menu
zoeken in:
avatar van Gerards Dream
Het is wel een ontdekking een artiest die zijn werk vrij op internet zet. Het duurt wel even voor je er naar kunt luisteren, maar het is wel sneller in huis dan welke postorder je kan leveren. Ja, en daar komt nog bij wat ik tot nu toe gehoord hebt ook nog erg goed is. Blijft wel de vraag waar leeft hij van? Jim Kirkwood een profeet of weldoener? In ieder geval een goede componist in de traditie van de Berlijnse School.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Als klap op de vuurpijl heeft Jim nieuwe download-links op zijn site gezet, en kan je nu ook van elk album niet alleen de muziek in verbeterde MP3-kwaliteit, maar ook het volledige artwork gratis downloaden.

avatar van Gerards Dream
Mooie service, want al die handgeschreven frutsels in de cd-kast zien er na verloop van tijd niet uit. En voor wie niet zo handig is met de eigen printer. Brand de artwork bestanden op een cd en laat ze uitdraaien bij een kopieerwinkel voor het beste resultaat.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Op dit moment kan Jim's muziek niet meer gedownload worden via Megaupload, de site waar Jim al zijn flac-files heeft opgeslagen om te downloaden. Dit houdt op dit moment in dat geen enkele download-link werkt.
Uiteindelijk zal Jim wel naar een ander alternatief uitwijken, hij wil eerst het e.e.a. afwachten wat de verdere gevolgen en ontwikkelingen zullen zijn voor gelijksoortige sites...

De links op LastFM werken wel, dus kunnen op dit moment alleen MP3's gedownload worden via die site...

Wordt vervolgd...

avatar van Gerards Dream
Bekankt voor de informatie. Ben benieuwd hoe het één en ander zich gaat ontwikkelen.

avatar van Gerards Dream
Volgens mij is de officiële site van Jim Kirkwood uit de lucht. De laatste paar dagen krijg ik groot in beeld Closed te zien. Verder krijg ik geen enkele verwijzing te zien waar je informatie over de beste man kan vinden. Ben ik de enige die deze mededeling krijgt?

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Ik probeer ook al van tijd tot tijd informatie in te winnen, maar het mag niet baten. Jim's site is om onduidelijke redenen uit de lucht en zijn profiel op Last.FM is ook drastisch teruggeschroefd naar zeer gebrekkige info. Erg jammer, aangezien het nu ook niet duidelijk is waar Jim op dit moment mee bezig is. Het kan toch niet zo zijn dat zo'n productief, muzikaal brein van het ene op het andere moment het laat afweten?

Het laatste wat ik weet, was dat hij met een nieuw muzikaal project bezig was wat in het verlengde ligt van zijn overige werk en dat het materiaal op den duur verspreidt moest worden over een behoorlijk aantal albums. Het zou zijn meest ambitieuze project worden tot nu toe. Dusdanig, dat het de komende jaren relatief rustig zou worden met releases.

De laatste release wat via Last.FM gedownload kon worden, was een nieuwe versie van het al oudere werk Twilight of the Celts. Aangezien er verder praktisch geen info over deze release te vinden is, is het niet mogelijk voor mij geweest dit album toe te voegen. Ik heb nog wel de MP3-files kunnen downloaden.

Het is te hopen dat Jim op den duur weer van zich laat horen. Het zal toch wel...?

avatar van Gerards Dream
Het is ook niet zo als je dat van Jim Kirkwood verwacht. Als Jim een einde zou willen maken aan zijn muziekproductie, zou er volgens mij daar ergens een mededeling te lezen zijn geweest op het internet, maar ook dat ontbreekt. Afwachten en gissen dan maar.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Na een voor Jim relatief lange muzikale stop, waarin hij vooral bezig is geweest met zijn voorliefde voor kunst, het verdiepen in het christendom en wat uiteindelijk heeft doen besluiten een bekeerd christen van hem te maken, lijkt hij daarnaast toch ook weer zijn heil in de muziek te hebben teruggevonden.

Volgens de info op Last.FM komt er eind juni een box-set uit bestaande uit 4 CD's met de indrukwekkende titel A Point of Light in the Dark Well of Time.
Twee CD's zal bestaan uit volledig nieuw werk, de andere 2 zullen bestaan uit het volledige The Dark Well of Urdr-album die al eerder opnieuw was uitgebracht. Echter zal de gehele set voorzien zijn van nieuw artwork en het bestaande muzikale werk zal van nieuwe titels voorzien zijn en muzikaal zelfs nog uitgebreider.

Deze set is het eerste levensteken na de eerste 4 delen van Jim's project A Day in the Garden of Unearthly Delights, ook wel bekend als The Dark Embrace, bestaande uit de albums Jim Kirkwood - Asylum of Trees (2011), Jim Kirkwood - Relics from a Future Age (2011), Jim Kirkwood - Down the Crow Road (2011) en Jim Kirkwood - The Dreamtime of Rust (2011).

Voor zover bekend is er nog onduidelijkheid of Jim zijn eigen website nieuw leven in gaat blazen, maar uiteindelijk zal via Last.FM zijn nieuwste album, incl. artwork en Mp3/Flag-bestanden, gratis te downloaden zijn.

Goed nieuws dus!!!

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Bovenstaande info is natuurlijk alweer verouderd en veel daarvan klopt niet meer.

Het komt erop neer, van wat ik ervan vernomen heb, dat Jim, sinds hij fanatiek christen is geworden, is gestopt met het maken van muziek (overigens alweer flink wat jaren) en voornamelijk zijn voorliefde voor schilderen en het geloof in het christendom als zo'n beetje de belangrijkste zaken in zijn leven beschouwt.

Daardoor is zijn laatste muzikale project, A Point of Light in the Dark Well of Time, uiteindelijk nooit meer van de grond gekomen.

Niets kan zo veranderlijk zijn als het leven zelf. En zeker als je daar als persoon zelf voor kiest. En alleen daarom al respect voor Jim Kirkwood. En alhoewel ik het zeker jammer vind dat hij geen muziek meer maakt, mag hij terugkijken op een indrukwekkende discografie en zal ik altijd liefhebber van zijn muziek blijven. En wie weet dient zich ooit nog eens een verrassing aan.

avatar van Gerards Dream
Bijzonder bericht over Jim Kirkwood, dat hij nu min of meer bekeerd is. Vooral als jet het perspectief zet dat zijn muziek duivelse trekken bezat die eerder deden denken aan de hel dan aan de hemel. Maar ja wie ben ik dan om daar over te oordelen. Het belangrijkste is dat Jim zelf gelukkig moet zijn met zijn leven en wellicht komt er ooit een mooi religieus album uit. We zien het wel...

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
CorvisChristi schreef:
Daardoor is zijn laatste muzikale project, A Point of Light in the Dark Well of Time, uiteindelijk nooit meer van de grond gekomen.


Vlak voordat Jim Kirkwood besloot om zich te bekeren tot volbloed Christen, was hij bezig met bovenstaand project wat uiteindelijk heel even via Last.FM was toegevoegd. Het was de bedoeling dat het een omvangrijk album zou worden, waarvan de eerste 12 nummers online waren gezet. Het album met deze 12 nummers heb ik toentertijd vrij snel weten binnen te halen, maar is voor zover ik weet niet meer terug te vinden, laat staan te achterhalen.
Mede daardoor mag dit album absoluut tot de meest mysterieuze release ooit van Jim Kirkwood worden genoemd. Maar het album bestaat wel degelijk!!!

Onlangs spitte ik mijn archieven eens door en stuitte ik op dit album, compleet met artwork, songtitels en al! En staat hier sinds vandaag op MusicMeter:

Jim Kirkwood - A Point of Light in the Dark Well of Time (2012)

Gerards Dream, ik ben benieuwd of je op de hoogte was van dit album. Zo niet, hij staat nu op de site. Het officiele laatste album van Jim Kirkwood uit 2012!

avatar van Gerards Dream
Een paar dagen geleden kwam ik de tittel van eerder genoemd album tegen op iinternet. Ben daarna opzek gegaan naar een goede hoesfoto maar kkom deze niet vinden. Ben natuurlijk wel nieuwsgierig naar de muziek.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Een grotere hoesfoto is inderdaad niet te vinden.

De muziek is onmiskenbaar Jim Kirkwood. Het schijnt dat sommige composities deels bewerkingen zijn van ouder werk, waaronder van zijn alter-ego Lucifaere. Maar hij had er al vaker een handje van om oudere composities te bewerken.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:34 uur

geplaatst: vandaag om 07:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.