menu
zoeken in:
avatar van gigage
je bedoelt verbrande

avatar van west
Edwynn schreef:
Ik ga echt geen gebrande cd zitten draaien.


: waarom niet?! Of zit je me nou te dollen.

avatar van Edwynn
Geen zelfgebrande bedoel ik. Armoedig vind ik dat.

avatar van west
Maar hier brand je jouw download, de mp3 van een concert, op cd. Dat is toch juist goed gebruik maken van de huidige technologieën? En als je het artwork uitprint en gebruikt dan is het eindresultaat praktisch hetzelfde: dat is toch niet armoedig?

avatar van Edwynn
Zelf branden, zelf printen en dan knippen en plakken? Brrr


avatar van Edwynn
Dan moet ik altijd aan die knutseljopen op school denken met hun hitexplosion ellende. Die kelk laat ik aan mij voorbij gaan.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Wat moeten wij hier van denken: klik. Ik heb een andere kandidaat om onder handen te nemen.

avatar van trebremmit
Remasters zit ik bij geen enkel album op te wachten. Het is wat het is, en juist het authentieke hoort bij Kill Em All RTL. Dat geluid gladstrijken maakt het alleen maar minder.
Laat ze maar weer eens een nieuw album maken, dat zou beter zijn.

avatar van west
Ik heb Metallica afgelopen vrijdag gezien op Rock Im Revier in de Veltinsarena in Gelsenkirchen. Ze hadden ergens in April een optreden gegeven, maar begonnen vrijdag pas echt met hun Festivaltour die ze deze zomer doen. En ze geven altijd alles, maar nu hadden ze er helemaal zin in. Er werd ook opvallend veel gelachen onderling. Dat samen met hun echt ongekende live kwaliteiten en een super publiek leverde mijn beste Metallica en één van de beste concerten op, waar ik geweest ben.
Uiteindelijk speelden ze een helemaal vernieuwde setlist, met ook een aantal verrassingen, van bijna 2,5 uur lang. Voor het eerst tijdens een concert ooit (!) werd The Unforgiven II gespeeld. En wat te denken van dit rijtje achter elkaar:
Sad But True
The Frayed Ends of Sanity
One
Master of Puppets
Damage, Inc.
Fade to Black
Seek & Destroy
Creeping Death

Het was echt subliem!

avatar van Edwynn
One?? Wat een verrassing!

avatar van Kill_illuminati
Ik hoop dat ze ooit Escape gaan spelen. Schijnen ze zelden tot nooit te doen, terwijl het een tof nummer is.

avatar van Edwynn
Is in 2012 voor het eerst live gespeeld.

avatar van west
Edwynn schreef:
One?? Wat een verrassing!


Ik baalde er wel van (not). Wat wel erg prettig was, was de directe overgang van One in Master. Bracht een lichte ontploffing teweeg in het stadion.

Ze speelden trouwens ook Militia. Dat was pas de 11e keer deze eeuw:
Metallica Concert Setlist at Rock im Revier 2015 on May 29, 2015 | setlist.fm

En de laatste 2 nummers waren speciaal voor jou. (kon je eerder naar huis)

avatar van gigage
Op Metallica's website staat de rehearsel van Metal Melitia en concert footage van unforgiven II in het stadion bij de buren.
edit: wat doen al die mensen dar achter op het podium?

avatar van west
gigage schreef:
edit: wat doen al die mensen dar achter op het podium?


Dat zijn lucky bastards van de Metallica fanclub Germany. Die hadden daar het hele optreden 'staanplaatsen'. Aan het begin van dat filmpje zie je ook dat ze handtekening krijgen en sommigen even een praatje maken met ons aller Lars.

kippenhok
Voor de fans die maar geen genoeg kunnen krijgen van James, Lars en Enter Sandman: 25 keer Metallica Live Down...

avatar van west
Hier is nog veel meer te vinden, cd's en speciaal voor Edwynn ook downloads.

LiveMetallica.com | Download Live MP3 and FLAC Shows

avatar van Edwynn
Die website knikkeren ze al vijftien jaar vol met vrijwel alles wat ze op de planken doen.

avatar van west
Ja, en dan kan jij weer lekker knippen en plakken toch?

avatar van Edwynn
Ik heb ooit eens wat spul uit de beginjaren weggeplukt en verder geloof ik het wel.

avatar van Edwynn
Ik lees net over dat festival in de Veltins arena. Over hoe dat past in de festivaloorlog in Duitsland en dat er zowat geen hond was. 26000 betalende bezoekers in een tent waar wel 70000 man past. Incubus en Muse stonden voor een paar honderd man hun shows af te draaien. Metallica kwam er nog het best vanaf omdat op die dag het meeste volk aanwezig was.

avatar van Thin Air!
Muse voor een paar honderd man opgetreden??

Dat is nou ook weer overdreven.

avatar van Edwynn
Wat is het dan wel?

avatar van west
Ruim een half veld en een paar duizend man op de eerste ring (tweede ring was het hele festival dicht). Ik schat in, ruim 15.000 man. Maar de sfeer was goed en de band speelde ook goed. En ik kan het weten, want ik was er zelf bij.

Bij Metallica de avond ervoor was het stampvol: het veld en de eerste ring. Dat zijn denk ik ruim 35.000 man. De sfeer daar was super en Metallica speelde ook super.

Ik heb dat verhaal ook gelezen en laat ik het zo zeggen: het is schromelijk overdreven.

avatar van Edwynn
Het kunnen er niet meer dan 26500 geweest zijn. Bij Muse was 7000 man lees ik in een ander blad.

avatar van west
Dat is vreemd. In het stadion kunnen normaal 61.000 mensen. De eerste ring is het grootst en op een vol veld staan veel mensen, vandaar mijn inschatting van 35.000 bij Metallica. Maar het zijn er dus 265000 maximaal? Die waren er dus bij Metallica, als dat aantal klopt.
Bij Muse waren er in ieder geval meer dan 7000 man. Er stonden hekken iets over de helft, vanaf daar was het veld vol. Voor die hekken stonden ook nog flink wat mensen. En dan zaten er nog 3000 (?) man op de tribune. Ik zou er dus het dubbele van maken, ook als ik nog eens naar mijn foto's kijk.

avatar van Edwynn
Goed. Of de schattende passant een beter oog heeft dan de journalist met de box office-gegevens voor zijn neus, laat ik maar even in het midden. De pointe was dat er een festivaloorlog woedt in Duitsland nadat Rock Am Ring uit Nürnberg is vetrokken vanwege de eisen van de nieuwe eigenaren. De Ring trok een nieuw festival aan en Rock Am Ring ging ergens anders zitten. Rock Am Ring kwam ondanks de verhuizing als winnaar uit de bus met 90.000 bezoekers (pas op: telling van dezelfde journalisten) De twee andere festivals mondden uit in financiële debacles. Waaronder het festival in Gelsenkirchen Het is volgens mij vergelijkbaar wat hier op dancegebied aan festivals plaatsvindt. Teveel en dus gaan mensen keuzes maken.

avatar van west
Dat heb ik ook gelezen. Twee voormalige partners van Rock Am Ring: en het kwam nooit meer goed. Dat ze in Gelsenkirchen een financieel probleem hadden, was zeker op zaterdag bij Muse heel duidelijk. Maar ja, ik ben blij dat ik er was, zeker bij Metallica. En de Veltinsarena is wel een stadion wat echt geschikt is voor concerten. Erg goede akoestiek en lekker modern allemaal. Een paar jaar terug was the Big 4 daar ook, maar dit concert van Metallica vond ik nog beter en echt waar sfeervoller dan toen. Hun concert vorig jaar in Hamburg was natuurlijk ook goed, maar werd 3x door een fan onderbroken, want het was 'By Request'...

avatar van gigage
Dan doet AC/DC het in zijn eentje toch beter qua bezoekersaantallen. Maar die komen dan ook niet zo vaak.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:54 uur

geplaatst: vandaag om 21:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.