menu

Muziek / Muziekgames / Greatest Hits of #3 (The Cure)!

zoeken in:
avatar van Edgar18
1. Disco 2000
2. I Spy 
3. She's A Lady*
4. The Fear 
5. Acrylic Afternoons*
6. Common People 
7. Underwear*
8. Pencil Skirt*
9. Razzmatazz 
10. Something Changed 

Waar is Bar Italia eigenlijk?

avatar van Manfield
1. F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.LO.V.E.*
2. I Spy
3. Underwear*
4. Sorted For E’s & Wizz
5. This Is Hardcore
6. Mis-Shapes*
7. Razzmatazz
8. Something Changed
9. Common People
10. Pencil Skirt*

avatar van Gretz
1. Disco 2000
2. F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.LO.V.E.*
3. Common People
4. I Spy
5. Razzmatazz
6. Do You Remember The First Time
7. Sorted For E’s & Wizz
8. Something Changed
9. Babies
10. Seconds*

avatar van ArthurDZ
vigil schreef:
Die deadlines van ArthurDZ zijn ook niet meer wat het geweest is


Juiste constatatie, verkeerde dag. Ik ga de deadline een uurtje verlaten (dus 21.00 uur)

avatar van ArthurDZ
Zo, de lijnen zijn definitief gesloten! Terwijl ik de eerste tekstjes klaar zet, hier alvast een beetje voorpret: hun beste clipje dat de finale niet gehaald heeft! Hilarische beeldenavatar van ArthurDZ
21. My Legendary Girlfriend (2) (1)
I know it's not forever...but tonight I don't care...

De grootste kneus deze editie was toch wel My Legendary Girlfriend. Amper één keer genoemd (god zegene je, Tribal Gathering) en dan nog heel laag. Zo breek je geen potten in dit spelletje natuurlijk!

En zo is de top 20 een compleet 1993-1998-feestje geworden. Zelfs van het uitstekende We Love Life (2001) mocht niks te finale halen.

avatar van ArthurDZ
20. Pencil Skirt* (17) (6)
Now, you can tell some lies about the good times that you've had
But I've kissed your mother twice and now I'm working on your dad


Op 20 de laagst genoteerde nominatie, en het eerste van 9 (!) Different Class-nummers. Een spannend nummer over vreemdgaan, met een mysterieuze tekst waarvan ik nog altijd niet helemaal zie hoe het allemaal in elkaar zit. Natuurlijk staan er nog een heleboel spannende nummers van Different Class in de finale, dus misschien daarom dat Pencil Skirt slechts 17 punten bij elkaar wist te sprokkelen.

avatar van ArthurDZ
19. Seconds* (26) (5)
The seconds turn to hours
And the hours turn into days


Seconds, op het laatste moment nog toegevoegd aan de finalelijst, heeft toch niet echt gestunt deze inale. Lag het aan het feit dat ie eerst nog als uitgeschakeld werd beschouwd? Of was de concurrentie gewoon te zwaar? Feit blijft dat we met de uitschakeling van Seconds al afscheid moeten nemen van het enige b-kantje van de finale (te vinden op The Sisters EP).

avatar van ArthurDZ
18. Pink Glove* (31) (8)
I know you think I've got to be joking
But if you touch him again then I'm going


Jarvis als de achtergelaten en bittere geslagen hond (en het is altijd een vrouw die het gedaan heeft, iemand die achteraf gezien toch maar een serpent was eigenlijk, en kijk ze heeft al iemand anders, maar wat een loser is me dat zeg, heeft ze me daarvoor laten staan?). Het is een rol die hem als gegoten zit in zijn songs. De eerste afgezant van His N Hers had ik op 4, dus komt wat mij betreft veel te vroeg. Hartverscheurende song.

Telamon
ArthurDZ schreef:
21. My Legendary Girlfriend (2) (1)

(embed)

I know it's not forever...but tonight I don't care...

De grootste kneus deze editie was toch wel My Legendary Girlfriend. Amper één keer genoemd (god zegene je, Tribal Gathering) en dan nog heel laag. Zo breek je geen potten in dit spelletje natuurlijk!

En zo is de top 20 een compleet 1993-1998-feestje geworden. Zelfs van het uitstekende We Love Life (2001) mocht niks te finale halen.


Nadeel van ronde 2 waarin potentiële top kandidaten worden weggestemd terwijl nummers die door niemand uiteindelijk worden genoemd wel door gaan.

avatar van vigil
Pink Glove... inderdaad veel te vroeg

avatar van ArthurDZ
17. Mis-Shapes* (32) (7)
Oh we don't look the same as you
We don't do the things you do
But we live around here too


En ook de openingssong van Different Class doet het hier niet zo denderend. Zou dit slecht nieuws betekenen voor de nummer 3 van de tracklist (spoiler: nee)? Bekentenis: ik vind Mis-Shapes eerlijk gezegd ook het minste nummer op Different Class. Het liedje hoort er natuurlijk echt wel bij en ik skip het ook nooit, maar het is me toch net wat te veel 'wij, de onderdrukte goeden tegen zij, de domme sterken' en dat spreekt me nooit zo aan. Jarvis en zijn maatjes kunnen op dat vlak veel beter, en dat zijn jullie gemiddeld gezien dus met me eens. Dan had ik toch liever Bar Italia in de finale gezien

avatar van ArthurDZ
16. Lipgloss (32) (9)
And your eyes are just holes in your face
And it rains every day and when it doesn't
The sun makes you feel worse anyway


De eerste single van His 'N' Hers, dat in de UK nipt hun eerste top 50-notering werd. Een van de vele Pulp-songs uit die periode waarin Jarvis een ex-liefje/lustobject van hem te kakken zet (de arme ziel had blijkbaar wat van zich af te schrijven in die tijd). Vroeger wond ze de mannen rond haar vinger, nu is ze ouder, is haar sex appeal vertrokken en wordt ze geconfronteerd met haar eigen leegheid. Maar dat is gewoon allemaal slechte karma omdat ze mij destijds niet zag staan.

avatar van ArthurDZ
15. Help The Aged (35) (5) en de nummer 1 van dix
Help the aged
One time they were just like you
Drinking, smoking cigs and sniffing glue


De eerste This Is Hardcore-song die hier voorbijkomt, en ook de eerste die door iemand op nummer 1 is gezet. Fun fact: This Is Hardcore had drie nummers in de startlijst, kreeg er geen bij na ronde 1, en verloor er geen in ronde 2. Maar meer dan dit stuntje zat er voor Help The Aged nooit in, een paar erg hoge scores, maar veel te zelden genoemd.

Help The Aged was ook hun laatste van vijf top 10-hits in het VK trouwens. Het reikte tot nummer 8.

avatar van ArthurDZ
14. Acrylic Afternoons* (41) (10)
You were there dressed in green
Saying something obscene
But that's why I came here in the first place
Oh well that and the tea


Nog eentje van His 'N' Hers, het op één na populairste Pulp-album in dit spelletje. Werd in het begin bijna niet genoemd, schoot toen plots wakker, maar kreeg toch te veel lage scores voor een echt hoge positie. Mijn unlucky number eleven, trouwens.

avatar van ArthurDZ
13. The Fear (52) (11) en de nummer 1 van 50tracks
And when you're no longer searching for beauty or love
Just some kind of life with the edges taken off
When you can't even define what it is that you are frightened of
This song will be here


En ook het tweede van drie This Is Hardcore-nummers valt buiten de top 10. De openingstrack van die plaat, een zwaar liedje dat al aangeeft dat het vanaf nu allemaal een stuk depressiever gaat klinken bij de band. Het waren dan wel nooit vrolijke rakkers, maar nu hebben ze zelfs dat vrolijk klinkende synthesizertje niet eens meer uit de kast gehaald.

avatar van ArthurDZ
12. Sorted For E’s & Wizz (52) (12)
I lost my friends, I dance alone, it's six o'clock I wanna go home

Dit had ik toch niet zien aankomen: Sorted niet eens in de top 10! Maar nee, de song werd maar nipt 12de (bleef The Fear voor dankzij één notering meer). In Engeland nochtans een van hun grootste hits, als tweede single van Different Class (dubbele a-kant met het hier eveneens al afgevallen Mis-Shapes) haalde het zelfs de tweede plek in de hitlijst. Wie er op 1 stond die week? Fairground van Simply Red

Het bijgevoegde filmpje is de eerste concertuitvoering van dit nummer, toen Pulp last minute voor The Stone Roses invielen op het Glastonburyfestival van dat jaar, vlak voor de release van Different Class. Toch wel de ideale setting om dit nummer live te spelen, denk ik dan, voor gewoon 20.000 mensen ergens in een veld.

avatar van ArthurDZ
11. She’s A Lady* (54) (8) en de nummer 1 van EttaJamesBrown
Stayed in bed all day to feel okay

En deze had ik dan weer niet zo hoog verwacht (sorry Etta). Maar het nummer had zijn fans, enkele hoge scores zorgden ervoor dat She's A Lady zelfs even zicht had op de top 10. Eventjes maar....

Chris Roberts van Melody Maker omschreef het nummer dan weer zo:

She’s A Lady” is the bastard hermaphrodite child of Space’s “Magic Fly”, Gloria Gaynor’s “I Will Survive”, and the inner thought process of underwear thrown at Tom Jones.

avatar van EttaJamesBrown
Prima plek.

avatar van ArthurDZ
10. Something Changed (65) (14)
Do you believe that there's someone up above?
And does he have a timetable directing acts of love?
Why did I write this song on that one day?
Why did you touch my hand and softly say
"Stop asking questions that don't matter anyway"


En we openen de top 10 met de eerste van 6 (!) Different Class-songs die we nog te goed hebben! Something Changed. Een van de weinige Pulp-nummers waar er tijd is om elkaar verliefd in de ogen te kijken. Zoals dix het al prachtig beschreef:

Echte liefde of eenvoudig toeval? Allebei? Uit het leven gegrepen, in ieder geval uit míjn leven

De vierde en laatste Different Class-single, goed voor een tiende plek in de charts. Net als hier. Bestaat toeval dan toch niet?

avatar van ArthurDZ
9. Razzmatazz (66) (15) en de nummer 1 van Dwejkk_
And now no one's going to care if you don't call when you said
And he's not coming round tonight to try and talk you into bed
And all those stupid little things they ain't working
No they ain't working anymore


Van alle kwade, bijtende Pulpsongs is dit toch wel de kwaadste en bijtendste. Het begint al bij de eerste regels: "The trouble with your brother/He's always sleeping with your mother/And I know that your sister/Missed her time again this month". Nu is zelfs de familie van Jarvis zijn lijdend voorwerp al niet meer veilig! En het wordt nog erger, want dit is gewoon Lipgloss tot de tweede macht. Nu is ze namelijk niet alleen oud en onaantrekkelijk geworden, maar ook nog eens zwanger van een of ander raar mannetje dat er alweer vandoor is. En daar zit ze dan, thuis op de bank, koekjes te eten voor de tv terwijl haar ouders ruziën over wat er moet gebeuren met het kind. En ondertussen sterft Jarvis zowat van het leedvermaak. Een van de gemeenste nummers aller tijden, maar ook een van de besten als je het mij vraagt.

avatar van ArthurDZ
8. Underwear* (68) (14)
Why don't you shut the door and close the curtains
'Cos you're not going anywhere

En hier sterft Jarvis dan weer van de jaloezie. Sommige mannen krijgen die vrouwen zo in hun ondergoed, terwijl ik hier weer al die moeite sta te doen! Verdorie zeg!

avatar van ArthurDZ
7. Babies (75) (14) en de nummer 1 van andré
I know you won't believe it's true
I only went with her 'cos she looks like you


Het oudste nummer uit de top 20, en samen met het hier afwezige O.U. toch wel het begin van Pulp nieuwe stijl. Prachtige tekst ook weeral, een en al teenage angst, maar zo leuk gebracht. En dat refrein natuurlijk, blijft zo een week in je hoofd hangen als je niet oplet (en waarom zou je ook?).

avatar van ArthurDZ
6. Do You Remember The First Time (90) (16) en de nummer 1 van Arno
Do you remember the first time?
I can't remember a worse time
But you know that we've changed so much since then


De eerste top 40-hit van de band, met een videoclipje voor zij die graag in rollercoasters met veel loopings zitten. Op tekstueel vlak zit Jarvis hier volgens mij zijn eerste vlam, nu een getrouwde vrouw, tot een slippertje met hem te verleiden (zonder succes natuurlijk, het blijft Jarvis). De sloeber!

Oh ja, dit is de laatste His 'N' Hers-track die we tegenkomen.

avatar van EttaJamesBrown
Desondanks in mijn bescheiden mening wel het beste album.

avatar van ArthurDZ
5. This Is Hardcore (106) (17) en de nummer 1 van Rudi S, vigil en OscarWilde
This is the eye of the storm
It's what men in stained raincoats pay for but in here it is pure


De prijs voor het mooiste Pulp-clipje gaat wat mij betreft meteen naar This Is Hardcore. Wat origineel concept, hoe prachtig uitgewerkt! 'Hey, I went to college once, but all they found were rats in my head', zouden ze dat zelf bedacht hebben?

Het liedje zelf is natuurlijk ook compleet geniaal, waarin het leven van een succesvolle popster vergeleken wordt met de carrière van een pornoacteur. Zeker wel hun meest epische nummer!

En zo zijn ook alle nummers van het gelijknamige album op. De top 4 is één en al Different Class (surprising to no one).

avatar van ArthurDZ
4. I Spy (110) (16) en de nummer 1 van Lukas
You see I spy for a living
And I specialize in revenge


Of is dit hun meest epische nummer? Geen idee waar Jarvis het hier over heeft, maar ik vermoed dat zijn moeder er niet blij mee is. Wel een song die je moeiteloos bij de lurven grijpt, zelfs de la la la's klinken zo getormenteerd als maar kan zijn. Meesterwerkje nummer zoveel!

avatar van ArthurDZ
3. F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.LO.V.E.* (118) (19) en de nummer 1 van herman en Manfield
Why me?
Why you?
Why here?
Why now?


Of is dit hun meest epische nummer? Het is in ieder geval de hoogst genoteerde nominatie deze keer. Het is ook de meest irritante songtitel om neer te schrijven trouwens. Maar een prachtig nummer is het wel. Wat een spanning wordt er opgebouwd, en wat een ontlading keer op keer tijdens de refreinen!

avatar van ArthurDZ
2. Disco 2000 (143) (21) en de nummer 1 van crosskip, Edgar18, Gretz en deze jongen
You were the first girl at school to get breasts
Martyn said that yours were the best
The boys all loved you but I was a mess
I had to watch them trying to get you undressed
We were friends but that was as far as it went
I used to walk you home sometimes but it meant
Oh it meant nothing to you


En op 2, op gepaste afstand van zowel de nummer 3 als de winnaar, het allerbeste nummer dat Pulp ooit maakte. Een bitterzoet meesterwerkje, muziek, tekst, zangprestatie, alles. Kippenvel gegarandeerd bij mij. In mijn Pulp clip top 3 dan weer op 2, na This Is Hardcore maar voor het hier afwezige Bad Cover Version.

avatar van ArthurDZ
1. Common People (164) (22) en de nummer 1 van aERodynamIC, Tribal Gathering, likeahurricane, Casartelli, Simon77, DjFrankie, Telamon, El Ninjo en E-Clect-Eddy
You want to live like common people
You want to see whatever common people see
You want to sleep with common people
You want to sleep with common people like me?“
But she didn’t understand
She just smiled and held my hand


Tja, vinden jullie het gek dat deze afgetekend eerste is geworden? Dat puntentotaal! Dat aantal nummer 1-posities! Maar wat hadden we dan ook verwacht, dit is toch wel dé Pulp-klassieker, hier en buiten de site, en waarom niet? Heerlijk nummer dat bij veel mensen een gevoelige snaar weet te raken.

Na de eerste paar lijstjes stond deze op 2, achter niemand minder dan Do You Remember The First Time, maar het duurde niet lang alvorens het nummer 1-posities begon te regenen, deze naar de top schoot, en nooit meer achterom hoefde te kijken.

Om af te sluiten nog wat irritante trivia: Common People was hun grootste Britse hit, maar ook dit nummer bleef op 2 steken. Op 1 stond namelijk de cover van Unchained Melody van Robson & Jerome (niet eens muzikanten) en dat singletje was blijkbaar leuker om te kopen

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:43 uur

geplaatst: vandaag om 17:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.