menu
zoeken in:
Ed
was gilmour niet de ontdekker van kate bush?

avatar van Pelk
Helaas wel

avatar van axel33
Bedoel je dat je 't jammer vindt dat die klote-David Gilmour haar ontdekt heeft, of dat David Gilmour die klote-Kate Bush ontdekt heeft?

Gezien je 5* sterren voor Pink Floyd - Wish You Were Here vrees ik 't tweede...

avatar van Gerards Dream
Is dit niet een vreemde discussie zoals die nu gevoerd wordt. Moet het niet meer gaan over David Gilmour en wat hij in de muziekwereld heeft bereikt. Nu gaat het meer over Kate Bush, dan over Gilmour zelf en dat kan volgens mij niet de bedoeling zijn.

Daarom ook de stelling: Zonder David Gilmour was de gitaar niets geworden in de popmuziek.

avatar van Gerards Dream
Bij Pink Floyd - Wish You Were Here (1975):

wolf schreef:
Ik dacht altijd dat Hendrix mijn favoriete gitarist was, wel na het herbeluisteren van WYWH moet ik toch zeggen dat Gilmour mijn favoriet is.

Dat over Hendrix is wel een goede opmerking. Wel zou je daarbij moeten opmerken dat Hendrix nooit tot volle wasdom is gekomen door zijn te korte verblijf op aarde. Desalniettemin is Gilmour een zeer goede gitarist.

WernerGSF
Ik vind niet dat Hendrix met Gilmour te vergelijken is

avatar van wolf
Ja, daarin heb je gelijk Werner. Hendrix was meer bluesgericht met rockende riffs en vernietigende solo's en Gilmour schonk meer aandacht aan de goddelijke melodieën en de o zo mooie klank.

WernerGSF
Inderdaad, daarnaast speelde Gilmour in dienst van een band, en speelde de JImi Hendrix Experience in dienst van Jimi

avatar van Gerards Dream
Dat is ook zo. Gilmour en Hendrix hebben een hele andere techniek van spelen, die niet vergelijkbaar aan elkaar zijn. Hetgeen je wel kan doen is kijken naar de invloed die ze hebben gehad of nog spelen in de muziek. Vragen hierbij kunnen zijn: Wie is de meester van de gitaar? of Welke invoeld is nu nog hoorbaar in de muziek?

Nicci
in dat geval is het 5- 0 in het voordeel van Hendrix.

avatar van Cygnus


Dat zegt meer over jouw muziekkennis dan over de prestaties van Gilmour en Hendrix. Beide gitaristen hebben een enorm veel artietsen beinvloed, ik zou niet zo 1-2-3 kunnen zeggen wie van beiden de grootste invloed had.

avatar van bikkel
Ik ben een Gilmourliefhebber en hoor hem liever spelen dan Hendrix,even afgezien van de techniek.Maar denk wel dat Hendrix meer gitaristen heeft beinvloed.Hendrix was een individualist en heeft heel veel los gemaakt.Het kan haast niet anders na het zien en/of horen van deze man,dat er veel gitaristen hem probeerde na te doen en zijn stijl hebben geprobeerd over te nemen.Gilmour is meer een man die weinig spierballerij nodig heeft om zich te profileren.Hij speelt altijd in de dienst van het liedje.Functioneel en heel melodieus.Maar wel altijd raak.

DonDijk
Géén gitaristen met elkaar vergelijken, HOE vaak moet ik het nog zeggen!!

avatar van bikkel
Oeps! denk om je hart.

avatar van Gerards Dream
Waarom geen gitaristen met elkaar vergelijken? Voor mij moet dat kunnen. Natuurlijk heeft Gilmour een andere sound dan Hendrix, maar je kan wat mij betreft best kijken na de invloed die dit heeft gehad in de muziek. Wellicht is dit niet de goede plaats er voor, maar vergelijk het maar met solliciteren. Wel moet het hier in grote lijnen gaan om Gilmour, want ander ontstaat er ruis in de discussie wat niet de bedoeling mag zijn.

DonDijk
Er is geen antwoord op de vraag wie de betere gitarist is van hun beide. Omdat ze 2 zúlke verschillende stijlen hebben.
Maar nu heb je het dus over de invloed die zij hebben gehad in de muziek? Das toch wel ff weer iets héél erg anders en heeft niks met snaren aanraken an sich te maken toch?

avatar van Gerards Dream
Dat maakt het meteen zo moeilijk. Zowel Gilmour als Hendrix kunnen/konden wel aardig met de snaren omgaan. En is het misschien beter om het hier alleen bij Gilmour te houden. Voor wie het beste met snaren om kan (kon) gaan is het wellicht handiger om daar een apart topic aan te wijden.

avatar van Kasperbert
Van Gilmours website:

As announced exclusively on The Blog, David's next release will be a live album, entitled Live In GdaƄsk, recorded in Poland at his August 2006 concert. It is still a work in progress, with many more elements to be added, but we can at least say that it will be released in mid-September this year via EMI Records in Europe and Sony BMG Records in the rest of the world.

Tune in to the regular Blog discussions for speculation on what might be included, and be assured that firm details once confirmed will be posted there regularly.

avatar van Gerards Dream
Ben nu al benieuwd wat hierop te horen is, want dat is de grote vraag. Wat ik gezien heb van Gilmour live op dvd's is best wel goed gedaan. De sfeer is lang niet zo "afstandelijk" als bij Pink Floyd bijvoorbeeld, waardoor je het idee krijgt of dat hij bij je thuis staat tussen de schuifdeuren.

avatar van Kasperbert
Ik vond de DVD (ben de naam heel even kwijt) eigenlijk verrassend goed. Goed, de nummers van zijn solo-albums blijven wat minder boeiend, maar hoe hij gevoel weet te leggen in bijvoorbeeld Breathe en Time......geweldig . Daar zijn de andere live-albums maar niets bij.

Daarnaast waren de setlists ook behoorlijk verrassend die hij tijdens de tour speelde. Het bleef niet alleen bij commerciele nummers. Ook nummers als Wot's Uh.....the Deal en Fat Old Sun kregen een kans. Ja, ik ben zeer benieuwd naar deze live cd.

avatar van Gerards Dream
De dvd die je waarschijnlijk bedoelt heeft de titel Remember That Night en heeft als ondertitel Live At The Royal Albert Hall.

Nicci
Interessant nieuwtje voor Gilmour liefhebbers?
NOS Nieuws - 3D bezig aan opmars, ook in de muziek

avatar van Rogyros
Mijn top 5 Watersloze Gilmour albums (niet dat iemand hierop zit te wachten, maar ik had de behoefte om dit lijstje te maken... ):

1. The Division Bell
2. On An Island
3. David Gilmour
4. A Momentary Lapse Of Reason
5. About Face

Hij heeft er zes, dat weet ik. Maar zijn experiment met the Orb ken ik onvoldoende, dus die blijft even buiten beschouwing.

avatar van Stijn_Slayer
Gilmour komt weer even uit zijn pensioen en Crosby & Nash doen mee op z'n nieuwe album.

avatar van Rogyros
He, dat is interessant nieuws! Crosby en Nash deden ook al mee op zijn vorige album.
Heb je enig idee wanneer dit nieuwe album niet uitkomen?
En weet je toevallig ook wat meer over wat we kunnen verwachten qua muziekstijl?

avatar van Stijn_Slayer
Nee, er is pas één schamel nieuwsberichtje waarin Nash zegt dat hij en Crosby gevraagd zijn om mee te doen.

Qua stijl is Gilmour nooit extreem veelzijdig geweest, dus ik gok dat je in de richting van The Division Bell en On an Island moet denken.

avatar van Broem
Dat heeft z'n charme. 2 prima albums. Mag er van mij nog zo 1 tje maken.

avatar van Rogyros
De drie solo albums van Gilmour zijn toch wel behoorlijk divers. Zit natuurlijk ook behoorlijk wat tijd tussen.

Eens met Broem. Als het richting The Division Bell en On An Island zit, kan ik het waarschijnlijk goed waarderen.

Bedankt, Stijn!

avatar van bikkel2
Iets meer pit zou wenselijk zijn. Gilmour mag van mij best een relax album maken, maar tijdens On An Island begon ik regelmatig te.....

Mooie plaat hoor, daar niet van, maar wat meer rock zou niet verkeerd zijn.

avatar van Stijn_Slayer
Eigenlijk zou hij elk nummer in close-harmony met C&N moeten zingen. Hun stemmen mengen wel mooi.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:24 uur

geplaatst: vandaag om 15:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.