menu
zoeken in:
Electro_
Ik vind eigenlijk dat er wel een wat recentere afbeelding mag hierbij. Het vierde lid is al sinds 2000 niet meer bij de band!

Joy
prodigy toch overgewaardeerd?

ik vind van wel

firestarter was de commerciele doorbraak

daarvoor hebben we nog wat kleine hitjes, daarna wat van fat of the land, en dat was het, weinig boeiends

ik zag prodigy op werchter, dag 2, op dag 1 brachten chemical brothers een waar dancefeest op gang die lang doorging

op dag 2 waren de verwachtingen van prodigy nog groter, viel dik tegen, kon weinig boeien behalve uiteraard de hitjes

als het aantal dansende mensen als graadmeter hanteerd dan waren chemical brothers toch echt numero uno

avatar van herman
Vandaag weer 's naar een ooit van John Doe gekregen DJ-setje van Liam Howlett geluisterd. Onstuimige rave uit de tijd dat Out of Space een hit was. Erg fijn. Moet mooie feestjes zijn geweest in die tijd.

avatar van brooklyn
welke set is dat?

avatar van John Doe
Liam Howlett - Edge Club '93 geloof ik

avatar van brooklyn
Die is fantastisch idd.

avatar van herman
Inderdaad.

Ben wel benieuwd naar de tracklist, maar die kan ik nu niet zo snel vinden...

Komt een nummer langs met vrouwelijke, tikje etherische vocalen en dat nummer ken ik wel, maar kan er maar niet opkomen wat het is.

avatar van brooklyn
00:00-01:25 - Interview with DJ Jeff K
01:25-04:28 - Beltram & Program 2 - The Omen
04:28-07:46 - Kaotic Chemistry - Space Cakes
includes parts of 2 Bad Mice - Drum Trip II
07:46-11:17 - Unknown track *
11:17-13:47 - Unknown track *
13:47-15:48 - Clepto-Maniacs - Positive Feedback(Genaside II Remix)
15:48-19:20 - Egyptian Empire - The Horn Track
19:20-21:08 - Acen - Trip II The Moon
21:08-24:25 - The Prodigy - Everybody in the Place (155 And Rising)
24:25-27:15 - N.R.G. - I Need Your Lovin
27:15-29:34 - Unknown track *

en één van die eerste 2 unknown tracks is Underground Resistance - Fuck The Majors...

avatar van John Doe
Aah, het was wel grappig om Fuck the Majors te herkennen uit deze Howlett set toen ik het underground resistance label afliep.

Veel uk hardcore klassiekertjes daarnaast, tenminste de helft heb ik leren kennen toen ik een paar dagen naar goede uk harcore tracks opzoek was.

Ik dacht trouwens eerst dat Liam Howlett tijdens een paar stukken heel mooi aan wat knopjes draaide, maar dat bleek gewoon in de nummers te zitten. Zo heeft hij ook heel wat beats gestolen als The Prodigy, waardoor je zou kunnen denken dat hij het zo kundig in elkaar gezet heeft. Ik moet wel zeggen dat hij de gestolen dingen soms in een goede nieuwe context kan zetten en daar gaat het uiteindelijk om.

avatar van herman
Ik zal 'r 's een post aan wijden op Last.FM, wellicht dat er daar mensen zitten die de overige unknown tracks kunnen benoemen. Vind het echt een fijne mix, lekker voor op de fiets ook.

Heb je er nog meer van hem? Ik zal vanavond anders ook even rondzoeken in de Calve-fabrieken.

avatar van John Doe
Het laatste onbekende nummer is als het goed is Directional Force - Parameter

Ik heb niks meer staan, maar er is zeker nog wel wat te vinden als je zoekt tot op de smeuïge bodem

avatar van herman
Volgens mij heeft Junkie XL goed naar Underground Resistance geluisterd. Billy Club heeft best wel veel weg van Fuck The Majors, als ik dat zo hoor. Dat geluid dat eronder zit (weet niet hoe het te omschrijven)... Geweldige track overigens. Keep the crossover!

avatar van brooklyn
D'r zit een nieuw album aan te komen zo lijkt het. Nieuwe nummers die ze nu live doen klinken behoorlijk old school...

Feeder
brooklyn schreef:
D'r zit een nieuw album aan te komen zo lijkt het. Nieuwe nummers die ze nu live doen klinken behoorlijk old school...


De geruchten zijn al twee jaar aan de gang, ze maakten zich vorig jaar zelfs sterk dat het nieuwe album er in september 2007 ging zijn.

Nu, ik zit er niet echt op te wachten maar benieuwd ben ik heel stiekem wel.

Gallow
Feeder schreef:
(quote)


De geruchten zijn al twee jaar aan de gang, ze maakten zich vorig jaar zelfs sterk dat het nieuwe album er in september 2007 ging zijn.

Nu, ik zit er niet echt op te wachten maar benieuwd ben ik heel stiekem wel.


Ik heb zelfs een datum gehoord, 2 maart.

"Het is het nieuws waar wij allemaal op hebben gewacht. Wij kunnen jullie nu vertellen dat het nieuwe album van The Prodigy "Invaders Must Die" heet en zal worden uitgebracht op het eigen sublabel van The Prodigy, Take Me To The Hospital, onderdeel van Cooking Vinyl, op 2 maart."

Bron:
http://awende.hyves.nl/blog/17475582/Nieuw_album_wordt_uitgebracht_op_2_maart/Hw4c/

deric raven
Deze band had gewoon rond 1998 moeten stoppen.
Daarvoor maakten ze geweldige muziek, vervolgens lukt het gewoon niet meer.
Een band als Chemical Brothers bleef zichzelf vernieuwen, maar bij The Prodigy zat gewoon niet meer in.
Maar om met 3 geweldige albums achtereen te scoren is natuurlijk ook van groot belang.
Respect, maar The Dream Is Over.

avatar van orbit
Chemical Brothers vond ik ook al snel ouwe koek hoor. Blockrockin beats was van een enorme oubolligheid of superstar deejee Leuk voor gammele veertigers die ook nog een stijf pasje op de dansvloer willen wagen.
Het titelnummer hiervan klinkt inderdaad alsof The Prodigy rockbottom hebben geraakt. Ik weet niet op welk publiek ze hiermee gokken, maar voor de liefhebbers van het electronic genre is dit een aanfluiting!

deric raven
Chemical Brothers maakten een zeer geslaagde comeback met Galvanize. Toen waren ze het nivo van block rockin beats al lang voorbij.
Zo'n comeback verwacht ik zeker niet van The Prodigy.

avatar van orbit
OK, galvanize vond ik wel een cool nummer.. in die zin zeker geslaagd ja. Net zoiets als Bassment Jaxx met Where's Your head at. Nooit verwacht dat die act nog tot zoiets in staat kon zijn. Voor Prodigy ziet er niet best uit, onbegrijpelijk met zo'n talent als Howlett. Hij zal wel helemaal leeg zijn. Misschien moet hij eens gaan samenwerken met Horace Andy of zo iemand.

deric raven
Bij Massive Attack viel dat wel goed uit met Angel.
Ik zat juist te denken aan een Jah Wobble, zijn baspartijen bij PIL waren erg vet, en vervang Keith Flint dan gelijk maar voor Johnny Lydon; al is het maar voor een paar tracks.

Pastichio Rocker
Howlett kan gewoon niet omgaan met het feit dat er met elk nieuw album veel van hem wordt verwacht, terwijl hij al jaren dezelfde shit levert.

Elk album na Experience bestaat namelijk uit: harde beats, punk-achtige vocals en raggende verknipte gitaren. Ik begrijp niet dat sommige mensen hem briljant noemen, terwijl hij duidelijk maar één trucje kent. Het uitblijven van een dikke hit zoals Out Of Space en Firestarter werkt natuurlijk ook niet in zijn voordeel. En het genereren van (negatieve) aandacht door het over een controversiele boeg gooien (Smack My Bitch Up, Baby Got A Temper) kennen de meesten nu ook wel.

Vergelijkbare bands zoals The Chemical Brothers mogen dan ook niet echt vernieuwend bezig zijn; zij maken wel degelijk gevarieerde muziek en leveren om de twee jaar gewoon een nieuwe plaat.

Het zou Howlett sieren om het eens over een heel andere boeg te gooien. Misschien moet hij gewoon eens een echte punkplaat opnemen, in plaats van die halfbakken pogingen tot electropunk. The Prodigy is passé. Voltooid verleden tijd.

Niettemin ben ik toch enigszins benieuwd naar de nieuwe plaat, maar ik ben bang dat het wederom een teleurstelling zal zijn.

avatar van luc011190
4 maart in de Melkweg


avatar van Dungeon
Bij The Prodigy - Music for the Jilted Generation (1994):

Eerder zat ik op te scheppen ove rwaar ik allemaal bij wsa geweest. Met een dikke knipoog natuurlijk. Maar het optreden van the Prodigy op Lowlands was ik wel bij. 1995 of 1996 was het. Ze waren in de Charlie. Dat was echt een gekkenhuis. Die tent was veel te klein. Al zorgde dat ook wel weer voor sfeer. Later heb ik ze nog 2 keer gezien in die grote Alpha maar dat was toch minder. Nu luister ik niet meer naar dit soort muziek.Maar heb zeker goed herinneringen aan the Prodigy. Out of Space vind ik geweldig. O, en toen met Fire dat was ook leuk. Dat jaar dat het een hit was werd die veel gedraaid op lowlands. Op maandag toen we weer naar huis moesten klonk die uit bijna elke radio. En overal werden er vuurtjes aangestoken. Lekker kijken hoe al die vrijwilligers met hun blussertje in de stress raakten.

avatar van herman
Nu je het zegt, ik heb ze ook nog in de Alpha op Lowlands gezien. In 2001 ofzo. Barstendruk en na een kwartier viel de stroom uit. Op een gegeven moment ben ik maar weggegaan en iets anders gaan kijken. Zo'n grote fan was ik op dat moment toch ook niet meer en ik had ze daarvoor ook al eens gezien.

avatar van Ponty Mython
De eerste single van het nieuwe album:

The Prodigy - Nasty - YouTube

Same old shit.

avatar van Arrie
Wat een enorm matige single. Terwijl ik de singles van het vorige album nog wel leuk vond. Maar dit is gewoon troep.

avatar van trebremmit
Dit blijft wel een van mijn favoriete nummers van hun, alleen te vinden op de single van One Love als ik het goed heb.


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=0KUG8LGkvpE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.avatar van trebremmit
Lachwekkend, zo slecht is Need Some1.

Niet dat ik er iets van verwacht had, want Invaders Must Die en The Day is My Enemy waren ook al knap waardeloos. Jammer maar ze hadden er beter mee kunnen stoppen rond 2005, dan was het nog een legendarische naam gebleven in plaats van deze clowns.

avatar van legian
The Prodigy said: “To us, ‘No Tourists’ is ultimately about escapism and the want and need to be derailed. Don’t be a tourist—there is always more danger and excitement to be found if you stray from the set path.”

Ik vind dit wel grappig, want ik hoor in het nummer voornamelijk eenheidsworst en herhaling. Maar geen 'excitement' of 'danger' zoals ze zelf het album beschouwen. Terwijl ze dat vroeger wel zo goed deden. Nog even wachten of het hele album zo klinkt, maar Need Some1 maakt het vooralsnog niet waar.

Daarnaast kan ik me herinneren dat Liam na het vorige album heeft gezegf geen albums meer te willen maken maar te werken met ep's.

Need Some1 doet eigenlijk weinig behalve het aanmoedigen om de oudere albums weer eens op te zetten.


Gast
geplaatst: vandaag om 07:57 uur

geplaatst: vandaag om 07:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.