menu
zoeken in:
avatar van reptile71
XTC... 1 keer gebruikt en zeker 6 uur lang in een trip gezeten. Geen leuke... De band heeft dat effect niet op me (gelukkig maar). Ik heb er nooit zo veel aan gevonden. Van de albums die ik gehoord heb vind ik English Settlement denk ik het best. Beste nummer dat ik tot nu toe van ze ken staat op Drums and Wires en heet Complicated Game, net even wat anders dan de rest. Doet me ook wel wat aan Wire denken.

Zo, staat er bij deze band ook wat geschreven.

avatar van azra
6 uur in een trip gezeten ? Dat is vrij lang voor XTC. Als het nou truffels waren kon ik het begrijpen

avatar van reptile71
Tja, destijds (begin jaren 90) kon je je pillen nog niet laten testen. Weet niet wat het was, maar ik ben in een psychose beland en kon er pas weer uitkomen toen ik zag dat het licht werd. Ik dacht namelijk dat ik vast was komen te zitten in een stukje tijd. Geloof me, dat is niet leuk. Ik had constant déjà vu's. Verder is er in die trip van alles voorgevallen. Zo heb ik o.a. lopen preken als een soort Jezus. Ach ja, je maakt eens wat mee...

Maar goed, dit is niet de plek om mijn drugservaringen te bespreken.

Tomio
Het boek van Andy Partridge en Todd Bernhardt is zojuist verschenen. De uiteindelijke titel is geworden: "Complicated Game - Inside the songs of XTC"
Hoofdstuksgewijs worden in totaal 30 songs behandeld: 2 of 3 van elk album. Van The Dukes periode is "25 O'Clock" toegevoegd en, verrassend, ook een song uit de Fuzzy Warbles collectie: "2 Rainbeau Melt".

Enkele beschrijvingen zijn ook terug te vinden in "Isle Of Noises", net zoals de interviewstijl, waarin het geschreven is. "Complicated Game" is echter veel uitgebreider en is een rijke aanvulling, ook op het in 1998 verschenen boek "XTC Song & Stories" van Neville Farmer, waarin alle songs van XTC beschreven staan.

Voeg hieraan toe een fraai voorwoord van Steven Wilson, een beschrijving van Swindon, Andy's thuisbasis, een middenstuk met originele artwork ontwerpen van album- en singlehoezen en een epiloog over Andy's songwriting in het algemeen, en je hebt een boek dat zeer de moeite waard is, zeker als je geïnteresseerd bent in deze band.

Tomio
In oktober verschijnt er weer een boek over XTC: "The XTC Bumper Book of Fun fo Boys and Girls". Dit boek zal alle uitgaven bevatten van het XTC fanzine "Limelight", zoals ze jaarlijks verschenen zijn tussen 1982 en 1992. Het wordt aangevuld met nieuwe (2017) interviews van Andy, Colin en Gregory en personen, die op een of andere wijze verbonden zijn/waren met XTC. Ook zal Peter Mills uitleggen dat er een link is tussen XTC en de Engelse schrijver/dichter Thomas Hardy!!

Ik ben vanaf het begin in 1982 lid geweest van de fanclub Limelight en heb dan ook afgelopen week alle uitgaven, die ik van hun fanzine heb, van de zolder gehaald en weer eens doorgelezen.
In elke uitgave staat wel een interview met een of meerdere leden van XTC. Om een beetje een indruk te krijgen, zijn hier enkele quotes uit interviews uit 1982 en 1983:
Colin: "I wouldn't use adjectives such as "punk" and "new wave" - just pop music. We strive to be popular. We play pop tunes"
Terry: "If you see XTC as a body, then I supply the muscle for movement"
Dave: "I am just another guitarist one of thousands of groups"
Andy: "Friction set in between Barry (Andrews) and me. I was the North pole and he was the South pole and the other two would stand at the equator, glancing up and down without being pulled to either of us."

Ik bezit de 6 edities tussen 1982 en 1988, een special over Dave Gregory en twee discografie-edities (1985 en 1989). Ik mis dus de edities van 1989 t/m 1992. Voldoende reden voor mij om dit boek aan te schaffen!

avatar van bikkel2
Ex XTC leden Collin Mouldin en drummer Terry Chambers, hebben onder de naam TC&I een EP gemaakt, met als titel Great Aspirations.
Wanneer het uitgebracht wordt is nog niet bekend, maar via het label Pledgemusic kan een bestelling worden geplaatst, waar je kunt kiezen voor een signed en unsigned exemplaar.
Natuurlijk staken er gelijk geruchten op voor een XTC reunie, die Andy Partridge onmiddelijk de kop indrukte met.......Would You Marry Your Ex?

avatar van Mjuman
bikkel2 schreef:
Natuurlijk staken er gelijk geruchten op voor een XTC reunie, die Andy Partridge onmiddelijk de kop indrukte met.......Would You Marry Your Ex?


Was ik de journalist geweest, had ik prompt naar de Patrijzenman gerepliceerd met: "and what if there's Tender Care?"

Besides, zou een reünie cum Barry Andrews niet veel interessanter zijn geweest

avatar van bikkel2
Met Barry Andrews had ook mooi geweest, maar die heeft al bijna 40 jaar geen bemoeienissen meer met XTC.
Jammer van het niet mee doen van Partridge, die ik wat hoger heb zitten dan Mouldin.

avatar van Poles Apart
Zag vanavond (op Sky Arts) de geweldige documentaire "XTC: This is Pop"... Onmisbaar voor liefhebbers van het heerschap uit Swindon. Heb hem opgenomen zodat ik het komende week nog eens op m'n gemak kan bekijken. Met medewerking van alle (oud)-leden van de band.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:52 uur

geplaatst: vandaag om 15:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.