menu

Overig / Apparatuur / Geluidskwaliteit (Hi-Fi)

zoeken in:
En ideaal. heb drie weken muziek in de queue staan. bij cd's moet je om de zoveel tijd wisselen...Daar heb ik geen tijd voor hoor

avatar van Daan
Ik heb een hele grote stereo in mijn kamer staan met fenomenaal geluid. Alleen staat de computer niet in mijn kamer, en ik zit een groot deel van mijn vrije tijd achter de computer. Dus meestal beluister ik muziek met een koptelefoontje achter mijn computer.

avatar van BoordAppel
Daan schreef:

Dus meestal beluister ik muziek met een koptelefoontje achter mijn computer.

Same here. Maar wel met een Sennheiser natuurlijk. Al een oud ding maar dr zit een erg goed geluid in.

Dionysos
Ik ben momenteel in het bezit van een eenvoudig setje van Sony:

STR-DE305 versterker
CDP-XE200 cd-speler

Errug basic, maar het voldoet. Als er weer wat meer te besteden valt komt er rap wat betere apparatuur.

Op mijn boxen ben ik wel trots: Wharfedale 100W boxen. Bijna zo oud als ik zelf ben, maar ze blazen nog steeds menig hedendaags geval omver, godverdomme!

avatar van JDS
JDS
Hallo! Op onze geluidsinstallatie is het pinnetje van de kabel blijven steken in de subwoofer. Dat contact is volledig stuk, en dus werken de boxen niet meer. Enig idee waar of hoe ik dit kan laten maken?

avatar van T8T
T8T
Geluidskwaliteit is het belangrijkste wat audio in mijn ogen moet hebben. Dus de beurs trekken en crème de la crème aanschaffen.
Niet gelijk die installaties van een miljoen kopen, hou het tot zeg maar ongeveer tot €10.000,-- dan zit je al redelijk met iets goeds opgescheept waar je erg tevreden over kan zijn.

Hier wat merken die aardig leuk klinken:
Burmester.
NAD.
Kef.
Roksan.
Naim.
Quad.
Cambridge audio.
Rega.

Bij Muziek > Algemeen > Aantal cd's:

Zijn die cd's van tegenwoordig nog te beluisteren zonder kapot geloudnesst te zijn? Mede door de platte geluidsmuren zonder enige dynamiek ben ik afgehaakt cd's te kopen. Lang leve Spotify.


avatar van gaucho
WillemM schreef:
Zijn die cd's van tegenwoordig nog te beluisteren zonder kapot geloudnesst te zijn? Mede door de platte geluidsmuren zonder enige dynamiek ben ik afgehaakt cd's te kopen. Lang leve Spotify.

Da's wel een erg kromme redenering: op Spotify overstappen omdat de geluidskwaliteit van de hedendaagse CD's je niet bevalt? Waar denk je dat de meeste albums op Spotify vandaan komen? Bovendien zijn het MP3'tjes die je afspeelt...

Ik ben het inhoudelijk overigens wel eens met je kritiek. Binnen het huidige release-aanbod moet je met een lantaarntje zoeken naar de weinige CD's die redelijk klinken. Zelf koop ik ook niet veel meer, hooguit van artiesten die ik al veel langer volg. Helaas is dat laatste niet bepaald een garantie voor een goede geluidskwaliteit...

avatar van Wandelaar
gaucho schreef:
Binnen het huidige release-aanbod moet je met een lantaarntje zoeken naar de weinige CD's die redelijk klinken. Zelf koop ik ook niet veel meer, hooguit van artiesten die ik al veel langer volg. Helaas is dat laatste niet bepaald een garantie voor een goede geluidskwaliteit...

Helemaal mee eens helaas. Omdat ik ook nog met een gehoorprobleem kamp (tinnitus) is het luisteren van ge-loudness-te CD's vaak geen pretje en reden het luisteren voor een tijdje te laten.
Maar gelukkig heb ik nog wel onbedorven goed klinkende CD's ook. Wil hier misschien wel eens een rating aan hangen op deze site. Puur geluidstechnisch.
Laatste aanschaf tot nu toe: Koffers van Freek & de Jonges. Klinkt wél echt heel goed en dynamisch. Het kan dus wel.
En om volledig ontopic te blijven: een groot aantal CD’s klinkt beroerd, een veel kleiner aantal CD’s kan er prima mee door en laat me niet weemoedig naar vinyl verlangen. Met het medium op zich is weinig mis.

avatar van gaucho
Wandelaar schreef:
Wil hier misschien wel eens een rating aan hangen op deze site. Puur geluidstechnisch.

Ik laat het soms wel een klein beetje meewegen in mijn beoordeling als ik een CD opvallend slecht of opvallend goed vind klinken. Ik stip het in die voorkomende gevallen ook meestal even aan in mijn recensie.
Wandelaar schreef:
En om volledig ontopic te blijven: een groot aantal CD’s klinkt beroerd, een veel kleiner aantal CD’s kan er prima mee door en laat me niet weemoedig naar vinyl verlangen. Met het medium op zich is weinig mis.

Met die laatste zin ben ik het helemaal eens. Van de enkele duizenden CD's die ik in mijn leven heb aangeschaft, is het aantal schijfjes waar qua afspeelbaarheid wat mis mee was echt op de vingers van één hand te tellen. Die score wordt bij LP's bij lange na niet gehaald.
Het hangt in beide gevallen voornamelijk van de productie en de mastering af, en bij de LP ook nog eens van de kwaliteit van de persing. En LP's klinken natuurlijk ook lang niet altijd geweldig. Ik heb niks tegen één van beide mediums, maar het verbaast me wel eens dat zoveel muziekliefhebbers de LP zoveel hoger achten dan de CD. IMO (in mijn optiek) is dat voor een groot deel beleving (grotere/mooiere verpakking, je ziet het ding draaien i.t.t. de CD) en maar voor een klein deel verschil in geluidskwaliteit.

avatar van Wandelaar
Inderdaad, het psychologische effect van zo’n ronddraaiende zwarte schijf weegt mee, met alle associaties die daar bij horen. Beleving is zelden iets louter objectiefs.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:22 uur

geplaatst: vandaag om 11:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.