menu
zoeken in:
avatar van veron35
Vandaag hebben ze in Goirle opgetreden. Ik had geen geld dus ben ik buiten gaan luisteren. Het was nog geen 100 meter van mijn huis!!!

avatar van ricardo
Bij Golden Earring - 2nd Live (1981):

rudiger schreef:
Neerlands beste Rock band allertijden .

Samen met Herman Brood,de beste Engelstalige band/artiest van Nederlandse bodem vind ik.

Harald
Als je het over Rock heeft dan zijn dit misschien de beste engelstalige band/artiest van Nederlandse bodem maar vergeet niet Van Der Graaf Generator, Cuby & The Blizzards, Group 1850, Supersister of Livin' Blues. En er zijn er nog meer....

avatar van ricardo
Natuurlijk Cuby & The Blizzards is ook echt top,maar dan kunnen we nog wel even doorgaan inderdaad.

avatar van pjh1967
Harald, volgens mij is Van Der Graaf Generator geen band van Nederlandse bodem!

Harald
Nee...natuurlijk niet. Stomme fout van me.. Shame on me!

Father McKenzie
Heb onlangs wat vinyl vervangen door cd's. Allen voor ca 10 € per stuk;
To The HIlt, Moontan, Switch, Eight Miles High en Contraband.
Leuk van Red Bullet om die allemaal opnieuw uit te brengen!

avatar van rudiger
Je bent Live `77 vergeten .

Father McKenzie
rudiger schreef:
Je bent Live `77 vergeten .

Die had ik al!

avatar van Tommeh
Gister gaven ze hun jaarlijkse concert hier in de plaatselijke sporthal. Ze beginnen wel erg duidelijk ouder te worden. De ruggen worden krommer, de zang is minder overtuigend en het volume lijkt wel elk jaar een tikkie omlaag te gaan.

Toch was het weer ouderwets genieten.

avatar van Tijn79
In Genres > Rock > Golden Earring - geef je mening:

- Zijn ze hot or not?
- Zijn er betere rockbands dan hun in NL?
- Noem je favo track(s) en/of album(s)
- etc.

Gallow
Heb het nieuwe album nog niet gehoord, maar ze treden wel binnekort op in de buurt. Misschien kan ik er wel even heen gaan.

Fav album blijft Moontan.

avatar van ricardo
Aankomende Zaterdag 18 April treed The Golden Earring in Assen in De smelt (een half overdekt ijsstadion) op, en is het dat ik deze mannen voor het eerst live ga horen en zien. Ben benieuwd.

avatar van ricardo
Was een lekker concert afgelopen Zaterdag. Vooral de aparte en extra lang uitgesponnen versie van Radar Love van plus minus 20 minuten vond ik een absoluut hoogtepunt van het concert. She Flies On Strange Wings speelden ze daar gelijk achterna en was ook enorm genieten natuurlijk. Nog steeds een erg goede live band is het, ook nu de heren al in de 60 zijn nu. Ik vind de stem van Hay wel iets minder goed dan op bijvoorbeeld de live albums uit 1977 en 1981, maar dat kan natuurlijk ook moeilijk anders want we zijn een 30 jaar verder nu.

avatar van Gerards Dream
Golden Earring gelast concerten af

AMSTERDAM - Rockband Golden Earring gelast al zijn concerten af die tot en met mei stonden gepland. Reden hiervoor is dat gitarist en zanger George Kooymans stemproblemen heeft. Dat liet concertorganisator Mojo donderdag weten.

In totaal gaan ongeveer dertig concerten niet door. Het zijn zowel 'echte' popconcerten als optredens in theaters. Golden Earring haalt de afgelaste shows in het cultuurseizoen 2011-2012 in.

avatar van Gerards Dream
Leden Golden Earring wilden niet solo gaan

AMSTERDAM – Golden Earring viert zijn vijftigste verjaardag. “Een halve eeuw! Als je het zo zegt, is het verschrikkelijk”, zegt George Kooymans tegen NU.nl. “Het is wonderbaarlijk dat wij nog steeds bij elkaar zijn, terwijl zo veel andere bands allang uit elkaar zijn gegaan.”

“Wij kunnen elkaar na al die jaren nog steeds motiveren en inspireren”, aldus Kooymans. “Dat is onze drijfveer. Nieuwe wegen blijven ontdekken om jezelf te verbeteren. Als band en als mens. Dat is wat het leven interessant maakt.”

“Er is bijvoorbeeld ook nooit sprake van geweest om solo te gaan. We hebben allemaal onze eigen projecten naast de band, maar Golden Earring blijft de basis. Ons honk. Natuurlijk hebben wij ook momenten gehad waarop het minder lekker liep. Ego’s en dronkemansruzies."

“Als je dat station passeert, leer je te koesteren wat je hebt en het te waarderen. Als het een oubollige zooi wordt en je op een gegeven moment van elkaar denkt: wat een stelletje saaie, ongeïnspireerde gasten, dan weet je dat het boek gesloten is. Dat is bij ons niet zo.”

Album

Dat de bandleden elkaar blijven inspireren, blijkt ook uit het feit dat er een nieuw album op de planning staat. Naar alle waarschijnlijkheid zal de plaat eind 2011 of begin 2012 verschijnen. “Tot nu toe zijn er veertien nummers, maar dat kunnen er best nog meer worden.”

“In 2003 brachten we voor het laatst iets nieuws uit, dus het werken aan het nieuwe album is voor ons boeiend en spannend. We gaan wat dingen anders doen. Meestal nemen we in mijn studio op. Nu gaan we in juli naar Londen, waar we ook alweer een tijdje niet geweest zijn, om met een nieuwe producer alles op te nemen.”

Toetsenist

Voor het nieuwe album krijgt de band versterking van toetsenist Jan Rooymans, die eerder speelde met onder andere Van Velzen en André van Duin. “We willen de plaat zo veel mogelijk live opnemen. Om die reden hebben we Jan Rooymans erbij gevraagd. Uiteindelijk dachten we: te gek om hem ook de liveshows mee te laten spelen.”

“Ik denk dat mensen het verrassend zullen vinden, maar je hebt daar zelf niet altijd kijk op. Soms denk je dat iets typisch Golden Earring is en snappen anderen er niks van. We zullen niet ineens een Philip Glass-achtige show neer gaan zetten”, zegt hij lachend.

Langetermijnplanning

“We hebben geen waanzinnige langetermijnplanning. Als je jong bent, doe je dat misschien. Als je wat ouder wordt, bekijk je dat gewoon van tijd tot tijd. Ik kijk uit naar het werken aan het nieuwe album, maar ik verheug me ook op de concerten”, zegt Kooymans hoorbaar enthousiast.

“In die shows spelen we onze hits, maar ook nummers die we al een tijd niet gespeeld hebben en nummers van het nieuwe album. Ik vind het kicken om weer de bühne op te stappen.” Dat gevoel leeft bij de hele band, meent hij. “We hebben er nog steeds ongelofelijk veel plezier in.”

]Golden Earring staat op 27 april in de Heineken Music Hall in Amsterdam, op 13 mei in 013 in Tilburg en op 4 juni op Royal Beach Concert op Scheveningen. Klik hier voor overige concertdata
Golden Earring - Upcoming Gigs - goldenearring.nl

© NU.nl/Marina Veereschild

avatar van lennon
Lekker concert gisteren gezien in TivoliVredenburg.

De mannen spelen nog steeds met plezier. Clown cesar is een genot om aan t werk te zien. Er gebeurd zoveel in zijn gezichtsuitdrukkingen tijdens de show, daar zou een aparte camera op gezet moeten worden.

avatar van haythijs
Cesar is idd een acrobatisch drummende clown geworden. Ook ik kijk graag, heb altijd enorm tegen zijn stijl opgekeken. Het gegoochel met de sticks, de mooie drumkits ( vooral die in de 80/90 jaren) en uiteraard de sprong erover op het einde. De man is ook nu nog steeds een beest, maar de heren zijn on stage sowieso nog wel behoorlijk fanatiek. Ook de verbeten trekjes van Kooymans blijven leuk, zijn hoge gil haalt hij heel even nog. Barry's stem blijft redelijk intact, verliest wel volume en inhoud maar gezien zijn levensstijl valt het mij nog mee hoe hij klinkt
Maar misschien wel het hoogtepunt in mijn ogen/oren, de solo van Rinus. Heerlijke ritmesectie hebben ze, strak, beukend, groovend, ronkend, maar ook speels en soms zelfs totaal los van elkaar.

avatar van nlkink
Zaterdag 6 februari jl. de Earring meegemaakt in Zwolle. Het was weer als vanouds. Zolang de heren met zoveel plezier optreden mogen ze wat mij betreft nog wel een paar jaar doorgaan.

avatar van lennon
Met je eens. Heb ze eind november 2015 weer gezien in tivolivredenburg Utrecht en wederom (net als een jaar eerder) gewoon erg goed.

avatar van Lonesome Crow
De ultieme Golden Earring boxset gaat verschijnen !

Zou moeten gaan om alle studio opnames over de periode 1965 - 2015.
29 CD's waarvan 3 CD's non-album tracks bevatten (49 stuks).

De prijs ligt rond de 120 euro, ik mis een paar reguliere albums en die 3 CD's non-album tracks zijn zoiezo interessant dus denk eraan om 'm te kopen.

Meer info, zie de link:

Albinomoon - 2017 - Golden Earring "The Complete Studio Collection" (Netherlands - 29 CD Box)

avatar van nlkink
Ziet er goed uit en per album heel redelijk geprijst. Veel non album tracks heb ik al op een bootleg compilatie maar die ruil ik graag in voor deze officiele set.
Overigens heb ik mijn eerste kaartjes voor een Earring gig al weer klaarliggen. Oktober dit jaar in de Oosterpoort te Groningen. Bijna bizar om dit te weten zo vroeg in het nieuwe jaar.

avatar van haythijs
Vooral de cd met de b-kantjes bevatten toch wel wat unieke nummers. Althans songs die nooit op cd zijn verschenen, zoals o.a. King Dark. De B-kant van Twilight Zone ( mijn eerste singeltje vd band) en lekker nummer. Helaas ontbreekt dan wel weer de singleversie van They Dance, wat een totaal andere versie is dan de uitvoering op the Hole. Dat kan dus mooi met het 60 jarig jubileum

avatar van lennon
en dan ook nog de release van de vreemde kostgangers op 10 februari, met een weergaloze Kooymans op gitaar. En... zang in de moedertaal!

avatar van lennon
Via Twitter wordt er geheimzinnig gedaan over iets wat al een tijdje in de lucht hing...nieuwe plaat?

Grote show?

Stoppen ze ermee?

avatar van lennon
Het is "maar" een show in de ziggodome in december...

nou nou...

avatar van haythijs
Ziggo idd, Hay liet dit al doorschemeren tijdens de presentaties van zijn bio, ook George liet via wat terloopse opmerkingen tijdens VK al een hint horen dat ze met Ziggo/Mojo weer in onderhandelingen waren voor 2017. Stoppen leek me niet echt een optie, hooguit dacht ikzelf als2e optie aan bv weer een strandconcert, maar ee vorige is nog te vers?
Blijkbaar is de kogel door de kerk. En nu een mooie setlist verzinnen, dus niet die ( in mijn ogen) lijst met te veel op die automatische piloot van 2015.

avatar van lennon
Zo worden ze een soort Kensington, elk jaar een Ziggo show...

Ze hebben gelijk hoor. Zo'n band verdient zo'n podium. Maar ik pak toch liever een inmiddels jaarlijkse terugkeer naar TivoliVredenburg

avatar van nlkink
En weer een live DVD in 2018.......

Ziggodome kan me gestolen worden.
Ik heb de kaarten voor 27 oktober in Groningen al klaarliggen.
En stiekem hoop ik dit jaar nog op Steenwijk, Zwolle of Assen.

avatar van haythijs
013 is in ieder geval weer op de tourlijst. Zwolle, althans IJsselhal, is voor hen al lang gelden, ruim 3 jaar. Dat is de laatste 30 jaar niet meer gebeurd volgens mij.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:42 uur

geplaatst: vandaag om 10:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.