menu
zoeken in:
Evert Bäckström
7 november komt er een nieuw stuk muziek van de Einstuerzende Neubauten in omloop.
Vanwege het feit dat de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden begon, hebben de mannen een stuk muziek gecomponeerd dat 8 november voor het eerst wordt opgevoerd in Diksmuide, Vlaanderen.
Meerdere uitvoeringen in andere plaatsen volgen. Dit stuk muziek is ook in de studio opgenomen, al is het volgens de mannen zelf niet als "album" te kwalificeren, omdat het dus eigenlijk gecomponeerd is als livemuziek. De cd is dus een soort van samenvatting van wat de liveuitvoering moet zijn, en niet een finaleopname in de studio.
Zelf ben ik uiteraard zeer benieuwd, en ben blij dat ik een kaartje heb voor de uitvoering in Utrecht, 20 november. De liefhebbers onder jullie raad ik ook aan een ticket voor een liveuitvoering te kopen, maar anders kan deze cd "Lament" nog altijd veel aanvullen denk ik.
Meer info op EINSTUERZENDE NEUBAUTEN

Een leuke en typerende opmerking van Blixa:

“First of all,” Bargeld told Danish TV viewers, “I have a problem with the avant garde. Because it’s a military term. It means the garde that runs before the rest of the soldiers and if I want to see myself represented in military terms, I don’t want to be part of that. I want to be one of the deserters.”


avatar van Wickerman
Evert Bäckström schreef:
Een leuke en typerende opmerking van Blixa:

“First of all,” Bargeld told Danish TV viewers, “I have a problem with the avant garde. Because it’s a military term. It means the garde that runs before the rest of the soldiers and if I want to see myself represented in military terms, I don’t want to be part of that. I want to be one of the deserters.”


Dit zei 'ie ook in het interview dat ik met hem had in 2012. Zie hier

Elbsegler
Einstuerzende Neubauten: Greatest Hits
November 18th, 2016
EN freuen sich die Veröffentlichung des ersten Compilation Albums "Greatest Hits" ansagen zu können. Voraussichtlicher Erscheinungstermin ist der 18.November 2016.
Das Album wird einen Querschnitt aus 35 Jahren Bandschaffen zeigen und eure -und unsere- Lieblingsstücke enthalten. Einige davon wurden neu abgemischt.
Das Album wird es in Vinyl als limitierte "Special Edition" und als Standardversion geben, und als CD. Natürlich werden alle Ausgaben bei uns im bandeigenen Webshop erhältlich sein.

Im Moment sind wir dabei, einige aufregende neue Fanprodukte für euch zu entwickeln, die wir noch dieses Jahr vor dem Tourstart unserer "Greatest Hits" Tour im Januar in unseren Webshop aufnehmen werden. Es lohnt sich, ein Auge darauf zu haben.
_______________________________

We are pleased to announce EN´s first compilation release called "Greatest Hits" end of the year. Expected release date is November 18th, 2016.
Album will reflect a section through 35 years of band work and includes your - and our - favourite tracks. Some of them have been given a new mix.
The Album will be released on Vinyl as a limited "Special Edition" and in a standard version, and on CD.

All versions will be available in the band webshop.

Currently we are in the process of developing some new exciting merchandise, which will be included in our webshop this year before start of our "Greatest Hits" tour in January.

Elbsegler
Feestje van de Neubauten hoor, hun Greatest Hits. Maar ook feestje voor mij. Over een week en een dag, op zaterdag 1 juli, ga ik ze voor de 25ste keer live bekijken. Lekker!

Elbsegler
Was goed, kan geen foto's plaatsen helaas, weet niet hoe dat moet.
Heel anders natuurlijk dan 30 jaar geleden, maar nochthans een sterk concert. Blixa had goed contact met publiek, de band speelde met plezier. Ash Wednesday heet tegenwoordig Felix Gebhard, maar doet net zo goed zijn best als Ash.

Blijft ook een geweldige zaal, Paradiso, waar je van tweehoog direct op de band kunt kijken.

Elbsegler
De geruchten gaan, maar let op: het zijn geruchten, dat de Neubauten nog één album op gaan nemen -dat is mooi - en daarna nog één concert gaan geven, in Berlijn. Dat is minder mooi. Niet dat het maar één concert is, maar hoe kom je aan een kaartje?

avatar van Sater
Hangt van de locatie af. Onder de Brandenburger Tor passen een hoop mensen. Of een silent disco systeem met de band in de Fernsehturm.

Maar hoe serieus zijn die geruchten? Mij lijkt een afscheidstour aannemelijker. En het belangrijkste gerucht is natuurlijk die nieuwe plaat.

Elbsegler
Ja, ondertussen, nou ja na gezoek, blijkt het inderdaad een gerucht. Niet dat ze nog één plaat gaan opnemen, maar dat ze nog maar één concert gaan geven naar aanleiding van die plaat. Nou ja, laat eerst die plaat maar komen, ik koop hem blind, dat sowieso. En verder maar afwachten.

Een afscheidstournee is ook mogelijk, maar daar heeft men dan weer tegenin - hoe waarschijnlijk dat is is aan een ieder - dat Blixa heeft gezegd dat hij nooit zou verklaren wanneer de neubauten zouden eindigen. Maar nogmaals, dit is dan weer een fanboodschap. Wat waar is zullen we nog wel zien.

avatar van Wickerman
Een nieuwe plaat is zeer welkom! Ik kan me echter niet voorstellen dat ze ophouden te bestaan. Blixa Bargeld leeft voor het optreden en Neubauten is toch wel van een ander kaliber dan die tours met Teho Teardo.

Hopelijk brengt de nieuwe plaat nieuw elan en wat meer beweging in de setlist. Die is nu toch ongeveer sinds hun 30th Aniversary Tour uit 2010 hetzelfde. Ik vergeet nooit meer de Alles Wieder Offen tour toen ze nog via DAVE een Rampe maakte. Prachtig.

avatar van Sater
Ik ook. Koester mijn ter plekke opgenomen CD-R (de enige in mijn collectie) nog steeds!

avatar van Wickerman
Voor de liefhebbers: Neubauten komt nog een keer met Lament naar Nederland. Ditmaal in Heerlen. Tickets hier.

Elbsegler
Ticket in de pocket.

Elbsegler
Alleen al om Blixa nog een keer "Sag mir wo die Blumen sind" te zien zingen. Het lied van Marlene Dietrich past uitzonderlijk goed bij de gedachtengang van de Neubauten.

avatar van Raspoetin
Is er nieuw materiaal op komst?

avatar van Rudi S
Raspoetin schreef:
Is er nieuw materiaal op komst?


Ze gaan de studio in voor het "support phase VI project" verwacht wordt het album pas in 2020.

avatar van Raspoetin
Rudi S schreef:
(quote)


Ze gaan de studio in voor het "support phase VI project" verwacht wordt het album pas in 2020.


Dat is bijzonder fijn nieuws. Danke!

Volgend jaar ook weer grote tour. The Year of the Rat Tour. 13 juni in Tivoli, Utrecht.
Verder ook vele andere plaatsen in Europa, dus wil je een korte vakantie met bonus boeken, de kans ligt er. Live Dates | Einstürzende Neubauten
Hier staan minder data dan ik al via de officieuze kanalen gehoord heb, maar die noem ik maar niet omdat die officieus zijn. Safety First.

geplaatst:
Ik denk eigenlijk, en begrijp me aub niet verkeerd, dat de hele situatie nu met het coronavirus een enorme inspiratiebron voor de Neubauten kan zijn. Ook voor andere muzikanten overigens.

avatar van E-Clect-Eddy
Nieuw album op komst: Alles is Allem

Tsja... het is herkenbaar Einstürzende Neubauten

Einstürzende Neubauten - Ten Grand Goldie - YouTube - audio

geplaatst:
Jammer hoor, van 13 juni. Nou ja, dan een jaartje later. Alles is vervelend dit jaar, een concertje dat uitgesteld wordt is niet een grote ramp. Alles wordt uitgesteld. Dat is wel een ramp (ja ik weet dat gezondheid belangrijker is).

geplaatst:
Nou ja, bekijk het van de positieve kant. Dit jaar een nieuw album, volgend jaar een concert. Er zijn jaren geweest dat je helemaal niets van de Neubauten hoorde. Wat dat betreft twee jaar lol, nu.

geplaatst:
Leuk, die lichte blauwe kleur is vriendelijk, het liedje "Ten Grand Goldie" is ook tof. Typische Neubautensound, niets mis mee. Leuk kek mondkapje ook, echt heel up to date.

Maar die zilveren ogen, moest dat nou echt Blixa?
Einstürzende Neubauten

Het meisje met de trombone is, voor zover ik weet, de dochter van de zanger. Leuk.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:04 uur

geplaatst: vandaag om 20:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.