menu
zoeken in:
avatar van Kill_illuminati
Het maakt mij ook misselijk en ik vind dat de koper, net zoals George Michael dat met Lennons paino deed, het aan een muzeum moet schenken.

avatar van devel-hunt
Fans herdenken sterfdag John Lennon
Uitgegeven: 8 december 2010 12:03
Laatst gewijzigd: 8 december 2010 12:05
AMSTERDAM - Fans over de hele wereld staan woensdag stil bij het overlijden van John Lennon. De zanger van The Beatles werd precies dertig jaar geleden op 40-jarige leeftijd doodgeschoten in New York.


© ANP
Bekijk video
"Help ons John op deze tragische dag te herinneren met liefde en respect", tekent het Britse Press Association op uit de mond van Yoko Ono.
"We leren nog steeds van hem." Ono, die aan haar mans zijde was toen hij werd neergeschoten, geeft woensdag een optreden bij een liefdadigheidsconcert in Tokio.

In Groot-Brittannië, en dan vooral in Lennons geboortestad Liverpool, worden diverse herdenkingsbijeenkomsten gehouden.
Aan de andere kant van de wereld komen fans waarschijnlijk bij elkaar bij Strawberry Fields, de plek in het New Yorkse Central Park die is opgedragen aan Lennon.
Moordenaar
Lennon werd in 1980 vermoord. Een doorgedraaide fan schoot hem dood toen de zanger met zijn vrouw Yoko Ono over straat van zijn appartement naar de auto liep. De moordenaar, Mark Chapman, zit nog altijd vast.
Het muziekblad Rolling Stone plaatst vrijdag een nooit eerder gepubliceerd interview met de zanger dat drie dagen voor zijn dood plaatsvond. Lennon haalt daarin onder meer uit naar critici.

avatar van bikkel2
30 jaar terug alweer . Ik herinner me die dag nog steeds . 6e klas basisschool . 'S morgens op de radio voordat ik naar school ging . Dat zijn van die momenten die altijd bij je blijven .

R.I.P John .

avatar van bawimeko
Net een halfbakken eerbetoon gezien op DWDD....Patricia Paay had de feiten totaal niet op een rijtje, Joop van Zijl was in '64 bij het Beatles-onthaal, Bleker was dit keer als Beatles-fan op tv (want die hadden we nog niet genoeg gezien dit jaar). Alleen Nico Dijkshoorn was terzake en trof de goede toon.

avatar van herman
Als ik dat zo lees ben ik blij dat ik daar niet naar heb gekeken gisterenavond.

avatar van Stijn_Slayer
Mwah, het viel wel mee hoor. Ik heb me er eens een keer niet aan gestoord voor de verandering.

Echte onzin zoals bij de Neil Young discussies werd er niet uitgekraamd.

avatar van Sandokan-veld
God ja, die Neil Young-aflevering. 'Laten we even een paar liedjes van Neil Young op een rijtje zetten', en dan beginnen met 'For What It's Worth'

Vergeleken daarbij was het Lennon-item inderdaad nog wel te harden, al was La Paay wel erg dom aan het zwetsen.

avatar van bawimeko
Stijn_Slayer schreef:
Mwah, het viel wel mee hoor. Ik heb me er eens een keer niet aan gestoord voor de verandering.

Echte onzin zoals bij de Neil Young discussies werd er niet uitgekraamd.


Nou, Paay wist te melden dat John en Yoko net weer bij elkaar waren na huwelijksproblemen en dat ze moeite had met het aanhoren van het emotionele betoog van Yoko omdat zij nou net degene was die het uit elkaar vallen van de Beatles had veroorzaakt.
Wat mij weer tot de conclusie bracht dat mevrouw Paay in 1975 is blijven steken met haar hoofd.
Joop van Zijl maakte de indruk dat hij er net was bijgesleept. Hij wist iets te vertellen over de intocht van de Fab Four (nou ja, "Three", met Jimmy Nichol) in 1964.
De eerste vraag verzandde meteen al: "waar was je toen je het hoorde": niemand wist het!

DWDD maakt zich vaker schuldig aan slecht voorbereide onderwerpen (zo ook bijvoorbeeld het uitkomen van de Beatles-remasters) en gek genoeg was het geen 'actueel' of 'brekend' onderwerp, maar iets wat al weken van tevoren had kunnen worden voorbereid!

avatar van bertus99
\Prachtig gisteren. Thé Lau die Happy XMas deed bij DWDD. Alleen jammer dat ze steeds maar een kort stukje mogen zingen.

avatar van Gerards Dream
John Lennons Ferrari geveild

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 12 jan. De eerste auto die John Lennon kocht na het behalen van zijn rijbewijs in
1965, een blauwe Ferrari 330 coupé, wordt op 5 februari in Parijs geveild. Veilinghuis Bonhams
verwacht dat de auto tussen de 120.000 en 170.000 euro zal opbrengen. Het model levert doorgaans de helft daarvan op.

Bron: NRC Handelsblad

avatar van Stijn_Slayer
Heeft 'ie pas op z'n 25e zijn rijbewijs gehaald?

Zonder gein, het moet nu echt eens ophouden. Die wc was het toppunt. Straks graven ze John Lennon op en zetten ze 'm op E-bay: ''John Lennon *VERY RARE* - used condition.''

avatar van Gerards Dream
Brieven John Lennon openbaar

AMSTERDAM - Honderden brieven van de overleden Beatle John Lennon worden gepubliceerd. Zijn weduwe Yoko Ono verkocht de rechten op de brieven. De 77-jarige Ono kreeg daar naar verluidt minstens een half miljoen pond voor. Lennon schreef de brieven gedurende zijn leven.

De brieven zijn in het bezit van schrijver Hunter Davies, die een biografie over The Beatles schreef. Yoko Ono bezat echter de rechten over de brieven, die Lennon schreef aan vrienden, fans en zakenrelaties. Een uitgever in Londen kocht de rechten van Ono over.

Volgens een woordvoerder van de uitgeverij staat de verzameling vol met prachtige tekeningen, schrijft het Britse muziektijdschrift NME. "De brieven zijn grappig, verdrietig en heel menselijk." De collectie moet in oktober 2012 openbaar worden.

© Novum

avatar van bawimeko
Auto's, brieven, re-releases. Een mooie uitdrukking hiervoor is: "Scraping the barrel"!

avatar van devel-hunt
Ik heb het altijd geweten dat John Lennon nog leeft, hij is 70, en onderstaande foto laat zien hoe hij er uit ziet. Hij is nog steeds met Yoko Ono en woont nog steeds in New York. Was alleen die publiciteit zo zat, dat hij zijn eigen moord in scene heeft gezet. Typisch Lennon
(afbeelding)


avatar van Stijn_Slayer
Ach, Lennon was met zijn leefstijl toch nooit 70 geworden. Hoewel Ozzy en Keith het wonder boven wonder lijken te gaan redden.

avatar van Kill_illuminati
Precies m'n buurman!

avatar van lennon
Kill_illuminati schreef:
Het maakt mij ook misselijk en ik vind dat de koper, net zoals George Michael dat met Lennons paino deed, het aan een muzeum moet schenken.


Wat een onzin... als jij een leuk item koopt wat zeldzaam is geef je dat toch ook niet terug?

avatar van Vortex
Well we all shine on
Like the moon and the stars and the sun
Well we all shine on
Ev'ryone come on
avatar van lennon
34 jaar geleden alweer..... rip

avatar van devel-hunt
Er dook een video op waarbij vele duizenden mensen het nummer ‘Imagine’ van John Lennon zongen, in de handen klapten, floten en luid scandeerden – een nummer dat na de dagen van terreur, geweld en onrust in Frankrijk een krachtig signaal geeft.

buizen
Hij zou anders vandaag jarig zijn.
Goh wat gaat de tijd toch snel.Gast
geplaatst: vandaag om 02:52 uur

geplaatst: vandaag om 02:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.