menu
zoeken in:
slaemperayreon
ik sta zelf ook bekend als enorm Maiden-fan, dus mijn mening mag ook niet uitblijven hier, vind ik
in principe vind ik de eerste 9 albums dik in orde. misschien is "No Prayer" wel wat luchtiger, maar die vind ik ook zeker in orde. Ze hebben bovendien naar mijn mening een van de betere debuutalbums uitgebracht. werkelijk geen enkel nummer op die cd is slecht, het zal alleen voor sommigen wat ouderwets klinken. Met "The Number Of the Beast" t/m "Seventh Son of a Seventh Son" + "Fear Of the Dark" hebben ze wat mij betreft alleen maar hoogtepunten uitgebracht. Mijn mening over "The X Factor" en "Virtual XI" heb ik eigenlijk al bij de platen gezegd, maar vooruit, hier nog een keer. Blaze valt uiteindelijk zeker wel mee als zanger en hij zet zich zeker ook in, maar de nummers zelf vind ik zonder al teveel bezieling gemaakt. inderdaad zijn de nummers veel te lang en ze gaan meestal nergens naar toe.
bij meerdere beluisteringen van "Brave New World" moet ik eigenlijk toch tot de conclusie komen dat het op zich wel een geslaagde comeback is, maar dat de nummers soms net iets missen. "Dance Of Death" vind ik dan eigenlijk beter. Het nut van drie gitaristen is hier duidelijker te horen en de nummers zitten ook beter in elkaar. de plaat weet in ieder geval mij wel te boeien en is dan eigenlijk wat mij betreft een betere comeback. over de beste nummers ga ik het niet hebben: wat mij betreft zijn alle Dickinson nummers goed, met af en toe een kleine misser, maar geen enorme uitschieter naar beneden.
Iron Maiden live op Bospop 2005 was echt te gek.
@ waterboy: ik denk dat we hierover een topic moeten openen
En over Maiden vs Bitch: ongeloofelijk dat dat mens zó onsportief is! er zijn wel betere manieren om een probleem op te lossen dan een optreden te verkloten!

avatar van Eddie
Als grootste Maiden fan van site kan ik me hier wel bij aansluten, en gelukkig iemand die net zo over Blaze denkt als ik, ik denk dat wanneer ze Paul Di'Anno terug hadden genomen hadden ze nog veel meer commentaar gekregen dan met blaze, want ik kan het niet vaak genoeg zeggen Blaze is absoluut geen slechte zanger in tegendeel. Als je het mij echter persoonlijk vraagt had ik liever een andere zanger op die plaats gezien, te weten Rainbow's Dougie White. Maargoed eindgoed algoed, Heeft iemand al de nieuwe live plaat gehoord, als ik een tip mag geven wacht tot de DVD uitkomt die ziet er perfect uit (ik heb onlangs al wat beelden gezien en het ziet er weer helemaal toppie uit)

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Eddie schreef:
Als je het mij echter persoonlijk vraagt had ik liever een andere zanger op die plaats gezien, te weten Rainbow's Dougie Whitewelk Rainbow-tijdperk is dat?

avatar van HammerHead
Casartelli schreef:
(quote)welk Rainbow-tijdperk is dat?


http://www.musicmeter.nl/album/28475/info/

White doet de zang op deze plaat. Of het een echt Rainbow album is, is vraag twee.

avatar van Eddie
Inderdaad die Rainbow, in de de tijd dat Maiden zocht naar een andere zanger heeft deheer white opelijk gesoliciteerd naar de functie maar om een of andere onduidleijke rede is maiden er nooit serieus op ingegaan dat heb ik nooit begrepen want de man kan heel erg goed zingen.

Of het echt en Rainbow plaat laat ik over aan de rainbow fans daar hoor ik niet bij ik ken ook alleen deze plaat in zijn geheel.

avatar van Carow
Ik hou wel van Iron Maiden muziek, maar ik heb nog geen album van ze ofzo, is er een album dat jullie aanraden?

avatar van HammerHead
Ik zou bij Seventh Son... of Somewhere in Time beginnen.

En daarna gewoon alles vanaf het debuut t/m Fear of the Dark. Dan is alleen No Prayer for the Dying een zwakker album.

avatar van Eddie
Die meningen liggen hier nogal uiteen. Persoonlijk zeg ik Somewhere In Time, Seventh Son Of A Seventh Son of Live After Death. Maargoed Iron Maiden heefd geen enkel echt slecht album gemaakt dus je kunt je er nooit een buil aan vallen.

Wat ook erg mooi is zijn een aantal covers die ze gedaan hebben, ik kwam ooit eens een Bohemian Rhapsody cover tegen, kent iemand dat nummer, persoonlijk vind ik het meesterlijk. (Maiden samen met Montserat Cabelle).

avatar van HammerHead
Da's al 2x dezelfde tip Carow, dus dat lijkt me duidelijk. O ja, dat Maiden geen slechte albums zou hebben is natuurlijk wel de mening van een zich blind starende fan, hè.

Ik zou iig oppassen met de "Blaze" albums, The X Factor en Virtual XI.

DutchViking
Ik vond Maiden met Di Anno wel oké. Dat is wat mij betreft nog steeds de beste zanger. Met Bruce is Maiden doorgebroken, maar ik vind hem vooral als showman erg goed. Het Seventh Son-album vond ik geweldig, wat daarna kwam heeft mij nooit zo kunnen bekoren. Heb Maiden 4x live gezien, dit jaar nog op Bospop en sommige dingen gaan me langzamerhand wel irriteren (zoals die 'Scream For Me (plaats festival)' uithalen van Bruce, gedurende een optreden). Desondanks is Bruce een betere zanger/frontman dan Blaze, die paste gewoon niet bij Maiden. Bij Wolfsbane kwam Blaze beter tot zijn recht.

avatar van Eddie
Hoe meer hij 'scream voor me' roept hoe beter , het is zijn handels merk. Ik kan goed begrijpen dat iemand Paul beter vondt als zanger, maar dat kan ik ook van blaze goed begrijpen, het licht ook een beetje in de emotionele sfeer, ik ben een groot fan geworden in de balze tijd, ik zal hem nooit afvallen al vind ik bruce wel beter. Paul vind ik vrij beperkt en de albums zijn erg sterk maar dat is niet zo zeer aan Paul DiÁnno te danken maar aan het vakmanschap van Steve Harris.

slaemperayreon
Di'Anno vind ik ook zeker beperkt. Hij heeft zeg maar een niet bijzonder vernieuwend stemgeluid. Hij heeft weliswaar een lekkere hardrock-stem, maar Dickinson is zeker zijn meerdere. Dat hij alleen maar een showman is, is zeker onzin. Ik laat mijn oma (die logopediste is geweest) wel eens naar hem luisteren en ze is toch steeds onder de indruk van zijn zanglijnen, die volgens haar bijna ongrijpbaar zijn. En je zou dat 'scream for me' ook als interactie met het publiek kunnen zien. Toen ik ze live (ook op Bospop) heb gezien, zag ik in ieder geval niemand die zei: hey, effe kappen daarmee.

DutchViking
Di'Anno had dan misschien geen vernieuwend stemgeluid (ben ik het wel mee eens), maar had Bruce dat wel? Ik kan je wel wat namen van heavy metal-zangers noemen die qua stemgeluid op hem lijken en er eerder bij waren dan hij.

Natuurlijk heb ik respect voor Dickinson, met hem is Maiden groot geworden en ze leveren nog steeds zeer goede albums af. Ik vind een Geoff Tate van Queensryche echter minstens zo goed, maar goed dat is mijn mening.

Ik was zelf ook op Bospop en wat mij betreft mag Bruce zo vaak mogelijk Scream For Me zeggen, vanuit zijn standpunt begrijp ik het. Het hoort bij de show en hij wil het publiek meekrijgen (wat hem zonder 'scream for me' overigens ook wel lukt), Alleen zal ik er dan niet meer bij zijn.

avatar van Eddie
DutchViking schreef:
Ik kan je wel wat namen van heavy metal-zangers noemen die qua stemgeluid op hem lijken en er eerder bij waren dan hij.


Ben Benieuwd.

DutchViking schreef:
Ik vind een Geoff Tate van Queensryche echter minstens zo goed, maar goed dat is mijn mening.


Minstens zo goed, sorry die mening kan ik absoluut niet delen Bruce heefd een compleet ander stemgeluid en daar ging het om, en ik vind Geoff Tate minder uniek, ik vind zijn stem Zeker op Operation Mind Crime erg op die van Joachim Kans van Hammerfall lijken.[/quote]

DutchViking
Qua zang is Bruce gewoon niet mijn ding. Geoff Tate ook niet zo zeer, die draait overigens al net zo lang mee (sinds ’82, hetzelfde jaar als dat Bruce bij Maiden kwam). Hammerfall kwam pas veel later, zo midden jaren ‘90. Het klopt inderdaad dat Cans nogal wat wegheeft van Tate ten tijde van Operation Mindcrime, hoewel ik Tate een completere zanger vind, vooral op dat album.

Met name op de latere albums van Queensryche klinkt Tate vrij ‘anders’ en laat hij de – ook voor Queensryche karakteristieke – uithalen achterwege. Queensryche is nu een moderne rockband geworden en heeft toch wel enigszins afstand genomen van het werk uit de jaren ’80, wat ik overigens wel jammer vind. Hun laatste plaat, getiteld ‘Tribe’, voegt weinig toe.

Overigens vind ik Tobias Sammet van de Duitse band Edguy (qua zang) als twee druppels water op Bruce lijken. Maar Edguy kwam net als Hammerfall pas veel later, midden jaren ’90. Maar goed, dat is verder ook niet zo belangrijk. Bruce Dickinson heeft een toch wel vrij unieke sound, maar er zijn zangers die er wel wat van weg hebben. Geoff Tate uit z’n pre-Operation Mindcrime periode hoort daar, vind ik, ook bij. Maar daarover verschillen we dus van mening, dat kan.

avatar van Eddie
Ik heb zelf eerlijk gezegd nog nooit een zanger gehoord waarbij ik dacht he, die lijkt een beetje op Bruce, ik ken Edguy ook verder niet dus ik moet eens wat gaan checken van ze want ik ben wel benieuwd.

avatar van Eddie


IRON MAIDEN have now confirmed the release date of their much anticipated DVD release DEATH ON THE ROAD for 6th February 2006 through EMI Records. This will initially be available as a limited edition special digipack.

The DVD package contains the full performance of their ‘Dance of Death Tour’ in December 2003. Filmed at the Westenfalenhalle Arena, Dortmund the show has been personally edited by founder band member Steve Harris, to fully capture the magnificent stage production and to cut right to the heart and the electricity of the bands’ performance. Over a four month period Steve made thousands of edits, thus ensuring he was personally happy with every single shot included!


avatar van Eddie
Iedereen kan zich de komende weken weer veilig op straad bereven, Nu de nieuwe DVD van maiden uit is zal eddie tot aan de zomer zo'n beetje aan de tv gekluisterd, en dan komt als het goed is de nieuwe plaat uit, dus heeft gedurende de zomer ook niemand last van me. Het zal een heel 'veilig' jaar worden voor mijn omgeving.

slaemperayreon
Nieuwe dvd? je bedoelt een dvd die is uitgekomen na DotR?

avatar van Eddie
Nee, de DVD van Death On The Road komt nu pas uit, de cd is eind augustus uitgekomen, maar de DVD daarvan is nu net uit.

slaemperayreon
Eddie, ik vrees toch dat je van de tv weg moet gaan...
Want ik lees op hun site dat ze weer met een tour zijn begonnen!

shappy1010
Als ik vroeger op school die hardfuckers zag lopen met van die maiden t-shirtjes met doodskoppen en zombies enzo had ik altijd meteen zoiets van zuuuucht totdat ik een jaartje of wat terug in een platenzaak liep en een heel strak stukje gitaarwerk hoorde, toen ik de verkoper vroeg wat hij op had staan verbaasde me te horen dat dit Iron Maiden was. Misschien toch maar eens naar luisteren.

avatar van Eddie
slaemperayreon schreef:
Eddie, ik vrees toch dat je van de tv weg moet gaan...
Want ik lees op hun site dat ze weer met een tour zijn begonnen!Ik heb nooit een nooit gehoord van de Blaze albums.
Maar je gaat mij toch niet wijsmaken dat het alleen maar ruk is geweest. Ik kan me niet voorstellen dat ze in een keer een stijlverandering hebben door gevoerd. Staan er dan geeneens meer pakkende nummers op die c.d.'s of lekker in het gehoor liggende solo's?

Ik ben het wel met jullie eens dat er maar een zanger bij Maiden hoort en dat is natuurlijk Bruce maar Harris en co zijn door de jaren heen toch degelijke songwriters gebleken en het kan toch niet zo zijn dat één zanger die nummers de nek om draait.

avatar van Eddie
Helemaal mee eens Black Adder, de albums met Blaze zijn helemaal niet zo beroerd als veel mensen willen doen geloven, goed Blaze is duidelijk een klasse minder als bruce, maar slecht is hij zeker niet. Op alletwee de blaze albums staan zeker erg goede songs (Clansman, Sign Of The Cross, Futureal en het prachtige The Edge of Darkness). Ook wanneer je naar de laatste maiden DVD kijkt dan gaat Bruce op een nummer als Lord of the Flies een klein beetje de mist in. Hij heeft simpelweg de stem niet om dat nummer donker genoeg te maken.

miloz
Ik heb soms het idee dat die Blaze hartstikke vals zingt. Futureal is een goed nummer maar voor de rest kan ik me geen enkel nummer heugen wat ik goed vind uit die periode.

DutchViking
Ik vind ook dat de zang van Blaze vaak erg matig is en soms zelfs vals. Toen ik voor het eerst een Maiden-nummer hoorde met Blaze op zang (Man on the Edge), wist ik niet wat ik hoorde. Er zullen vast betere kandidaten voorhanden zijn geweest om Bruce destijds op te volgen. Dougie White (Rainbow) stond ook op de nominatie om Bruce op te volgen, dat zou m.i. een betere keuze zijn geweest.

De twee platen met Blaze (X-Factor en vooral Virtual XI) zijn voor mij de twee zwakste uit de historie van Maiden.
Bruce Dickinson is wat zangers betreft niet mijn favoriet, maar op alle punten scoort hij eigenlijk beter dan Blaze.

avatar van Eddie
Het nadeel was alleen wel geweest dat wanneer ze met dougie white hadden gaan werken dan had Bruce waarschijnlijk nooit terug gekeerd. Er ginegn zelf geruchten destijds dat ze een plaat met Ronnie James Dio zouden opnemen. (Ik geloof er zelf overigens geen barst van)

slaemperayreon
Eddie, kun je mij even vertellen wat je denkt dat deze drie berichten gemeen hebben?

1
2
3

avatar van Eddie
Dat ze op de officiele Iron Maiden site schaamteloos artikelen overnemen van Fan-sites

Gast
geplaatst: vandaag om 23:19 uur

geplaatst: vandaag om 23:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.