menu
zoeken in:
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Astral & Shit is het voornaamste project van de Rus Ivan Gomzikov en onder deze naam heeft deze man een scheepslading aan albums uitgebracht waarop voornamelijk lang uitgesponnen, vaak minimalistische, maar wel sfeervolle dark ambient, 'field-recordings' en drone-soundscapes terug te horen zijn. Alleen in 2015 al, zijn er onnoemelijk veel albums van Astral & Shit verschenen. En er lijken er steeds meer bij te komen!!
De naam Astral & Shit doet vermoeden dat meneer Gomzikov een vorm van troep uitbrengt, maar dit valt reuze mee. Sterker nog, Astral & Shit heeft interessant dark ambient-spul uitgebracht.

Zijn andere project daarentegen, Demiurge Urizen, bevat pure, vaak ellenlange noise-erupties (en dit is nog voorzichtig omschreven) en is, behalve voor degenen die deze vorm van 'muziek' kunnen begrijpen, niet te volgen, laat staan te begrijpen. Lawaai is een beter woord; gruwelijke geluid-erupties uit de hel!! Voor de liefhebbers..... .......

In ieder geval is de man extreem productief en deinst hij er ook niet voor terug om bij tijd en wijlen de handen ineen te slaan met andere gelijkgestemde zielen die soortgelijke muziek maken, met als resultaat een behoorlijke hoeveelheid aan samenwerkingen.

avatar van repelstefan
Bij Astral & Shit - God's Personality:

Geen idee hoe ik hier opkwam want het is echt totaal niet mijn ding maar hoezo heeft deze gast 328 albums op naam staan :S

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
En voor een slordige 40 EURO kan je op dit moment al 222 van zijn digitale releases via Bandcamp in de wacht slepen. Dat betekent onderhand dagenlang luistergenot (als het inderdaad je ding is tenminste.... )

Echter alleen voor liefhebbers van pure drone ambient-soundscapes.

avatar van Hendrik68
Ik denk regelmatig "het zal wel aan mij liggen, maar het is net alsof deze band elke dag een nieuwe album uitbrengt". Dat is dus ook gewoon zo. Als hij aan elk album een tour koppelt dan zijn dat hele korte tourtjes. ik heb even een paar nummers beluisterd. Ik denk bijna zeker te weten dat dit de enige artiest in de wereld is die meer albums uitbrengt dan verkoopt. Dit hoort bij de geluidenquiz op Radio 538 (of was het nou Q Music), maar niet op plaat. Complete waanzin dit.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Astral & Shit (Ivan Gomzikov) brengt zijn albums voor 95% digitaal uit. Fysieke platen zijn er niet van te krijgen. Of nauwelijks in ieder geval.
En met zijn muzikale stijl gaat hij nooit een groot publiek bereiken. Ik weet ook bijna haast wel zeker dat hij het puur voor zichzelf doet. En wie het oppikt en het tof vind (waaronder ik), kan praktisch non-stop genieten van minimale, maar zeer sfeervolle ambient-soundscapes en -drones.

Overigens heeft Ivan aangekondigd, dat hij gaat stoppen met Astral & Shit, gezien hij zo'n beetje alles wat hij wilde duidelijk maken met zijn project (zo'n 300 albums), bereikt heeft. En dat zal ongetwijfeld, want als je non-stop naar de muziek van Astral & Shit zou gaan luisteren, zou je zo'n twee maanden bezig zijn.

Misschien is het waanzin, maar kom er maar eens op. Dankzij Bandcamp kunnen onnoemelijk veel artiesten hun muzikale passie kwijt en staat er echt een wagonlading aan onontdekte, muzikale juweeltjes op. Waaronder dus de ambient-drones van Astral & Shit. En A & S is slechts het topje van de ijsberg...

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Hendrik68 schreef:
Ik denk bijna zeker te weten dat dit de enige artiest in de wereld is die meer albums uitbrengt dan verkoopt. Complete waanzin dit.


Hihi, wat dacht je hier dan van:

Phrozenlight

avatar van Hendrik68
Ha, ha, 335 albums en geen enkele stem, ook knap. Hulde voor de toevoegers trouwens.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
CorvisChristi schreef:
Overigens heeft Ivan aangekondigd, dat hij gaat stoppen met Astral & Shit, gezien hij zo'n beetje alles wat hij wilde duidelijk maken met zijn project (zo'n 300 albums), bereikt heeft. En dat zal ongetwijfeld, want als je non-stop naar de muziek van Astral & Shit zou gaan luisteren, zou je zo'n twee maanden bezig zijn.


Volgens de laatste berichten op Ivan's Facebook-pagina, ziet het er toch naar uit dat hij doorgaat met zijn Astral & Shit-project. De afgelopen maanden zijn er ook weer erg veel albums bijgekomen, dus ik vroeg me al af wanneer zijn laatste wapenfeit zou verschijnen.
Voorlopig dus niet blijkt!

avatar van Minneapolis
CorvisChristi: Heeft deze Rus last van een writersblock of zo? Pas 22 albums in 2019, en we zitten al in februari.
Maar serieus.. deze artiest weet heel goed dat hij in de maling genomen wordt mocht hij ooit iemand tegenkomen die hem mededeelt "ik heb al je platen". Er zijn mensen die minder vaak naar het toilet gaan dan dat hij er een album uitgooit.
Aan mij is ambient niet echt besteed, maar tenminste hulde voor zijn werklust.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Ivan Gomzikov, de man achter Astral & Shit, heeft na een 'lange' pauze van een aantal maanden besloten om door te gaan met het uitbrengen van dark ambient- en drone-albums. Maar dit doet hij nu onder de naam ṡonnoṿ i.p.v. Astral & Shit. De komende tijd mogen we dus hoogstwaarschijnlijk weer een enorme hoeveelheid releases verwachten. De eerste vijf albums onder de ṡonnoṿ-banier zijn op het moment van berichtplaatsing reeds toegevoegd.

Alles is terug te vinden op Music | ṡonnoṿ - sonnovdrone.bandcamp.com

avatar van Jumpjet
De lijst met recent uitgekomen albums op MuMe is voor mij een ideaal hulpmiddel om nieuwe interessante muziek te ontdekken. Het stoort mij niet dat acts als deze iedere dag een nieuwe release uitkotsen, maar het stoort mij wel als die een belangrijk deel van bovengenoemde lijst opeisen. Waardoor releases uit de lijst worden 'verdrongen' die wel interessant zijn.

avatar van harm1985
Ik sluit me hierbij aan. Vind de toegevoegde waarde voor MuMe miniem. Vroeger had je in de wiki de categorie hippe zolder kamer shit of zoiets, wat niet toegevoegd mocht worden (bepaalde muziek uitgebracht onder eigen beheer). Dat valt dit aardig onder. Je zou bijna denken dat het iemand er om te doen is om het aantal door hem of haar toegevoegde albums op te krikken.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
geplaatst:
Ik begrijp bovenstaande opmerkingen wel. Je kan je inderdaad afvragen of e.e.a. daadwerkelijk iets toevoegt. Maar gek genoeg staat het volledig los van het feit dat het de bedoeling is het aantal toegevoegde albums omhoog te krikken. Deze muzikant brengt wel middels een bedenkelijk hoog niveau de ene na de andere release uit. Dat dan weer wel.
Aan de andere kant is het ook wel weer zo dat, mede dankzij sites zoals Bandcamp, het tegenwoordig steeds meer mogelijk is, om daadwerkelijk interessante en intrigerende muziek uit te brengen in eigen beheer. Hippe zolderkamer-shit is het dus voor een heel groot deel al lang niet meer. Daar is de muziek vaak te goed voor.
Over een artiest zoals deze, is het zo dat hij binnen een bepaalde categorie, binnen een bepaald genre muziek maakt. Althans, wat je als muziek mag bestempelen. Drone-klanken en dark ambient is d.m.v. langgerekte klanken al dan niet in combinatie met de zogenoemde field-recordings, oftewel klanken letterlijk opgenomen op straat of in de natuur, een vorm van muziek. En deze vorm van atmosferische ambient kent grote groepen aanhangers.
In hoeverre je deze muziek serieus neemt en zeker in het tempo waarin Ivan Gomzikov zijn albums uitbrengt, is iets wat bij velen zeker twijfels zal oproepen. Aan de andere kant zijn er talloze muzikanten die binnen dit genre opereren en zijn er groepen fans die er aandacht en gehoor aan geven. Deze fans zullen, zeker binnen degenen die op MuMe zitten, echter wel tot een minimum behoren.

Ik heb zelf niet het idee dat de lijst met recent uitgekomen albums die zijn toegevoegd op MuMe, ervoor zorgt dat deze minder ideaal is geworden, doordat acts als deze de lijst opeisen. Er wordt zoveel muziek uitgebracht tegenwoordig. En het is ook maar net waar je voorkeur naar uitgaat denk ik...

Gast
geplaatst: vandaag om 13:59 uur

geplaatst: vandaag om 13:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.