menu
zoeken in:

Stijn_Slayer
Zolang ze de serienummers hebben, worden die wel teruggevonden. De vraag is alleen hoe snel.

Nummers eraf schuren is best wel verdacht. Gitaristen en verkopers checken altijd 't nummer bij aankoop van (dure) gitaren.

avatar van henk01
ik heb ze niet

Stijn_Slayer
Politie vindt gestolen gitaren Tom Petty | nu.nl/muziek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Wat een dwaas. Je weet toch dat er een serienummer op de gitaar staat. Verkoopt 'ie 'm ook nog voor een schijntje.

avatar van musician
Pffffffff......wel blij mee. Wat zou er met zijn concerten moeten als hij ze niet had teruggevonden?

Stijn_Slayer
Ach, hij zal er vast nog wel meer hebben. Zou natuurlijk wel balen zijn als je niet op je favoriete gitaar kan spelen. Je speelt net even wat beter op de gitaar waar je aan gewend bent (+ de klank van de gitaar natuurlijk).

avatar van musician
Ik weet verder weinig van de historie van de gitaren. Zou er echt zo'n kenmerkende bij zitten, ééntje die hij al gebruikt vanaf het debuut? Het zou kunnen, gezien de leeftijd van de gitaren.

In dat geval zijn het voor de band misschien zeer geluidsbepalende instrumenten. Of is dat overdreven om te stellen?

Stijn_Slayer
Ik weet niet zoveel van Tom Petty, maar wel over gitaren in het algemeen. Bepaalde lijnen/series zijn beter/anders dan anderen. Een gloednieuwe Fender van nu doet bijv. onder voor een vintage. Elektronica, kwaliteit vh hout e.d. verschilt, bijv.

Daarnaast kunnen ze natuurlijk aangepast zijn (customizen). Dan zitten er bijvoorbeeld andere, specifieke elementen in. Of zoals Neil Young een Bigsby-brug op z'n gitaar heeft gezet (dat is die arm/hendel zeg maar).

Als er net zeldzaam, oud spul op de gitaar is gezet, dan koop je dat niet zo even terug in de winkel. Petty kan 't betalen, dus hij zou wel weer een vergelijkbare gitaar kunnen kopen/samenstellen, maar het kost wel tijd om hetzelfde terug te vinden en te laten maken.

Dus ja, een gitaar kan bepalend voor het geluid van de band zijn. Je hoort het verschil tussen een Les Paul uit 1967 en 2012. Geluidseffecten en versterkers zijn naar mijn mening minstens even bepalend.

En dan is er nog de sentimentele waarde, inderdaad als hij een gitaar bijvoorbeeld al vanaf het begin had of van George Harrison heeft gekregen, o.i.d.

In Muziek > MusicMeter Live! > Play-list gezocht Tom Petty & The Heartbreakers:

Zondagavond in de HMH geweest bij Tom Petty & The Heartbreakers.

Wie weet welke nummers er gedraaid zijn tussen het optreden van Jonathan Wilson en Tom Petty & The Heartbreakers in?

b.v.d.

avatar van Jeronimus
R.I.P. Great Artist

Gast
geplaatst: vandaag om 06:54 uur

geplaatst: vandaag om 06:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.