menu
zoeken in:
avatar van ZAP!
Faalhaas schreef:
...Ik laat mijn beeldvorming niet compleet afhangen van het rechtssysteem, daar heb ik geen blind vertrouwen meer in. Prima natuurlijk wanneer jij dat wel doet.
Ja, zo kan ie wel weer. Natuurlijk klinken de verhalen niet best, maar dit sleept al zo lang en het blijft bij verhalen. Tot nu, want zoals je ook aangeeft, is de zaak kennelijk in onderzoek (wist ik niet). Lijkt me goed dat dat gebeurt - voor alle partijen, uiteindelijk, hopelijk.

Ik laat het hierbij en wacht weer af.

avatar van rafke pafke
Faalhaas schreef:
(quote)


Afgelopen jaar hebben verschillende muzikanten hetzelfde beweerd op social media waaronder Les Smith, Shaun Steel, Duncan Patterson en Darren White. Ik heb begrepen dat de zaak in onderzoek is nu. Ik laat mijn beeldvorming niet compleet afhangen van het rechtssysteem, daar heb ik geen blind vertrouwen meer in. Prima natuurlijk wanneer jij dat wel doet.


Oh, hebben ook Les Smith en Shaun Steels dingen in die richting gezegd? Dat wist ik zelfs nog niet. Dat betekent dat het al heel erg lang bekend was binnen de band en entourage.

avatar van Faalhaas
rafke pafke schreef:
(quote)


Oh, hebben ook Les Smith en Shaun Steels dingen in die richting gezegd? Dat wist ik zelfs nog niet. Dat betekent dat het al heel erg lang bekend was binnen de band en entourage.

Ja op hun facebook pagina's. Hoe lang het al bekend is bij hun weet ik niet, het kan best dat zij het ook van Darren hebben gehoord toen deze hele shitstorm begon.

Anyway, voor de mensen die er nog behoefte aan hebben, Danny post regelmatig nieuwe muziek op zijn soundcloud pagina:
Stream dan cavanagh music | Listen to songs, albums, playlists for free on SoundCloud
Laatste tijd vooral Dire Straits covers, zo te horen begeleidt hij zichtzelf met zo'n voorgeprogrammeerd audiobestandje. En op de Anathema FB pagina is gister weer een keyboard door hem aangeboden. Tja, het ziet er toch allemaal wat triest uit.

avatar van legian
Het blijft een vaag verhaal moet ik zeggen. Veel meer dan wat berichten op social media (die hier en daar ook alweer verwijderd zijn) en wat geruchten weten we eigenlijk ook niet. En wat Zap ook zegt, er zitten wel serieuze consequenties aan de dingen waarvan hij beschuldigd wordt. Maar daar is ook niets over te horen. Terwijl het schijnbaar toch al een tijd speelt.

avatar van Faalhaas
Het is opvallend wat er vooral niet gezegd wordt, en dat met name door Danny zelf. Hij is wel online actief, maar over dit onderwerp hult hij zich in stilzwijgen. Bijzonder. Als je alle puzzelstukjes bij elkaar legt ontvouwt zich toch wel een aardig consistent verhaal. Connecting the dots zeg maar.

avatar van Faalhaas
Ok bijzondere wending. John zou zich nu aangesloten hebben bij Weather Systems.

avatar van rafke pafke
Wat een circus. En ja, het is duidelijk dat DC geen leuk persoon is. Maar ik stel me nu toch ernstige vragen bij de beschuldigingen aan zijn adres. De waarheid zal uiteindelijk wel boven komen maar wat een soep is het momenteel.

avatar van pachag
Het wordt vreemder en vreemder...

avatar van Faalhaas
Wat een soap inderdaad. Ik moet bekennen dat ik het stiekem wel leuk vind om het allemaal te volgen en uit te pluizen. Het lijkt er op dat die screenshot "verklaring" van John Douglas al vrij oud is, zo'n anderhalf jaar geleden. En dat hij daarna tot andere inzichten is gekomen en zich nu door Danny heeft laten overhalen om zich bij hem aan te sluiten?

Andere opties zijn dat de screenshot fake was, maar ik vind het wel vrij authentiek overkomen qua taalgebruik enzo. Of dat Danny's aankondiging over Johns terugkeer niet klopt, maar ook dat betwijfel ik.

En ja dan hebben we überhaupt nog de vele beschuldigingen aan het adres van Danny. Als ze niet kloppen zou het betekenen dat Darren White deze hele smear campaign heeft opgezet en veel mensen hierin heeft meegetrokken, maar waarom? Uit rancune omdat Danny Darrens vrouw heeft geshagged?

Vincent wil sowieso niet meer met Danny samenwerken (te lezen in de soundcloud comments van Danny) dus er is echt wel iets aan de hand.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

avatar van Hedser
geplaatst:
Ik las net dit bericht op de Facebook-pagina van Anathema. Danny zou hebben geprobeerd zelfmoord te plegen...

https://i.ibb.co/4YqnwvJ/anathema-dan.jpg

avatar van Faalhaas
geplaatst:
De facebook pagina wordt al een tijd beheerd door Danny zelf. Dus het lijkt er op dat hij dit ook zelf geschreven heeft. Beweringen als "Dan is a reasonably decent human being" zijn in dat licht wat vreemd te noemen. En de zoveelste poging weer om geld te vragen van de fans. Waarmee ik niet wil suggereren dat er inhoudelijk niets van klopt. Toen al het gedoe rond hem begon waren er al verhalen dat hij een zelfmoordpoging had ondernomen. En hij heeft zeker mental issues als je zijn posts van afgelopen jaar bekijkt. Maar hij lijkt de hele situatie nogal te manipuleren en het steeds meer te willen uitbuiten. Mijn mening. Ik wens hem het allerbeste toe verder.

avatar van rafke pafke
geplaatst:
Het blijft eigenaardig dat ook niemand hem in iets in de weg lijkt te leggen: al die ondermaatse covers (vaak van eigen nummers) die hij de laatste tijd post, het gebedel om geld voor een album van een band die niet eens lijkt te bestaan, en nu deze zeer vreemde post,... En niemand van de andere Anathema leden die ook maar iets van zich laat horen? Hier kunnen ze toch niet blij van worden?

En intussen lijkt dat The Radicant project van Vinny ook maar niet op te schieten.

avatar van Faalhaas
geplaatst:
rafke pafke schreef:
En niemand van de andere Anathema leden die ook maar iets van zich laat horen? Hier kunnen ze toch niet blij van worden?

En intussen lijkt dat The Radicant project van Vinny ook maar niet op te schieten.


Ik zag al wat teleurgestelde reacties op facebook langskomen over Vinny, dat hij niets van zich laat horen. En vooral dat hij de fans niet waarschuwt dat de donaties niet naar de band gaan. Want zo lijkt het natuurlijk wel zolang Danny de officiele bandpagina blijft misbruiken voor zijn gebedel.

En inderdaad erg jammer dat The Radicant niet van de grond is gekomen. Dit was wel hét moment voor hem om een doorstart te maken lijkt me. Er zijn al wat teasers gepost waar positief op gereageerd is, de covidmaatregelen zijn momenteel losgelaten, dus nu kan het.

Ik had het ook niet erg gevonden als hij zich aangesloten had bij Crippled Black Phoenix die onlangs hun zanger kwijtraakten. Maar ook dat lijkt niet te gebeuren.

avatar van rafke pafke
geplaatst:
Vinny die zich aansloot bij Crippled Black Phoenix zou ik zeker hebben kunnen smaken. Ik vind de twee tracks met hem op zang op hun album Ellengaest veruit de beste. Ik hoop dat hij toch nog ooit achter de microfoon kruipt want het blijft een steengoede zanger.

Met Danny komt het niet meer goed denk ik. Al die covers die hij tegenwoordig post zijn echt wel van armtierige kwaliteit.

avatar van Faalhaas
geplaatst:
Rupsje Nooitgenoeg laat weer van zich horen:

Dear all
Thank you for all your wonderful support with the recent statement about Dan’s health. We have all been really touched by the response. Mental health is no longer a taboo subject, and we wish love and peace to any of you with similar struggles.
Thank you also for the crowdfunder which has enabled the entire album to be demo’d, in great detail, so thank you all so much.
We are scheduled to go into the studio to record the album “ocean without a shore” in the autumn. We believe in this album a lot.
You will hear obvious links to the past, such as “are you there part 2” or the electric “dream in reverse” which is a song entirely based on a reversed version of dreaming light, and made into a completely new song. We do not know of anyone else in rock who has ever done this. You have heard a snippet of this, on the radio in the car, at the beginning of the optimist.
We will continue to add songs to our soundcloud page.
The band line up is complete, but we will say nothing more about this until the album is released.
Thanks again for all your support, both emotional and financial. We hope when you hear the album that you will sense, as we do, that this record is as beautiful and as intense as any anathema album that went before it.
Blessings ✨✨✨
WS
PS costs continue to rise and we aren’t at our total yet so any further donations are always very very gratefully received
https://gofund.me/619f44f6


Hij claimt dus een band te hebben maar gaat niet vertellen wie er in zitten. Je zou toch haast gaan denken dat er helemaal geen band is... £25.000 is ook best veel geld om even een demo op te nemen. En verder zijn ze dus de eerste rockband ooit die een achteruit gespeelde track gebruikt? Goed verhaal Danny

avatar van Jake Bugg
geplaatst:
Sinds heel dit gebeuren kan ik gewoon niet meer naar de nummers van Anathema en Danny solo luisteren.
Hier viel iets te lezen ivm kindermisbruik en dan is voor mij meteen ook heel de muziek 'besmet'. Ik kan het ene niet los van het andere zien... Nog mensen die dit ervaren?

avatar van legian
geplaatst:
Ik heb dat eigenlijk nooit echt begrepen. De kunst staat voor mij los van de persoon die dit gemaakt heeft. De albums blijven dan ook gewoon netjes staan waar ze staan. En af en toe wordt er nog wel eens naar geluisterd hier. Hoewel mijn interesse in de band wel steeds minder is geworden, maar dat heeft meer met mijn smaak te maken.
Wel heb ik dankzij het vage gedoe geen interesse in hun verdere projecten.

avatar van ZAP!
geplaatst:
Jake Bugg / legian - een oude discussie die al eerder is gevoerd (niet erg verder, integendeel!), niet alleen op MuMe. Zie bv. Woody Allen en Roman Polanski. Om het ontopic te houden: ik heb een tijdje terug pas voor het eerst de 'Serenades' eens gehoord, mede omdat de band recentelijk telkens weer in de updates verscheen (maar ook omdat ik het altijd al eens wilde proberen en het vrij oude metal is).

Bonus lees- en kijkmateriaal, over gruweldaden versus prachtige kunst: Edmund Kemper ; I never Promised you a Rose Garden; CrimePiper - crimepiperblog.wordpress.com.

avatar van rafke pafke
geplaatst:
Jake Bugg schreef:
Sinds heel dit gebeuren kan ik gewoon niet meer naar de nummers van Anathema en Danny solo luisteren.
Hier viel iets te lezen ivm kindermisbruik en dan is voor mij meteen ook heel de muziek 'besmet'. Ik kan het ene niet los van het andere zien... Nog mensen die dit ervaren?


Wat mij vooral stoort is dat die beschuldiging gratuit op het internet werd rond gegooid, maar ik vraag me af in hoeverre ze gebaseerd is op de werkelijkheid. We zijn intussen 2 jaar verder en het is volledig windstil. Dergelijke feiten zouden toch een gerechtelijk staartje moeten krijgen. Dat op dat vlak niks gebeurt doet me sterk twijfelen aan dat gerucht.

avatar van ZAP!
geplaatst:
rafke pafke schreef:
Wat mij vooral stoort is dat die beschuldiging gratuit op het internet werd rond gegooid, maar ik vraag me af in hoeverre ze gebaseerd is op de werkelijkheid. We zijn intussen 2 jaar verder en het is volledig windstil. Dergelijke feiten zouden toch een gerechtelijk staartje moeten krijgen. Dat op dat vlak niks gebeurt doet me sterk twijfelen aan dat gerucht.
Zie ook hier. -edit- Ik zie dat je het al gelezen hebt...

avatar van rafke pafke
geplaatst:
ZAP! schreef:
(quote)
Zie ook hier. -edit- Ik zie dat je het al gelezen hebt...


Ja dat wat daar aangehaald werd heeft op zich niet rechtstreeks iets te maken met de 2 jaar geleden aangekondigde hiatus van Anathema en alles wat er daarna wel of niet gebeurd is natuurlijk.

Ik had het in mijn vorige post specifiek over die beschuldiging die omstreeks de tijd van de aankondiging van de hiatus opdook inzake kindermisbruik/kinderporno.

avatar van ZAP!
geplaatst:
Kennelijk begon het seksueel grensoverschrijdend gedrag toen al, en het is weer een soort van hearsay (er kwam in elk geval geen vervolg in een rechtbank) en het ging ook toen in de doofpot, dus ik zie wel een patroon... En uiteindelijk is het een vage boel.

avatar van rafke pafke
geplaatst:
ZAP! schreef:
Kennelijk begon het seksueel grensoverschrijdend gedrag toen al, en het is weer een soort van hearsay (er kwam in elk geval geen vervolg in een rechtbank) en het ging ook toen in de doofpot, dus ik zie wel een patroon... En uiteindelijk is het een vage boel.


Danny lijkt me inderdaad geen fijn persoon te zijn en iemand met heel wat issues. En misschien is hij inderdaad een klootzakje die achter de liefjes van zijn bandleden aanzit. Maar een beschuldiging van kindermisbruik vind ik eerlijk gezegd nog wel van een hele andere orde. Als je zo een beschuldiging maakt kan je ze maar beter hard maken. Feit dat er op gerechtelijk vlak na 2 jaar niks gebeurt maakt me daarover in ieder geval heel sceptisch.

avatar van ZAP!
geplaatst:
rafke pafke schreef:
...Maar een beschuldiging van kindermisbruik vind ik eerlijk gezegd nog wel van een hele andere orde...
Klopt, maar dat was mijn punt niet.

Verder laat ik het er weer bij voorlopig... we zullen wel zien.

avatar van Faalhaas
geplaatst:
”Turhauttavinta oli, miten lahjakkaita ihmisiä Anathemaan kuului” – haastattelussa Duncan Patterson - Inferno.fi

Nieuw interview met Duncan waar oa weer het nodige over hun roemruchte verleden uit de doeken wordt gedaan. Weliswaar in het Fins maar met google translate kom je een heel eind.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:24 uur

geplaatst: vandaag om 09:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.