menu

Overig / Apparatuur / Platenspeler zonder stereotoren

zoeken in:
Sietse
die aux is geen tulp?
Dan wil ik meer specificaties.
Tevens wat is dat voor vaag klein setje

Iig zul je een voorversterker nodig hebben bij jouw set.

Nee, de aux is hetzelfde als de koptelefoon. Verder op de achterkant alleen ingangen voor de boxen en voor de radio-antennes.
Ach, het is inderdaad een klein setje, maar het is al een aantal jaar oud en het werkt allemaal prima. Als student kan ik me op het moment niet iets heel duurs veroorloven namelijk....

avatar van we tigers
Dat wordt solderen. Een minijack er op aansluiten. Je hebt ook allerlei verloopstekkertjes in de handel, dus dat is vrij gemakkelijk opgelost. Een stekkertje om van tulp naar minijack te gaan kost je hooguit een paar euro.
Je gaat hoe dan ook ander problemen tegen komen. Je hebt voorversterking nodig wil je een fatsoenlijk signaal krijgen en je moet iets doen om van de 'rumble' af te komen. Maar dat zal vast wel verderop in dit topic al een keer allemaal zijn uitgelegd.

Ik heb ook een probleem wat platenspeler en set betreft. Er zijn twee opties. Als een van jullie een idee heeft bij een van de opties, dan hoor ik het graag! Ik vertel het gewoon helemaal uitvoerig. Ik weet zelfs namelijk echt bar weinig van dit onderwerp.

1. Ik heb een oude stereotoren van mijn opa. Deze stereotoren bestaat uit een soort 'moederboard' met de equalizer, het casettedeck en een tuner. Vroeger kon je er dan allerlei onderdelen bij kopen, zoals CD-speler. Mijn opa heeft ook voor de LP-speler gekozen. Nu zit er een ruis in het moederboard, waardoor je ook als je platen afspeelt de ruis hoort. No go. Daarom wilde ik de platenspeler aansluiten op mijn 'set', een doodsimpel ding van een aantal jaar geleden met drie CD-ingangen, een radio am/fm en een aux ingang. Ook zitten er twee boxen bij. De platenspeler daarop aansluiten gaat alleen niet, omdat de platenspeler stroom krijgt via zijn moederboard. Zonder moederboard geen stroom. Met moederboard een ruis. Ik ben al bij een speciaalzaak geweest, maar er bestaat geen kabeltje of andere mogelijkheid om mijn oude speler te voorzien van stroom. Iemand een idee?

2. Nu heb ik die vrij nieuwe set (aantal jaren uit). Ik dacht: als de oude platenspeler kapot is, dan koop ik toch gewoon een nieuwe. In de winkel alleen van die spelers met USB, zodat je de plaat als mp3 op je pc kunt zetten. Dit wil ik niet; ik wil gewoon een plaat afspelen, lekker retro! Nu ben ik bij de BCC, Dixons en Kijkshop geweest. Nergens een platenspeler die op mijn 'set' kan. Nu heb ik in de optie AUX op deze set (overigens ook de optie cd, radio en tape/casette, mocht dat relevant zijn). Aan de achterkant van het apparaat zie ik AUX IN en AUX OUT. Op dit moment zit in AUX IN een jack om mp3 en iPhone aan te sluiten. Nu dacht ik, deze jack kun je vast wel inpluggen in een platenspeler. Dus niet, vertelde de man van de BCC mij. Weet iemand of ik wel een platenspeler aan kan sluiten op deze AUX IN? Als ik de jack eruit haal natuurlijk . De platenspelers die ik zag in de winkel hebben namelijk wel zo'n draad met een rode en witte 'stekker'. Kan ik hierop gewoon een nieuwerwetse platenspeler aansluiten? Bij de BCC hadden ze namelijk ook gewone platenspelers, zonder USB-sheit. En moet hier dan nog een versterker tussen?

Sietse
Optie 1: oude versterker gewoon fixen. Zal een los contactje zijn of een potmeter die niet lekker is. Mogelijk kun je ook nog ff een aarddraad proberen.

Optie 2: Koop een 2e hands platenspeler ipv een nieuwe bij de Dixons of BCC, koop hierbij een goedkope voorversterker (die heb je nodig) of een mengpaneeltje. Deze sluit je dan aan tussen versterker en platenspeler.

Kind kan de was doen

Optie 3: Je kan natuurlijk ook op eenvoudige wijze een er zelf eentje in elkaar klussen... [embed]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EFzBmfuVQUc#![/embed]

Haha zelf maken! Ik ben echt zo niet technisch! Na wat andere topics gelezen te hebben, snap ik er iets meer van, maar nog niet alles. Daarom nog het volgende. Als ik naar de BCC ga en een platenspeler koop met voeding en twee plugjes (wit en rood). Kunnen die pluggen dan in de aux-in van mijn stereo? En moet daar dan nog een versterker tussen? Zo ja, weet je waar ik die kan kopen?

avatar van Gerards Dream
Als je de platenspeler op aux aansuiting aansluit heb je zeker nog een voorversterker nodig. Welke je daarvoor kiest is afhankelijk van welk element op de pick up zit. Laat je daarom goed adviseren. Daarom is het niet handig als je dat bij BCC doet, maar ga daarvoor naar een speciaal zaak. Een deskundige hifi-boer dus.

avatar van lebowski
Retrochick schreef:
En moet daar dan nog een versterker tussen? Zo ja, weet je waar ik die kan kopen?


Prima apparaat.

avatar van Oldfart
Beste of lieve Retrochick, of allebei....

Wat zit je toch met BCC in je hoofd?
Ik weet niet waar je woont, maar is er echt geen andere winkel bij jou in de buurt, waar je wel een eerlijk en goed advies kunt krijgen?

avatar van Gerards Dream
Voortbordurend op wat Oldfart hier schrijft zou ik je willen aanraden om je oren eens te luister te leggen bij een winkel van de volgende keten: HOBO Hifi Online - Webwereld van Beeld, Geluid, DVD en

Deskundige mensen met liefde voor hun vak.

Hey allemaal,

wij hebben hier ongeveer hetzelfde voor. Wij hebben een platenspeler tweedehands gekocht voor een appel en een eitje, maar voor de rest hebben wij nog niets. Geen versterker, geen boxen. Wij zijn GROTE muziekliefhebbers, maar de wereld van de platenspeler is ons dus nog onbekend.
Wij hebben de JB Systems HQ30D, hier is echter niet veel over te vinden op het internet. Weet iemand welke versterker/ boxen hier goed voor zijn? En hoe zit dat met die "phono"? Ik heb eens gekeken, en er zijn uitgangen aan de platenspeler. "output pitch" en "start/stop". Ook hangen er kabeltjes aan, een rode en een witte.
Waar moeten wij op letten bij onze zoektocht naar een versterker en boxen??

Ik hoop dat iemand mij een beetje kan verder helpen...

avatar van Gerards Dream
Als eerste zou ik je willen aanraden om uit te zoeken welk element (naaldhouder) op je pick up zit. Daar begint het verhaal namelijk. Afhankelijk daarvan is vast te stellen welke versterking nodig is voor optmaal geluid. Stap daarvoor biinnen bij een goede hifi-specialist. Belangrijk daarbij is dat het hart en longen van de instalatie goed zijn. Lees versterker en boxen. Daarnaast is goede bekabeling essentieel, je wil immers geen brom of andere storende geluiden. Koop dus gelijk een goed snoer, dan dat je later niet hoeft te ergeren aan slecht geluid, want goed aangesloten klinkt een pick up een stuk warmer dan een cd-speler. Ik hoop je hier wat mee op weg te hebben geholpen en kijk dit topic eens door voor verdere tips.

Dank voor alle reacties.

Uiteindelijk ben ik naar de muziekwinkel hier in de stad geweest en heb ik de platenspeler van Lenco gekocht. Eerder is in dit topic gezegd dat deze speler crap is, maar ik vind hem echt geweldig! Deze speler heeft een voorversterker, dus je kunt hem gewoon in AUX IN doen van je muziekinstallatie en klaar is voila! Ook zit er aan deze speler een USB-kabel, zodat je platen kunt overzetten in mp3 op je pc. Dit wil ik echter niet. Ik wil alleen maar gewoon ouderwets een mooie plaat kunnen afspelen.

Dus voor iedereen die een goede platenspeler zoekt, raad ik de Lenco zeker aan. Hij was trouwens 80 euro. De naald is prima en er komt via mijn installatie (JVC, ongeveer zoiets: http://images.aanbod.be/foto/6/6/c/997815_m_66c1a3275a70225c9f78e3f1a3d83e40.jpg) een goed geluid uit.

Hey muziekliefhebbers!

Ik heb ook een vraagje omtrent een platenspeler. Ik heb er een tijdje geleden één van mijn grootvader geërfd, een Hitachi set-7765. Het is echt een mooi ding, maar boxen e.d. zitten er ook niet bij. Wat is de beste oplossing hiervoor? Ik heb al een uitgebreide muziekinstallatie, is er geen manier om de platenspeler hierop aan te sluiten?

Alvast bedankt!

Gast
geplaatst: vandaag om 07:27 uur

geplaatst: vandaag om 07:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.