menu
zoeken in:
avatar van E-Clect-Eddy
Ook een nieuwe nummer van Fischer-Z - Stolen met een subtiele reggae vibe

avatar van E-Clect-Eddy
Een edit van een nieuwe versie van Big Wide World is uitgebracht, dat nummer verscheen al ruim een jaar geleden op de EP F01 (2018). De eerste versie was meer ingetogen Singer-Songwriter, vleugje Folk Rock. De nieuwe versie is wat rauwer meer Rock en meer synths.

Sindsdien heeft John Watts zijn release-plannen en tour-plan aangepast en uitgesteld.

Die EP zou er één van meerderen worden die in de loop van 2018 zou worden uitgebracht maar dat gebeurde niet. Er kwam wel de single Stolen uit als voorloper van een nieuw album (niet meer EP's dus) maar hierna werd het stil behalve dat de tourplannen werden uitgesteld. Op zijn website gaat John behoorlijk fel tekeer over wie een No-Deal Brexit steunen en het lijkt me dat hij duidelijk niet lekker in zijn vel zit.

De hoes van de nieuwe single lijkt me een homage aan Keith Haring. Ik zie zijn stijl daarin terug. Het is ook in lijn met de hoes van zijn nieuwe album Swimming In Thunderstorms die via PledgeMusic van de grond moet komen met hulp van zijn (vele) fans. Het is in oktober in Amsterdam opgenomen in Schenk Studio gelegen aan de Oude Houthaven. Ik kan mij nog wel een studio herinneren dicht bij deze locatie waar ik destijds met mijn maat overwogen om demos op te nemen.

Het nieuwe album wordt aangekondigd als zijn meest politiek getinte album sinds Red Skies over Paradise (die door de meeste fans aangemerkt wordt als zijn beste). Dus dat belooft heel wat om waar te maken...

Nog geen enkel item op PledgeMusic is uitverkocht of bijna uitverkocht dus ik zou geen release meer in 2018 verwachten maar verrassend staat het al wel aangekondigd voor september. Andere titels op dat album zijn: Pumping Up The Drama / Stamp It Out / The Islamic American (ingediend om toegevoegd te worden aan MuMe)

Fischer-Z - Big Wide World [Official Music Video]


Gast
geplaatst: vandaag om 12:53 uur

geplaatst: vandaag om 12:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.