menu
zoeken in:
avatar van Stijn_Slayer
Dat werd tijd.

PriestMaiden
suckt wel dat ze stoppen
Halford zal solo misschien wel nog verder gaan

avatar van Von Helsing
Ze krabbelen nu al weer (een beetje) terug. Halford geeft aan dat ze waarschijnlijk wel albums blijven maken en incidenteel concerten blijven geven.

avatar van Mr. Rock
Inmiddels wordt op de site inderdaad gemeld dat er op dit moment aan nieuw materiaal gewerkt wordt. Toch vrij ongebruikelijk, eerst je afscheidstournee aankondigen en kort daarna bekend maken dat er nieuw materiaal aan zit te komen.

avatar van paulisdik
Metalfan.nl: K.K. Downing verlaat Judas Priest

K.K. Downing vertrekt bij Judas Priest per direct

avatar van Stijn_Slayer
Ik vind dat naast erg vreemd (je kan toch nog wel één tour opbrengen, en anders wist je dat toch al eerder) ook respectloos tegenover de fans die verwachten dat je nog één keer schittert.

Zeker voor degenen die al een kaartje hebben is dit erg lullig.

avatar van Sir Spamalot
Ik hoop enkel dat er geen gezondheidsredenen mee gemoeid zijn. Ach, het is een keer gedaan en misschien had hij er gewoon geen zin meer in. Die mannen zijn tenslotte al meer dan veertig jaar bezig.

avatar van Stijn_Slayer
Gezondheidsproblemen zouden de enige legitieme reden zijn om af te haken.

avatar van Sir Spamalot
Wie is die vervanger: Richie Faulkner?

avatar van Von Helsing
Sir Spamalot schreef:
Wie is die vervanger: Richie Faulkner?


Dat is de gitarist van Lauren Harris.

avatar van Sebashuis
Ik hoop op zijn minst dat er nog wat meer details over zijn vertrek naar buiten komen!

Aan de ene kant kan ik het me niet voorstellen dat hij er ineens voor de afscheidstournee mee ophoudt, aan de andere kant was het toch een afscheidstournee, wat heeft hij nog te verliezen?

Erg vaag allemaal, als ik een gok moest wagen op de gene die Priest het eerst zou verlaten dan zou K.K. de laatste zijn. Al zie je het verschil tussen Downing en Richie Faulkner toch niet vanaf mijn gebruikelijke podium afstand, zonder K.K. is het niet hetzelfde.

avatar van Edwynn
Er is duidelijk wat aan de hand binnen de Priest gelederen. Anders vertrek je vlak niet voordat de laatste wereldtournee begint.

Sir Spamalot schreef:
Wie is die vervanger: Richie Faulkner?


In ieder geval iemand die vaak naar KK gekeken heeft.


(afbeelding)

avatar van uffing
Waarschijnlijk is er herrie in de tent, anders zou ie dit niet doen.

avatar van Sebashuis
uffing schreef:
Waarschijnlijk is er herrie in de tent, anders zou ie dit niet doen.


En komt er niet zo'n kaal gebrekkig persbericht naar buiten. Al moet ik toegeven dat naar mijn idee het management van Judas Priest de laatste jaren nooit helemaal ok is geweest.

Ik bedoel, 2x in een korte tijd precies dezelfde Priest show met precies dezelfde setlist in Nederland, 1 of andere vage A Touch of Evil; live plaat met nummers die jaren eerder ook al op DVD uit waren gekomen, Een geweldige tournee waarin compleet British Steel word gespeeld die enkel in de VS blijft terwijl de band nota bene uit Birmingham komt.

En dan nu een afscheidstournee + geruchten over een album dat daarna pas uitkomt en dan nu verlaat K.K. Downing het lid dat er samen met Ian Hill het langste bij Judas Priest zat plots de band.

Daar boven op komt nog het feit dat de Tour T-shirts en album cover van Nostradamus erg lelijk waren maar dat is verder niet relevant .

avatar van Sebashuis
Van de K.K. Downing site:

Dear friends,

It is with much regret that I will not be with you this summer. Thank you all from the bottom of my heart for your concerns about my health. Please rest assured that I am O.K.

There has been an ongoing breakdown in working relationship between myself, elements of the band, and the band's management for some time.

Therefore I have decided to step down rather than to tour with negative sentiments as I feel that this would be a deception to you, our cherished fans.

However I would urge you to please support the Priest as I have no doubt that it will be a show not to be missed.

All my love and respect,


Zat ik dus toch goed met mijn mening over het management van de band

avatar van Stijn_Slayer
Als de fans echt op één zouden staan zou hij lak hebben aan het management en de band (misschien eens een goed gesprek aangaan), de afscheidstour doen en er dan mee kappen.

Alle partijen hebben hier overigens schuld. Mooi afscheid hoor, kunnen ze trots op zijn...

avatar van Sir Spamalot
Op de site van Judas Priest zelf zijn ze weer karig: klikkerdeklik.

avatar van Von Helsing
Ik denk dat Judas Priest er helemaal niet mee stopt. K.K. wilde dit waarschijnlijk, maar toen kwamen er nieuwe plannen bij, zoals een nieuw album, meer shows, etc....

Toen dacht K.K. "bekijk het allemaal maar ik stop nu per direct".

avatar van Stijn_Slayer
Zou kunnen. Die gebeurtenissen zijn anders wel erg onlogisch.

avatar van Edwynn
Het verhaal is nooit anders geweest dan dat er nog één grote wereldtournee plaats ging vinden en dat de band daarna alleen nog maar ging doen waar ze zin in had. Dus af en toe een album en misschien wat incidentele shows.

Daar wist Downing gewoon van want hij is onderdeel geweest van het schrijfproces van, het na deze farewell tour, nieuw te verschijnen album

avatar van Sir Spamalot
En de eerste foto van de nieuwe bezetting is ook al weer klaar. Denken jullie wat ik denk?


(afbeelding)

avatar van bennerd
Dat Halford graag tussen de mannen staat?

avatar van Sir Spamalot
Neen, mallerd . Fans die niet afweten van het vertrek van K.K. zouden het nog nooit merken op deze foto.

avatar van Edwynn
Het is een grote KK fan. Zie ook het plaatje wat ik postte.

Van mij hebben ze alle vertrouwen. Ik sta niet direct vooraan om ' schande' te roepen als er iemand vertrekt bij een band.

avatar van Sebashuis
With all guns blazing and amps cranked to eleven, the band will be giving all their fans one last chance to witness the ultimate metal experience that is JUDAS PRIEST!


En soms vraag ik mij toch echt af of die andere band die ook verstekers had die tot 11 gingen, Spinal Tap niet gewoon echt bestaat in de vorm van Judas Priest. Moet deze band nog wel serieus genomen worden? Ze komen er wel heel erg eng dichtbij Spinal Tap.

Komt straks Downing ook als een messenger bij Priest binnen lopen om te vertellen dat Sex Farm op 5 in de Charts van Japan staat en dat een tour welicht een goed idee is? Het volgende op zijn site in ieder geval

For some of you that would seem to desire some more details as to why I have resigned from the band, I can only say that there is nothing more underlying than I have already put in my initial statement. I would like to reassure you that I am still here for you and I am still the same person with the same feelings and sentiments.

Naar mijn mening nog steeds niet duidelijk genoeg. Een andere reden die ik nog kan bedenken is dat hij farewell tournee's gewoon weg nergens op vond slaan omdat de band toch niet meer naar iets toe werkt op die manier.

Fans die niet afweten van het vertrek van K.K. zouden het nog nooit merken op deze foto.
en inderdaad, het is ook wel heel erg toevallig dat ze nu ineens wel allemaal een zonnebrill op hebben en bij de vorige poster niet

avatar van Edwynn
Oh, man die poster. Zonnebrillen! Ik zweer je... het is een complot. Bilderberg is er niets bij.Wat is nu eigenlijk je punt? Priest is niet geloofwaardig omdat er een bandlid opstapt? Dat komt binnen elke band voor. Beter opstappen dan als ruziënde haantjes een podium opstappen.

Downing heeft zijn statement gemaakt. Hij wil niet meer kwijt dan hij heeft gedaan. Dan is alles wat daar buiten valt als speculatief te bestempelen en geldt dan dus niet als bruikbare stok om mee te slaan.
Ik wil nog wel even opmerken dat KK zijn steun uit heeft gesproken aan het vervolg van Judas Priest. Het zou raar zijn dat de doen, terwijl je het niet eens bent met de huidige toestand van de band.

avatar van Stijn_Slayer
Dat doen ze meestal. Een enkeling zegt 'val maar dood', en dat is nooit goed voor je imago.

avatar van Edwynn
Dat lijkt me een misvatting. Het is wellicht niet chique, maar veilig je mediatrainingsaabeeceetje volgen helpt ook niet met het terugdringen van speculaties.

Stel dat KK nu zou zeggen dat wat Priest doet belachelijk is, indruist tegen alles waar hij ooit voor stond etcetera, zou hij juist inspelen op de gevoelens van de fans als ik de reacties op de diverse fora zo eens langsloop.

De reacties op de fora vind ik juist overdreven en, vooruit laat ik hem er ook eens in slingeren, Spinal Tap achtig aandoen.

avatar van Sebashuis
Edwynn schreef:
Wat is nu eigenlijk je punt? Priest is niet geloofwaardig omdat er een bandlid opstapt? Dat komt binnen elke band voor. Beter opstappen dan als ruziënde haantjes een podium opstappen.
Er is geen punt maar het is wel zo dat ik het (om het maar heel ruw te zeggen) zooitje ongeregeld al langere tijd niet meer serieus neem en ben het daarmee eens met Stijn_Slayer.

Stijn_Slayer schreef:
Dat doen ze meestal. Een enkeling zegt 'val maar dood', en dat is nooit goed voor je imago.
Naar mijn idee is Downing zijn statement vaag. Ik kwam daarbij tot de conclusie dat Priest een beetje op Spinal Tap begint lijken. Als die "With all guns blazing and amps cranked to eleven" niet op de Judas Priest site stond had ik nooit op de naam Spinal Tap gekomen.

avatar van Edwynn
Ik vind het nogal gekke conclusie die getrokken wordt uit een verhaal waarvan we de ins en outs nauwelijks kennen.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:40 uur

geplaatst: vandaag om 03:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.