menu
zoeken in:
avatar van west
jovad schreef:
Bij U2 (en the rolling stones) droop vooral de overdadige multimediale productie ervan af,
Bij een optreden van Springsteen droop de gedrevenheid, de inzet en de passie ervan af

Ik zat in beide gevallen soms met open mond te kijken, maar kippenvel en emoties had ik alleen bij die laatste


Klopt het dat je alleen de dvd's hebt gezien van U2 en the Stones? Of zat je soms ver weg?

Ik heb U2 vanaf 20 meter in de Arena Amsterdam meegemaakt: super gedreven, buitengewoon veel passie en klasse.

En the Stones heb ik zelfs in Vredenburg Utrecht mogen meemaken. Zoveel speelplezier en pure kwaliteit zag ik pas afgelopen donderdag bij Bruce Springsteen weer.

Dus nee, juist U2 en the Stones kunnen live ook lekker mee, net als Bruce natuurlijk!

avatar van jovad
Het klopt dat ik U2 van redelijk ver gezien heb, in Koning Boudewijnstadion in Brussel tijdens de Vertigo-tournee. Het zou wel goed kunnen dat wanneer ik dichter stond een ander beeld van het fenomeen 'U2 Live' zou gekregen hebben. Nu viel vooral de impressionante show op

The rolling stones heb ik dit jaar nog gezien in Werchter van redelijk dichtbij (niet veraf dus). Om eerlijk te zijn, die kaarten had ik -bijna per ongeluk- gewonnen. Voor the rolling stones zou ik zelf geen tickets kopen. Het zal dus ook wel aan mij liggen dat ik The Rolling Stones muzikaal -nog- niet echt heel goed aanvoel. En tja, in mijn ogen komt Bruce Springsteen een stuk 'echter' (wat dat dan ook mag betekenen) over dan mick jagger en keith richard.

EVANSHEWSON
Ik heb - denk ik toch - echt alles wat je maar op cd kunt vinden van The Boss.

Het was dan ook a hell of a job, vanavond om alles naar de pc te rippen.

Ik ben met de laatste bezig, de 4cd box Tracks; 'K zal dan eens kijken hoeveel uur ik in totaal van Bruce op de pc heb staan, het zal tellen, denk ik!

Bij Bruce Springsteen - The River (1980):

Oh jongens wat is die live versie van The River waarin hij vooraf verteld over de relatie met zijn vader toch van ongekende schoonheid. Gaan nog meer mensen naar het concert in de Arena in Juni??

Ik denk wel dat er nog meer mensen gaan

Ja ik merk het wat een animo

na een uurtje heb ik de arena verlaten tijdens het afgelopen concert ..
wat een ongelooflijk K. U. T. geluid zeg .. een grote rijstebrei van geluid ..
slechtste wat ik ooit heb meegemaakt in de arena..

avatar van Coentje
Is het ooit gebeurt dat bij een artiest 15 van de 15 platen honderd stemmen of meer hebben vergaard? Het zegt in ieder geval genoeg over The Boss.

avatar van LittleBox
Bij Bruce Springsteen - Magic (2007):

Jihaaa!!

"Bruce Springsteens nieuwe album Working On A Dream verschijnt in Nederland op 26 januari 2009. De opvolger van het album Magic uit 2007 is opgenomen met de E-Street Band en bevat twaalf nummers plus de twee bonustracks The Wrestler en A Night With The Jersey Devil."

avatar van aERodynamIC
Working on a Dream gaat eind januari uitkomen en heeft als tracklist:

1. Outlaw Pete
2. My Lucky Day
3. Working on a Dream
4. Queen of the Supermarket
5. What Love Can Do
6. This Life
7. Good Eye
8. Tomorrow Never Knows
9. Life Itself
10. Kingdom of Days
11. Surprise, Surprise
12. The Last Carnival
Bonus tracks:
The Wrestler
A Night with the Jersey Devil

avatar van ArthurDZ
LittleBox schreef:
Jihaaa!!

"Bruce Springsteens nieuwe album Working On A Dream verschijnt in Nederland op 26 januari 2009. De opvolger van het album Magic uit 2007 is opgenomen met de E-Street Band en bevat twaalf nummers plus de twee bonustracks The Wrestler en A Night With The Jersey Devil."


ik kan alvast niet wachten

avatar van Madjack71
A night with the Jersey Devil, is al gratis op zijn site te downloaden. Een venijnige Bruce a la Muddy Waters. Op You Tube kun je de clip zien. Verder is Working on a Dream een nummer wat hij opdroeg aan Barrack Obama tijdens zijn verkiezingscampagne. Blijkbaar zijn de nieuwe nummers, niet zo nieuw en een verlengde van de periode tijdens Magic. De flow van inspiratie was zo goed, da Brian aangaf nog wel even door te willen gaan met opnemen. Grote kans misschien dat -de helaas te vroeg overleden- Danny Federici op sommige nummers nog mee zal spelen. Ben benieuwd. Als het dezelfde spirit heeft als bij Magic, kijk ik er i.i.g al reikhalzen naar uit.

avatar van Thuurke
Bij deze de tracklist van de nieuwe Springsteen Working On A Dream. Te verkrijgen als DeLuxe versie met extra DVD

Disc: 1

1. Outlaw Pete
2. My Lucky Day
3. Working On a Dream
4. Queen of the Supermarket
5. What Love Can Do
6. This Life
7. Good Eye
8. Tomorrow Never Knows
9. Life Itself
10. Kingdom of Days
11. Surprise, Surprise
12. The Last Carnival
13. The Wrestler (Bonus Track)
14. A Night with the Jersey Devil (Bonus Track)

Disc: 2

1. DVD: 30 minutes of tour footage

avatar van ArthurDZ
is nummer 8 een cover van de beatles of gewoon een nummer met dezelfde naam?

Bij Bruce Springsteen - Working on a Dream (2009):

Oh god, nog zo' n stuiptrekking.
Wanneer wordt het beestje uit zijn lijden verlost.

avatar van LittleBox
Ataronchronon schreef:
Oh god, nog zo' n stuiptrekking.
Wanneer wordt het beestje uit zijn lijden verlost.

Een vrij merkwaardige post. Verklaart u nader!

Father McKenzie
Ataronchronon schreef:
Oh god, nog zo' n stuiptrekking.
Wanneer wordt het beestje uit zijn lijden verlost.

Jawel, verklaar U nader, bedoel je dat deze muziek je zodanig tegenvalt???

De man is toch al jaren geen schim meer van wat hij eens was.
Ik vind het gewoon een beetje sneu voor hem, als hij weer zo' n misbaksel uitpoept, hou nou toch gewoon op denk ik dan.

Maar ja, welke held heeft er niet een dagje te lang geleefd?

Father McKenzie
Met Magic, Devils & Dust en The Rising eerder maakte Bruce voor mij toch best formidabele platen, ik vind jouw stelling nogal kort door de bocht, Ataronchronon....


avatar van ArthurDZ
zijn drie laatste studioalbums zijn misschien niet van het niveau van born to run of darkness, maar ze zijn nog steeds veel beter dan het gemiddelde. je kan toch niet verwachten dat deze man zo laat in zijn carriere nog een album gaat maken dat even goed is als zijn klassiekers uit de jaren 70 en 80? nee, hij gaat voor de helft zo goed, en dat is voor mij nog steeds uitstekend

Father McKenzie
@ ArthurDZ en @ Ataronchronon;

Zéér juist, ik vind zijn albums uit de seventies en de eighties ook beter dan zijn recentste werk, maar die recente platen zijn toch nog véél beter dan zomaar gemiddeld. De man blijft moeite doen om gedenkwaardige songs te schrijven, regelmatig met zijn méér dan formidabele E Street Band samen te werken, en mooie platen te blijven maken, echt waar, en voor mij blijft deze klasbak op eenzame hoogte, al is zijn recenter werk iets minder subliem dan zijn oudste werk.

avatar van LittleBox
En dat is natuurlijk volstrekt logisch; de beste man ontwikkelt zich als ieder ander. Het is niet meer de Springsteen van het per sé moeten van Born to Run. Het neemt niet weg dat zijn gedrevenheid altijd is gebleven. Ik zou Ataronchronon dan ook willen aanraden toch eens een concert van Springsteen te bezoeken...

avatar van frankieman
Ik denk niet dat het een kwestie is van goed of minder goed, het zijn andere platen gemaakt en geschreven in een andere tijd.

Magic, Devils & Dust zijn geweldige platen, The Rising is een briljant album dat zich imo kan meten met Born to Run, Darkness on the Edge of Town en Nebraska. Maar het zijn andere platen omdat het(zoals ik al zei) andere tijden zijn.

Bruce grootste talent is dat hij op een briljante en altijd treffende manier weet te verwoorden wat er(in Amerika) aan de hand is. Hij kan van het saaie leven van een saaie middenklasser een prachtig verhaal maken zoals niemand anders dat kan. En vooral op The Rising wist hij het echt op een kippenvelverwekende(is dat een woord?) manier te verwoorden wat de gevoelens waren bij de gewone mensen, wat Bruce zelf ook is.

En zal ook weer op een sublieme manier de hoop in een betere toekomst weten te verwoorden zoals de Average Joe het ziet, het album heet niet voor niets Working on a Dream.

Down_By_Law
Als ik eerlijk ben vind ik alleen "Devils & Dust" op zijn oude, hoge niveau van de jaren '70 en begin jaren '80. Desondanks vind ik "The Rising", "We Shall Overcome" en in mindere mate "Magic" ook zeker prima platen.

Over "Working On A Dream" heb ik toch een beetje mijn twijfels: 'Queen Of The Supermarket' - het is volgens mij onmogelijk een goed nummer met zo'n belabberde titel te maken. Maar wie weet...

Bluenote
@ Ataronchronon

Jij schrijft doodleuk dat de man(Springsteen) al jaren geen schim weer is van wat hi ji s geweest. Waar haal je de arrogatie vandaan omda t te zeggen zonder enige onderbouwing. Hbe je de albums wel echt meerdere malem geluisterd?
Zowel devils the rising als magic behoren voelgens vele kennrs en liefhebbers tot zijn beste werk ooit. Live is hij zelfs beter dan vroeger.

Maara ja als ik lees dat jij een baggerartiest als Kanye West 3 sterren geeft kan ik jou bijdrages ook niet meer serieus nemen. Ik zou zeggen spoel je mond en zet je Nick Drake (fantastiche zanger maar teveel een cult hype geworden) cd /plaat op bezin je over de opmerkingen!

Gedraag je toch normaal man, en doe wat aan je spelling.

avatar van Dungeon
Bij Bruce Springsteen & the E Street Band - Live/1975-1985 (1986):

ricardo schreef:
Maar als je gewoon 1 album zou willen aanschaffen van Bruce Springsteen, dan is deze mijns inziens de allerbeste keuze.


Ja maar wie wil er nou slechts 1 album aanschaffen van the Boss?

avatar van ricardo
Ik zei de gek. Ik vind het gewoon leuk om veel verschillende soorten muziek in huis te hebben, en vind deze 3 dubbele live box mooi zat voor mij als het om Bruce Springsteen gaat. Als ik er nog wel wat bij zou nemen, wat zou dan naast deze de beste keuze zijn dan?

avatar van itchy
Reguliere platen: Born To Run (toch wel de grote doorbraak/magnum opus/belangrijke plaat)
Erg goede verzamelaar: The Essential (wel veel overlapping met Live 75-85)

Gast
geplaatst: vandaag om 07:46 uur

geplaatst: vandaag om 07:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.