menu
zoeken in:
avatar van Lonesome Crow
Lemmy.... RIP.
Ben niet gelovig en als er al een hiernamaals bestaat wens ik hem zeker niet naar de hel.
De begrippen hemel en hel worden in het algemeen, ook in songteksten veel gebruikt.
Zie het album "Iron Fist" waarop Lemmy verklaard dat hij geen religie nodig heeft maar wel iemand naar de hel wenst.

Die concerten in de hel zijn figuurlijk bedoeld, gezien het ruige image van ze alhoewel er bij Lemmy waarschijnlijk weinig image bijzat.

Ozric Spacefolk
Ik snap je gedachtengang wel. Hel en metal/rock gaan hand in hand.
Maar als ik iemand ergens heen wens, is het liever de hemel dan de hel. Maar je had mijn punt al door. Dank.

avatar van iggy
Aanvankelijk werd gemeld dat Lemmy Kilmister een agressieve vorm van kanker in zijn nek en hersenen had, maar zijn overlijdensakte meldt prostaatkanker als doodsoorzaak.


Een combinatie van prostaatkanker en congestief hartfalen is volgens de papieren, waar TMZ de hand op heeft weten te leggen, de rocker fataal geworden. Lemmy overleed vorige maand op 70-jarige leeftijd nadat hij de afgelopen jaren al leed onder gezondheidsproblemen. De fervent drinker, roker en drugsgebruiker werd daarom eerder al gedwongen af te zien van zijn gewoonten; wel bleef de zanger en bassist onverminderd optreden.

Aldus het AD

Hawkhead
Mikkey Dee staat nu toch open voor het weer spelen van Motörhead nummers. In een interview met een Zweedse krant heeft hij gezegd dat 'als er vraag naar is en de tijd er rijp voor is' hij met Phil Campbell, 'misschien Eddie Clarke en twee of drie andere megasterren die van Motörhead houden' concerten zou willen spelen met Motörhead songs als eerbetoon aan Lemmy.

buizen
Hawkhead schreef:
Mikkey Dee staat nu toch open voor het weer spelen van Motörhead nummers....
....als eerbetoon aan Lemmy.

En misschien voor de eigen 'verwerking'.
Van mij mag ie trouwens.
Die mannen zijn zo lang zo intensief met elkaar gegaan, ze kenden elkaar door en door en zagen elkaar meer dan eigen familie. Campbell geloof ik al meer dan dertig en Dee ook meer dan 20 jaar. En dan de crew nog: precies hetzelfde; veel crewleden die al tientallen jaren bij de band waren, één grote familie. Hun grootste en ook meest intensieve deel van hun leven was Motörhead.
Al die mensen moeten toch wel (deels) in een diep zwart gat zijn gevallen?
Laat Mikkey Dee en exMotörheadgenoten maar lekker zo af toe weer optreden met Motörheadsongs.

buizen
Er komt toch nog een (live)album van de band.

Metalfan schrijft:
"Tijdens de allerlaatste tournee van Motörhead zijn opnames gemaakt. Op 20 en 21 november stond de band in de Zenith in München, waarbij de shows werden opgenomen. Onder de noemer Clean Your Clock zijn deze twee shows samengevoegd tot een livealbum, dat op 27 mei moet verschijnen op cd, dvd en bluray."

Was vorig jaar (17 nov.) bij het concert in Düsseldorf en daar werden ook met camera's professionele opnamen gemaakt. Het was de start van de European Tour, eigenlijk zou het het tweede concert van die 'leg' zijn maar het eerste concert zou de dag ervoor in Bataclan zijn, vandaar Düsseldorf als kick off.
Allicht komen er nog beelden van dat concert op de DVD/Blueray.

avatar van Metalhead99
Ik zag het ook. Ik heb hem toegevoegd, dus hij zal binnenkort wel op de site staan.

avatar van Rudi S
Er komt nog iets, eerder opgenomen materiaal , mooi tracklist

Motörhead brengt coveralbum uit (nieuws) | OOR

avatar van Eddie
Bij Motörhead - Motörhead:

Ik heb hetzelfde als jij met Motorhead Kondoro0614. ben 100% metalhead, maar heb me nooit een echte motorhead fan willen noemen. Ik heb wel wat platen van ze, ooit in een opwelling gekocht. Op de één of andere manier heb ik het nooit slecht gevonden maar was ik ook niet zo lyrisch als veel metalheads dat wel zijn.
Als het nu Live nog wat was, dan was dat nog tot daar aan toe, maar ook live was Motorhead maar een saaie bedoeling.
Desalniettemin hebben Lemmy en consorten best wel een hoop goede nummers gemaakt, en kan ik ook geen enkele plaat echt slecht vinden, het schommelt altijd wel ergens rond de ruim voldoende. Ik ga je marathon graag volgen!

avatar van B.Robertson
Eddie ik heb anders veel plezier beleefd aan Motörhead live, wat natuurlijk persoonlijk is. Een beetje showelement à la Iron Maiden of de Scorpions zat daar natuurlijk niet in, eigenlijk net zo opwindend als Slayer. Wel leuk dat jullie, ondanks het geen echte fan zijn, wel naar Motörhead luisteren.

avatar van Eddie
B.Robertson schreef:
Wel leuk dat jullie, ondanks het geen echte fan zijn, wel naar Motörhead luisteren.


Tsja als Metal Head kun je haast niet anders Ze hebben ook wel degelijk goede nummers gemaakt (Iron Horse, Dead Men Tell No Tales en het heerlijke Sacrifice om er maar zo een paar te noemen). Nee, een metal head van mijn generatie die zegt niet van Motorhead te houden ken ik niet. Ik ben er alleen geen echte fan van.
Live was Motorhead voor mij overigens de domper van de eeuw. Het was altijd een band die op mijn bucketlijst stond, nou viel dat me ff tegen. Staand achter de microfoon emotieloos de nummers inzingen (althans, zo kwam het op me over) had ik na vier nummers wel bekeken. We zijn heerlijk achteraan in het gras op een videoscherm gaan kijken

avatar van B.Robertson
Ik rolde er met 'Killed by Death' in en 'Iron Fist' werd geleend van de bibliotheek. Zo veel als vroeger luister ik er niet meer na, maar ben er lang fan van geweest of nog steeds. Hun debuut kocht ik in '89 2de hands op LP. 'Iron Horse / Born to Lose' is hier wel de favoriet, samen met 'Keep Us on the Road'. 'Motörhead' en 'The Watcher' nam Lemmy van Hawkwind mee en de afsluiter is natuurlijk ook een cover. Speedy Keen verzorgde de (matige) productie. Motörhead en Deep Purple omvatten mijn grootste collecties; beiden veel live-materiaal.

avatar van Kondoro0614
B.Robertson schreef:
eigenlijk net zo opwindend als Slayer. Wel leuk dat jullie, ondanks het geen echte fan zijn, wel naar Motörhead luisteren.


Van Slayer had ik ook geen pap gegeten, waarna de marathon op deze band me eigenlijk erg vies tegen viel en ook deze band vond ik vooral na 'Divine Intervention' echt saai. Ondanks dat ik ze live ga mee maken 15 november in de IJsselhallen te Zwolle, ben ik er nog niet verliefd op (al ga ik ook dankzij het bezoek van Lamb of God, die ik erg gaaf vind). Je kunt niet ontkomen aan de motörhead shirts, die ik gisteren op het Ribs en Blues festival hier in Raalte ook weer in overvloed zag rond lopen, en ik was eigenlijk wel eens benieuwd naar wat de band nou te bieden had. Ik zelf vond het album '1916' altijd erg tof, dus ik zag wat potentie die me tot nu toe nog niet mee gevallen is. Deze band heb ik helaas nooit live mogen mee maken, wat ik aan de ene kant best jammer vind.

avatar van B.Robertson
Het laatste echt goede Slayer album met grote klassiekers is m.i. 'Seasons in the Abyss'. Slayer is echter nooit zo produktief als Motörhead geweest en heeft misschien de helft qua aantal studioalbums. Motörhead's '1916' behoort ook tot mijn favorieten.

avatar van B.Robertson
Motörhead deluxe 40th Anniversary reissue for Overkill and Bomber in October | Metal Insider - metalinsider.net

Een willekeurige bron, ik werd vanmiddag op het nieuws geattendeerd. Interessant dat er zoveel nummers van Bomber live gespeeld zijn. Van die 'Rest of '79' is 'Treat Me Nice' kostelijke blues en het toepasselijke 'You Ain't Gonna Live Forever' eveneens; is vroeger al door Receiver Records op 'Stone Dead Forever' uitgebracht, vooraf ging 'Dirty Love' - rariteitenalbums waar men iets aan heeft. 'Bomber' behoort vandaag de dag tot mijn meest gedraaide albums van Motörhead, misschien wel door die meer bluesy inslag van sommige nummers.

avatar van gigage
De kopieermachine van Radio 2 hapert zoals gewoonlijk. Leuke special want top 2000 over ace of spades. Maar ja, de eerste zin rept al over eind jaren 80 !! Vervolgens krijgt Clarke het woord van beyond the grave ofzo en in de laatste zin wordt Lemmy geqoute. En dat hij er blij mee is ( ok?) Op zijn verjaardag geplaatst, 4 dagen voor zijn sterfdag nota bene maar geen woord daarover.. Tja,.. radio 2 haha
Zo ontstond 'Ace Of Spades' van Motörhead

avatar van Larzz
Geweldige band. Heb Motörhead in 1980 nog live gezien tijdens de TT nacht van Assen. On-ge-loof-lijk hard!!! Ben er 40 jaar later nog doof van. Maar...wel onvergetelijk. Het was supergaaf! Eerste nummer Overkill met de drums van Philty. Waanzinnig! Meest indrukwekkende nummer toen was Capricorn van Overkill. Staat me nog bij. Jaren later (2009) zag ik ze weer. Was niet zoveel van over. Kruid verschoten leek het. Maar die begintijd met Lemmy, Eddie en Philty. Fantastisch!


Jeve
In Muziek > Algemeen > Muziektherapie!:

https://images0.persgroep.net/rcs/0i-iuCB7lKinxOSQ5Sl7ZB1Q95k/diocontent/62133662/_fitwidth/1240?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca1279&quality=0.9
‘Als psychotherapeut heb ik al tientallen mensen geholpen door hen naar Motörhead te laten luisteren’
Lezersbrief
donderdag 19 augustus 2021

Radio 1 is al decennia mijn favoriete zender, waar ik dagelijks met veel plezier naar luister. Wel heb ik één puntje van kritiek. Er bestaat ook steengoede hardrock, en die horen we daar niet. Wel protestzangers als Bob Dylan, Boudewijn de Groot en Armand, maar voor mij is de ultieme protestzanger Lemmy Kilmister van Motörhead. Op bijvoorbeeld de plaat ‘Bastards’ rekent hij ongenadig af met oorlogsstokers, incestplegers, hypocriete kerkleiders en psychopate machtswellustelingen. Als je het slachtoffer bent van groot onrecht, kun je ontzettend veel kracht putten uit zijn muziek. Als psychotherapeut heb ik al tientallen mensen geholpen door hen naar Motörhead te laten luisteren. Ik weet dat ik onconventionele technieken gebruik, maar ze werken wel. Dat is wat telt.

Philip Demaiter, Roeselare.

Dit bovenstaande artikel komt uit:
DPG Media Privacy Gate - humo.be

avatar van B.Robertson
Jeve schreef:
Op bijvoorbeeld de plaat ‘Bastards’ rekent hij ongenadig af met oorlogsstokers, incestplegers, hypocriete kerkleiders en psychopate machtswellustelingen.

Interessant, ik haal het er echter lang niet allemaal uit op het album Bastards. Dat van die incest is duidelijk in Don't Let Daddy Kiss Me. Death or Glory komt mij niet als een anti-oorlogssong over, de tekst doet me eerder de wenkbrauwen fronsen. On Your Feet or on Your Knees zit algehele verontwaardiging in maar getuigt eerder van een lage opinie jegens de mensheid. Voor de rest heeft Lemmy niet veel te melden op Bastards. Hij heeft zich wel eens explicieter uitgesproken jegens bv. politici in Just 'Cos You've Got the Power of Take the Blame. Dat je kracht uit zijn muziek kan putten staat buiten kijf. Toch zal ik een protestgehalte eerder zoeken bij bv. Phil Rind en john Connelly van respectievelijk Sacred Reich en Nuclear Assault.


avatar van gigage
And yet another Lemmy Kilmister video


avatar van B.Robertson
https://img.discogs.com/EVXGHB2WXM6NJcEl6azdhtBalgQ=/fit-in/600x600/filters:strip_icc():format(jpeg):mode_rgb():quality(90)/discogs-images/R-20220841-1631556910-1672.png.jpg

10" single a.s. 3 december verkrijgbaar:

Side A - Hellraiser Mashup (2021 - 30th Anniversary Edition)
Side B - Hellraiser - Ozzy Osbourne (1991)
Side B - Hellraiser - Motörhead (1992)

avatar van B.Robertson
MOTÖRHEAD - The Löst Tapes - The Collection - 8-CD - napalmrecords.com

The Löst Tapes nu op CD verzameld! Heb alvast gereserveerd en dat laatste deel in de wachtrij gezet.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:23 uur

geplaatst: vandaag om 19:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.