menu
zoeken in:
avatar van Stijn_Slayer
Dat vind ik wel meevallen. Het enige gekke is de situatie die Downing en Priest veroorzaken. Een afscheidstournee hoort om de fans te gaan. Het is de laatste keer, je bent allemaal volwassen, en dan ga je je fans in de steek laten.

Doe die tour, en als de rest dan nog verder wil dan vertrek je op dat moment. Dit vind ik respectloos tegenover de fans (en dan ben ik zelf nog niet eens echt een Priest fan).

avatar van Edwynn
Blijkbaar is er een onwerkbare situatie ontstaan waardoor de logische stap die je schetst niet gemaakt kan worden. Dat kun je respectloos vinden, maar mij lijkt het dat we daar als buitenstaanders niet over kunnen oordelen.

Ik zou oordelen op basis van prestaties. Maar goed, heden ten dage is enkel beeldvorming al voldoende om iemand die kans te ontnemen.

En blijkbaar ging het sommigen al niet eens om deze situatie, maar gewoon omdat er naar hun mening een teleurstellende plaat is uitgebracht ofzo. Dat heeft in mijn ogen niets met Spinal Tap te maken.

Maar goed, een ieder staat vrij hun consequenties eraan te verbinden en de gekochte kaarten op Ebay te zetten.
Ik wacht wel rustig af wat ze straks neer gaan zetten.

avatar van Stijn_Slayer
Mensen hebben die kaarten gekocht voor Priest mét Downing. Dat ze ook geen optie tot geld terugkrijgen hebben vind ik ook al zoiets...

avatar van Edwynn
Dat vind ik echt een volstrekt belachelijke redenering.

Ik had een kaart gekocht voor Onslaught mét oerlid Steve Grice. Een mij volstrekt onbekend figuur achter de kit zorgde ervoor dat we toch een buitengewoon toffe show voor de kiezen kregen. Ik niemand horen klagen.
Evenmin heb ik iemand horen klagen over de afwezigheid van Jeff Hanneman op de Slayer shows in Europa. Sterker nog, Slayer geeft zonder Hanneman zijn beste shows ooit weg. Kun je zeggen dat je dat van te voren misschien wist, maar dat neemt niet weg dat je naar een beter Slayer zonder oerlid Hanneman zit te kijken.

Er staat nooit ergens in de voorwaarden wie er in de band moet zitten als de kaarten verkocht worden.
De risico's voor een organisator zouden dan ook wel erg groot worden.

avatar van Stijn_Slayer
Toen ik hoorde dat Gary Holt meespeelde was ik daar ook niet blij mee. Pat O'Brien is een ander verhaal, want hij is écht tien keer beter.

Je koopt een kaartje voor iets, en je krijgt iets anders. Je krijgt gewoon niet waar je voor betaald hebt en dat vind ik een kwalijke zaak. Voor organisatoren hoeven we dit echt niet goed te praten, dat zijn sowieso meestal ratten.

Als je iets besteld em ze sturen iets anders op omdat wat je oorspronkelijk wilde hebben op is ben je daar ook niet blij mee.

avatar van Edwynn
Je krijgt dus niet iets anders. Een enkel ander bandlid betekent niet dat je geen Judas Priest, Slayer of Onslaught te zien krijgt. En het kan dus zelfs beter worden dan het al was.

Je stopt toch ook niet met levensmiddelen kopen in de supermarkt omdat je favoriete vakkenvuller ontslagen is?
Ik blijf het een gekke en nogal overdreven redenering vinden.

avatar van Stijn_Slayer
Dat zij er de naam Priest opplakken betekent niet dat iedereen maar moet accepteren dat het Priest is.

Dat met die vakkenvuller is trouwens wel erg krom. Als ze in de supermarkt het brood door een andere soort vervangen vind ik dat ook irritant.

avatar van Edwynn
Je interpreteert de vergelijking niet zoals ik hem bedoel.

Ander brood betekent een ander product door dezelfde club mensen gebracht. Een andere vakkenvuller betekent dat hetzelfde product door een gedeeltelijk anders samengestelde club van mensen wordt gebracht. Toch een verschilletje lijkt me.

Een dergelijke principiële houding lijkt me niet realistisch. En ik denk dat emotie boven rede komt bij de stortvloed aan negatieve reacties over het vertrek van KK. De tijd zal leren of het gek is wat er is gebeurd.

Trouwens, Glenn Tipton speelde altijd de gaafste solo's

avatar van Stijn_Slayer
Ah, op die manier. De muziek zal toch anders gebracht gaan worden, hoe minimaal het verschil ook zal zijn in het beste geval.

Verder heb je natuurlijk te maken met de ervaring dat je Judas Priest in de 'klassieke line-up' (deze drummer doet inmiddels al lang mee, en één lid weg is nog iets anders dan twee) hebt gezien. Dat is iets waar ik waarde aan zou hechten. Als je Priest al zes keer hebt gezien is dat voor sommigen wellicht minder het geval.

Zo klinkt de nieuwe zanger van Yes ook exact hetzelfde als Jon Anderson, maar ik vind het zonder hem geen Yes. Downing is in mijn ogen altijd een essentieel Priest lid geweest.

avatar van Edwynn
Daar heb je wel gelijk in natuurlijk. Maar zulke veranderingen zijn gewoon niet te sturen. Dan zouden bands stichtingen moeten worden met fanclubs als ledenraad ofzo. De realiteit is dat bands bedrijven zijn die gewoon van personeel wisselen als de wind even tegen zit. De enige manier om dat tegen te gaan is de cd's, t-shirts en concertkaartjes te boycotten.

De andere kant leert dat het ook wel eens verfrissend is. Journey maakt met de huidige vocalist een prima fase door bijvoorbeeld. En Sepultura vind ik zonder de beide Cavalera's veel beter dan wat de gebroeders na Chaos A.D. bij elkaar hebben uitgebracht. Er zijn vast wel meer voorbeelden te bedenken. Het werkt uiteraard ook de andere kant op. Bij Exodus bijvoorbeeld. De huidige incarnatie vind ik weinig meer met Exodus te maken hebben. Het is ook erg persoonlijk natuurlijk.

Wat alle door ons genoemde bands wel gemeen hebben is dat de hoogtijdagen wel achter de rug zijn en dat eigenlijk elk teken van leven al meer is dan dat we tien jaar geleden van deze acts hadden verwacht.


avatar van Edwynn
Tis net Ozzy.

Kan ook verkeerde interpretatie van sommige media geweest zijn rondom de bekendmaking van de laatste grote tournee.
Want volgens was het altijd al de bedoeling dat de band gewoon doorging, maar geen slopende tourschema's meer wilde.

avatar van Desert
Bij Judas Priest - Nostradamus (2008):

Zaterdag Nostradamus live mogen aanschouwen op Graspop en het was toch echt wel een indrukwekkend nummer. Staat als een huis en kreeg het publiek echt wel mee! Zeer goede show voor de rest overigens! Blij ze toch ooit eens live gezien te hebben.

avatar van Spock2011
Het klonk live inderdaad heel indrukwekkend zaterdag. Overigens heb ik helemaal geen problemen gehad met ie plaatsvervanger voor KK Downing. De nieuwe gitarist brengt enigszins nieuw leven in de toch al verouderde band. Ik heb KK altijd al vrij suf gevonden, maar bij die nieuwkomer geen last van gehad. Hij speelt hartstikke goed, ook met Glenn Tipton samen.

avatar van Desert
Het klonk live inderdaad heel indrukwekkend zaterdag. Overigens heb ik helemaal geen problemen gehad met ie plaatsvervanger voor KK Downing. De nieuwe gitarist brengt enigszins nieuw leven in de toch al verouderde band. Ik heb KK altijd al vrij suf gevonden, maar bij die nieuwkomer geen last van gehad. Hij speelt hartstikke goed, ook met Glenn Tipton samen.

Dat idee had ik nu ook... Hij voelde de nummers uitstekend aan en interageerde goed met het publiek - veel meer dan Tipton. Zijn solomoment was voor mij ook één van de betere momenten van het optreden.

Vandaag staat in De Morgen trouwens een recensie die enigszins - onterecht voor mij - afbreuk doet aan zijn aanwezigheid, maar mij leek het dus echt een aangename versterking.

avatar van ozwald
jammer dat je na 40 jaar zo uiteen moet gaan maar de band werd er door die nieuwe gast echt niet slechter op..

Vernoemd naar Richie Blackmore las ik ergens..

vond de show overigens STUKKEN beter dan op GMM 2008. Rob klonk als herboren...

avatar van Desert
Staat die Ian Hill eigenlijk altijd zo discreet achteraan in een hoekje als ze optreden? Vind dat enigszins opvallend...

avatar van Von Helsing
al 40 jaar....

avatar van Edwynn
Priest is altijd al een statische band geweest. Ook Downing en Tipton rennen niet het hele podium over.
Hill is gewoon een kalme, coole gast die zich on stage precies zo gedraagt als off stage.

avatar van west
Laatste nieuws, optreden in Antwerpen, de Lotto Arena:

Antwerps Sportpaleis › Kalender › 2011-2012 › Judas Priest

Let op: kaartverkoop begint morgenochtend al!!

avatar van Mr. Rock
En ze komen ook nog een keer naar Nederland.

Judas Priest - Rodahal

Nu dan toch echt voor het laatst?

avatar van Lau1986
Ze hebben toen alleen gezegd een laatste grote wereldtour te houden. Dat betekend dat ze dus wel zo nu en dan festivals en losse shows doen.

avatar van Mr. Rock
Het ziet ernaar uit dat de nieuwe plaat eraan zit te komen, gezien de zijdelings gemaakte opmerking over Glenn Tipton in dit bericht.

avatar van The_CrY
Zou het dit jaar dan eindelijk zo ver zijn?


avatar van crosskip
Gitaarsound wat me niet zo aanstaat, zwak refrein en Tipton die denkt dat hij nog steeds kan sweepen... ik ben er niet kapot van.

avatar van The_CrY
Ach, er zijn nog 17(!) andere nummers die op de nieuwe plaat staan, dus wie weet is dit de minste van het stel.

avatar van Edwynn
Prima track. Laat de rest maar komen!

avatar van Mr. Rock
Teleurstellend eerste nummer. Vrij saaie melodieën, geen noemenswaardige solo's en een Halford die de noten hoorbaar uit z'n strot moet persen. Hopelijk is de rest beter.

avatar van gigage
Als titelsong zal dit niet de minste track zijn van de plaat neem ik aan. Ben ook nog niet overtuigt, maar wel gaaf dat ze het toch nog doen, albumpje maken.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:06 uur

geplaatst: vandaag om 03:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.