menu
zoeken in:
avatar van vielip
Pfff heavy stuff! Het mooie aan dit boekt lijkt dat je het verhaal van meerdere kanten te horen krijgt. Meestal is dat niet het geval en krijg je een onvolledig beeld. Dat kon nu weleens anders zijn. Ben benieuwd. Dit stukje beloofd in ieder geval al een hoop 'goeds'.


avatar van gigage
Dave Mustaine Talks Rust in Peace, Dimebag, and New Megadeth Album - YouTube

"The one that got away" ( retrospectieve kijk op het ontslag van Metallica)

avatar van gigage
Graspop, Download en Sweden Rock. Yep, Megadeth is op het continent deze zomer.

avatar van gigage


Dave Mustaine is nu officieel over naar Gibson en laat Dean voor wat het is. Kerry King, Eric Petersen, michael Schenker, Michael Ammot en wijlen Dimebag zijn met hun signature guitars nog wel bij Dean ondergebracht.

Gibson bracht de eerste flying V uit in 1958(!) Erg succesvol was het futuristische model niet in die tijd. Begin jaren 80 was het zo'n beetje een trademark voor de heavy metal gitaargoden. Als het Dave wat inspiratie geeft dan is het wel een prima overstap, maar daar zal hij vast wel zelf een verhaal ( of twee, drie) bij hebben.

avatar van Jelle78
Ik heb nooit begrepen wat mensen toch in Megadeth zien. In alles zijn ze wat mij betreft een mindere versie van Metallica. De vocalen van Mustaine kan ik niet uitstaan en zijn hoewel hij best een aantal goede nummers heeft geschreven steekt het nergens echt boven de thrash middelmaat uit. Ik kan zo 10 thrash bands opnoemen waar ik meer van geniet dan Megadeth. Daar ga ik dan ook snel naar luisteren nu.

Stijn_Slayer
Hmm, i.t.t. Kirk Hammett kan Dave Mustaine kan wel in de maat spelen en verzamelt hij anders dan Lars Ulrich drummers om zich heen die dat ook kunnen.

Ik vind niet ieder Megadeth-album even sterk en vind de albums tot Rust in Peace misschien ook wel een tikkeltje overschat, maar Mustaine heb ik wel hoog zitten. Je moet van goeden huize komen wil je zijn riffs en overgangen strak spelen en nog veel meer talent hebben om tegelijkertijd te kunnen zingen. Echt een enorm vaardige en creatieve gitarist. En de tweede leadgitarist is in de regel nog beter dan Mustaine zelf.

Endgame, Rust in Peace en United Abominations zijn mijn favorieten. Van de andere albums vind ik dat er vaak net te veel middelmatige nummers op staan.

avatar van vielip
Ik vind ze juist in veel opzichten de net wat betere en interessantere versie van Metallica. Waar het bij die laatste band na 4 albums min of meer wel klaar was heeft Megadeth nadien nog veel albums afgeleverd die meer dan gemiddeld zijn. In tegenstelling tot Stijn_Slayer vind ik de albums Peace sells, So far so good, Rust in Peace echt klassiekers. Countdown to extinction volgt daar heel kort achteraan. Bijna geen zwak moment op te ontdekken naar mijn mening. Van de latere albums vind ik Endgame, The system has failed en Dystopia ook behoorlijke topalbums. Nét niet zo indrukwekkend als de 'oude' Megadeth maar, daar gaan we weer, als je die albums afzet tegen wat Metallica in die jaren heeft uitgekakt dan zijn het ware mijlpalen in de metal.

avatar van ZAP!
Foei, Metallica vs. Megadeth... daar zou ik liever niet aan meedoen, maar ja, we zitten wel op MuMe...

Mega's albums 2 t/m 4 doen niets, maar dan ook helemaal niks onder voor Meta's albums 1 t/m 3.

avatar van ZAP!
ZAP! schreef:
Mega's albums 2 t/m 4 doen niets, maar dan ook helemaal niks onder voor Meta's albums 1 t/m 3.
Correctie: albums 2 t/m 5 (Mega) vs albums 1 t/m 3 (Meta)... we have a 'winner'.

avatar van gigage


@1.48 tweet tweet, en Tito gaat los! Zo grappig.

avatar van gigage
Toen ik ooit ( in de kroeg) de discussie mega - meta aanging gooide ik het op de decades
80's 0-1, 90's 1-1, 00' 2-1, 10's tja, uhh, no score?
De Metafan was het er uiteraard niet mee eens (so funny). Maar goed, het is een non discussie, over smaak valt niet te twisten normaliter, soms in de kroeg, maar dan snijdt het ook geen hout.

avatar van Kronos
Voor mij hebben beide bands twee albums die ik vijf sterren waard vind. Gemiddeld doet Megadeth het wel beter.

avatar van Jelle78
De vergelijking Megadeth - Metallica is inderdaad een non-discussie. Ik noemde specifiek die band omdat Megadeth is voortgekomen uit Metallica en ik de stijl van Megadeth ook het dichts bij die van Metallica vind liggen.

Het punt dat ik wilde maken is dat ik mij erover verbaas dat van alle thrash metalbands die er in de jaren 80 ontstonden juist Megadeth één van de bands was die er bovenuit sprong. Van alle andere bands (Metallica, Slayer, Anthrax, Testament, Exodus, enz, enz) snap ik dat (los van hoe goed ik ze persoonlijk vind). Maar bij Megadeth heb ik dat veel minder. Ik vind dat die band zich niet of nauwelijks onderscheidt van andere thrash bands uit die tijd, maar ze hebben mijns inziens wel een enorm min-punt. Namelijk de vocalen van Mustaine. Dan blijft er voor mij weinig reden over om naar Megadeth te luisteren. Maar daarin sta ik dus redelijk alleen.

Zo nu en dan probeer ik het weer eens en tot op heden was de conclusie steeds dezelfde: Megadeth heeft zeker een aantal goede nummers, maar als geheel geniet ik hier maar matig van. Wellicht dat het kwartje ooit nog gaat vallen, maar tot die tijd geniet ik van al het moois dat thrash metal verder te bieden heeft.

avatar van Kronos
Jelle78 schreef:
Ik vind dat die band zich niet of nauwelijks onderscheidt van andere thrash bands uit die tijd,...

Aan welke bands denk je dan?

avatar van gigage
Riff-technisch en qua soloos staat Megadeth toch wel hoog op het schavot in mijn ogen. Maar als de zang je niet ligt wordt het een moeilijk verhaal ( ze hebben wel een handjevol instrumentals )

Ik heb dat bij Steve Souza van Exodus. Dan is de lol er inderdaad snel af.

avatar van vielip
Ik heb dat bij Chuck Billy van testament. Kan ik met de beste wil van de wereld geen album in z'n geheel van uitzitten. Ben er na een nummer of 4 á 5 helemaal klaar mee. Steve Souza van Exodus zit bij mij op het randje

avatar van Kronos
gigage schreef:
Riff-technisch en qua soloos staat Megadeth toch wel hoog op het schavot in mijn ogen.

Ja, hoe je dat niet kan horen is me een raadsel. Mustaine's zang zit niet luid in de mix dus de unieke riffs en solo's overheersen. Megadeth speelde onmiskenbaar in de hoogste thrashklasse.

avatar van gigage
Ellefson heeft weer teveel vrije tijd
Swords & Tequila - YouTube

avatar van gigage
Megadeth live at Wacken 2017 YouTube
Full set 1 uur 22 minuten. Proffesionele tv opnamen, prima geluid. Idem Bloodstock 2017 maar dan na zonsondergang. De vorige link was offline gehaald.

avatar van gigage
https://images1.the-dots.com/4235117/remotemogbjg.png?p=projectImageFullJpg
Mocht je uitgepuzzeld zijn dan is er altijd nog een kleurboek.


avatar van crosskip
Zag toevallig afgelopen weekend al wat geruchten langskomen inderdaad. Uiteindelijk heeft hij tot zover bekend niks illegaals gedaan, maar met een "already strained relationship" was dit wellicht een logisch laatste zetje.

avatar van vielip
Tsja wat moet je er van of over zeggen? Aan de ene kant is deze stap wellicht logisch. Maar aan de andere kant denk ik; de band had ook als een blok achter hem kunnen gaan staan. Of slaat dat 'already strained relationship' op Ellefson t.o.v. de rest van de band? Ik praat niks goed of wat dan ook maar ik krijg er een beetje een ongemakkelijk gevoel bij hoe Mustaine (dus z'n manager) hiermee omgaat.

avatar van ZAP!
Ik wil dan nog wel een lans breken voor Ellefson. 19 is volwassen (in Nederland dan toch) en dan mag je lekker sexy kletsen met een ouwe lul van 80 of zelfs 90 of 100 als je dat wilt. Zo is de wet en die hebben we niet voor niets zo met z'n allen vastgelegd. Wil je 't anders hebben, dan begin je een politieke partij. En - uiteraard - is men al her en der bezig om de volwassen leeftijd naar 21 te krijgen... de WHO heeft het over 20. Ook goed, maar spreek een keer wat wat af en hou je daar dan aan, in Nl. (en de meerderheid van alle landen) is het vooralsnog 18 (de realiteit is natuurlijk dat de een wat eerder volwassen is dan de ander, maar zie dat maar es in wetgeving te vangen).

P.s.: vind ik alle wetgeving dan zo perfect? Nee, harddrugs moeten bv. gereguleerd verkrijgbaar worden (kijkt Ferd nog maar es lief aan voordat dit bericht in naam van de goede vrede weer verwijderd gaat worden). Hamsterdam y'all.

avatar van Faalhaas
Ben het wel met voorgaande post eens. Voor zover bekend heeft hij niets illegaals gedaan. Het lijkt er meer op dat Mustaine is gezwicht voor de publieke deug opinie. Pedofiele praktijken moeten we uiteraard afkeuren maar ik vind dat we daar wel in aan het doorslaan zijn. De beschuldiging is snel gemaakt, je kunt iemands carriere op deze manier helemaal kapot maken met één berichtje.

avatar van gigage
In the US gelden, zo lijkt het, andere "wetten" want Sexual allegation is iets waar ze doodsbenauwd voor zijn. Dat werd me onlangs maar weer eens duidelijk toen iemand bij een beschrijving van een Tom Jones concert het spul wat door de in hoge getalen aanwezige Venutians op leeftijd eerst boven het hoofd en daarna richting de artiest wordt geslingerd omschreven werd als "unmentionables" .
( whot???)

avatar van gigage
Je kon er op wachten; Ellefson wordt van de aankomende release afgemieterd. Een nieuwe " uitmuntende" bassist gaat het wel even opnieuw inspelen.
Terug op de setlist :1000 times goodbye

avatar van Poles Apart
En Jason Newsted is het niet aldus mevrouw Newsted.

avatar van deric raven
Steve DiGiorgio?

Gast
geplaatst: vandaag om 22:08 uur

geplaatst: vandaag om 22:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.