menu
zoeken in:
Antagoon
Bij Karnivool - Sound Awake (2009):

Ze komen dan eindelijk.........zaterdag 4 december, Melkweg

nicoot
We willen ze in België ooooook! Maar ach, ik heb er Amsterdam wel voor over. Of Tilburg. Of Zoetermeer.

avatar van progressive
Ik heb meteen een kaartje besteld voor de Melkweg
Geweldige band die het denk ik nog ver kan schoppen!

nicoot
Een Karnivool-Musicmeter meeting in de Melkweg! Wie is voor?


Antagoon
Ben er ook

avatar van THEMARSVOLTA
Karnivool - All It Takes – lyrics - YouTube

Daarnaast is er een blu-ray uitgekomen, Decade of Sound Awake

Karnivool present Decade of Sound Awake – a recording of an exclusive livestream event from the Heath Ledger Theatre in their home city of Perth, Western Australia.

The one-time livestream event that took place on May 12 2021 saw the band perform their seminal, platinum selling second album Sound Awake in its entirety plus new material and, captured on film properly for the first time, the fan favourite “Fade”.


1. Simple Boy 00:05:47
2. Goliath 00:04:38
3. New Day 00:08:21
4. Set Fire To The Hive 00:04:28
5. Umbra 00:07:51
6. All I Know 00:04:54
7. The Medicine Wears Off 00:01:50
8. The Caudal Lure 00:06:16
9. Illumine 00:05:13
10. Deadman 00:12:04
11. Change 00:10:47
12. Roquefort* 00:04:38
13. Aeons* 00:07:18
14. All It Takes* 00:05:28
15. Fade* 00:04:50

avatar van legian
De blu-ray uitgave van hun concert eerder dit jaar. Dat was erg fijn dus die blu-ray gaat hier zeker komen. De nieuwe single klinkt trouwens weer erg fijn, stuk steviger dan het laatste album. Ben benieuwd wanneer ze album nummer 4 eens officieel uit de doeken doen.

avatar van Don Cappuccino
All It Takes lijkt inderdaad wat meer terug te keren naar Sound Awake en zelfs Themata. Weer wat meer typerende moderne alternatieve progressieve rock/metal dan Asymmetry. Dat is geen probleem, maar ik vond Asymmetry toch wel een plaat waar Karnivool echt een eigen geluid bracht en vooral erg interessant uit de hoek kwam. Het is mijn favoriete Karnivool-plaat. Toch denk ik dat ik daar absoluut in de minderheid ben qua Karnivool-luisteraars. Als ik kijk naar mijn luisterstatistieken op Last FM heb ik sinds de release van Asymmetry Sound Awake amper meer gedraaid en Asymmetry is echt een vaste waarde voor mij geworden...

avatar van legian
Bij mij scheelt het qua luisteren niet veel zie ik, Asymmetry heeft er net iets meer, maar groot is het verschil niet (dat zijn dan alleen de digitale plays en niet de cd bedenk ik me nu). Ik kan die plaat trouwens ook erg goed waarderen (heb hem niet voor niets een 5* gegeven), maar dat is ook omdat ik tijdens de release van dat album de band leerde kennen. De rit van en naar mijn vakantiebaan in de zomer toen ging gepaard met de cd van Asymmetry. Heerlijk was dat. Toch blijft ik Sound Awake net iets beter vinden. Die ligt me toch wat meer merk ik.

Ik hoop eigenlijk dat ze een beetje een mix qua stijl doen en niet volledig terug gaan naar de eerste 2 albums. Juist dat elk album zijn eigen stijl en sfeer heeft geeft elk zijn eigen aantrekkingskracht.

avatar van Mindscapes
Voor mij blijft SA torenhoog boven de rest uitsteken, hoewel ik destijds in 2013 ook aan Asymmetry wel een 'Vette krent' heb toegekend in iO Pages. Vandaag zou ik 'm misschien eerder een 'Tip' geven, omdat er toch wat meer skipmateriaal tussenzit, naar mijn mening. Ik vind er eigenlijk maar een handvol nummers (meer) écht bovenuit steken en dat zijn We Are, Aeons, Sky Machine en Alpha Omega. Eidolon en Float konden er ook nog mee door, maar voor zo'n stijl als Float verkies ik andere bands. Op SA zou ik hoogstens Illumine durven skippen, en dan nog. Dat album is voor mij de ultieme emotionele trip van begin tot eind.

Desondanks heb ik net als legian een duidelijk afgelijnde en uiterst fijne herinnering aan de periode na de release van Asymmetry (samen met de release van Moon Safari's Himlabacken Vol. 1 enkele weken later besef ik net). Van augustus tot december 2013 woonde ik het Noorse Tromsø, waar ik in september een road trip van een weekje heb gedaan in de Lofoten en omgeving. De radio werkte er niet altijd (tja, in zo'n omgeving) en ik had enkele dagen eerder een bescheiden muziekwinkeltje bezocht, waar ze o.a. Asymmetry en Himlabacken hadden (dit kan je je niet bedenken in een platenwinkel in pakweg Gent). Die 2 albums vormden een week lang mijn soundtrack in de auto (tot zowel jolijt als ergernis van mijn medereizigers), met de prachtigste Noord-Noorse vista's op de voor- en achtergrond die je je maar kan inbeelden.

All It Takes heb ik nu 1x beluisterd en hoorde meteen dat-ie nog minstens 5 luisterbeurten moet en zal krijgen. Is overigens een nummer dat ze sinds 2016 al 48 keer live hebben gespeeld, dus heel nieuw is het ook niet: All It Takes by Karnivool Song Statistics | setlist.fm

Gast
geplaatst: vandaag om 20:04 uur

geplaatst: vandaag om 20:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.