menu
zoeken in:

avatar van VanDeGriend
In het AD stond ook dat t honderd jaar terug is dat ze bestonden maar die gasten stonden in 2006 gewoon in 013 en Paradiso. Kan het niet helemaal volgen zeg maar


avatar van MichelDumoulin
Iemand hier gehoord van de band Mustasch?
Hij staat nog niet op MuMe, maar liefhebbers van het stemgeluid van Ian Astbury zouden deze band eens moeten gaan uitchecken, zeker de moeite waard. Is wel iets steviger, muzikaal gezien.
Hun laatste album Latest Version Of The Truth is erg goed.
klik voor een recensie


avatar van Arno
Bij The Cult - Love (1985):

Half oktober speelt The Cult dit album live in de AB in Brussel!
Overzicht - The Cult - Concerten - Ancienne Belgique - abconcerts.be

Rik H.
Extra optreden op 13 oktober in de Effenaar in Eindhoven!
De HMH schijnt al haast uitverkocht te zijn.

avatar van Aazhyd
Ik vind Ian's stem live vaak aardig tegenvallen, hoor.

avatar van Chameleon Day
Ik ook...in ieder geval in 1986. Hij schreeuwde teveel en was vaak buiten adem.....en het woord 'fuck' werd frequent in de mond genomen.

crimsogenerator
mwah ik vind de cult live echt wel zijn mannetje staan.
ian stem kan idd soms wel wat schreeuwerig over komen.

avatar van Snakeskin
Bij The Cult - Love (1985):

ik kan raven maar moeilijk volgen in zijn betoog daar waar hij van mening is dat Slash beinvloedt zou zijn door Billy Duffy. Billy Duffy en The Cult hadden nog te weinig naam gemaakt om op dat punt al enige invloed op anderen te kunnen hebben. "wie is dat ?" zou Slash geantwoord hebben op de vraag of hij door Billy Duffy is beinvloed.

avatar van steve harris
Billy Duffy was met Love in 1985 2 jaar eerder dan dat slash was in 1987 et appetite.... en geloof me... she sells sanctury was een wereldhit in 1985.
en slash zou een arrogante L.. zijn als hij beweerde dat hij the cult niet kon.

avatar van Chameleon Day
Snakeskin schreef:
ik kan raven maar moeilijk volgen in zijn betoog daar waar hij van mening is dat Slash beinvloedt zou zijn door Billy Duffy. Billy Duffy en The Cult hadden nog te weinig naam gemaakt om op dat punt al enige invloed op anderen te kunnen hebben. "wie is dat ?" zou Slash geantwoord hebben op de vraag of hij door Billy Duffy is beinvloed.


Denk ik niet. Guns & Roses waren ttv de 'Electric'-tour in de VS de supportact van The Cult.

Aldus blijkt uit het volgende citaat van de Engelse Wikipedia:

"In the US, The Cult, now consisting of Astbury, Duffy, Stewart, Warner and Kid Chaos, were supported by the then unknown Guns N' Roses."

avatar van Snakeskin
Toen Guns "n Roses supportact van The Cult waren dan moet dat in 1987 geweest zijn. Dit wordt ook onderbouwd door het wikipedia citaat. De debuutplaat van GNR stamt uit het eerdere genoemde jaar. Ik vind in geen geval dat Slash hoorbaar een op Duffy geinspireerde manier van gitaarspelen erop nahoudt. Love was inderdaad een plaat uit 1985 en de doorbraakplaat van The Cult in USA was "electric" die opviel vanwege het op AC/DC, Led Zeppelin en Deep Purple geente geluid. Als Slash dan ook door Duffy zou zijn beinvloed dan lijkt mij dat stug vanwege het op eerder genoemde groepen gerichte groepsgeluid waar geen nieuwe elementen in te bespeuren zijn waar Slash enorm door geraakt kan zijn, zodanig dat hij die in zijn spel heeft geintegreerd. She sells sanctuary is meerdere keren op single uitgebracht maar het heeft nergens een grote hit mogen zijn. Op klein mirakel op zich omdat het een beregoed nummer is. Het is de enige echte Cult classic die nog wel eens voorbij komt in een Top zoveel aller tijden.

avatar van Chameleon Day
Ik ben het denk ik wel met je eens hoor. Ik hoor het ook niet. Maar je suggestie alsof Slash ene B. Duffy niet zou hebben gekend, lijkt me niet juist. Mss ttv de opnames van het debuutalbum nog niet, dat zou kunnen.

Joy
de vraag is, who cares

slash is in alle opzichte een stukken betere gitarist dan duffie die over de gehele lijn gezien, enkele uitzonderingen, weinig verheffends en origineels uit zijn gitaar weet te trekken

avatar van deric raven
Als Slash beinvloed zou zijn door AC/DC, Led Zeppelin en Deep Purple, dan zou ik nog maar eens goed naar die bands luisteren.
Hoor ik er echt niet in terug.
Duffy heeft meer variatie in zijn werk.
The Cult veranderde van sound.
Guns 'n Roses bleef toch wel hetzelfde geluid horen.
Als ik Slash bij Velvet Revolver hoorde, dan hoorde ik gewoon het truukje van een aantal jaren terug.

Joy
en net die laatste zin kan je duffy nog harder ven betichten

avatar van deric raven
Bedoel jij Duff McKagan of Billy Duffy?

Joy
ik denk Duffy herself

Billy Duffy natuurlijk, dien andree is toch geen gitarist wel?


avatar van deric raven
Nee, dat klopt.
Maar ik vroeg het me af, Billy Duffy heeft namelijk niet bij Velvet Revolver gespeeld.

Rik H.
Hoe kunnen Capsule 1 en 2 toegevoegd worden aan de discografie?
Dit zijn twee EP's die via internet te bestellen en/of te downloaden zijn.
Op deze twee EP's staan in totaal 4 nummers die geproduceerd zijn door Master of Reality Chris Goss.
Met name Embers dat op Capsule 2 staat is zo'n beetje het beste nummer dat de heren in jaaaaren gemaakt hebben.
Naast deze nieuwe nummers staan er ook in totaal 4 live nummers op de EP"s en een tweetal films.

avatar van Castle
5-2-2016 nieuw album: Hidden city

buizen
[Over wanneer The Cult nu in de jaren '80 ('90?) in de Groenoordhallen Leiden speelde, en met welke band als tweede act]:

EGO schreef:
(quote)

Was het Souxie and the Banshees soms

Nee die was het niet. Siouxsie heb ik in de Jaap Edenhal gezien.
In het niet herkennen van cultureel erfgoed maar wel het slopen van markante gebouwen is men in Nederland wel goed in maar als je dacht dat er voor de sloop (of kort daarna) nog wel even een prachtig archief wordt opgebouwd: forget it.
Heb al wat via de zoekmachine Google gezocht maar er is totaal geen compleet overzicht aan wat er aan prachtige concerten zijn geweest in de Groenoordhallen. Een schande.

Wat ook nog kan is dat The Cult toen toch geen voorprogramma maar hoofdact was maar dat wij de meeste verwachtingen hadden van het voorprogramma (in onze beleving 'de hoofdact'). En dat is niet zo raar want in de jaren '80 was het anders dan nu bij concerten: je had vaak twee steengoede bands voor je concertkaartje. Heb toen ongelooflijke voorprogramma's gezien, minstens zo goed of zelfs beter dan de hoofdact.
Weet wel zeker dat ik The Cult in de Groenoordhallen heb gezien, niet in een andere venue.

avatar van EttaJamesBrown
Ik was er (net niet) bij in Arnhem. Het liften ging kut. Pas toen Aerosmith begon kwamen we binnen.

De lift 's nachts ging verbazingwekkend goed. En de Cult? Daarna nog een paar keer gezien.

Rik H.
buizen schreef:
Weet wel zeker dat ik The Cult in de Groenoordhallen heb gezien, niet in een andere venue.

Dat is op zich bijzonder, want The Cult heeft nooit in de Groenoordhallen gespeeld.
De eerste keer dat The Cult in Nederland in een voorprogramma speelde was voor Arie Smit in de Rijnhal in Arnhem in 1989.

Dat optreden begon een half uur eerder dan op de voucher stond van de VVV en aangezien het verkeerstechnisch in Arnhem een drama was en is, heb ik toen ook, op Love Removal Machine na, het optreden gemist.
Ben tijdens Aerosmith van pure teleurstelling zeldzaam dronken geworden. Want na (het zeer memorabele optreden in) Vredenburg en Pinkpop in 1986, was dit de eerst volgende keer dat The Cult weer in Nederland was.
Tijdens de Electric tour is Nederland tot mijn grote verbazing en teleurstelling overgeslagen.
Naderhand van Mojo nog wel de helft van het geld terug gekregen omdat de gegevens van de VVV voucher niet klopten en ik daardoor het optreden gemist heb.

avatar van deric raven
Ik heb The Cult volgens mij 3x live gezien, bij The Rock Experience in Nijmegen, op Pinkpop, en volgens mij als voorprogramma bij Guns n Roses, ook in Nijmegen.

buizen
Nu je het zegt, Rik H kon het dan toch de Rijnhal nog wel eens geweest zijn. Met Aerosmith.
Zeker nu ik het kaartje weer zie. Groenoordhall.. Rijnhal..

avatar van iggy
En Aerosmith werd ook nog eens vierkant van het podium gespeeld door The Cult.

Rik H.
iggy schreef:
En Aerosmith werd ook nog eens vierkant van het podium gespeeld door The Cult.

Ja, wrijf het er nog maar lekker in. ?
Zelfs na ruim 26 jaar doet het nog een beetje pijn dat ik dat optreden gemist heb. ☹️

avatar van iggy
Ach ik heb het ook al meegemaakt. Zo kwamen wij eens te laat binnen bij Judas Priest met als voorprogramma Accept. In de Jaap Edenhal was dat (1981 meen ik). Ook toen al was het treinverkeer een drama in Nederland. We konden nog net zien dat het podium van Accept werd afgebroken. Op z'n zachts gezegd waren mijn pals en ik not amused !

buizen
Ongelooflijk dat ik niet meer wist dat - toch - Aerosmith hoofdact was. 1989. Die band moet dan ook wel een belabberd optreden hebben gegeven. En dat het in de Rijnhal en niet de Groenoordhallen was, al lijken de gebouwen op elkaar.
Gelukkig weet ik van heel veel concerten van jaren her nog vele details over de belevenissen. Zelfs nog hoe het 'voelde' toen de band op het podium kwam en ging spelen. Diepe indrukken vaak. Je maakte toen zo ontzettend veel mee voor het eerst in je leven.
Wij waren erbij, in de jaren '80.


Hopelijk komt hier t.z.t. een concertbezoekverslag van The Cult anno 2016.


Gast
geplaatst: vandaag om 23:27 uur

geplaatst: vandaag om 23:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.