altijd vrij zichtbaar is geweest) en ben sinds enige tijd een groot liefhebber van zijn werk. Weet dus dat er wel degelijk MusicMeter-gebruikers zijn die door zijn overlijden geraakt zijn.

Trouwens, het eerste bericht bij hem als artiest dateert ook pas van na zijn dood -- er is hier dus kennelijk niemand geweest die nog bij zijn leven iets over hem te melden had, ook dat zegt wel genoeg.

avatar van Minneapolis
geplaatst:

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=LWLAAzOBoBI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.


Genieten..

avatar van BoyOnHeavenHill
geplaatst:
Ze eten uit zijn hand!

avatar van Minneapolis
geplaatst:
BoyOnHeavenHill schreef:
Ze eten uit zijn hand!

Voor mij een ontdekking. Ik kende alleen zijn muziek (en niet eens heel veel) maar ik wist niet dat het zo'n entertainer was. Prachtig gitaarspel ook natuurlijk dat rustige deel.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:13 uur

geplaatst: vandaag om 08:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.