menu
zoeken in:
Soms verdenk ik Arcade Fire van prachtige satire/sarcasme/cynisme..

Arcade Fire - Here Comes the Night Time - YouTube

avatar van chevy93
repelstefan schreef:
En je zult toch met kwaliteit moeten komen wil je 'het gros' meekrijgen. Vandaar ook mijn Muse voorbeeld. Heb niet de indruk dat Drones koste wat kost verdedigd is door de achterban. Gebeurde ook bij The King of Limbs (zelfs geruchten dat dit niet het album zou zijn, maar het echte album nog moest volgen).
Volgens mij is Muse populairder dan ooit. Dat Drones minder goed ligt bij de fans van het eerste uur doet daar niets aan af. Nog beter voorbeeld is wellicht Coldplay. Alle muzieksnobs ten spijt ging het nog nooit zo goed met de band.

On: Reflektor vond ik een geweldig nummer (en nog steeds erg goed). Duidelijk een instant classic. Dit is vooralsnog niets meer dan een ietwat flauw zomerdeuntje. La la la, panfluit etc.

avatar van Venceremos
Creature Comfort, is dat soms een cover van Woods?

avatar van Aladdin
Word ook niet direct warm van het deuntje. Begon wel aardig, panfluitje ook leuk. Mede beïnvloed door de negatieve reacties heb ik extra m'n best gedaan, maar op driekwart sloeg ik aan het dagdromen en werd weer wakker toen het nummer was afgelopen. Niet goed. Maar hé, het blijft Arcade Fire en een stukje 'band loyalty' maakt dat ik hoop houd.

Creature Comfort inmiddels gehoord. Begint erg goed met die synths maar na verloop van tijd begin ik me toch te irriteren aan het nummer. Komt vooral door dat herhalende deuntje, en ook de zang van Régine werkt me af en toe op de zenuwen. Misschien wel hun minste nummer tot nu toe. Maar het kan ook zijn dat ik na één luisterbeurt nog moet wennen.

avatar van Edgar18
Hij is nu officieel uitgebracht ja, nog net voor BKS. Ik ben er ook niet kapot van. Wel een aardige tekst maar dan blijft het ook wel bij.

avatar van ranboy
Voor wie het interesseert: voor het eerst in hun bestaan komt Arcade Fire deze week binnen in de tipparade van de Nederlandse top 40. Niet slecht voor flauw deuntje (chevy93).

Toch allemaal weinig hoopgevend: Everything Now combineert flauwe generieke disco met een uberpopulistische stadionrock zoals U2 die ook wel eens de laatste 10 jaar maakt. Alles voor die gegeerde plaats in de lagere regionen van de Nederlandse top 40 zeker?

Creature Comfort is beter en lijkt de eerste 40 seconden nog te evolueren naar een degelijke song waarna Win & Regine hun bek opentrekken en alle hoop helaas meteen verloren is. En dan bedoel ik zowel vocaal (de schreeuwerige bijdrages van Regine zijn irritant) als tekstueel (dit moet zowat het meest simplistische en zelfgenoegzame anti-suicide anthem ooit zijn). Frustrerend want ergens in Creature Comfort zit wel een goede song.

Hopelijk houden ze hun betere nummers voor het album maar ik vrees ervoor, AF heeft in het verleden zowat altijd de gewoonte gehad om de grote kanonnen meteen op de wereld los te laten. Maar valt toch moeilijk te ontkennen dat dit duo toch beduidend minder is dan Intervention - Keep the Car Running, Ready To Start-We Used to Wait-The Suburbs of Reflektor-Afterlife.

avatar van pmac
Gisteren Best kept secret.... wat een heerlijk overdonderend optreden. Arcade Fire is een van beste livebands ever.

avatar van west
Ik had ze inmiddels 5x gezien en heb dit optreden overgeslagen. Ga vanavond wel naar Radiohead, die eindelijk weer eens een soort 'greatest hits' set spelen. Wat je zegt over één van de beste livebands ever is zeker waar! Lekkere setlist ook.

avatar van chevy93
ranboy schreef:
Voor wie het interesseert: voor het eerst in hun bestaan komt Arcade Fire deze week binnen in de tipparade van de Nederlandse top 40. Niet slecht voor flauw deuntje (chevy93).
Volgens mij geeft dit des te meer aan hoe flauw het deuntje is.

Maar is natuurlijk wel een slimme release zo vlak voor/tijdens BKS.

avatar van Lars Muziek.
Yes Morinfen, Porcupine Head eindelijk hoor ik eens een recente, eerlijke, goede mening over de zang van Régine Chassagne. Wellicht alleen bij dit nieuwe nummer. Maar in het algemeen vind ik (persoonlijk) toch wel dat zij op audio of live niet echt kan zingen, of vriendelijker gezegd, niet altijd even fijn om naar te luisteren. Gelukkig komt zij vaak twee stemmig of als achtergrond stem voor in de band en dat vind ik dan weer wel prettig in de muziek van Arcade Fire. Onder andere 'Haiti' is volledig door haar ingezongen. Even goed als 'In the Backseat' en 'Spraw ii' wat ik dan weer bij beide nummers wel goed vind uitpakken. Bij 'Creature Comfort' vind ik haar stem net als jullie mening, storend en wat schreeuwerig over komen. Het nummer zelf vind ik wel goed maar vind ik net als Everything Now nog niet de gouden hit van de nieuwe release, hopelijk komt deze er nog aan


avatar van Lars Muziek.
Vandaag kunnen wij het nieuwe nummer 'Signs of Life' verwachten. Het nummer is inmiddels al bij (bijna) elk concert gespeeld en is de derde single van het opkomende album Everything Now.

Yann Samsa
Hier is het


avatar van Lars Muziek.
Leuke videoclip, helaas voel ik niet veel bij de track zelf

avatar van Lars Muziek.
Tijdens het concert in London gisteren is het nieuwe nummer 'Chemistry' gespeeld. Ook werden 'Neighborhood 2 (Laika)' en 'We Used To Wait' toegevoegd aan de setlist. Het nieuwe nummer is te vinden op youtube, gefilmd door een concertganger.

avatar van Lars Muziek.
Arcade Fire komt tijdens hun Infinite Content Tour (in 2018) naar Nederland, voor een clubshow in Ahoy Rotterdam!!!

Beste concertnieuws wat ik ooit heb mogen lezen, nou nog hopen dat ik een goed kaartje kan kopen!!
Ik ben ook benieuwd hoe grote run hierop is. Het concert voor in België (Sportpaleis Antwerpen) is namelijk nog niet uitverkocht.

Voor het eerst ga ik dan een van mijn aller favorieten bands live zien en voor het eerst naar zo'n groot concert

avatar van west
Hier het nieuwsbericht op nu.nl:

Arcade Fire komt in juni 2018 naar Ahoy | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zelf heb ik vandaag een kaartje voor het Sportpaleis gekocht op 19 april. Arcade Fire treedt namelijk 1 dag voor Pearl Jam in de Ziggo Dome op.

avatar van aERodynamIC
Nu Pearl Jam niet gelukt is mag ik toch hopen dat Arcade Fire wel gaat lukken!!!

Ahoy.... heerlijk weer eens in Rotterdam kunnen blijven i.p.v. alweer naar Amsterdam te moeten reizen

avatar van Edgar18
Ik twijfel of ik wil gaan. Deze tour heb ik al gezien en ik ben niet per se een groot Arcade Fire fan maar een dergelijk grote naam in Rotterdam kan ik eigenlijk niet laten schieten.

Iemand de prijslijst al gevonden?

avatar van aERodynamIC
Edgar18 schreef:
Iemand de prijslijst al gevonden?

Prijzen variëren tussen 39.60-50.60 EUR

Ik heb ze voor het laatst in Nighttown gezien. Dat is wel weer eventjes geleden

avatar van Edgar18
Maximaal 50 euro valt wel mee, das schappelijker dan Kendrick Lamar.

avatar van Lars Muziek.
aERodynamIC schreef:
(quote)

Prijzen variëren tussen 39.60-50.60 EUR

Ik heb ze voor het laatst in Nighttown gezien. Dat is wel weer eventjes geleden



Hebben ze echt gespeeld in Nighttown? Ik dacht dat ze uit eindelijk enkel hebben gespeeld in Ekko (Utrecht) Heineken Music Hall (Amsterdam) en twee keer op een festival. Waarvan de show in de Ekko geannuleerd was, dacht ik...

avatar van aERodynamIC
Lars Muziek. schreef:
Hebben ze echt gespeeld in Nighttown?

Jazeker. Ik stond naast familieleden van de band en die waren heel trots!

Final Fantasy verzorgde het voorprogramma.

De setlist: Arcade Fire Concert Setlist at Nighttown, Rotterdam on May 12, 2005 | setlist.fm

avatar van Lars Muziek.
aERodynamIC schreef:
(quote)

Jazeker. Ik stond naast familieleden van de band en die waren heel trots!

Final Fantasy verzorgde het voorprogramma.

De setlist: Arcade Fire Concert Setlist at Nighttown, Rotterdam on May 12, 2005 | setlist.fm


Super tof! Hadden zij toen der tijd nog een meeting gedaan met het publiek en fans? In ieder geval gaaf dat jij daar bij was, lijkt mij namelijk erg bijzonder.

avatar van aERodynamIC
Lars Muziek. schreef:
In ieder geval gaaf dat jij daar bij was, lijkt mij namelijk erg bijzonder.

Gek genoeg vond ik het toen niet eens zo bijzonder. Het was een bandje als vele anderen. Populair bij een bepaald publiek. We konden toen niet vermoeden dat ze zo groot zouden worden.
Dat heb ik ook met de Smashing Pumpkins die ik voor de eerste keer zag toen hun album Siamese Dream nog niet eens uit was (maar waar ze al wel nummers van speelden).

Ja, het waren favo-bandjes, maar het gevoel bij iets unieks te zijn had ik niet. Terugkijkend besef je dat het wel zo was, maar dat is met de wetenschap van nu

Ik weet niet of er een meeting was. Je weet hoe dat soms gaat: concert afgelopen, nog een drankje of naar huis. Een meeting? Geen idee of het er was en of ik er dan aan had meegedaan.

avatar van Outlaw104
Gaat ook maar eens proberen tickets te bemachtigen voor Ahoy. De laatste keer, dat ik daar een concert heb bijgewoond was R.E.M. dacht ik.
aERodynamIC, heb je nog een suggestie voor een eenvoudig maar goed hotelletje of B&B daar in de buurt?

avatar van aERodynamIC
Outlaw104 schreef:
goed hotelletje of B&B daar in de buurt?

Poeh, die heb ik zelf nooit nodig daar.

Dit schijnt wel leuk te zijn: http://www.kingkonghostel.com

Of misschien is dit wat?

Overview - Rotterdam City Centre - easyhotelbenelux.com

avatar van Outlaw104
Zo tickets zijn binnen!
Via de presale.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:12 uur

geplaatst: vandaag om 10:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.