menu
zoeken in:
Down_By_Law
Bij The Hollies - Evolution (1967):

Stijn_Slayer schreef:
(quote)


Als ik deze drie albums (naast een aantal singles) ken, mis ik dan nog iets essentieels?


Nee. De eerste vier albums zijn wel redelijk, maar bestaan voornamelijk uit covers. "For Certain Because...", "Evolution" en "Butterfly" zijn veruit de beste Hollies albums, en de enige waarop ze alles zelf schreven.

Wel vind ik de live-plaat "Archive Alive" erg goed. Dat is een live-album uit '97, maar opgenomen in '83 tijdens de tour met Nash. Het bijzondere aan die plaat is dat Nash voor het eerst meezingt op latere Hollies-hits als 'The Air That I Breathe', en dat ze ook Nash's CSN-hits 'Teach Your Children' en 'Wasted On The Way' spelen.

Stijn_Slayer
Aha, dan ga ik die live-plaat eerst maar eens een keer beluisteren (de nog te beluisteren lijst wordt inmiddels erg groot ). Is dat concert wel zonder 80'ies synths?

Down_By_Law
Stijn_Slayer schreef:
Aha, dan ga ik die live-plaat eerst maar eens een keer beluisteren (de nog te beluisteren lijst wordt inmiddels erg groot ). Is dat concert wel zonder 80'ies synths?


Nou, die vreselijke synths zijn er wel, maar gelukkig spelen ze weinig materiaal van "What Goes Around...". Ze doen voornamelijk oude hits, en het wordt zelfs even akoestisch ('King Midas In Reverse').

Stijn_Slayer
Oke, dan lijkt het me wel de moeite waard ja. Na een kleine blik op google denk ik alleen dat ik deze niet zomaar vind?

What Goes Around vond ik ook niet zomaar, maar die kon ik gelukkig bij iemand anders beluisteren. Die hoef ik voorlopig ook niet aan te schaffen...

Down_By_Law
Stijn_Slayer schreef:
Die hoef ik voorlopig ook niet aan te schaffen...


Haha, dat begrijp ik. Ik heb "Archive Alive" onder de titel "Reunion" (2000 remaster CD), wellicht helpt dat bij het zoeken?

Stijn_Slayer
Ik was die live show vergeten, maar ik vond online een bootleg, en ik denk dat het dezelfde is: Live in Cincinnati 1983.

De klank ontsiert de boel behoorlijk. Zelfs de akoestische gitaren klinken mechanisch (iets waar Stephen Stills ook wel eens last van had), al zijn de uitvoeringen op zich niet slecht als je door de klank heen kunt luisteren.

Wat ik echter niet snap, waarom zingt Clarke lead op 'On A Carousel'? Hij kan 'carousel' niet eens fatsoenlijk uitspreken. Echt een afgrijselijke versie.

Op de momenten dat Nash de aandacht wat naar zich toetrekt wordt het wel duidelijk wie degene met het meeste talent is, ondanks Clarke's egotrip. Het stukje 'King Midas' t/m 'Teach Your Children' is het enige dat de moeite waard is.

avatar van bikkel2
Zolang heeft Nash toch niet bij The Hollies gezeten ? Ik heb Clarc altijd een behoorlijke leadzanger gevonden . Zeker een belangrijk onderdeel van de karakterstieke Holliessound .
Deze bootleg ken ik overigens niet , dus daar kan ik niet over oordelen .

Stijn_Slayer
Nash was mede-oprichter en heeft dus vanaf 1962 t/m december 1968 bij de groep gezeten.

avatar van bikkel2
Ja , da's nog best lang eigenlijk .

Stijn_Slayer
Wist niet dat The Hollies 'Purple Rain' nog als single hadden opgenomen in 1990 (het deed dan ook helemaal niets):
YouTube - ‪THE HOLLIES-"PURPLE RAIN" (LIVE VERSION- W/ LYRICS)‬‏

Clarke kan 'purple' niet eens uitspreken (zie ook mijn bericht hierboven, 3 strikes = out ). Verziekt voor mij gelijk het nummer. Instrumentaal vind ik 'm best oke, maar het is dan ook praktisch Princes eigen arrangement.

avatar van Ducoz
Parrrplllee Reeen

Gast
geplaatst: vandaag om 06:02 uur

geplaatst: vandaag om 06:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.