menu
zoeken in:
avatar van muziekobsessie
Bij The Irrepressibles - Mirror Mirror (2010):

sodeju, mijn vriendin was gisteravond naar Motel Mozaique geweest zie ik net in 't programma boekje dat de irrepressibles in de schouwburg speelden. das flink balen, die had ik echt graag willen zien en nog wel vlakbij. iemand wel geweest???

sanquin
muziekobsessie schreef:
sodeju, mijn vriendin was gisteravond naar Motel Mozaique geweest zie ik net in 't programma boekje dat de irrepressibles in de schouwburg speelden. das flink balen, die had ik echt graag willen zien en nog wel vlakbij. iemand wel geweest???


Ik ben ook geweest en deze groep excentriekelingen hebben een hoop indruk gemaakt! Het was een heel goed theatraal optreden met fijne muziek en een aparte frontman.

avatar van aERodynamIC
Ik had geen zin om alleen daarvoor naar Motel Mozaique te gaan maar ik hoop dat ze nog een keer voor een club optreden terugkomen want deze band staat momenteel op nummer 1 van mijn meest gewenste acts om live mee te maken.

sanquin
Je zult zeker niet teleurgesteld worden!

avatar van muziekobsessie
aERodynamIC schreef:
Ik had geen zin om alleen daarvoor naar Motel Mozaique te gaan maar ik hoop dat ze nog een keer voor een club optreden terugkomen want deze band staat momenteel op nummer 1 van mijn meest gewenste acts om live mee te maken.
Vond de rest van het programma ook niet veel bijzonders. En ik heb net hun tourschema bekeken en die zit toch aardig dicht getimmerd. ben benieuwd of die erg getalenteerde zanger zich live waar kan maken, lijkt me niet makkelijk. Natuurlijk is Paradiso veel leuker hiervoor dan zo'n enorme schouwburg, dus geduld!!

avatar van aERodynamIC
sanquin schreef:
Je zult zeker niet teleurgesteld worden!

Dat denk ik ook wel gezien de clips op YouTube. Daarbij is dit album tot nu toe mijn favoriete van 2010 en is het langzaam op weg een behoorlijk zekere persoonlijke klassieker te gaan worden. Dit verveelt mij nooit.
muziekobsessie schreef:
Natuurlijk is Paradiso veel leuker hiervoor dan zo'n enorme schouwburg, dus geduld!!

Véél leuker zelfs, maar Rotterdam is net als voor jou wel heel erg om de hoek voor mij

avatar van archangel9
Ben hier ook niet voor naar Motel Mozaïque gegaan hoewel ik er wel even aan heb gedacht. Het optreden was dus goed? Ook ik hoop dat ze snel terug zullen komen!

Goed als men Fuck buttons, Band of horses, Admiral freebee, Crystal antlers en Moss niet genoeg redenen waren om af reizen naar motel mozaique, dan zal ik het wel niet snappen.

Daarnaast hou ik nog erg van Noah and the whale dus had ik snel mijn kaartje al.

Irrepressibles kreeg ik pas te horen in aanloop van MM en dan is de Antony vergelijking al heel snel gemaakt. En dat is ook meteen het grote probleem: ik vind het net een slagje minder, maar niettemin zeer behoorlijk album en toch maar naar de Schouwburg gehobbeld de eerste dag. En dan blijkt dat juist de Schouwburg gemaakt is voor dit soort acts, waar ze alles spiegels en blazers in een Paradiso op het podium hadden moeten proppen, had men hier voldoende ruimte om hun theatrale act ten volle te brengen.

Mooi effect dat de zanger via de spiegels wel, maar fysiek niet de zaal in kijkt, maar goed ook dat de act fantastisch is, want muzikaal bevat het album net te weinig om op dat vlak een volledige show te boeien.

avatar van aERodynamIC
Meer users die naar de optredens tijdens het Holland Festival gaan?

Ik heb kaartjes voor vrijdag 17 juni de eerste voorstelling van 20.15 uur.

avatar van aERodynamIC
Aanstaande vrijdag twee optredens in Amsterdam. Ik behoor tot de gelukkigen om bij het eerste optreden die avond te mogen zijn.

Nog mooier: op Ned 2 een uitzending van hun Holland Festival optreden vanaf 23.25 uur

avatar van aERodynamIC
Bij The Irrepressibles - Mirror Mirror (2010):

Ik ben net terug van het optreden: wat intens en wat mooi!!!! Allemaal nummers van hun nieuw te verschijnen album Nude en slechts eentje van dit album: In This Shirt.
Ontroerend, aangrijpend en zeer intens!

Maar wat een shit publiek zeg: allemaal bejaarden die alle kaarten al hadden opgekocht en er blijkbaar geen moer aan vonden want telkens vertrokken er weer een aantal (zeer storend als je zo in de magie op gaat). Ik zat helemaal vooraan wat het extra mooi maakte en nu volg ik het via de hard disk (vertraagde opname dus ik heb niks gemist). Heerlijk!

Dit album heeft dan ook volop gedraaid afgelopen week en is iets uitbundiger dan de nieuwe songs.

avatar van Dystopia
Ik begreep het publiek ook niet helemaal, ik werd omringd door babbelende grijsaards die de hele tijd de zaal in en uit liepen...vrij irritant inderdaad.
Hoe dan ook, het optreden was waanzinnig mooi!!!

avatar van aERodynamIC
Vooral het laatste nummer 'Prince': om te janken zo mooi. Kom maar op met het album Nude!

avatar van JoostBo
Ik kan me voorstellen dat het in de zaal erg mooi was. Ik heb het gisterenavond op tv gezien en dat viel een tikje tegen. Drukke montage en veel close-ups waardoor het visuele aspect van het concert wegviel. Daardoor had ik het gevoel dat ik het een en ander gemist had.

avatar van aERodynamIC
Ook dat is relatief: ik zat helemaal vooraan en dan mis je toch ook wel weer een hoop van die visuals en beleef je het op andere wijze.
Hier een link naar wat mij betreft het hoogtepunt van de avond, het laatste nummer afkomstig van het nieuw te verschijnen album Nude: YouTube - ‪The Irrepressibles - Prince - Holland Festival 17-06-11 HD‬‏

(ik denk dat dit trouwens verplaatst zal moeten worden naar de artiestenpagina)

Ik kan de bovenstaande berichten onderschrijven. Het was erg mooi, zowel in muzikaal als visueel opzicht. Veel nieuwe nummers die veelbelovend klinken. Vooral Prince inderdaad prachtig. Het publiek was daarentegen wel storend. Niet alleen liepen de mensen op de voorste rijen constant weg, ook zat er voor mij een chagrijnige man die heel boos reageerde toen ik een foto probeerde te maken - ik was nota bene als persaccreditant aanwezig! Desondanks heb ik ervan kunnen genieten.

avatar van perrospicados
Ook ik was er de 17e bij. En inderdaad, wat een k*t publiek, althans een deel daarvan. (een hoop vond het ook wel mooi, getuige het applaus na afloop). Voor mij zaten 2 mannen die alleen maar commentaar aan het leveren waren en (pas) na driekwart van het optreden besloten weg te gaan.
Maar goed, wij hadden het zeer naar onze zin met dit clubje.

avatar van aERodynamIC
Een collega had er naar gekeken op tv omdat ik aangaf daar aanwezig te zijn. Ik merkte al snel dat ook die er niks mee had.
Ik blijf het eeuwig zonde vinden dat we te maken hadden met dit publiek want ik denk dat als ze alleen voor fans hadden gespeeld je een nog veel magischer sfeer had gehad.
Die bescheiden applausjes en reacties droegen in mijn optiek niet bij aan verhoogde feestvreugde (over dat continue vertrekken van de bejaarden heb ik het maar niet, alhoewel ik het niet kon nalaten gelachen te hebben toen er eentje struikelde toen er weer een ciubje in de donkere zaal vertrok )


avatar van aERodynamIC
Het album Nude schijnt er nu toch echt aan te gaan komen. Aangezien user sanquin en ik tot het promoteam in Nederland van de band zijn toegevoegd gaat u alle informatie van mij/ons persoonlijk en uit 'eerste' hand te horen krijgen.

Erg spannende uitdaging dus en wel heel tof daarvoor gevraagd te zijn. Het is ze daar blijkbaar opgevallen dat sanquin en ik de band een warm hart toedragen

We houden u op de hoogte!

avatar van niels94
Tof Erg leuk voor je. Wat ga je dan precies doen?

avatar van Rhythm & Poetry
Heel Nederland volplakken met posters en stickers. Tof aERo, lijkt me erg leuk om zoiets te kunnen betekenen voor een van je favoriete artiesten.

avatar van aERodynamIC
Een vriend van mij kwam niet meer bij: 'heet het nieuwe album Nude? Dan mag je zeker in je blote kont het land door'

Zo erg is het dus niet:

Ik krijg alle press releases inclusief videos en afbeeldingen gedurende de hele 'Nude' campagne. Het betreft dan single releases, tour data in Nederland en het album zelf.
Ik moet de press releases dan vertalen naar het nederlands.
Dit moet zoveel mogelijk her en der gepost worden (krijg ik ook instructies over omdat ik in direct contact sta met een medewerker).

Tegenprestatie buiten de ervaring die ik zo kan opdoen? Gesigneerde singles, remixen, free downloads, het album gesigneerd, backstage pas als ze naar Nederland komen en uit eten / drankjes met de band (en ik was in januari al blij dat zanger Jamie me feliciteerde op mijn verjaardag hahaha).
Mij gaat het vooral om de eer. Met geklieder op mijn cd's heb ik nooit zo heel veel gehad, dat optreden in NL moet er dan wel van komen en ik moet maar net kunnen en die drankjes? Een wijntje sla ik natuurlijk nooit af

Uiteindelijk zal het allemaal wel meevallen maar het lijkt me een leuke uitdaging en jullie gaan hier ziek worden van mijn gespam. Ik heb nu targets te halen

avatar van niels94
Haha, veel succes ermee dan Lijkt mij ook een erg interessante en leuke ervaring. Ik zal de nieuwe Irrepressibles gaan luisteren, heb je dat vast voor elkaar

avatar van aERodynamIC
Nu Revere nog, met de zanger contact over een optreden in Nederland maar daar hoor ik even helemaal niets meer van.

avatar van herman
Tof hoor, Eric. Leuk om eens iets 'terug' te krijgen van een artiest. Hoe zijn ze bij je terecht gekomen eigenlijk? Of heb je zelf gesolliciteerd?

avatar van aERodynamIC
Nope, ik werd benaderd door een medewerkster via Facebook. Jamie staat in mijn vriendenlijst maar dat zegt op zich niks.
Toch reageert hij daar wel eens (kreeg zelfs op mijn verjaardag een felicitatie en dat vond ik dan weer opmerkelijk) dus misschien toch via hem bij mij terecht gekomen. User sanquin is op die manier ook benaderd en heeft ook ja gezegd dus we kunnen elkaar een handje helpen

Jamie is op de hoogte van deze site net als de zanger van Revere. Die laatste heeft zelfs persoonlijk gereageerd bij zijn album.
Op zich heel slim om het zo aan te pakken: vraag wat enthousiaste fans of ze willen helpen met de buzz rondom de release van je album en je hebt op een redelijk makkelijke en goedkope manier een grote hulp.

avatar van herman
Dat is inderdaad wel slim. Voor hen is het goede promo en voor de fans is het leuk om te doen, zeker als er wat extraatjes tegenover staan. En als band lijkt het me sowieso tof om op deze manier een wat betere band met je fans te krijgen.

avatar van aERodynamIC
Vanaf morgen meer nieuws. 'Stay Tuned'

avatar van aERodynamIC
'Arrow' is de eerst te verschijnen single van The Irrepressibles afkomstig van het langverwachte tweede album 'Nude' waarin ze de complexiteit van het leven proberen uit te leggen d.m.v. het combineren van donkere electronica met organische orkestratie.

Hier vertelt McDermott het verhaal van een onhandige jongen die zichzelf als anders beschouwt - een roerige puberteit - en het volwassen worden door zijn liefde voor een andere jongen.
Het is een poëtisch stuk over de schoonheid van de menselijke geest en hoe teder en breekbaar dit is.
Het nummer combineert McDermott's confessionele teksten met zijn hemeltergende stemgeluid en dramatische Fassbiner / Kenneth Anger-achtige orkestraties en donkere Europese electronica. Hierdoor ontstaat een gedreven emancipatorische track.

Op 28 mei zal de muziekvideo van 'Arrow', geregisseerd door McDermott, verschijnen op de website van The Irrepressibles evenals op YouTube.
Ook zal die dag internationaal de download beschikbaar zijn op iTunes.
Op dezelfde datum zal The Irrepressibles de releasedatum van 'Nude' op hun website aankondigen en kan het album voorbesteld worden.

www.facebook.com/theirrepressibles | www.theirrepressibles.com

Gast
geplaatst: vandaag om 23:28 uur

geplaatst: vandaag om 23:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.